BMW pravila o korištenju kolačića

Što je kolačić?

Kolačić je mala datoteka koja pohranjuje internetske postavke. Gotovo svaka web stranica koristi tehnologiju kolačića internetskog preglednika prilikom prvog posjeta web stranici. Sljedeći puta kada se ova web stranica otvori s istim korisničkim uređajem, kolačić i podaci pohranjeni u njemu se ili šalju natrag na web lokaciju koja ga je stvorila (kolačić prve strane) ili se šalju na drugu web stranicu kojoj pripada (kolačić treće strane). To omogućuje web lokaciji da otkrije da ste je prethodno otvorili sa ovim preglednikom i u nekim slučajevima može se promijeniti prikazani sadržaj.


Neki su kolačići iznimno korisni jer mogu poboljšati korisničko iskustvo prilikom otvaranja web lokacije koju ste već posjetili nekoliko puta. Pod uvjetom da koristite isti korisnički uređaj i isti preglednik kao i prije, kolačići se pamte za na primjer vaše postavke, način na koji koristite web lokaciju i prilagodbu prikazanog sadržaja relevantnijima za vaše osobne interese i potrebe.


Ovisno o njihovoj funkciji i namjeni, kolačiće se može podijeliti u četiri kategorije *: Osnovni kolačići, izvedbeni kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za marketinške svrhe.

Pročitajte više

INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Tomić & Co. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima (tip uređaja, Internetski preglednik) dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke, te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Isti služe da bi web stranica radila optimalno. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti možda Vam neće Vam biti dostupne.

Pročitajte više

Kolačići koji ne zahtijevaju pristanak za korištenje na ovoj web stranici

Esencijalni kolačići, koji se nazivaju i "strogo neophodnim kolačićima", osiguravaju funkcije bez kojih ne biste mogli koristiti ovu web stranicu kako je predviđeno. Ove kolačiće koristi isključivo BMW i stoga su takozvani kolačići prve strane. Oni se pohranjuju samo na vašem korisničkom uređaju tijekom trenutne sesije preglednika, a bitni kolačići osiguravaju, primjerice, da kada otvorite konfigurator vozila prikaže vam se verzija u kojoj volumen podataka koji se odnose na širokopojasni internet odgovara onoj za internetsku vezu. Na primjer, prilikom prebacivanja stranica, takvi kolačići također osiguravaju funkcionalnost promjene s http na https i time usklađenost s povećanim sigurnosnim zahtjevima za prijenos podataka. Posljednje, ali ne i najmanje važno, kolačić poput ovog također sprema vašu odluku u vezi s korištenjem kolačića na našoj web stranici.
Vaš pristanak nije potreban za korištenje neophodnih kolačića.


Isti ti kolačići ne mogu se onemogućiti korištenjem funkcije ovog web mjesta. Općenito možete onemogućiti kolačiće u svojem pregledniku u bilo kojem trenutku.


Primjeri kolačića koji ne zahtijevaju pristanak / popis kolačića koji ne zahtijevaju pristanak

Pročitajte više

Naziv
Svrha
Vrijeme čuvanja
Vrsta

Kolačići koji zahtijevaju pristanak za korištenje na ovoj web stranici temelje se na našem zakonitom interesu ili na vašem pristanku.

Kolačići koji nisu neophodni za korištenje web mjesta u skladu s gore navedenom definicijom obavljaju važne zadatke. Bez tih kolačića funkcije koje omogućuju prikladno surfanje na našoj web lokaciji, primjerice unaprijed ispunjeni obrasci, više nisu dostupne. Postavke koje ste napravili ne mogu se pohraniti i stoga ih je potrebno ponovno upitati na svakoj stranici.
Nadalje, nemamo mogućnosti prilagoditi se individualno prilagođenim ponudama.


