BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX

ODRŽIVA ELEKTROMOBILNOST UZ PRVI BMW iX.

Zagreb, 27.10.2021.

Rođen iz vizije i napravljen kao koncept za električnu mobilnost, BMW iX objedinjuje vrhunsku tehnologiju i besprijekoran dizajn povezan s inteligentnim BMW operativnim sustavom 8 koji svojim digitalnim inovacijama nudi ultra modernu povezanost i prvo je vozilo s 5G standardom kako bi uvijek bilo u toku s informacijama i kojim se može upravljati potpuno intuitivno.

 

Prve modele potpuno električnih SAV vozila iz BMW-a s pogonom na sve kotače, opremljene snažnim elektromotorima i baterijskim sustavima velikog kapaciteta, iX xDrive 40 (240kW/326KS) i iX xDrive50 (385kW/523KS) moguće je pogledati kod Tomić & Co.

 

S dosegom do čak 630 km mješovite vožnje (mjereno prema WLTP-u za el. vozila), BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: do 425 km) idealan je za gradsku vožnju i otvorenu cestu. Zahvaljujući svojoj učinkovitoj konstrukciji, ima izuzetno nisku potrošnju energije od najviše 23 kW/h i izvanrednu aerodinamiku koja mu omogućuje impresivne performanse; ubrzanje od 0-100 km/h za 4,6 sekundi i 765 Nm okretnog momenta te maksimalnu brzinu od 200 km/h.

 

Uz BMW iX i BMW Charging, korisnici imaju koristi od brojnih prilagođenih opcija za punjenje kod kuće, na putu i na poslu. Osim impresivnih performansi punjenja, omogućuju punjenje do 150 km dometa u samo 10 minuta za BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: preko 95 km) ili do 80% kapaciteta baterije za manje od 40 minuta na javnim punjačima velike snage (>100kW).

 

Unutrašnjost BMW-a iX jedinstveno je mjesto za opuštanje uz arhitekturu vozila nadahnutu modernim dizajnom unutrašnjosti. Njegovi elementi - poput ravne ploče s velikim zakrivljenim zaslonom i tankih sjedala - podsjećaju na dijelove namještaja svojim visokokvalitetnim izborom boja i materijala. Samostojeća središnja konzola, povećana prostranost unutrašnjosti i najveći panoramski stakleni krov ikad instaliran u BMW-u stvaraju impresivan osjećaj prostora koji vas poziva da se zadržite u njemu.

 

Pored dizajna i tehnologije, BMW iX koristi visoko učinkovite i održive proizvodne procese kako bi se postigla maksimalna razina održivosti i smanjio utjecaj na okoliš, emitirajući 45% manje emisija stakleničkih plinova tijekom cijelog životnog ciklusa zahvaljujući sveobuhvatnom konceptu održivosti. Razlog leži u upotrebi isključivo obnovljivih izvora energije tijekom proizvodnje te korištenju prirodnih i recikliranih materijala – tkanine od vune, FSC certificiranog drveta, kože štavljene listom masline, bez upotrebe procesa galvanizacije za kromirane dijelove i podnih prostirki i tepiha proizvedenih 100% od Econyla (plastike dobivene od starih ribarskih mreža). Tvornica BMW-a u Dingolfingu koristi 100% obnovljive izvore energije čime se emisija CO2 u proizvodnom procesu izrade vozila i baterijskih sklopova smanjuje za 80%.

 

BMW iX modeli dostupni su za narudžbu u Tomić & Co. salonima u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli uz brojne pogodnosti i inovativne oblike financiranja prilagođene novim ekološki prihvatljivim vozilima s niskom emisijom ugljika iz BMW Grupe.         

Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u
Predstavljanje novog BMW-a X6 u BMW Tomić City Store-u

NOVI BMW X6 PREMIJERNO PREDSTAVLJEN U ZAGREBU.

Zagreb, 05.12.2019.

Tvrtka Tomić & Co. održala je svečano predstavljanje novog BMW-a X6 koji je oduševio sve prisutne u BMW Tomić City Store-u na Rooseveltovom trgu u Zagrebu.

 

Ovaj impresivan model suvremenog dizajna uzvanike nije ostavio ravnodušnim. Svojim ekstrovertnim izgledom kojim dominira BMW 'Iconic Glow' prednja rešetka bubrega, vrhunskim performansama i ekspresivnim dizajnom, novi BMW X6 učvršćuje svoju poziciju u ovom nikad popularnijem segmentu. Treća generacija BMW-a X6, globalno nazivanog 'THE X6', tako nastavlja svoju uspješnu priču započetu još 2008. godine osnivanjem potpuno novog Sports Activity Coupé (SAC) segmenta. Inovativnom kombinacijom SAV-a i klasičnog coupé-a, BMW SAC modeli svojim dizajnom i naprednim tehnološkim karakteristikama diljem svijeta oduševljavaju ljubitelje istinskog zadovoljstva u vožnji.

 

Impresivan izvana, luksuzan iznutra, najsuvremenije tehnologije motora i šasije te s bogatom paletom inovativnih sustava za pomoć u vožnji i zabavi, novi BMW X6 će svako putovanje učiniti nezaboravnim iskustvom.

 

U usporedbi s prethodnikom, novi BMW X6 je veći, ali smanjene mase. Međuosovinski razmak je za 42 mm veći dok je duljina vozila povećana za 26 mm. Širi je za 15 mm, a obujam prtljažnog prostora je veći za 30 litara. Zahvaljujući tome, novi BMW X6 ima impozantan izgled i zavidan prostor u unutrašnjosti.

