UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

Kao BMW, vjerujemo u jednu stvar prije svega: hrabrost. Osobina koja je duboko ukorijenjena u našem DNK i pokazuje se u svemu što radimo. Hrabrost je neovisna i probitačna: razbija se i budi. Biti odvažan, propitati sve - i nikad ne prihvatiti "ne" za odgovor. To je smjelost, da uvijek nastavljamo i nikad ne prestanemo ponovno otkrivati sebe. To je razlog zašto je jedini smjer u našoj potrazi za novim razinama izvrsnosti onaj prema naprijed. Cil nam je potaknuti pionire naše kulture u izazivanju sutrašnjice. Kao vrhunski automobilski partner, stvaramo jedinstvene i inspirativne trenutke. Jer to je mjesto gdje se rađa nova vrsta luksuza.

Pročitajte više
UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

NOVI OBLIK LUKSUZA

Saznajte više

Tročetvrtinski bočni prikaz potpuno novog BMW-a M8 Competition Gran Coupé 2020 F93 BMW Individual Ametrine metalik boje

THE M8

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ I BMW M8 GRAN COUPÉ

THE M8

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ I BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M8 Competition Coupé, prikaz stražnjeg kraja, vožnja noću s punim mjesecom.

THE M8

BMW M8 COMPETITION COUPÉ I BMW M8 COUPÉ

THE M8

BMW M8 COMPETITION COUPÉ I BMW M8 COUPÉ

BMW M8 Competition Cabrio u Motegi Red metalik boji, tročetvrtinski bočni prikaz, noću ispred vile.

THE M8

BMW M8 COMPETITION CABRIO I BMW M8 CABRIO

THE M8

BMW M8 COMPETITION CABRIO I BMW M8 CABRIO

BMW 8 Series Gran Coupé, side shot

THE 8

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

THE 8

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

BMW Individual M850i NIGHT SKY u tročetvrtinskom prednjem prikazu
20“ BMW Individual lakometalni kotači 730i u dizajnu V-oblika modela BMW Individual M850i NIGHT SKY u detaljnom prikazu
Središnja konzola modela BMW Individual M850i NIGHT SKY u dizajnu mozaika
Detaljan prikaz panela pragova vrata u dizajnu mozaika modela BMW Individual NIGHT SKY
Detaljan prikaz BMW Individual sportskih sjedala modela BMW Individual M850i NIGHT SKY
BMW Individual M850i NIGHT SKY u statičnom bočnom prikazu
Detaljan prikaz BMW Individual sportskih sjedala modela BMW Individual M850i NIGHT SKY

IZ ORBITE NA AUTOCESTU

U potrazi za jedinstvenošću, stvoreno je vozilo koje nadilazi ovaj svijet: BMW Individual M850i NIGHT SKY. Temelj ovog jedinstvenog projekta, uz pomoć Instituta Max Planck, je najstariji željezni meteorit na svijetu. Fuzija ovog iznimno rijetkog materijala i BMW-a Individual stvara jedinstvenu razinu ekskluzivnosti. Vanjština u dva tona odaje počast “plavom satu” - fenomenu koji se pojavljuje na nebu u sumrak s bojama u rasponu od cijan-plave i azurno-plave do noćno-plave i crne. Posebni elementi kao što su prednji spojler, otvor za zrak, kućišta retrovizora i diskovi kočnica imaju prepoznatljivi ortogonalni oblik željeznog meteorita, takozvane Widmanstättenove strukture. Jedinstveni dio je montiran na 20” BMW Individual lakometalne kotače u 730i V-spoke dizajnu. Čim otvorite vrata, filigransko pozadinsko osvjetljenje natpisa NIGHT SKY vas dočekuje na pragovima vrata, koji je okružen s dva mozaika stvorena od meteorita. U unutrašnjosti, središnja konzola čini jezgru dizajna i inženjeringa vozila: paneli, Start/Stop tipka, iDrive i ručice za odabir stupnja prijenosa rafinirani su s mozaičnim dizajnom i 600 g rijetkog materijala meteorita. Ova prva upotreba potpune BMW Individual kože u tri elegantne boje i kontrastna Widmanstätten struktura označava novi standard u svijetu presvlaka. Istinski vanzemaljsko susreće apsolutno izvanredno - ponovno određivanje granica onoga što je moguće.

