BMW serije 8 Gran Coupé, bočni prikaz prilikom vožnje, inspirirajuće

THE 8

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Kad se dinamika sretne s luksuzom, rezultat je nešto jedinstveno: BMW serije 8 Gran Coupé je očaravajući sportski automobil s četvero vrata s izdašnim osjećajem prostora. Njegov dizajn je estetika u svom najuzbudljivijem obliku. On uspostavlja potpuno novi jezik dizajna za luksuzne sportske automobile, čime prenosi neobuzdanu snagu i impresivnu agilnost. BMW serije 8 Gran Coupé svojim snažnim motorima drži ovo sportsko obećanje bez kompromisa na svakom metru asfalta. Čim snažan motor pošalje brojač okretaja na nove visine, pulsevi putnika se počinju penjati. U sva četiri sjedala - u neodoljivo ekskluzivnom i istovremeno impresivno sportskom ambijentu.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 229–226

Pročitajte više
THE 8BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

SPORTSKI DUH U SVOM NAJBOLJEM OBLIKU

ZNAČAJKE BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn sportskog automobila

SPORTSKI BEZ IKAKVIH KOMPROMISA

DIZAJN VANJŠTINE BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dinamičan sportski kupe s karakterom: Jezik dizajna BMW-a serije 8 Gran Coupé je sa svojom fascinantnom estetikom nova interpretacija luksuznog sportskog automobila. Od sportskog prednjeg kraja preko lepršave kupe siluete do izražajno dizajniranog stražnjeg kraja: ovaj prekrasan dizajn s preciznim konturama i snažnim proporcijama stvara uzbuđenje od prvog trenutka.

BMW serije 8 Gran Coupé, vozna dinamika

SNAŽNA AGILNOST

PERFORMANSE SPORTSKOG AUTOMOBILA U BMW-u SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Učinkoviti BMW TwinPower Turbo benzinski motori BMW-a serije 8 Gran Coupé te savršeno koordinirani pogonski sklop i komponente šasije jamstvo su nezaboravnih vozačkih iskustava. Uostalom, ovaj je sportski automobil brz, snažan i izuzetno agilan, te reagira s apsolutnim autoritetom u svakoj situaciji u vožnji, a opet ima rezerve. Bilo da se radi o gradskom prometu, autocesti ili savladavanju zavojite ceste: BMW serije 8 Gran Coupé ima odgovor na sve - i onaj koji jamči maksimalno zadovoljstvo u vožnji.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn opreme unutrašnjosti

ISTINSKO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI ZA ČETVERO

SPORTSKA VOŽNJA ZA ČETIRI PUTNIKA U BMW-u SERIJE 8 GRAN COUPÉ

U BMW-u serije 8 Gran Coupé četvero putnika uživa u maksimalnom zadovoljstvu u vožnji. To je zato što dva putnika u izuzetno prostranom stražnjem kraju imaju izrazito udobna kožna sjedala s karakterom individualnih sjedala. Pružaju ugodno okruženje i izvanrednu bočnu podršku čak i tijekom dinamične vožnje i u uskim zavojima - i svim putnicima pojačava puls.

BMW serije 8 Gran Coupé, panorama stakleni krov

AMBIJENT VELIKODUŠNIH PROPORCIJA

PROSTRANOST BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

U putničkom stražnjem kraju BMW-a serije 8 Gran Coupé dvoje odraslih uživa u impresivnom prostoru za glavu i noge i velikodušnom osjećaju prostranosti. Čak i na dugim putovanjima, zajamčena je vrhunska udobnost i savršeno opuštanje. Opcijski Panoramski stakleni krov dodatno pojačava ovaj doživljaj prostranosti i osjećaja slobode pružanjem jedinstvenih pogleda i ambijenta preplavljenog svjetlom.

