M PERFORMANCE OBITELJ. POJAČANO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Rafinirani dizajn, izvanredna jedinica snage, fascinantna vozna dinamika.

BMW MPerformance

Kao i ekskluzivne ponude BMW-a M GmbH, M Performance automobili kombiniraju najbolje od svojih BMW serija s dinamičnim genima BMW-a M, stvarajući tako vlastitu klasu. Beskompromisne kombinacije sportskog karaktera, svakodnevne učinkovitosti i udobnosti savršene su u svakom M Performance automobilu: od kompaktnog modela BMW M140i i svestranih X modela do jedinstvenog modela BMW M760Li xDrive, ističu se zbog nezavisnih interpretacija pojačanog zadovoljstva u vožnji.

Pročitajte više
M PERFORMANCE OBITELJ. POJAČANO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.Rafinirani dizajn, izvanredna jedinica snage, fascinantna vozna dinamika.

Podaci za BMW M140i 5 vrata (3):
Kombinirana potrošnja goriva: 7,4l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 169-168 g/km
 

Podaci za BMW M140i 3 vrata (3):
Kombinirana potrošnja goriva: 7,4 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 169-168 g/km

Pročitajte više

ONI SU U SVOJOJ VLASTITOJ LIGI.

M Performance je savršena sinteza čistog sportskog duha, vrhunskih performansi i jedinstvene udobnosti. Rezultat je beskompromisan sportski doživljaj vožnje M Performance automobila, inspiriran BMW-om M i pun adrenalina. Doživite fascinantno M Performance iskustvo na filmu. Jednom kada vas preuzme, ne možete prestati.

Pročitajte više

Podaci za BMW M240i Coupé:
Kombinirana potrošnja goriva: 7,4-7,3 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 168-167 g/km


Podaci za BMW M760Li xDrive (1):
Kombinirana potrošnja goriva: 12,8 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 294 g/km


Podaci za BMW X4 M40i:
Kombinirana potrošnja goriva: 8,6l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 199 g/km

Pročitajte više

DIZAJN M PERFORMANCE AUTOMOBILA.

M Performance automobili imaju M Sport paket kao standard. Osim M Sport ovjesa, automobili također sadrže M paket aerodinamike. Paket sadrži uvećane ulazne otvore za zrak u prednjem donjem dijelu branika kako bi se ohladili motori i stražnji umetak umetak za difuzor u boji karoserije. Ipak, M Performance automobili nude još mnogo toga. U unutrašnjosti i na vanjštini imaju ekskluzivne mogućnosti koje ih jasno razlikuju od njihovih pojedinačnih modela. Optički i tehnički oni usvajaju ulogu automobila pogodnih za svakodnevnu uporabu uz savršeno jamstvo adrenalina, čime se zatvara jaz između vrhunskih modela serije i automobila visokih performansi BMW-a GmbH.

PUN STILA I SPORTSKOG DUHA. EKSKLUZIVNI DETALJI.

Detalji dizajna na prednjoj strani.

Nepogrešivi detalji dizajna M Performance automobila uključuju dodatne primjene u bojama detalja unutar prednjeg donjeg dijela branika.
Pročitajte više

Maska u prepoznatljivoj boji.

Odabrani elementi maske u prepoznatljivoj boji pružaju ekskluzivne detalje koji privlače poglede. BMW M760Li xDrive koristi boju kako bi istaknuo masku, a model BMW M550i xDrive ju uključuje u elegantni okvir dok model BMW X4 M40i naglašava letvice maske.
Pročitajte više

Ekskluzivni lakometalni kotači.

Odabrani M Performance automobili imaju ekskluzivni stil kotača u prepoznatljivoj boji. Sa svojim impresivnim dimenzijama, posebno razvijeni M Performance kotači su najveći u svakojm od svojih raspona.
Pročitajte više

M logotip na bočnim stranama.

M logotip M u Dark Chrome ili Cerium Grey bojama, prema modelu, elegantan je način naglašavanja da je vozilo M Performance automobil.
Pročitajte više

Kućišta vanjskih retrovizora u prepoznatljivoj boji.

Zakrivljena kućišta retrovizora imaju završnu obradu u Ferric Gray ili Cerium Grey boji, prema modelu. Njihov aerodinamičan dizajn nudi minimaliziranu otpornost strujanju zraka.
Pročitajte više

Završeci ispušnih cijevi na obje strane.