BMW također integrira sadržaj trećih strana na ovu web stranicu. Primjeri za to su integracija videozapisa usluge YouTube. Ovi pružatelji trećih strana teoretski mogu postaviti kolačiće dok posjećujete BMW web stranicu, dobivajući na primjer informaciju da ste otvorili BMW web stranicu. Molimo posjetite web stranice pružatelja trećih strana kako biste dobili više informacija o korištenju kolačića. Ako ste odlučili kao opći princip da ne dajete svoj pristanak za korištenje kolačića koji zahtijevaju pristanak, opozivate dati pristanak ili deaktivirate kolačiće, na temelju našeg legitimnog interesa, da biste dobili prikaz početne stranice (usp. "Performance Cookies"), dobivate samo funkcionalnosti naše web stranice za koje možemo jamčiti korištenje bez tih kolačića. Područja naše web lokacije koja potencijalno nude tehničku mogućnost za integraciju sadržaja treće strane i stoga postavljanje kolačića trećih strana nisu dostupna u ovom slučaju. O tome ste obaviješteni odgovarajućim načinom. Ako ipak želite koristiti sadržaj web mjesta u takvom slučaju, to je moguće samo ako pristanete na korištenje kolačića koji zahtijevaju pristanak. Aktivirajte funkciju pristanka koja je dostupna na odgovarajućem mjestu na našoj web stranici.


Popis kolačića koji zahtijevaju pristanak ili se temelje na našem zakonitom interesu koje se može deaktivirati u bilo kojem trenutku:

Pročitajte više

Naziv
Svrha
Vrijeme čuvanja
Vrsta

*Kategorije

Ovisno o njihovoj funkciji i namjeni, kolačiće se može podijeliti u četiri kategorije *: Osnovni kolačići, izvedbeni kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za marketinške svrhe.


Osnovni kolačići

Osnovni kolačići su potrebni kako biste se mogli kretati po web stranici i koristiti njene značajke. Bez tih kolačića, funkcionalnosti se ne mogu osigurati, na primjer da se radnje koje se izvode tijekom posjeta (npr. unos teksta ili konfiguracija vozila) čuvaju i prilikom navigacije između pojedinačnih stranica na web stranici.


Funkcionalni kolačići.

Funkcionalni kolačići omogućuju web stranici da pohrani već dostavljene podatke (npr. izbor dodatne opreme u konfiguraciji vozila) te da korisnicima ponudi bolje osobne funkcije. Funkcionalni kolačići koriste se, primjerice, za omogućavanje potrebnih funkcija kao što je reprodukcija videozapisa. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije; oni ne mogu pratite vaše posjete drugim web stranicama.


Izvedbeni kolačići.

Izvedbeni kolačići prikupljaju informacije o načinu korištenja web stranice - na primjer, koje stranice posjetitelj najviše otvara često i da li primaju poruke o pogrešci sa stranice. Ti kolačići ne spremaju podatke koji bi mogli dopustiti identifikaciju korisnika. Prikupljene informacije biti će agregirane i stoga će se analizirati u načinu kojim se ne može doći do određene osobe. Ovi se kolačići koriste isključivo za poboljšanje performansi web stranice, a time i korisničkog iskustva.


Kolačići za marketinške svrhe

Kolačići za marketinške svrhe koriste se za izdvajanje oglasa koji su relevantni za određene korisnike i prilagođeni njihovim interesima. Također se koriste za ograničavanje učestalosti pojavljivanja oglasa i za mjerenje učinkovitosti reklamnih kampanja. Registriraju i da li ste posjetili web stranicu ili ne. Te se informacije mogu dijeliti s trećim stranama, na primjer oglašivačima. Kolačići za poboljšanje kontakta ciljne skupine i oglašavanja često su povezani sa stranicom funkcionalnosti trećih strana.


Pročitajte više

Korištenje kolačića na www.bmw.hr

Na isti način kao i većina web stranica koje posjećujete, www.bmw.hr također koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva za jednokratne i ponovljene posjete web stranici. To vam omogućuje, primjerice, brzo i jednostavno prebacivanje između stranica za spremanje konfiguracije vašeg vozila i za korištenje usluge GoogleMaps servisa.


Kolačići se postavljaju na našoj web stranici (kolačići prve strane) ili na drugim web stranicama s kojih se sadržaj pojavljuje na našoj web stranici (kolačići treće strane). Ovi davatelji usluga treće strane mogu postaviti kolačiće kada ste prijavljeni na njihove web stranice i kada posjećujete našu web stranicu. BMW AG nema utjecaja na postavke kolačića na spomenutim web stranicama. Posjetite web stranicu davatelja usluga treće strane kako biste dobili više informacija u vezi s korištenjem kolačića.