 

U ponudi su dostupna četiri snažna motora, dva benzinska i dva dizelska najnovije generacije, dok snaga varira od 195 kW/265 KS do 390 kW/530 KS. Na samom vrhu ponude nalazi se BMW X6 M50i xDrive sa svojim novorazvijenim V8 benzinskim motorom, a ostale varijante modela pokreću moćni 6-cilindrični BMW motori.

 

Novi BMW X6 i ostale novitete potražite u Tomić & Co. prodajnim salonima na lokacijama Zagreb, Zadar, Rijeka, Split, Osijek i Pula.

Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow
Tomić & Co. - BMW Roadshow

BMW ROADSHOW U ACI MARINI OPATIJA.

26.10.2019.
Tvrtka Tomić & Co. iskoristila je sunčanu subotu 26. listopada u ACI Marini Opatija u Ičićima kako bi u sklopu BMW Roadshowa ljubiteljima BMW marke iz Primorsko-goranske županije predstavila novi BMW serije 1.


Premijerno predstavljen u Zadru na otvorenju drugog najvećeg Tomić & Co. prodajno-servisnog centra, urbani BMW serije 1 bio je tijekom cijelog dana dostupan za test vožnje, zajedno s impresivnom flotom najatraktivnijih BMW modela.

 

Tako su svim zainteresiranima uz novu “jedinicu” na raspolaganju bili uvijek popularan BMW serije 3 i gotovo kompletna BMW X obitelj. Ponuda modela je zadovoljila svačiji ukus: ljubitelji udobnosti i svestranosti vozili su modele X1, X3 i X5, individualci X2, ljubitelji poslovnog luksuza vozili su impresivni X7, dok su oni koji preferiraju sportske performanse mogli uživati u adrenalinom ispunjenim vožnjama u modelima X3 M Competition i X4 M Competition.

 

Veliki interes posjetitelja i gužva u marini dokaz je želje ljubitelja zadovoljstva u vožnji da isprobaju veliki broj modela na jednom mjestu i odaberu za sebe onaj koji najbolje odgovara njihovim željama i potrebama. Sve dodatne informacije o ponuđenim modelima svi zainteresirani mogu dobiti u najbližoj Tomić & Co. poslovnici u Osječkoj 50 u Rijeci.

BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek
BMW Tomić & Co. Osijek

DAN OTVORENIH VRATA U OSIJEKU

12.10.2019.

THE 1, treće izdanje BMW-a serije 1 - najuzbudljivijeg modela unutar svoje klase - najavljuje početak nove ere i na regionalnom tržištu. Premijerno predstavljen u Zadru na otvorenju drugog najvećeg prodajno - servisnog centra tvrtke Tomić & Co., prošli vikend je bio glavna zvijezda Dana otvorenih vrata u osječkoj Tomić & Co. poslovnici.

 

Rezultat pogona na prednje kotače je revolucionarna vozna dinamika s daleko prostranijom unutrašnjosti čime je nova serija 1 svoju agilnost podigla na višu razinu. Oštrinom bez presedana, kod automobila s pogonom na prednje kotače, THE 1 postavlja nove standarde unutar premium kompakt klase.

 

Novo izdanje serije 1, posebice popularne u Europi, dostupno je u verziji s pet vrata, a po prvi puta i s električnim upravljanjem prtljažnika. Pet milimetara je kraći od svog prethodnika dok je njegova širina povećana za 34 milimetra, visina za 13 milimetara, a međuosovinski razmak je 20 milimetara kraći. Kapacitet prtljažnika od 380 litara je povećan za 20 litara, a preklapanje stražnjih sjedala povećava mu kapacitet na 1.200 litara.

 

Sustavi pomoći preuzeti su iz BMW-ovih modela viših kategorija kako bi debitirali u vrhunskoj kompaktnoj klasi. Tako je BMW serije 1 sada dostupan s dvije nove značajke koje su se prije vidjele samo u BMW modelima više klase: BMW Digital Key i BMW Intelligent Personal Assistant. Dostupan kao opcija, BMW Digital Key korisnicima omogućuje zaključavanje otključavanje vozila putem pametnog telefona pomoću tehnologije Near Field Communication, čime konvencionalni ključ automobila postaje višak. Prislanjanje pametnog telefona kod ručke za otvaranje vrata otključava automobil - čak i ako je baterija telefona ispražnjena.

 

Osim u probnim vožnjama BMW-om serije 1, Osječani su mogli uživati i u ostalim atraktivnim BMW modelima.

Tomić & Co. poslovnica Zadar
Milan Bandić, Branko Dukić i Franjo Tomić
Milan Bandić, Božica Tomić i Franjo Tomić
Andrija Žižić, Franjo Tomić i Doron Jamchy
Božidar Kalmeta, Branko Dukić sa suradnicima
Franjo Tomić
Neil Fiorentinos
Zorica Kondža
Enis Bešlagić i Franjo Tomić
Iva Ajduković, Kristian Ordulj i bend
Novi BMW serije 1 i BMW X4 M
BMW X4 M, X3 M, X5 M i X7
Tomić & Co. poslovnica Zadar

SVEČANO OTVORENJE POSLOVNICE TOMIĆ & CO. U ZADRU

21. rujna 2019. U Zadru, pred brojnim gostima službeno je otvoren drugi najveći prodajno – servisni centar u zemlji tvrtke Tomić & Co. generalnog zastupnika za BMW i MINI automobile, te BMW motorkotače. Ta sedma poslovnica Tomić & Co u Hrvatskoj, počela je s radom početkom lipnja na površini većoj od 2.200 četvornih metara. Zadarski prodajno - servisni centar izgrađen prema najnovijim standardima BMW Grupe, među najsuvremenijim je poslovnicama jednog automobilskog branda u Hrvatskoj, što dodatno potvrđuje da je Tomić & Co. predvodnik u promicanju novih tehnologija i usluga na regionalnom tržištu.

