BMW XM G09 PHEV pogled sprijeda u mračnom okruženju
Performanse480 kW ( 653 KS)
Vrsta motoraPlug-in Hibrid

THE XM

BMW XM G09 PHEV pogled sprijeda u mračnom okruženju

BMW XM.

Performanse480 kW ( 653 KS)
Vrsta motoraPlug-in Hibrid
THE XMBMW XM.

BMW XM.

Ekskluzivan, izražajan, elektrificiran: BMW XM kombinira impresivnu prisutnost s visokim performansama BMW-a M i snažnom plug-in hibridnom tehnologijom najnovije generacije:

BMW XM:
Potrošnja goriva, kombinirana WLTP u l/100 km: 1,6–1,4
Emisije CO2, kombinirana WLTP u g/km: 36–32
Potrošnja energije, kombinirana WLTP u kWh/100 km: 30,1–28,6

Pročitajte više

OTKRIJTE BMW XM.

Pogon, ovjes i performanse.

BMW XM.

Savršena kombinacija BMW-a M visokih performansi i inovacije plug-in hibrida.
 • BMW M Hybrid, prvi elektrificirani M High Performance pogon
 • Visokoučinkoviti M TwinPower Turbo V8-cilindrični benzinski motor
 • Prilagodljivi M ovjes Professional za dinamiku vožnje visokih performansi
 • M xDrive sa M Sport diferencijalom
 • 480 kW (653 KS), okretni moment 800 Nm, ubrzanje 0–100 km/h za 4,3 s
BMW XM G09 3/4 pogled sprijeda

DIZAJN VANJŠTINE NOVOG BMW-a XM.

BMW XM G09 značajke dizajna vanjštine
BMW XM G09 vanjština pogled sprijeda

Dizajn prednjeg dijela.

Kultni prednji dio u stilu BMW-ove luksuzne klase nadahnjuje svojom osvijetljenom bubrežastom rešetkom "Iconic Glow" i tankim dnevnim svjetlima tipičnim za M. Prepoznatljiva rešetka s logotipom BMW XM i ekskluzivnim Night Gold detaljima odiše luksuzom i ekskluzivnošću. Moćno oblikovan poklopac motora glatko se stapa s dvije izdignute površine.

BMW XM G09 vanjština bočni pogled

Bočni prikaz.

Bočni pogled kombinira snažan karakter dizajna u stilu coupéa sa snažnim proporcijama i stilskim naglascima kao što su najtamniji prozori u cijeloj paleti BMW modela. 23” naplatci od lake legure i traka koji čine oblik novog BMW-a XM jedinstvenim stvaraju posebno ekskluzivan učinak u naglašenoj izvedbi boje Night Gold.

BMW XM G09 vanjština pogled straga

Dizajn stražnjeg dijela.

Okomite, šesterokutne M dvostruke ispušne cijevi daju jedinstvenu prisutnost stražnjem dijelu s detaljima difuzora zlatne boje i novim XM logotipom. Dva BMW logotipa laserski iscrtana s obje strane stražnjeg prozora upućuju na posljednji “samo M” model – BMW M1. Zajedno s lukovima kotača, okolna stražnja svjetla naglašavaju robustan, širok stav.

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI BMW-a XM.

BMW XM G09 značajke dizajna unutrašnjosti
BMW XM G09 unutrašnjost osvijetljena krovna linija

Osvijetljena krovna linija.

Neizravno osvijetljena krovna obloga impresionira trodimenzionalnom strukturom prizme. Prepoznatljivo ambijentalno svjetlo pruža sjajnu prezentaciju različitih dizajna rasvjete kao što je scenarij dobrodošlice. Odabir boja može se prilagoditi individualnim potrebama kako bi odgovarao načinu vožnje i atmosferi.

BMW XM G09 unutrašnjost stražnja sjedala M Lounge

M Lounge.