Pročitajte više

Upravljanje i brisanje kolačića

Gornji gumb pruža vam mogućnost odbijanja ili prihvaćanja kolačića koji zahtijevaju pristanak. Također možete blokirati i izbrisati kolačiće promjenom postavki preglednika. Za upravljanje kolačićima, većina preglednika vam dopušta da odbijete ili prihvatite sve kolačiće ili samo određenih vrsta kolačića. Proces upravljanja i brisanja kolačića može se pronaći u funkciji za pomoć integriranoj u pregledniku. Ako želite ograničiti korištenje kolačića, nećete moći koristiti sve interaktivne funkcije naše web stranice.

Pročitajte više

Izvedbeni kolačići: Praćenje korisnika

Naša web stranica koristi tehnologiju tvrtke Adobe za prikupljanje informacija o interakciji korisnika s web stranicom i njezinim sadržajem. Ti se kolačići za izvedbu postavljaju na početni poziv na web stranicu i temelje se na našem legitimnom interesu da bolje razumijemo naše posjetitelje na web stranici za daljnje prilagodbe i izmjene. Ove kolačiće možete deaktivirati na bilo koji način u određenom vremenu, u dijelu podnožja web stranice ili unutar postavki preglednika.


U okviru aplikacije tvrtke Adobe, podaci se prikupljaju pomoću programa Adobe Analytics i Adobe Dynamic Tag Management, te su isti anonimni, obrađeni i pohranjeni u Adobe podatkovnim centrima u Europi. Ako želite prigovoriti na prikupljanje podataka od strane tvrtke Adobe, to možete učiniti pomoću gore navedenog gumba ili pokretanja postupka isključivanja na web stranici tvrtke Adobe gdje možete podnijeti prigovor: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html


Ako želite da se Adobe opcija potpuno isključi kao kolačiće za izvedbu, to možete učiniti putem gore navedenog gumba.


Ako izbrišete sve kolačiće, morate ponovno pokrenuti postupak isključivanja, posebno za Adobe izvedbene kolačiće, jer u tom slučaju funkcija za isključivanje koju ste odabrali više nije dokumentirana. To vrijedi i ako posjetite ovu web stranicu s drugih korisničkih uređaja. Ako su vaše sigurnosne postavke postavljene na najvišu sigurnosnu razinu i kolačić je blokiran, ne možemo djelovati na vaš zahtjev za isključivanje. U ovom slučaju, ovdje vam se ukazuje na to, te vas molimo da ponovite postupak isključivanja s nižom razinom postavki sigurnosti.

Pročitajte više

Korištenje Facebook dodataka za društvene mreže na www.bmw.hr

U okviru internetske stranice BMW Vertriebs GmbH na domeni www.bmw.hr koriste se tzv. dodaci za društvene mreže www.facebook.com kojima upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. Kalifornijska avenija, Palo Alto, CA 94304, SAD ("" Facebook ""). Ovi dodaci su označeni logotipom Facebooka.


Ako aktivirate neaktivni Facebook dodatak na internetskoj stranici BMW Vertriebs GmbH pod domenom www.bmw.hr, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima Facebooka. Sadržaj dodatka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik, a zatim se integrira u web stranicu.


Integracija dodataka znači da Facebook prima informacije koje ste otvorili na odgovarajućoj stranici na internetskoj stranici BMW Vertriebs GmbH. Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook računu. Čim stupite u interakciju s dodatcima, primjerice klikom na gumb " Like ", odgovarajuće informacije šalju se iz preglednika izravno na Facebook i tamo se pohranjuju. Svrha i opseg prikupljanja podataka, njihova obrada i korištenje podataka putem Facebooka, kao i vaša prava i mogućnosti postavljanja u tom pogledu kako bi zaštitili svoju privatnu sferu može se naći u informacijama o zaštiti podataka koje pruža Facebook: http://www.facebook.com/policy.php.


Ako ne želite da Facebook koristi našu internetsku stranicu za prikupljanje podataka o vama, ne smijete aktivirati neaktivni Facebook dodatak za društvene mreže - prilikom posjeta internetskoj stranici BMW Vertriebs GmbH na domeni www.bmw.hr.

Pročitajte više