 

Odličan smještaj zadarske poslovnice Tomić & Co., na magistrali, u blizini luke Gaženica, jamči dobru prometnu povezanost i laku dostupnost lokacije za sve ljubitelje istinskog zadovoljstva u vožnji u Zadarskoj i Šibenskoj županiji.

 

Na svečanosti u Zadru premijerno je prikazan 'THE 1', treće izdanje BMW-a serije 1, najuzbudljiviji model u svojoj klasi koji se od sada može naručiti diljem zemlje. Taj automobil je pridobio svjetsku pozornost svojim suvremenim dizajnom, tehnologijom ovjesa koja omogućuje maksimalnu okretnost i inovativnim mogućnostima povezivanja. Tijekom testnih vožnji Jadranskom magistralom okupljeni na svečanosti u novoj poslovnici, mogli su doživjeti fascinantnu voznu dinamiku tog lidera među premium kompaktima.

 

Brojne uzvanike iz javnog života Hrvatske i Zadra pozdravio je i vlasnik tvrtke Tomić & Co. gospodin Franjo Tomić, čija tvrtka, pored zastupstva BMW i MINI vozila za Hrvatsku, ima zastupstvo velike njemačke BMW Grupe i za Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.


Za više od 300 uzvanika koje je između ostalog zabavljala primadona naše zabavne glazbe Zorica Kondža, bila je to večer za pamćenje. Za tvrtku Tomić & Co. otvaranje još jedne poslovnice potvrda je ostvarenje planova razvoja tvrtke, najavljenih još tijekom rođendanskog slavlja tvrtke Tomić & Co. 2017. u povodu četvrt stoljeća generalnog zastupstva za BMW vozila.

Predstavljanje novog BMW-a serije 3 - BMW Tomić City Store
Željko Mavrović, Jelena Mavrović, Franjo Tomić i Enis Bešlagić
Novi BMW serije 3 - BMW Tomić City Store
Miroslav Škoro i Franjo Tomić
Franjo Tomić
Predstavljanje novog BMW-a serije 3 u BMW Tomić City Store
Novi BMW Z4 u BMW Tomić City Store
Predstavljanje novog BMW-a serije 3 u BMW Tomić City Store
Predstavljanje novog BMW-a serije 3 u BMW Tomić City Store
Predstavljanje novog BMW-a serije 3 u BMW Tomić City Store

POTPUNO NOVI BMW SERIJE 3 ZVIJEZDA VEČERI U BMW TOMIĆ CITY STORE NA ROOSEVELTOVOM TRGU U ZAGREBU

8.3.2019.

Tvrtka Tomić & Co. održala je dugo očekivano predstavljanje legendarnog modela – potpuno novog BMW-a serije 3 koji je bio glavna zvijezda večeri u BMW Tomić City Store-u na Rooseveltovom trgu u Zagrebu.

Sedma generacija najprodavanijeg i najpopularnijeg BMW-a, u Hrvatskoj kao i u svijetu, izazvala je veliki interes i prije službenog početka prodaje. O iznimnom zanimanju kupaca za novi model govori činjenica da su u prodajnim salonima Tomić & Co. prvi ponosni vlasnici već preuzeli ključeve svoje serije 3.

Upravo je BMW serija 3 kao sinonim sportske, obiteljske, a u novoj generaciji i prave poslovne limuzine, u Hrvatskoj stekla brojne poklonike. Predstavlja samu bit BMW-ovog promišljanja automobila u kojem vozač bez kompromisa uživa u svakom prijeđenom kilometru kada su u pitanju udobnost i sigurnost. Zahvaljujući inovativnim rješenjima BMW serija 3, kao nikada do sada, povezuje vozača, okolinu i samo vozilo, po čemu je oduvijek bila lider klase.

Novi BMW serije 3 je do 55 kilograma lakši uz 50% kruću konstrukciju, a prepoznatljiv je po svojim proporcijama, snažnom sportskom izričaju, visokoj dinamičnosti dizajna te vrhunskim tehnološkim karakteristikama - kao što to biva od prvog predstavljanja modela prije više od 40 godina.
Dinamika novog BMW-a serije 3 sada je dodatno poboljšana čime postavlja nove standarde i ostaje predvodnik u klasi sportskih limuzina. Povećanje međuosovinskog razmaka od 41 mm pridonosi većoj udobnosti pri dinamičnoj vožnji uz zadržavanje predvidljivosti koju jamči jednak omjer mase od 50/50 s prednje i stražnje strane koji rezultira uravnoteženom vožnjom specifičnom za BMW serije 3.

Za kraj večernjeg predstavljanja pripremljeno je iznenađenje – prezentacija novog BMW-a Z4. Novi Z4 pravi je vozački roadster koji, zahvaljujući novom BMW-ovom smjeru dizajna, odiše luksuzom i već na prvi pogled pokazuje da je riječ o automobilu koji potiče vozačke emocije i koji će vozača počastiti onim najboljim što BMW pruža – istinskim zadovoljstvom u vožnji.

