Vi i vaši kolačići.

Što i zašto

Što i zašto

Postavke

Postavke

Detaljno

Detaljno

Što su kolačići?

Kolačići i tehnologije za web pohranu, kao što su lokalno pohranjivanje i pohrana sesija („kolačići“), olakšavaju i glatku interakciju na našoj web stranici - bez dodatnih napora s vaše strane. Na primjer, to su male tekstualne datoteke koje vaš internetski preglednik preuzima na vaš uređaj kad posjetite našu web stranicu.Dok komunicirate s tehnologijama naših web stranica koje vode pružatelji trećih strana, kao što su skripte, pikseli i oznake, koje mi integriramo na naše web mjesto u svrhu oglašavanja, također postavljate kolačiće na svoj uređaj.U sljedećim odjeljcima pronaći ćete informacije i specifične detalje u odgovarajućim popisima o tome za što koristimo te tehnologije i kako možete promijeniti svoje postavke u skladu s vašim potrebama.

Pročitajte više

Kako kolačići pomažu nama da pomognemo vama.

Nesmetano iskustvo.

Kolačići rade mnogo različitih poslova koji pomažu da vaše internetsko iskustvo bude posve neometano i interaktivnije. Međutim, to pretpostavlja da upotrebljavate isti uređaj i isti preglednik kao i prije.Neki specifični kolačići su neophodni za pokretanje i održavanje BMW-ove web stranice i omogućuju nam:

 

 • Da vam osiguravamo 24/7 pristup uslugama koje ste tražili
 • Pružaju vam dosljedne i točne informacije
 • Osiguravaju da uživate u neometanom i ugodnom iskustvu
Pročitajte više

Prepoznavanje i reakcija.

Kolačići nam također pomažu da shvatimo kako koristite i komunicirate s našom web stranicom tako da nam ne morate ponovno reći. Na primjer, oni se koriste kako bi zapamtili vaše postavke i vaš korisnički ID kada posjetite našu web stranicu. Ako znamo vaše postavke i što vam se sviđa, možemo:

 

 • Pružiti vam personaliziraniji BMW doživljaj pomažući vam da nastavite putovanje i učinkovitije se krećete do najrelevantnijih stranica
 • Zapamtiti određene osobne postavke kao što su postavke jezika, željeni zastupnik i konfiguracije
 • Usmjeriti vas na korisne sadržaje ili web stranice kojima upravljaju zastupnici ili odabrani partneri
Pročitajte više

Stalno poboljšanje.

Kolačići nam omogućuju poboljšanje naše web stranice gledanjem na koji je način posjetitelji koriste. Analiziramo koji je sadržaj popularan i donosimo zaključke o tome što bi ih još moglo zanimati ili koji su nam korisni. To nam pomaže da:

 

 • Shvatimo kako posjetitelji koriste BMW-ovu stranicu kako bismo to mogli unaprijediti i poboljšati njihovo iskustvo
 • Isprobamo različite ideje i prikažemo sadržaj koji je najrelevantniji za pojedinačne posjetitelje
Pročitajte više

Oglašavanje i ponovno usmjeravanje.

BMW može koristiti kolačiće za oglašavanje i usmjeravanje u svrhu ponovnog usmjeravanja. Ovi kolačići pohranjuju informacije iz vaše povijesti pregledavanja kako bi zabilježili vaše interese i tijek pregledavanja na našoj web stranici. To omogućava nama ili našim partnerima da:
 

 • Vam ciljano oglašavamo BMW proizvode na drugim web stranicama na temelju vaših posjeta na našoj web stranici
 • Uskladimo i kombiniramo relevantnije podatke s ciljanim informacijama tako da BMW-ove internetske reklame zaista budu relevantne za vas i vaše interese.
Pročitajte više

Kategorija kolačića.

BMW dijeli kolačiće na kategorije ovisno o njihovoj funkciji i namjeni. Upotreba kategorija opisana je i njome se može upravljati u nastavku.

Pročitajte više

Detaljno.

 • Što je potrebno znati o kolačićima?

  Kolačići pomažu u pružanju boljeg i bržeg iskustva. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja pohranjuje internetske postavke. Gotovo svaka web stranica koristi tehnologiju kolačića. Internetski preglednik preuzima kolačić kad prvi put posjetite web lokaciju.