M Performance automobili su odmah prepoznatljivi zbog završetaka ispušnih cijevi s obje strane, koji su posebno dizajnirani za odgovarajući model. Rezultat je stražnji kraj koji odiše snagom.
Pročitajte više

Oznaka modela na stražnjem kraju.

Specifična oznaka modela s bojom detalja i integriranom oznakom "M" na stražnjem kraju naglašava blisku vezu između M Performance automobila i BMW M modela.
Pročitajte više

Gazišta pragova vrata s oznakom modela.

U M Performance automobilima, vozača i suvozača pozdravljaju gazišta pragova vrata koja nose oznaku modela. U modelu BMW M760Li xDrive pozdrav se dostavlja na posebno elegantan način: ekskluzivna oznaka "V12" zamjenjuje oznaku modela.
Pročitajte više

Oznaka modela u kokpitu.

Klaster instrumenata s oznakom modela služi kao nagovještaj zabave u vožnji koja slijedi. U modelu BMW M760Li xDrive ilustrirani, ekskluzivni prikaz brzinomjera koji pokazuje do 330 km/h nadopunjuje ovu M Performance značajku.
Pročitajte više

Podaci za BMW M550i xDrive Limuzina (1):
Kombinirana potrošnja goriva: 8,9 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 204 g/km


Podaci za BMW X5 M50d:
Kombinirana potrošnja goriva: 7,2-6,8 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 189-179 g/km


Podaci za BMW X6 M50d:
Kombinirana potrošnja goriva: 7,9-7,8 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 209-205 g/km

Pročitajte više

MOTORI M PERFORMANCE AUTOMOBILA.

M Performance automobili opremljeni su snažnim motorima, koji su među najučinkovitijima u svakom modelu serije Svaki od njih ističe jedinstvenu prodajnu točku odgovarajućeg modela. Jedinstveni redni šesterocilindarski motor koristi se u BMW modelima serije 1 i serije 2. Osam cilindara i impresivno ubrzanje od 0 do 100 km/h u 4,0 sekundi čine BMW M550i xDrive doista izvanrednim sportašem. Kao da to nije dovoljno: Po prvi puta 4 turbopunjača, BMW M550d xDrive s M Performance TwinPower Turbo rednim šesterocilindarskim dizelskim motorom nudi vrijednosti ubrzanja sportskog karaktera.BMW X3 M40i također je jamstvo neograničene vozne dinamike, sa svojim M Performance TwinPower Turbo rednim šesterocilindričnim benzinskim motorom najnovije generacije koji isporučuje 265 kW (360 KS) s maksimalnim okretnim momentom od 500 Nm. Aluminijski motor u modelu BMW X4 M40i isporučuje se s radilicom od kovanog čelika i komponentama motora visokih performansi aktualnih modela BMW M3 i M4. Jedini V12 benzinski motor sa 610 KS rezerviran je - za BMW M760Li xDrive. Impresivne jedinice snage s voznim karakteristikama dodatno su naglašene svojim zvukom koji izaziva emocije i osjećaj senzacije.

Podaci za BMW X3 M40i (3):
Kombinirana potrošnja goriva: 9,1 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 207-206 g/km


Podaci za BMW M550d xDrive Limuzina (3):
Kombinirana potrošnja goriva: 6,6-6,5 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 173-171 g/km


Podaci za BMW M550d xDrive Touring (3):
Kombinirana potrošnja goriva: 6,8-6,7 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 178-176 g/km

Pročitajte više

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE AUTOMOBILA.

Jedinstvena vozna dinamika i velika svakodnevna učinkovitost - M Performance automobili kombiniraju proturječnosti kako bi stvorili beskompromisno iskustvo vožnje. Sveobuhvatno tehničko znanje i iskustvo i inovativna snaga BMW-a M GmbH izravno utječu na razvoj i rezultiraju impresivnom voznom preciznošću. Kako bi odgovaralo pripadajućem karakteru vozila, karakteristike vozne dinamike M Performance automobila su posebno dizajnirane imajući sport na umu. Rezultat se može mjeriti osmjesima po svakom zavoju.

 • Više vučne snage: BMW xDrive

  M Performance automobili opremljeni su inteligentnim sustavom pogona na sve kotače BMW xDrive ili kao opcijom ili kao standardnom značajkom. Trajno raspodjeljuje snagu pogona na sva četiri kotača prema trenutačnim koeficijentima trenja. Dinamika, vučna snaga i okretnost znatno se poboljšavaju u svim situacijama vožnje. Kako bi zadovoljili posebne zahtjeve vozne dinamike u M Performance automobilima, sustav je dizajniran s većim naglaskom na stražnje kotače i time i na sportski karakter.