Upriličenim događanjem tvrtka Tomić & Co., osnovana prije više od 25 godina kao prvi zastupnik stranog proizvođača automobila od osamostaljenja Republike Hrvatske, nastavlja potvrđivati povjerenje, tradiciju i uspjeh na domaćem tržištu.

Stoga, ne propustite priliku i provjerite kako izgleda najpopularniji BMW model u svom najnovijem izdanju. Novu seriju 3 kao i ostale novitete potražite u Tomić & Co. prodajnim salonima u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli, a u uskoro i u Zadru.

BMW serije 8 Coupé
BMW serije 8 Coupé
Franjo Tomić i Florian Stiller
BMW serije 8 Coupé
BMW serije 8 Coupé
BMW serije 8 Coupé
BMW serije 8 Coupé
BMW serije 8 Coupé
BMW serije 8 Coupé

SPEKTAKULARAN BMW SERIJE 8 COUPÉ PREDSTAVLJEN NA ŠOLTI

4.8.2018.

U šoltanskom dvorcu Martinis Marchi, smještenom u uvali Maslinica, predstavljen je BMW serije 8 Coupé, luksuzni automobil iz snova koji je svojim izvanrednim performansama i dizajnom plijenio pažnju brojnih inozemnih i domaćih posjetitelja.
Nova legenda je rođena, složili su se brojni uzvanici Martinis Marchi ljetnog eventa - jednog od najekskluzivnijih događanja koje se svake godine odvija na Jadranu, a gdje se već tradicionalno uspješno isprepliću luksuz, moda i dizajn.


Tvrtki Tomić & Co. među prvima u svijetu pripala je čast održati premijeru serije 8 i za tu veličanstvenu prigodu odabrali su prelijepu Šoltu – destinaciju čiji ambijent savršeno odgovara karakteru ovog impresivnog automobila. Time srednjodalmatinski otok dobiva pozornost poput velikih svjetskih lokacija i ostaje zapamćen kao jedna od prvih destinacija velike Osmice.


Sukladno ovogodišnjem nazivu događanja, Life is a Cabaret, gosti odjeveni u skladu s temom te ukrašeni perjem i biserima zabavljali su se u opuštenoj atmosferi te podsjetili da je glamour minulih vremena jednako atraktivan i danas, uz sve blagodati koje sa sobom donose napredna tehnološka dostignuća.
Navedeno se itekako tiče i spektakularno predstavljenog BMW modela jer upravo je korištenje vrhunske tehnologije koja predvodi novi smjer u dizajnu i tehnološkim postignućima BMW automobila, ovo vozilo učinilo i više nego dostojnim nasljednikom prve serije 8.


Zanimljivost donosi i činjenica da je upravo ova serija između 1989. i 1999. godine predstavljala vrhunac ponude BMW-a te je u svijetu automobila vrlo brzo zaslužila legendarni status.


Genetski kod izvornog modela nedvojbeno se mogao prepoznati u ovom novom, usavršenom nasljedniku koji se svojim izgledom savršeno uklopio u kraljevski ambijent. Atmosfera s dodatkom hedonizma, oplemenjena luksuzom uz pratnju Cabaret benda, na zadovoljstvo svih znatiželjnika začinjena je kulinarskim spektaklima i brojnim mini eventima.
S pravom nazivan džentlmenskim trkačem jer uspješno kombinira dva karaktera – sportski duh i luksuznost limuzine - BMW serije 8 Coupé svojim vizualnim identitetom višekratno je impresionirao okupljene za svog prvog predstavljanja na hrvatskoj obali.


Naime, njegov karakter do detalja se preslikava u dizajnu te u kvalitetnim materijalima unutrašnjosti gdje je, primjerice, ručica mjenjača izrađena od precizno obrađenog komada stakla i ostavlja dojam skupocjenog dijamanta u čijem se središtu ocrtava oznaka 8.


Naravno, predstavljeni BMW osim predivnog dizajna nudi dvije inačice motora zavidnih performansi: najsnažniji BMW M850i xDrive Coupé s 4,4 litrenim V8 motorom snage 530 KS te dizelski BMW 840d xDrive snage 320 KS. Kod obje varijante za maksimalnu iskoristivost snage motora u svim uvjetima zadužen je inteligentni pogon na sve kotače xDrive. No, nije za odmet spomenuti da se uskoro očekuje i BMW M8 koji će prema svemu sudeći biti najsnažniji BMW do sada.


U konačnici, krojen po mjeri da ubrzava puls svakog tko sjedne za njegov upravljač novi model stvoren da oduševljava, BMW serije 8 Coupé, nikako nije mogao proći nezamijećeno. S obzirom na to da se itekako uklapa u životni stil onih koji teže uspjehu te uz ljubav prema dizajnu zahtijevaju i vrhunsku kvalitetu izrade, izbor dvorca Martinis Marchi za njegovu prvu ljetnu destinaciju u Hrvatskoj nije mogao biti bolji.

25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.
25 godina Tomić & Co.

