BMW servisna radionica

OPOZIV VOZILA BMW SERIJE 3 E46 PROIZVEDENIH IZMEĐU STUDENOG 1997. I LIPNJA 2000.

Vozila raznih proizvođača opremljena TAKATA “Non Azide Driver Inflator” (NADI) zračnim jastucima opozvana su radi zamjene istih zbog moguće eksplozije s potencijalno teškim i fatalnim posljedicama.

Zahvaćena vozila


BMW Serija 3
Generacija E46
Datum proizvodnje: Studeni 1997. – Lipanj 2000.

Ako je Vaše vozilo proizvedeno u gore navedenom period Vaš je BMW možda opremljen neispravnim TAKATA zračnim jastukom.


Od velike je važnosti da ODMAH kontaktirate BMW zastupnika kako bi se odredilo je li Vaše vozilo zahvaćeno te koji su sljedeći potrebni koraci za popravak.

Važno je napomenuti i da bilo koji zračni jastuk naknadno ugrađen nakon nezgode ili drugog incidenta može biti neispravan.

Pročitajte više

Detalji

U okviru tekuće analize kvalitete proizvoda od strane BMW-a primijećeno je da pirotehnički generator zračnog jastuka NADI može propuštati. Naš dobavljač informirao nas je o vremenskom periodu proizvodnje kad je najveća mogućnost da se greška dogodila.

Propuštanjem plin u pirotehničkom generatoru može apsorbirati vlagu. Po zadnjim pretpostavkama, velika količina vlage i učestalo odvlaživanje/ovlaživanje kroz duže vremensko razdoblje u kombinaciji s mehaničkim opterećenjem (primjerice vožnja po neravnim podlogama) uzrokuju propadanje plina. Kod slučajne aktivacije zračnog jastuka vrlo visoki unutarnji tlak nastaje u generatoru što u najgorem slučaju uzrokuje prasak kućišta čiji metalni dijelovi mogu nanijeti smrtne ozljede.

Pročitajte više