BMW serije 7 Limuzina: sivi BMW u tročetvrtinskom prednjem prikazu okružen snopovima svjetla

THE NEW 7

THE NEW 7

BMW M850i xDrive Dravit Grey metalik, stražnji lijevi tročetvrtinski prikaz.

THE 8

BMW SERIJE 8 CABRIO

THE 8

BMW SERIJE 8 CABRIO

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

Progresivno, kreativno i nadahnjujuće: to su osobine kojima smo mi kao BMW marka predani više od stoljeća. Nezavisne osobe koji razmišljaju prema naprijed su nas motivirale i inspirirale - kreativna elita, čije su kreacije i ideje donijele jedinstvene trenutke i neočekivane perspektive. Pioniri našeg vremena i glasovi budućnosti, koji nadahnjuju napredak u tehnologiji i dizajnu. Želimo učiniti postojeće zastarjelim i pretvoriti njihovu viziju u novu stvarnost.

Pročitajte više

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

Rem Koolhaas u bočnom profilu

FILOZOFIJA ARHITEKTURE

Remment “Rem” Koolhaas, rođen u Rotterdamu 1944., oblikuje svoje polje kao nitko drugi. S terminima koje je skovao - kao što su “Generički grad” i “XL Arhitektura” - svjetski poznati arhitekt promovira ideju da se grad više ne može planirati - on se samo stvori. Jer to je jednostavno kultura našeg vremena. Godine 2000. osvojio je Pritzkerovu nagradu za arhitekturu za filozofska gledišta i razmišljanja koja čine kreativnu jezgru njegovih remek-djela. S arhitektonskim uredom “Office for Metropolitan Architecture”, koji je osnovao 1975. godine, planira i provodi jedinstvene projekte u Europi, Aziji i Americi. Njegove najpoznatije građevine uključuju Casa de Música u Portu, sjedište CCTV-a u Pekingu i "De Rotterdam" - najveću zgradu u Nizozemskoj - dizajniranu za njegov rodni grad.

Pročitajte više

FILOZOFIJA ARHITEKTURE

Rem Koolhaas: Sjedište Središnje kineske televizije u bočnom prikazu iz zraka

NEMA STRUKTURE BEZ KAOSA

Treba odbaciti stare planove kako bi se ostvarili novi. Vrlo rano, Rem Koolhaas je naučio stvarati vlastite strukture iz nereda. On također primjenjuje ovaj poseban pristup arhitekturi. Rušenje zgrada je nužno kako bi se ponovno otkrilo samog sebe i ponovno otkrilo identitet gradova. Osim što radi kao arhitekt, objavljuje i radove u kojima razmišlja o ulozi kaosa u društvu i arhitekturi. Godine 1995., na primjer, objavio je manifest “S, M, L, XL”. Koolhaas tvrdi da se tradicionalna arhitektonska načela kao što su sastav, skaliranje i proporcije više ne primjenjuju u dizajnu velikih zgrada. To je na impresivan način pokazao u planiranju novog Eurolille centra u gradu Lilleu u Francuskoj.

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

Poznati grafički dizajner i redatelj Stefan Sagmeister smatra se kreativnim pionirom. Rođen 1962. godine u Bregenzu, Austrija, danas živi u New Yorku gdje vodi kreativnu agenciju "Sagmeister & Walsh". Od 1993. godine stvaraju remek-djela u svim oblicima - od malih ilustracija do impresivnih izložbi i globalnih kampanja. Njegova najpoznatija djela su vizualni identiteti i karakteristični dizajni omota albuma glazbenika kao što su Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed ili muzeja Guggenheim - za koji je, između ostalih, osvojio dvije Grammy nagrade.

Pročitajte više

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

Rolling Stones - Bridges to Babylon

UMJETNOST PREVLADAVANJA VAŠIH STRAHOVA

Ako nikada niste upoznali strah, nikada nećete imati viziju - i nikada nećete pronaći hrabrosti kako bi se razvili. Zahvaljujući tom stavu, legendarni dizajner Stefan Sagmeister lider je u svojoj struci sa svojim upečatljivim i inspirativnim djelima. Uvijek iznenađuje s neočekivanim umjetničkim djelima i, na primjer, oživi rukopis ili pretvara ljude u platna. Uvijek pokušava napraviti na svoj način, stvoriti i izazivati neviđene perspektive, umjesto da prihvati status quo. Svojim ekstrovertiranim, inovativnim i poletnim djelima stvara nove svjetove, otvarajući vrata svojoj jedinstvenoj i hrabroj mašti.