PROSLAVA 25 GODINA TOMIĆ & CO. U HRVATSKOJ

Uoči službenog otvorenja najvažnijeg nacionalnog događanja vezanog za automobilsku industriju u paviljonu osam Zagrebačkog velesajma tvrtka Tomić & Co. održala je spektakularno rođendansko slavlje povodom četvrt stoljeća generalnog zastupstva za BMW vozila. Događanju je prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni hrvatski gospodarstvenici te mnoge istaknute osobe iz javnog i političkog života.


Osnovana prije 25 godina u Zagrebu kao prvi zastupnik jednog stranog proizvođača automobila u demokratskoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj Tomić & Co. danas je jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj i predvodnik na domaćem automobilskom tržištu.


Sada daleke ali iznimno važne 1993. godine svega nekolicina djelatnika, vođena idejom i vizijom gospodina Franje Tomića, otpočela je put stvaranja moderne tvrtke ustrojene prema zapadnoeuropskim standardima, a opet uvažavajući svu specifičnost okruženja i turbulentnost vremena kroz koje je prolazila.


Uspješna suradnja s BMW grupom počela je otvaranjem prvog prodajnog salona na Rooseveltovom trgu u središtu Zagreba. Od samih početaka opredijelili smo se za kontinuirani rast i razvoj na temeljima ekonomske održivosti što je omogućilo da i u izazovnim vremenima praćenim gospodarskom krizom i globalnom recesijom tvrtka širi poslovanje te dodatno učvrsti svoju poziciju na tržištu“, rekao je gospodin Franjo Tomić, vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Tomić & Co.


Ulaskom u tvrtku dr. ing. Daniela Tomića postavljeni su temelji za nastavak daljnjeg, dugoročnog rasta i budućnosti tvrtke, a pridruživanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji otvoreno je novo poglavlje u odnosima s BMW grupom.


Poslovanje se danas odvija u svim regionalnim središtima diljem zemlje: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Osijeku te uskoro i Zadru, a poslovnih aktivnosti svakim je danom sve više. One danas pokrivaju cjelokupan segment poslovanja prodaje i post-prodaje novih i diplomatskih vozila kao i flotnih te korporativnih automobila, BMW Premium Selection i rabljenih vozila te usluga financiranja za marke BMW i MINI te BMW motorkotače.


Kako je ova izuzetna poslovna priča predvođena neustrašivom vizijom pojedinaca započela upravo iz prizemlja zdanja na Rooseveltovom trgu to je bio i ostao prostor od posebnog značenja za tvrtku.
 

BMW Tomić City Store

OTVORENJE BMW TOMIĆ CITY STOREA U ZAGREBU.

23. studenog 2017. Tomić & Co., je otvorio BMW Tomić City Store - jedinstveni prodajno-izložbeni prostor u centru Zagreba, jedan od tri ekskluzivna prostora takvoga tipa u svijetu.  


BMW Tomić City Store smješten je u najužem gradskom središtu, u zgradi Novinarskog doma, s pogledom na muzej Mimaru i na Savsku ulicu, jednu od gradskih žila kucavica. Ovaj jedinstveni prodajno-izložbenog prostor u kojem je započelo poslovanje tvrtke Tomić & Co. u Hrvatskoj, svojevrsna je oda prošlosti, kao i izraz usmjerenosti prema uspješnoj budućnosti.

Otvaranjem prvog salona na Rooseveltovom trgu 1993. godine, Tomić & Co. je postavio kamen temeljac za uspješnu suradnju s BMW Grupom dobivši prvo zastupstvo svjetskog automobilskog proizvođača u samostalnoj Hrvatskoj. Danas, pred svoj 25. rođendan, Tomić & Co. otvaranjem BMW Tomić City Storea dokazuje puno povjerenje središnjice koja je odlučila podržati otvaranje ovakvog atraktivnog prostora upravo u Hrvatskoj. „Ponosni smo što je BMW na kartu europskih prijestolnica odlučio uvrstiti upravo Zagreb. Mogućnost otvaranja ovakvog jedinstvenog prostora u središtu grada, dokaz je i potvrda važnosti uspjeha hrvatskog tržišta za BMW Groupu. Svim našim sadašnjim i budućim klijentima pružit ćemo u suradnji s BMW-om dodatne usluge kako bi im što bolje približili filozofiju marke BMW i poznato zadovoljstvo u vožnji koje BMW automobil pruža.“, rekao je predsjednik Uprave Tomić & Co., gospodin Franjo Tomić.


Ovaj prostor ubuduće će biti mjesto gdje će se održavati razne prezentacije noviteta vezanih uz BMW Group i Tomić & Co. BMW Tomić City Store, središte je inovacija u svijetu BMW-ovih automobila, ali i pomiče granice uobičajenih autosalona te nudi društvene, kulturne, modne i raznolike lifestyle sadržaje. Kroz razna događanja kojima će biti domaćin, ovaj salon će biti okupljalište onih koji vole kvalitetno, lijepo, novo i jedinstveno.


Uz razna događanja, ovaj salon ipak će biti namijenjen prije svega onima koje zanima svijet automobilizma, onima koji žele u miru i ugodnom okruženju dobiti sve informacije o ponudi BMW i MINI automobila, te njihovim jedinstvenim mogućnostima i prednostima, kao i uvjetima kupnje. Ljubitelji automobila dobili su mjesto gdje će vidjeti najnovije što BMW i MINI auto svijet pruža, ali i mjesto gdje će u jedinstvenom, ugodnom ambijentu dobiti najvišu uslugu i najpotpuniju informaciju.