BMW serije 8 Gran Coupé utjelovljuje fascinaciju automobila u svojem najekskluzivnijjem i najsportskijem utjelovljenju. Mjesto susreta izvanredne dinamike i modernog luksuza.
Domagoj Dukec, Voditelj dizajna BMW-a
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn luksuznog sportskog automobila

UZBUDLJIVA ESTETIKA ZA ČETVERO

UZBUDLJIVA ESTETIKA ZA ČETVERO

BMW serije 8 Gran Coupé je impresivan sportski automobil s četvero vrata koji revolucionira jezik dizajna u ovoj klasi. Snažne i precizne konture poklopca motora odnose se na impresivni potencijal koji se nalazi ispod njega. U istoj mjeri nadahnjuju isklesano međusobno djelovanje površina u bočnim dijelovima i stalna silueta kupea. Potonje se ulijeva u karakterističan stražnji dio sa snažnim ramenima koje ukazuju na neobuzdanu snagu čak i dok mirujete. Stražnji prozor ugrađen je između dviju peraja koja se spajaju u vratima prtljažnika - ekskluzivni detalj uobičajen samo u ručno izrađenim vozilima.
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn luksuznog sportskog automobila
BMW serije 8 Gran Coupé, obilje prostora

APSOLUTNA SLOBODA KRETANJA

APSOLUTNA SLOBODA KRETANJA

BMW serije 8 Gran Coupé nudi iznenađujuće veliku količinu prostora u putničkom stražnjem kraju, što se obično ne očekuje u sportskom automobilu. Dugi međuosovinski razmak i podignuta linija krova stvaraju puno prostora za osiguravanje izuzetno udobne količine prostora za glavu i noge stražnjim putnicima. Putovanje u luksuznom sportskom kupeu ne može biti ugodnije.
BMW serije 8 Gran Coupé, obilje prostora
BMW serije 8 Gran Coupé, karakter sportskog automobile u stražnjem kraju

POLOŽAJ SJEDALA PRVE KLASE

POLOŽAJ SJEDALA PRVE KLASE

Stražnji putnici u BMW-u serije 8 Gran Coupé uživaju u prvoklasnim jastucima izrazito udobnih kožnih sjedala sportskog stila i karakterom individualnih sjedala. Putnicima nude ugodan, zatvoreni osjećaj kada sjede, a samim tim i odličnu bočnu podršku, čak i kada se automobil vozi na dinamičan način. Svako putovanje na stražnjim sjedalima pretvara u impresivno zadovoljstvo u vožnji.
BMW serije 8 Gran Coupé, karakter sportskog automobile u stražnjem kraju
BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov sa velikim staklenim površinama

SVJETLO. ZRAK. LUKSUZ

SVJETLO. ZRAK. LUKSUZ

Opcijski Panorama stakleni krov u BMW-u serije 8 Gran Coupé nudi svjež zrak kada je otvoren, pa čak i kad je zatvoren pruža atmosferu preplavljenu svjetlošću i još luksuzniji osjećaj prostranosti. Potpuno se automatski otvara i zatvara, a također je opremljen funkcijom klizanja i nagiba. A pri jakom sunčevom svjetlu integrirana zaštita od sunca može se zatvoriti pomoću promjenjivog električnog upravljanja.
BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov sa velikim staklenim površinama

INDIVIDUALNI LUKSUZ SA SPORTSKIM KARAKTEROM

ZNAČAJKE UNUTRAŠNJOSTI BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dizajn unutrašnjosti BMW-a serije 8 Gran Coupé zrači individualnim luksuzom sa svakim njegovim vrhunskim detaljima, a ujedno pruža jasnu izjavu o ambicioznim sportskim namjerama. Kvalitetna kožna presvlaka je vrlo ekskluzivna, svi su materijali vrhunske kvalitete i upotpunjeni su savršenom površinskom završnom obradom. U kombinaciji s majstorstvom izrade, BMW serije 8 Gran Coupé predstavlja modernu i prvoklasnu unutrašnjost s vrhunskom udobnošću i izuzetno veliku prostranost.
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn presvlaka u unutrašnjosti
BMW serije 8 Gran Coupé, Crafted Clarity staklene aplikacije
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti u stražnjem kraju
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti kokpita
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn presvlaka u unutrašnjosti

EKSKLUZIVNA SJEDALA

Opcionalna multifunkcionalna sjedala u BMW-u serije 8 Gran Coupé mogu se mijenjati aktivnim podešavanjem naslona, promjenjivim lumbalnom osloncu i ručnom kontrolom dubine sjedala kako bi se idealno uskladile s osobnim željama. Sjedala su prekrivena najekskluzivnijom kožom, poput BMW Individual presvlaka u 'Merino' koži najkvalitetnije teksture u Ivory White/Night Blue Bicolour boji s elegantnim kontrastnim prošivima.