LJEPOTA TRENUTKA

LJEPOTA TRENUTKA

Fascinantan događaj i jedinstveni trenutak. BMW je ganuo posjetitelje na izložbi Art Basel Miami s neviđenom izvedbom: BMW Concept 8 s 300 osvijetljenih, autonomnih dronova u savršenoj koreografiji. Bio je to hvalospjev vizionarskom tehničkom savršenstvu i zadivljujućoj estetici pokreta.

Pročitajte više

LJEPOTA TRENUTKA

Studio Drift

DVA VIZIONARA, JEDNA VIZIJA

Lonneke Gordijn i Ralph Nauta umjetnici su koji stoje iza studija Duo Studio Drift. Susreli su se na Akademiji dizajna u Eindhovenu, Nizozemska, a 2006. zajedno su otvorili Studio Drift u Amsterdamu. Njihov umjetnički rad usmjeren je na interaktivne izložbe sastavljene od filmova, skulptura i drugih predmeta. Crpe veliku inspiraciju iz prirode koju oponašaju u najnovijim tehnologijama. Navedeni pristup čini svaki od njihovih projekata uzbudljivim i jedinstvenim.

Pročitajte više
BMW Concept serije 8

REMEK-DJELO

Visoka izvedba susreće visoku umjetnost: na izložbi Art Basel Miami, Studio Drift predstavio je svoju najnoviju kreaciju "Franchise Freedom" uz izuzetan uspjeh koji je stavio BMW Concept serije 8 u središte akcije. Na nebu se stvorio skup od 300 osvijetljenih autonomnih dronova. Umjetnička izložba bila je inspirirana letom klasičnih zvijezda. Nakon pažljivog promatranja uzoraka leta i pokreta ptica, razvijen je i programiran poseban algoritam u dronovima. Dvojac je uspio napraviti izvrsnu reprodukciju prirodnog fenomena kroz fascinantan spektakl svjetlosti i pokreta.

Pročitajte više
Studio Drift Retrospektiva

RETROSPEKTIVA

Studio Drift je nakon perfomansa dronovima izrazio zahvalnost: "BMW je vjerovao u našu ideju i, kao tvrtka, razumije kako su ti inovativni procesi komplicirani i složeni", rekla je Lonneke Gordijn.

Pročitajte više
THE 8

THE 8

BMW SERIJE 8 COUPÉ

THE 8

BMW SERIJE 8 COUPÉ

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

BMW X7 CONCEPT IPERFORMANCE

BMW X7 CONCEPT IPERFORMANCE

MORE EKSKLUZIVNIH OPCIJA

Danas, baš kao što je bio slučaj i na samom početku prije 25 godina, BMW Individual još uvijek primjenjuje princip savršenstva ručnog rada. Upravo zato BMW Individual proizvodi vrlo poseban i jedinstven model kako bi obilježio 25 godina svog postojanja: BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. Ovo remek djelo kreirano u suradnji s tradicionalnim finskim proizvođačem jahti Nautor’s Swan posveta je luksuzu i ekskluzivnosti. To je remek djelo posebnog dizajna koje stvara jedinstvenu međuigru ceste i mora zahvaljujući posebnim drvenim detaljima u tikovini – i sa snažnim 12-cilindričnim motorom koji će stvoriti nezaboravno zadovoljstvo u vožnji u svakom trenutku.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2

BMW M8 Coupé:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.6–10.5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 242–238

BMW M8 Competition Coupé:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.6–10.5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 242–238

BMW M850i xDrive Coupé:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 227–224

BMW M8 Cabrio:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.8–10.6
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 246–241

BMW M8 Competition Cabrio:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.8–10.6
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 246–241

BMW M850i xDrive Cabrio:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.2–10.0
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 231–228

BMW M8 Competition Gran Coupé:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.7
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 244

BMW M8 Gran Coupé:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.7
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 244

BMW M850i xDrive Gran Coupé:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0-9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 229-226

BMW 750Li xDrive Limuzina:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 9,6–9,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 218

BMW X7 xDrive40i:­
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 9,0-8,7
Emisija CO2 u g/km (kombinirane): 205-198

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji električne energije određene su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različitu veličinu kotača i guma dostupne na odabranom modelu.

Svi podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 za sve modele novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodiču o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima Tomić & Co.

Vrijednosti se već temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze vezane uz vozilo ili druge trošarine temeljene na (barem između ostalog) emisijama CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.

Pročitajte više