  Sljedeći put kad posjetite ovu web stranicu s istim uređajem, web stranica koja je prvotno pokrenula postavku kolačića tada prepoznaje da ste već bili ovdje, a u nekim slučajevima prilagodi ono što se pojavi na ekranu da bi uzelo u obzir tu činjenicu. Na taj se način to može učiniti relevantnijim za vaše osobne interese i potrebe.Kolačići navedeni u nastavku sinonim su za HTML5 Session Web Storages i HTML5 Local Web Storages.

 • Kolačići prve strane.

  Kolačići prve strane su kolačići koje mi, BMW.hr , raspoređujemo na web mjestu koje trenutno posjećujete i s kojim ćete komunicirati kada nastavite putovanje na našim web stranicama (npr. domena konfiguratora).

 • Kolačići treće strane.

  Naše web stranice također mogu sadržavati sadržaj s drugih web stranica koja mogu implementirati vlastite kolačiće. Ove kolačiće postavio je netko drugi tko nije vlasnik web stranice koju posjećujete. Takvi pružatelji usluge treće strane mogu postaviti kolačiće dok posjećujete web stranicu BMW-a i na taj način dobiti informacije poput činjenice da ste učitali BMW web stranicu. Posjetite web stranicu pružatelja usluge treće strane kako biste dobili dodatne informacije o tome kako koriste kolačiće. Informacije o odgovarajućoj trećoj strani koja kontrolira takav kolačić treće strane možete pronaći u gore opisanom detaljnom opisu.Ako ste odlučili da ne želite prihvatiti kolačiće treće strane, možete prigovoriti takvim kolačićima ili povući svoj pristanak na takve kolačiće pomoću odgovarajuće funkcije na našoj web stranici kako biste povukli svoj pristanak. Ako prigovorite svim kolačićima treće strane, imat ćete samo one funkcionalnosti na našoj web stranici za koje možemo jamčiti da će raditi bez ovih kolačića. Odjeljci naše web stranice koji potencijalno imaju tehnička sredstva za umetanje sadržaja treće strane i postavljanje kolačića treće strane u tom slučaju vam neće biti dostupni. O tome ćete biti obaviješteni odgovarajućom obaviješću. Ako i dalje želite koristiti sadržaj web stranice u takvom slučaju, to će biti moguće samo ako pristanete na upotrebu kolačića koji su podložni pristanku.Da biste to učinili, molimo vas da koristite funkciju na relevantnoj poziciji na našoj web stranici kako biste dali svoj pristanak. Za više pojedinosti pogledajte popis kolačića koji sadrži detalje o svim integriranim kodovima treće strane (npr. oznake/skripte/piksele).

 • Što se dogodi ako odbijete kolačiće?

  Ako odlučite odbiti kolačiće za koje je potrebna suglasnost, prihvatit ćemo vašu odluku i ne koristiti takve kolačiće. Ako odlučite povući svoj pristanak, više nećemo raspoređivati kolačiće koji su bili aktivni kada ste izravno posjetili našu web stranicu niti kolačiće za koje je potrebna suglasnost. Izbrisat ćemo ih ako su kolačići prve strane. To znači, međutim, da u slučaju funkcionalnih kolačića, nećete moći iskoristiti sve značajke i funkcionalnosti naše web stranice. Slično tome, moguće je prigovoriti kolačićima za performanse. Međutim, na taj način nismo u mogućnosti naučiti što volite ili ne volite na našoj web stranici kako bismo je poboljšali.

  Imajte na umu da ne možemo izbrisati kolačiće treće strane. Ako želite izbrisati sve kolačiće treće strane, to trebate učiniti u postavkama preglednika.

  Imajte na umu da ako želite povući svoj pristanak na kolačiće za marketinške svrhe, to ne znači da ćete vidjeti manje oglašavanja. To samo znači da oglašavanje koje vidite neće biti onako prilagođeno vašim potrebama.

 • Upravljanje kolačićima vašeg preglednika.

  Postavkama kolačića na našoj web stranici možete upravljati (omogućiti/onemogućiti i izbrisati) putem gore navedenih funkcionalnih stranica, ali i mijenjanjem postavki vašeg preglednika. Većina preglednika omogućuje vam upravljanje kolačićima prihvaćanjem ili odbijanjem svih kolačića ili prihvaćanjem samo određenih vrsta kolačića. Procedura za upravljanje i brisanje kolačića nalazi se u integriranoj funkciji pomoći preglednika.

  Važno je napomenuti da ako promijenite svoje postavke i blokirate određene kolačiće, možda nećete u potpunosti iskoristiti neke značajke naše web stranice, a možda nećemo moći pružiti neki sadržaj koji ste prethodno vidjeli ili koristili.