M Lounge nudi jedinstveni osjećaj prostranosti. Jednodijelni prostor za sjedenje i detalji kao što su strukture u obliku dijamanta u naslonima za glavu i uzorak šavova odaju udobnost i luksuz. Zajedno sa skulpturalnim, neizravno osvijetljenom krovnom linijom, tamnim prozorima i udobnim jastucima, stvaraju novi osjećaj prostora.

BMW XM G09 unutrašnjost BMW Individual Merino koža s ekskluzivnim elementima u Walknappa Vintage Coffee

Ekskluzivna Vintage koža.

Nova koža s vintage karakterom fascinira svojom prirodnom strukturom i teksturom, postavljajući elegantne naglaske na obloge vrata i ploču s instrumentima. Ovaj materijal se po prvi put koristi ekskluzivno u novom BMW-u XM, a posebne metode obrade i usavršavanja pružaju jedinstven i individualan stil u svakom vozilu.

VOZNA DINAMIKA BMW-a XM.

BMW XM G09 značajke vozne dinamike
BMW XM G09 V8 Plug-In-Hibrid vožnja

8-cilindrični plug-in hibridni motor.

8-cilindrični plug-in hibridni motor predstavlja čisto zadovoljstvo u vožnji, vrhunsku isporuku snage i prepoznatljivi M zvuk. Zahvaljujući virtuoznoj interakciji s električnim strojem od 145 kW, 4,4-litreni V8 BMW-a XM neobuzdano gura naprijed – ne samo zahvaljujući dvama turbopunjačima, potpuno varijabilnoj kontroli ventila Valvetronic i visokopreciznom ubrizgavanju.

BMW XM G09 V8 Plug-In-Hibrid Bočni pogled ispred zgrade

Prilagodljiv M ovjes Professional.

Adaptivni M ovjes Professional impresionira sportskim upravljanjem bez smanjene udobnosti. Integralno aktivno upravljanje stabilizira vozilo pri većim brzinama i istovremeno smanjuje radijus okretanja. Aktivni stabilizatori smanjuju bočne pokrete, poboljšavajući dinamiku vožnje i udobnost.

BMW XM G09 pogled straga u vožnji u urbanom okruženju

M Sport diferencijal.

M Sport diferencijal pruža najbolje moguće performanse za vaše vozilo na cesti. Varijabilno raspoređuje pogonsku snagu između stražnjih kotača čime se poboljšava prianjanje i stabilnost u vožnji u različitim situacijama – bilo da se radi o ubrzanju pri izlasku iz zavoja, pri velikim brzinama u zavojima ili u različitim uvjetima na cesti.

NADOLAZEĆI SPECIJALNI MODEL BMW XM LABEL RED.

BMW XM G09 Label Red

Očekuje se da će novi BMW XM Label Red* biti dostupan od jeseni 2023:

 • Dodatno poboljšana dinamika zahvaljujući 550 kW (750 KS) i 1000 Nm
 • Detalji površine u boji Toronto Red u kontrastu s bojom vozila Frozen Carbon Black šalju impresivan signal vanjštini.
 • Shema boja crvena/crna na sličan se način nastavlja u unutrašnjosti i nevjerojatno privlači poglede u kombinaciji sa specifičnim detaljima

* Preliminarne informacije i prikaz

PLUG-IN HIBRIDNO ISKUSTVO VOŽNJE U BMW-u XM.

Inovativne tehnologije za podršku električne vožnje i punjenja.

Najbolje od oba svijeta: BMW XM plug-in hibrid.

 • 82–88 km čisto električni domet (WLTP) i inteligentni načini vožnje za potpunu fleksibilnost
 • Maksimalno zadovoljstvo u vožnji uz vrhunsku učinkovitost
 • Učinkovit motor s unutarnjim izgaranjem sa 360 kW (489 KS) i pogonska jedinica BMW eDrive sa 145 kW (197 KS)
BMW XM G09 PHEV električna vožnja
BMW XM G09 Plug-in hibrid M hibrid

M Hibrid.