Grad Zagreb dobio je mjesto kakav imaju najveći europski gradovi, koje postaje središte okupljanja onih koje vole novo, tehnološki najnaprednije, onih koji znaju prepoznati lijepo, moderno i kvalitetno.

Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5
Novi BMW serije 5

HRVATSKA PREMIJERA NOVOG BMW-a SERIJE 5 EKSKLUZIVNO U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI.

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu svoju hrvatsku premijeru doživio je jedan od najočekivanijih modela ove godine, novi BMW serije 5. Tvrtka Tomić & Co., generalni zastupnik za BMW vozila za RH, ekskluzivno je odabranim gostima, partnerima i novinarima predstavila sedmu generaciju nove “petice”. U suvremenom prostoru MSU-a okupio se preko 600 ljubitelja BMW marke koji su s nestrpljenjem očekivali otkrivanje navažnijeg modela u 2017. Prošle godine BMW je proslavio svoju 100. godišnjicu, te se pripremio za idućih 100 godina u kojima će, uz dosadašnje znanje i uspjeh, nastaviti donositi inovativne automobile i postavljati mjerilo u svakoj klasi automobila.

 

Gospodin Franjo Tomić, prvi čovjek BMW-a u Hrvatskoj i predsjednik Uprave tvrtke Tomić & Co. koja kao generalni zastupnik već skoro četvrt stoljeća predstavlja sinonim za BMW vozila u Hrvatskoj, prigodno je pozdravio goste naglasivši kako popularna “petica” i dalje predstavlja jedan od tri najvažnija BMW-ova modela i da je na hrvatskom tržištu uvijek bila iznimno dobro prihvaćena. Dodao je kao očekuje da će tržište i ovu, sedmu generaciju, popularne serije 5 odlično prihvatiti te će kao takva učvrstiti svoje vodeće mjesto među poslovnim limuzinama.


Uz prigodni program goste je kroz prezentaciju koja se održala u dvorani Gorgona vodila poznata voditeljica Doris Pinčić Rogoznica, a uz brojne uzvanike i goste iz poslovnog svijeta goste je pozdravio i glumac Enis Bešlagić, i sam zaljubljenik u BMW vozila. Otkrivanje i premijeru vozila prigodno je inovativnim plesnim točkama predstavila plesna grupa Atomic Dance Factory iz Zagreba.
Prodaji i promociji BMW-a serije 5 među ljepšim spolom sigurno će pomoći Scott Eastwood, glumac i model, zgodni sin poznatog oca, Clinta Eastwooda, koji je zaštitno lice globalne marketinške kampanje za novi BMW serije 5 pod nazivom „Poslovni sportaš“.


Od 11. veljače službeno je počela prodaja novog BMW-a serije 5. Za ulazni dizelski motor 520d cijena iznosi 432.558,13 kn (s uključenim PDV-om I posebnim porezom), dok za ulazni benzinski motor BMW 530i cijena iznosi 501.129.69 kn (s uključenim PDV-om I posebnim porezom).

BMW PLIJENIO IZLOŽENOM GAMOM VOZILA I MOTORKOTAČA.

Nakon osam godina Tomić & Co., generalni zastupnik za BMW i MINI vozila, na ovogodišnji, povratnički Zagreb Auto Show donosi dašak glamura s ekskluzivnom ponudom cijele game vozila i motorkotača. Ukupno je izloženo čak 39 modela: 30 automobila marke BMW i MINI te 9 motorkotača s 1 pretpremijerom te čak 2 hrvatske premijere (maksi skuteri C650 Sport i C650 GT te najnoviji model G310 R).

Na preko 2000 m2 promotivnog štanda BMW je izložio čak 25 svojih najekskluzivnijih modela: od ulazne serije 1 pa sve do najnovije serije 7 sa BMW Indvidual opremom.
Posjetitelji su poseban interes iskazali za segment gdje su predstavljena M vozila: od BMW M3 i M6 do terenca X5M te hrvatske premijere najočekivanijeg BMW M2 Coupe.

Na po mnogima najdojmljivijem izložbenom štandu ovogodišnjeg sajma isticala su se BMW-a električna vozila: BMW i3 te najsportskiji plug-in hibrid BMW i8 koji i nakon dvije godine što je prisutan na tržištu i dalje mami uzdahe što je bio i slučaj s brojnim VIP uzvanicima i predstavnicima medija.

BMW M3 i MINI John Cooper Works - ekskluzivni primjerci prodani već prvog dana
Nakon novinara i VIP uzvanika sajam je otvoren i za redovne posjetitelje, tako da je uz užitak u vozilima te lijepe hostese mogla krenuti i prodaja. Već prvi dan sajma koji će trajati do nedjelje „planuli“ su i prvi najskuplji primjerci – BMW M3 te najsportskiji MINI John Cooper Works.

100 godina BMW-a. BMW VISION NEXT 100.
BMW ove godine slavi 100 godina svog postojanja. Uz brojne aktivnosti kojima će se tijekom cijele godine obilježavati ova velika godišnjica, za posjetitelje Auto Show-a BMW je pripremio mogućnost da se ekskluzivno fotografiraju uz konceptno vozilo – BMW Vision Car Next 100 i to putem posebnog uređaja koji hologramski uz posjetitelja projicira i BMW Vision Car.

MINI – u novom ruhu za Zagreb Auto Show
Brojni ljubitelji marke MINI zamijetili su kako je nekada zaigrani i primarno crno orijentirani vizualni identitet sada došao u svježem svjetlijem izdanju. Na Auto Showu predstavljeno je čak 5 MINI modela: od MINI Coopera s 3 vrata, MINI Countryman Cooper, MINI John Cooper Worksa do novog MINI Clubmana te hrvatske premijere modela MINI Cabrio.

