BMW ODRŽIVOST

VOZILA, MATERIJALI I PROIZVODNJA

UVOD

BMW NA PUTU U ODRŽIVU BUDUĆNOST.

Održivost u proizvodnji, opremi i potrošnji. Naša vozila i njihova proizvodnja pokazuju kako gledamo na svoju odgovornost kao tvrtka u ovim područjima. I kako preuzimamo tu odgovornost. Saznajte više o tome što radimo – i o svemu što planiramo.

BMW Održivost 2023 mjere uštede energije

BMW ELEKTROMOBILNOST.

> 1 M

BMW Elektromobilnost.

BMW Group već je pustio 1.000.000 elektrificiranih vozila na ceste do 2022.

BMW Održivost 2023 manje potrošene energije.

MANJE POTROŠENE ENERGIJE.

6,3 M MWh

Manje potrošene energije.

Ukupna potrošnja energije BMW grupe u 2022. bila je 6,3 milijuna MWh. To je 2,8% manje potrošene energije nego godinu prije. Zahvaljujući mjerama uštede energije, poput prelaska na LED rasvjetu u 16 pogona.

Smanjena emisija CO2

Smanjena emisija.

0,32 t

Smanjena emisija.

U proizvodnji BMW-a 2022. godine stvoreno je samo 0,32 t CO2 emisije. U usporedbi s emisijama od nabave resursa i onima koje nastaju tijekom korištenja to je mali udio. Ali ima pozitivan učinak na ukupni CO2 otisak vozila.

BMW ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

ODRŽIVOST U NOVOM BMW-u i5.

BMW i5 također daje doprinos na putu prema održivijoj budućnosti. Materijali koji štede resurse, recikliranje i korištenje zelene energije štede CO2. Više otkrijte u videu.

0:00
0:00 /  0:00

SHOP THE LOOK

BMW i5: Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 18,9–15,9; Električni doseg u km (WLTP): 498–582

RECIKLIRANJE RADIJE NEGO ODLAGANJE.

BMW Održivost 2023 reciklirani materijali ribarske mreže

Ribarske mreže.

Podne ploče u BMW-u iX kao i novom BMW-u X1 i BMW-u i5 izrađene su od plastične niti dobivene od neupotrebljivih ribarskih mreža, podnih obloga i otpadaka od proizvodnje plastike kao početnih materijala. Dijelovi obloge koji se koriste iznutra i izvana rezultiraju 25% manje emisije CO2 od konvencionalno proizvedenih komponenti.

BMW Održivost 2023 reciklirani materijali recikliranje plastike

Recikliranje plastike.

Reciklirani materijali koriste se u mnogim komponentama BMW-a. Obloga prtljažnika u BMW-u i5, na primjer, sastoji se od do 60% reciklirane plastike. U vodilicama za odbojnike, podkonstrukciji panela vrata, poklopcu panela vjetrobranskog stakla i okviru prednjeg poklopca BMW-a iX, ova brojka je čak 100%.

BMW Održivost 2023 reciklirani materijali vlakna kaktusa

Vlakna kaktusa.

U suradnji sa start-up tvrtkama, BMW Grupa razvija inovativne površine na biološkoj bazi. Novorazvijeni Deserttex™, na primjer, sastoji se od usitnjenih kaktusovih vlakana i poliuretanske matrice na biološkoj osnovi. Na taj se način izbjegavanje proizvoda životinjskog podrijetla može kombinirati sa smanjenjem CO2.

ČESTA PITANJA

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O VOZILIMA I MATERIJALU.

ODRŽIVOST U NOVOM BMW-u iX.

Otkrijte mjere koje smo do sada proveli i saznajte više o našoj BMW iX konfiguraciji s FSC-certificiranim drvenim elementima, sjedalima bez kože i više.

0:00
0:00 /  0:00

SHOP THE LOOK

BMW iX xDrive40: Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 21,4–19,4; Električni doseg u km (WLTP): 403–435

BMW Održivost 2023 električno zadovoljstvo u vožnji

RAZNOLIKOST ELEKTRIČNIH BMW MODELA.

Istražite cijeli asortiman električnih vozila iz BMW-a uz BMW iX i BMW i5.

  • Skoro nečujno klizi kroz gradove i na veće udaljenosti
  • Lagano ubrzanje od početka
  • Čisti užitak u vožnji – bez ispušnih plinova i lokalnih emisija
BMW Održivost 2023 My BMW aplikacija

My BMW APLIKACIJA. IZRAVNA VEZA S VAŠIM BMW-om.

Vaše karakteristike vožnje uvijek na vidiku za još učinkovitiju zabavu u vožnji:

  • Analizirajte osobne podatke o vožnji pomoću funkcije "Moja putovanja"
  • Izravni podaci o učinkovitosti vožnje i potrošnji goriva
  • Pametne usluge za podršku vašoj e-mobilnosti

PROIZVODNJA I OPSKRBNI LANAC

GLOBALNE MJERE ZA VIŠU ODRŽIVOST.

Fokus na održivost i blizinu kupaca ono je što razlikuje BMW Grupu. Zato radije proizvodimo lokalno diljem svijeta - u skladu s jedinstvenim standardima kvalitete i sigurnosti.

VJETAR, SUNCE I INOVATIVNE TEHNOLOGIJE.

BMW Održivost 2023 energija vjetra

Energija vjetra.

Četiri vjetroturbine na tlu tvornice BMW Group u Leipzigu mogu postići nominalnu snagu od 2,5 MW. One pokrivaju otprilike jednu osminu električne energije potrebne u postrojenju. Inteligentna farma za pohranu u kojoj je do 700 BMW i3 baterija povezanih u mrežu pohranjuje višak energije iz četiri vjetroturbine u vrijeme viška opskrbe i hrani električnu energiju natrag u mrežu kada nema dovoljno vjetra.

BMW Održivost 2023 solarna energija

Solarna energija.

Solarna elektrana u tvornici BMW Brilliance Automotive Ltd. Plant Dadong (Shenyang) može proizvesti više od 21 MWh obnovljive energije u 2022. godini. U tu svrhu, njegova je površina povećana za 110.000 m2 – što odgovara otprilike 15 nogometnih igrališta – na ukupno 290.000 m2 tijekom proširenja lokacije u Shenyangu.

BMW PREUZIMA ODGOVORNOST.

Održivost pokriva mnoge aspekte u BMW-u: od inspekcije naših opskrbnih lanaca do podrške vanjskim programima, činimo sve kako bi naš ekološki otisak bio što manji.

ČESTA PITANJA

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O PROIZVODNJI I OPSKRBNOM LANCU.

Službeni podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji električne energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu s propisanim mjernim postupkom i odgovaraju Europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u važećoj verziji. Za raspone, podaci utvrđeni prema WLTP-u uzimaju u obzir svu dodatnu opremu (u ovom slučaju dostupnu na njemačkom tržištu). Za vozila koja su novohomologirana od 1. siječnja 2021. postoje samo službeni podaci prema WLTP-u. Osim toga, NEDC vrijednosti brišu se iz potvrda o sukladnosti od 1. siječnja 2023. Uredbom EZ-a 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP mjernim postupcima posjetite www.bmw.com/wltp