BMW serije 8 Gran Coupé, Crafted Clarity staklene aplikacije

NAJKVALITETNIJI DETALJI

Visokokvalitetni detalji poput BMW Individual ukrasnih letvica u Piano Black boji, ekskluzivni prošivi i Galvanic detalji na kontrolama pružaju unutrašnjosti luksuzan šarm. Opcijska, ručno izrađena 'CraftedClarity' staklena aplikacija krasi ručicu prijenosa, iDrive kontroler i Start/Stop tipku. Ova značajka pruža visokokvalitetnoj unutrašnjosti izuzetnu snagu privlačnosti - kao i osvijetljen broj 8 na ručici prijenosa.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti u stražnjem kraju

INDIVIDUALNA SLOBODA

Središnja konzola pune duljine u BMW-u serije 8 Gran Coupé također je prekrivena ekskluzivnom kožom i nastavlja se protočnim kretanjem do stražnjeg sjedala. Pojačava individualni karakter stražnjih sjedala i putnicima nudi mogućnost stvaranja vlastite ugodne klime. Zahvaljujući integriranom upravljaču, automatski klima uređaj i grijanje sjedala imaju mogućnost individualnog podešavanja za svakog putnika.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti kokpita

SPORTSKI I LUKSUZAN AMBIJENT

Sportski kokpit u BMW-u serije 8 Gran Coupé odiše jedinstvenom elegancijom i pruža apsolutnu orijentaciju vozaču. S intuitivnim upravljačkim konceptom najnovije generacije, imate na raspolaganju relevantne podatke u svakom trenutku, dok vam M kožni upravljač s ručicama za prijenos na mjenjaču omogućava da sve držite pod kontrolom. Sve površine, tipke i kontrole imaju osjećaj prve klase i elegantno zaokružuju luksuzni ambijent.

BMW serije 8 Gran Coupé, xDrive vozna dinamika

BESKOMPROMISNO VOZNO ISKUSTVO

BESKOMPROMISNO VOZNO ISKUSTVO

Predviđena uzbuđenja: zahvaljujući inovativnom pogonskom sklopu i komponentama šasije, BMW serije 8 Gran Coupé nudi vrhunsku sportsku razinu. 8-stupanjski Steptronic Sport prijenos omogućuje posebno sportske promjene brzina, dok prilagodljivi M ovjes osigurava samopouzdanu dinamiku na svakoj površini. Nisko težište i visoka osnovna čvrstina karoserije osiguravaju pravo zadovoljstvo u vožnji.
BMW serije 8 Gran Coupé, xDrive vozna dinamika
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski motor

UBRZAVAČ PULSA

UBRZAVAČ PULSA

Sa 4,4-litarskim zapreminom i 390 kW (530 KS), BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor maksimalno pojačava i brojač okretaja i vozačev puls. Snažni bi-turbo motor ubrzava BMW M850i xDrive Gran Coupé od 0 do 100 km/h u 3,9 sekundi uz okretni moment od 750 Nm. To su brojke koje su obično rezervirane za trkačke automobile. Razlog leži u brojnim komponentama koje potječu iz moto sporta. Dva Twin-Scroll turbopunjača s ispušnim plinovima optimiziraju izlaznu snagu i pružaju impresivne performanse. Odlučno naglašen punokrvnim zvukom osmerocilindarskog motora od kojeg se naježite.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski motor
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski motor

IMPRESIVNA SNAGA

IMPRESIVNA SNAGA

Novorazvijeni BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski benzinski motor zapremine 3,0 litara i 250 kW (340 KS) pruža impresivnu snagu i visoku učinkovitost s malom masom. Zahvaljujući okretnom momentu od 500 Nm, pogonski jedinica u BMW-u 840i pruža maksimalno zadovoljstvo u vožnji uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,2 sekunde. I kod ubrzavanja i prilikom vožnje na vijugavim cestama. Zahvaljujući svilenkasto ugodnim voznim karakteristikama, motor nudi i samopouzdano iskustvo vožnje superlativne klase za vrijeme dugih putovanja - uvijek praćeno nadahnjujućim zvukom šesterocilindarskog baritona i umjerenom potrošnjom goriva.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski motor