 • Sportsko prilagođavanje: šasija

  Kako bi preveli izvanredan učinak motora u impresivnu i autoritativnu voznu dinamiku, M Performance automobili imaju specifične postavke za ovjes. To uključuje pojedinačno konfigurirane sustave opruga i amortizera, kao i specifičnu elasto-kinematiku za prednju osovinu. U modelima BMW X5 M50d i BMW X6 M50d, prilagodljiva suspenzija s kontrolom dinamičkoh amortizera (Dynamic Damping Control) jamči preciznu kontrolu upravljanja. BMW M760Li xDrive ima sustav ovjesa, opciju Executive Drive Pro, koja je posebno prilagođena njegovom sportskom karakteru: Njegovo elektromehaničko smanjenje broja okretaja, kao standard, daje limuzini posebno sportske karakteristike vožnje.

 • Za precizno manevriranje: upravljanje

  Osjećaj upravljanja u M Performance automobilima je jedinstven. Precizne reakcije iz svakog manevra i glatki osjećaj u uskim zavojima pridonose apetitu za još sportskijim iskustvima. Servoupravljač i samocentrirajući učinak pojedinačno su izmijenjeni za sve modele. U modelu BMW M760Li xDrive integrirano aktivno upravljanje dodatno se aktivira kao standardna značajka za povećanje okretnosti i sigurnosti vožnje. Nasuprot tome, model BMW X4 M40i je jedan od M Performance automobila s posebno prilagođenim promjenjivim sportskim upravljanjem, koji dodatno poboljšava preciznost upravljanja kroz optimizirane povratne signale ceste.

 • Čiste performanse: gume i kočnice

  M Performance automobili opremljeni su s najvećim dostupnim M kotačima. Posebno prilagođena Performance guma stavljena je na odabrane modele. Vrlo izdržljiva vlakna s visokim performansama jamče maksimalnu stabilnost gaznoga sloja i pružaju maksimalno prianjanje čak i u dinamičnom skretanju. Njihova izvanredna svojstva kočenja dodatno su poboljšana sustavima kočenja s najvećim mogućim diskovima u svakom slučaju. Nekoliko M Performance modela, kao što su BMW M240i ili BMW M550i xDrive, opremljeni su standardnim M Sport kočnicama kako bi se što prije i što učinkovitije zaustavili.

​ Impresivan zvuk motora pojačava sportsko iskustvo vožnje. Zbog toga M Performance automobili imaju karakterističan zvuk. Primjerice, kod BMW-a M140i i BMW-a M240i, inteligentna kontrola odzračivanja i uklanjanje srednjeg prigušivača odgovorni su za ekskluzivno, akustično iskustvo. Svaki skok u okretajima prolazi kroz osjetilne organe na putu ravno u srce. M Performance TwinPower Turbo V8 benzinski motor BMW-a M550i xDrive također ima vodeću ulogu u proizvodnji zvuka - zahvaljujući M Sport ispušnom sustavu, njegov iznimno sportski DNK je poslastica za uši. Zvuk je postigao savršenstvo u BMW-u M760Li xDrive: M sportski ispušni sustav u području podvozja pruža posebno emotivan V12 zvuk. U skladu s vozačevim željama i situacijom u vožnji, akustika koja mijenja naboj mijenja zvuk između diskretne elegancije i agresivno visokih performansi.

Podaci za BMW M240i Cabrio (3):
Kombinirana potrošnja goriva: 7,6 l/100 km
Kombinirane CO2 emisije: 173-172 g/km
 

Pročitajte više

BMW M PERFORMANCE DIJELOVI.

Iako su stručnjaci tvrtke BMW M GmbH koristili potpuno integrirani koncept dizajna usmjeren na posebno dinamična vozila, u M Performance automobilima, BMW M Performance dijelovi su dostupni zasebno za veliki broj BMW i BMW M modela u kategorijama aerodinamike, pogonskog sustava , kokpita i šasije. Od posebno impozantnog zvuka do paketa snage za podizanje performansi, sa svakim pojedinačnim dodatkom postavljate jasnu izjavu o sportskom zadovoljstvu u vožnji.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene sa (2) su preliminarne.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.