Gradonačelnik na BMW motorkotaču
Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je nakon svečanog otvaranja posjetio i paviljon 8. te u društvu Franje Tomića i brojnih predstavnika medija i posjetitelja obišao BMW i MINI promotivni štand. Posebno se zaustavio kod i3 modela, prvog u cijelosti električnog BMW vozila te na kraju sjeo i na jedan od 9 izloženih motorotača električnih vozila i za Grad Zagreb. Po interesu posjetitelja, sigurno će upravo neki od tih modela već sutra kružiti i ulicama Zagreba.

 

 

Lista izloženih BMW vozila:
BMW 118d Unique M
BMW 218d Cabrio
BMW 218d Active Tourer Unique M
BMW 218d Gran Tourer
BMW 318d Unique Luxury
BMW 320d Unique M
BMW 320d xDrive Gran Turismo
BMW 320d Touring
BMW 420d Cabrio
BMW 420d xDrive Gran Coupé
BMW 520d All in 5
BMW 520d xDrive
BMW 740d xDrive
BMW 750Li xDrive
BMW X1 xDrive20d
BMW X3 xDrive20d
BMW X4 xDrive20d
BMW X6 xDrive30d
BMW M2 Coupé – hrvatska premijera
BMW M3
BMW M6 Coupé
BMW X5 M
BMW i3
BMW i3
BMW i8

Lista MINI izloženih modela:
MINI Clubman Cooper D
MINI Countryman Cooper D Must Have Edition
MINI Cooper Race Edition
MINI John Cooper Works Cabrio – hrvatska premijera
MINI John Cooper Works

Lista izloženih BMW motorkotača:
BMW G 310 R – pretpremijera
BMW C 650 GT – hrvatska premijera
BMW C 650 Sport – hrvatska premijera
BMW F 800 GS
BMW R 1200 GS Adventure
BMW R 1200 RS
BMW R nineT
BMW S 1000 RR
BMW S 1000 XR

PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ POSJETILA BMW-OV ŠTAND.

Plava je zaštitni znak bavarskog automobilskog diva, a da je omiljena boja i predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, pokazala je danas, posjetivši 8. paviljon Zagrebačkog Velesajma u kojem već tradicionalno svoja vozila izlaže tvtka Tomić & Co, generalni zastupnik za BMW i MINI za RH. Predsjednica je obišla promotivni štand u društvu prvog čovjeka BMW-a u Hrvatskoj i domaćina Franje Tomića te gradonačelnika, Milana Bandića. Uz razgled promotivnog štanda sa čak 40 izloženih vozila marke BMW, MINI te BMW motorkotača, predsjednica je poseban interes iskazala za BMW i3, prvi u cijelosti električni model ovog bavarskog proizvođa motornih vozila. U pratnji gradonačelnika Bandića te uz upustva stručnjaka Tomić & Co. isprobala je navigacijski sustav novog BMW-a serije 7.  

Pročitajte više

GENERATION X U ZAGREBU – UPOZNAJTE NOVI BMW X1.

   

HRVATSKA PREMIJERA: NOVI BMW SERIJE 7 PREDSTAVLJEN U OPATIJI.

Od 1977. godine kada je prva generacija predstavljena na tržištu, BMW serije 7 postao je simbol kreativnosti, inženjerske domišljatosti, ali i načina promišljanja automobila kao luksuzne, statusne limuzine.

U generacijama koje su slijedile ova perjanica BMW-a bila je nosilac imidža brenda, ambasador koji će inovativnošću i tehničkim rješenjima ispred svog vremena kupce ostavljati bez daha, a konkureciju bez pravog odgovora. U gotovo 40 godina postojanja izmijenilo se pet generacija, a svaka je ljestvicu postavljala visoko, tamo gdje se nitko do tada nije usudio ići.

S novim BMW-om serije 7, BMW je redefinirao kako ekskluzivno, luksuzno iskustvo u vožnji treba izgledati u svom suvremenom obliku koji ruši barijere. Revolucionarne tehnologije u području dizajna lakih materijala, pogonskih sustava, podvozja, operativnih sustava, inteligentnog povezivanja i unutarnjeg uređenja stavljaju naglasak na BMW-ov cilj da poveže nenadmašan užitak u vožnji s udobnošću koju luksuzna limuzina pruža na dugim putovanjima. Predajom štafete s jedne generacije na drugu u samom vrhu BMW-ove ponude modela BMW-ov brand ujedno predstavlja mnoštvo inovacija bez premca kod konkuretskih proizvođača.

Hrvatska premijera najočekivanijeg BMW modela ove godine, nove serije 7, održana je u hotelu Bevanda u Opatiji u petak, 4. rujna 2015.

BMW SVJETSKA MEDIJSKA PREMIJERA NOVOG BMW SERIJE 2 GRAN TOURER – U ZADRU!

Vodeći svjetski proizvođač premium vozila, BMW Grupa izabrala je Hrvatsku za svjetsku medijsku premijeru svog novog modela BMW serije 2 Gran Tourer. Domaćin svjetske premijere bit će grad Zadar, u koji BMW Grupa od 16. do 30. travnja dovodi više od 300 najznačajnijih svjetskih novinara. Bit će to prva svjetska medijska premijera i predstavljanje neke premium automobilske marke u Hrvatskoj.

Interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je velik, pa će svjetska medijska premijera BMW serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. Očekuje se da će više od 300 novinara sliku iz Zadra prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

„BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zato što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi. Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela već i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju“, istaknuo je Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co.

Sama promocija trajat će dva tjedna, počevši od 16. travnja i obuhvatit će 3 lokacije na Polutotoku te posebno za tu svrhu izgrađen ponton u uvali Jazine.
BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompakt klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom zadnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću.

„S obzirom da smo već i s Active Tourerom privukli veliki broj novih kupaca, očekujemo da će BMW serije 2 Gran Tourer nastaviti taj trend. Jasno je da novim proizvodima želimo privući nove kupce, jer nas ne zanima preuzimanje tržišnih udjela ostalih vozila iz naše ponude", istaknuo je direktor prodaje i marketinga u BMW AG, Ian Robertson prilikom svjetske prezentacije ovog modela na Međunarodnom salonu automobila u Genevi u ožujku ove godine.

Proizvodnja BMW serije 2 Gran Tourer počela je u ožujku u tvornici u Regensburgu, u Njemačkoj. Kupci mogu birati između dva benzinska i tri dizelska motora, a na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača. Svjetski početak prodaje očekuje se u lipnju ove godine.

GET ACTIVE TOUR U ROVINJU I ZAGREBU – NOVI BMW SERIJE 2 ACTIVE TOURER.

 

TOMIĆ & CO. NA CAR AUTO SHOWU U WEST GATE-U.

Tomić & Co. je sudjelovao na Garage Auto Showu u Westgate Shopping Cityju od 24. do 26. listopada 2014. i tako po drugi put ove godine na ovoj izložbi automobila predstavio najnovije BMW modele u ponudi.

Glavna zvijezda Garage Auto Showa bio je upravo BMW-ov model i8, koji se još ne prodaje na hrvatskom tržištu. U BMW Premium Loungeu bili su izloženi i novi BMW M3 i BMW X4 koji su plijenili pažnju poput BMW-a i8, ali i ostali BMW modeli jednako tako su budili interes brojnih posjetitelja: BMW serije 2 Active Tourer, BMW serije 3 All in 3, BMW serije 3 Gran Turismo, BMW serije 4 Gran Coupe, BMW X1 All in X1, BMW X5, bicikl BMW Cruise e-Bike te motorkotač R 1200 GS.

U ZAGREBU PREMIJERNO PREDSTAVLJEN NOVI BMW X5.

Dva dana prije početka prodaje u cijelom svijetu u Hrvatskoj je održana svečana premijera novog X5, treće generacije BMW-ovog najuspješnijeg SAV-a. Na eventu u prostorijama tvrtke Tomić & Co., generalnog zastupnika za BMW i MINI vozila za Hrvatsku, okupilo se preko nekoliko stotina gostiju, uzvanika i ljubitelja marke BMW.

Model X5, utemeljitelj segmenta SAV vozila (Sports Activity Vehicle) i globalni tržišni lider u svojoj klasi, postavio je iznova nove standarde u moćnom dizajnu, luksuznoj i nenadmašnoj prostranosti, sveobuhvatnoj svestranosti i učinkovitom zadovoljstvu u vožnji.
Od trenutka predstavljanja na tržištu, ovaj moćni BMW-ov SAV bit će raspoloživ sa šestcilindričnim turbodizelskim motorom u modelu 30d, osamcilindričnim turbobenzinskim motorom u modelu 50i i šestcilindričnim turbodizelskim motorom s tri turbo punjača u modelu X5 M50d.

Ulazni model s dizelskim motorom je xDrive 30d (190 kW / 258 KS) i dostupan je od 615.672 kn, dok ponuda modela s benzinskim motorom trenutno počinje s x Drive50i (330kW / 450KS). Njegova cijena počinje od 860.711 kn. U cijenu navedenih vozila uključeni su PDV i posebni porez.

Već od prosinca u ponudi će biti i modeli X5 35i , X5 40d te X5 25d s xDrive pogonom ili, po prvi puta u ovom segmentu, samo s pogonom na stražnje kotače.

TOMIĆ & CO. I BMW GROUP OSIGURALI 50 LUKSUZNIH BMW SERIJA 7 KAO POTPORU ZA SVEČANU PROSLAVU ULASKA REPUBLIKE HRVATSKE U EUROPSKU UNIJU.

Tomić & Co. d.o.o. i BMW Group zajednički su pružili potporu svečanom obilježavanju proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju ustupivši na raspolaganje 50 novih vozila BMW serije 7 – modele 730d xDrive, BMW 740d xDrive i 750d xDrive. Visoki predstavnici BMW Group na svečanom događanju bili su Dr. Nicolas Peter i Dr. Andrea Castronovo, a Tomić & Co. d.o.o. predstavljali su Predsjednik Uprave i vlasnik gospodin Franjo Tomić i Dr.-Ing. Daniel Tomić.

Sva vozila BMW serije 7 koja su stavljena na raspolaganje, služila su za potrebe prijevoza više od stotinu stranih dužnosnika koji su sudjelovali na ovom povijesnom događaju. Na taj je način BMW i u ovoj posebnoj prilici jedini osiguravatelj prijevoza visokih gostiju pokazao dimenziju snažne prisutnosti na hrvatskom automobilskom tržištu.