LUKSUZ BITI ISPRED SVOG VREMENA

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE U BMW-u SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Uživajte u napretku sa svakim metrom: BMW serije 8 Gran Coupé postavlja ne samo nova mjerila na cesti, već i u pogledu inovativnih tehnologija. Od personaliziranog operativnog koncepta najnovije generacije, preko praktične glasovne kontrole, zahvaljujući opciji BMW Intelligent Personal Assistant, pa sve do djelomično automatizirane vožnje: inovativne digitalne usluge i sustavi pomoći u ovom luksuznom sportskom automobilu čine svako putovanje još osobnijim i opuštenijim, podižući tako čisto zadovoljstvo u vožnji na potpuno novu razinu.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant
BMW serije 8 Gran Coupé, Experience načini
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL

BMW Live Cockpit Professional je skup mogućnosti za upravljanje i prikazivanje koji se može personalizirati i koji se sastoji od potpuno digitalnog prikaza instrumenata, kontrolnog zaslona visoke rezolucije na središnjoj konzoli i Head-Up zaslona u vašem vidnom polju. Pomoću zaslona osjetljivog na dodir, gestikulacije, iDrive kontrolera ili korištenja glasa s opcijom BMW Intelligent Personal Assistant, možete raditi u potpunosti u skladu s vašim osobnim željama.

BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

Moderna vozila postaju sve složenija. Pa zašto ne prihvatiti pomoć osobnog asistenta? BMW Intelligent Personal Assistant vas podržava tijekom rada vašeg BMW-a serije 8 Gran Coupé, bilo da je riječ o navigaciji, zabavi ili funkcijama vozila. Kratki "Hej BMW" je sve što vam je potrebno da započnete komunikaciju s vašim BMW Intelligent Personal Assistant. Da biste tu opciju bolje upoznali, jednostavno zapitajte: "Hej BMW, tko si ti?". Usput, možete promijeniti i riječ za aktivaciju, samo recite: "Hej BMW, promijenite riječ za aktivaciju."

BMW serije 8 Gran Coupé, Experience načini

EXPERIENCE NAČINI

Experience načini omogućuju vam da prilagodite ambijent unutrašnjosti vašeg BMW-a serije 8 Gran Coupé kako bi odgovarao vašem trenutnom raspoloženju. Tri pojedinačna načina rada: “Expressive”, “Wellbeing” i “Executive” nude vam idealno koordiniranu interakciju unutarnjih funkcija poput klima uređaja, grijanja sjedala, svjetla i glazbe. To stimulira vaša osjetila i pozitivno utječe na vašu ukupnu udobnost. Za još veći užitak u vožnji. Jednostavno recite: „Hej BMW, aktivirajte Expressive način.“ I isprobajte ga.

BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional

DRIVING ASSISTANT PROFESSIONAL

Opcijska opcija Driving Assistant Professional pomaže vam u održavanju prave udaljenosti kao i željene brzine i ostaknu u željenoj traci te kako biste izbjegli sudare. Primjerice, sustav vas upozorava na neželjene promjene traka pomoću vibracija na upravljaču. Također osigurava da vaš BMW serije 8 Gran Coupé automatski koči ako udaljenost bilo kojeg vozila ispred vas ili pješaka na kolniku postane premala. Također vas upozorava na bilo koji poprečni promet koji je teško vidjeti i olakšava izlazak iz parkirnog mjesta. Nadalje, sustav vas podržava u hitnim slučajevima kada se vozilo zaustavi.

BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual kokpit
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual stropna obloga
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual oprema unutrašnjosti

BMW INDIVIDUAL – IZRAZ INDIVIDUALNOG STILA

Pružite svoj osobni karakter BMW-u serije 8 Gran Coupé. Ekskluzivne opcije opreme BMW Individual nude velik broj jedinstvenih završnih boja karoserije sa spektakularnim prelijevajućim ili svjetlucavim efektima - poput Tanzanite Blue metalik boje - kako bi luksuznom sportskom automobilu pružio jedinstven izgled. Najfinije kožne presvlake vrhunske kvalitete, s potpuno ručno šivanim sjedalima, dodatno krase plemenitu unutrašnjost s brojnim nijansama boja i vrhunskim kontrastnim prošivima - jedan od primjera je BMW Individual presvlaka u potpunosti od 'Merino' kože u Ivory White izvedbi s kontrastnom Tartufo izvedbom. Sportski i luksuzni ambijent zaokružuju ekskluzivne BMW Individual ukrasne letvice u Piano Black boji i Individual stropna obloga u Alcantari.

Mlada žena na tirkiznoj pozadini

ISTRAŽITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNA KLASA

ISTRAŽITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNA KLASA

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 229–226

Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.

Pročitajte više