Prebacite se između potpuno električnog pogona i hibridnog načina rada pritiskom na tipku uz interakciju električnog motora i snažnog V8 motora. U isto vrijeme, inteligentni načini vožnje optimiziraju iskustvo vožnje.
Saznajte više
BMW XM G09 Plug-in hibrid domet

Domet do 80 km s BMW-om XM.

Učinkoviti BMW eDrive sustav sa 145 kW (197 KS) omogućuje 82–88 km WLTP čisto električne vožnje. To znači da putujete gotovo nečujno i bez emisija ispušnih plinova.

Saznajte više
BMW XM G09 Plug-in hibrid BMW Charging

BMW Charging.

Bilo kod kuće ili na putu: BMW Charging nudi vam rješenja za punjenje po mjeri za svaku situaciju. Omogućuje vam punjenje diljem Europe u jednoj od najvećih javnih mreža za punjenje koja se stalno širi. Provjerite razinu napunjenosti vašeg BMW-a i izuzetno jednostavno planirajte svoja putovanja putem aplikacije My BMW.
Saznajte više

KOKPIT I TEHNOLOGIJE U BMW-u XM.

BMW XM G09 kokpit i tehnologije
BMW XM G09 M-specifičan koncept zaslona BMW operativnog sustava 8

M-specifičan koncept zaslona BMW operativnog sustava 8.

BMW operativni sustav 8 pojednostavljuje upravljanje vozilom, npr. glasom i ekranom osjetljivim na dodir. Vrhunac je dizajn specifičan za M: sadržaj u 2D osigurava najbolju prepoznatljivost; M logo nalazi se u prezentaciji sadržaja. Dva M načina rada ROAD i SPORT stvaraju individualno, emocionalno iskustvo vožnje.

BMW XM G09 BMW Curved Display

BMW Curved Display.

Jednodijelni BMW Curved Display prikazuje informacije o vozilu na jasan način i na velikom području. Kombinira zaslon s instrumentima od 12,3" s kontrolnim zaslonom od 14,9" osjetljivim na dodir. Upravljanje je ergonomski optimizirano i intuitivno. Njegova elegantna integracija u ploču s instrumentima također ga čini atraktivnim.

BMW XM G09 M Setup

M Setup.

Uz M Setup možete oblikovati iskustvo vožnje prema vlastitim željama. Konfigurirajte dinamičke parametre vožnje prema svojim individualnim zahtjevima. Pogon, vozni mehanizam, upravljanje, kočnice, regeneracija energije i sustav pogona na sve kotače M xDrive mogu se prilagoditi. Jednostavno dohvatite svoju spremljenu konfiguraciju pomoću tipki M1 i M2 na upravljaču.

BMW XM G09 Personal eSIM

Personal eSIM.

Bilo da se radi o telefonskim pozivima ili korištenju podataka – s Personal eSIM-om također možete koristiti vlastiti ugovor o mobilnoj komunikaciji za svoj BMW. Vaš pametni telefon ne mora biti u vozilu. Imate koristi od boljeg prijema jer automatski koristite vanjske antene vozila. Više povezivosti: Vaš BMW podržava 5G i nudi Wi-Fi hotspot.

Comfort Access.

Comfort Access.

Budite bezbrižni bez držanja ključa vozila: Uz Comfort Access, vaše M vozilo automatski otključava vrata. Vozilo vas iz daljine prepoznaje po ključu – više ne morate tražiti po džepovima. Umjesto klasičnog ključa, kompatibilni pametni telefon možete koristiti i kao Digital Key Plus ili Key Card.

BMW XM G09 ladica za bežično punjenje

Ladica za bežično punjenje.

Više reda, više udobnosti: S ladicom za bežično punjenje svoj pametni telefon možete puniti bežično i stoga iznimno praktično. U proširenom prostoru za pohranu ima mjesta i za veće uređaje – nadohvat ruke i bez poklopaca i zapetljanih kabela. I sve to uz najveću moguću sigurnost: Ugrađeno hlađenje štiti vaš uređaj od pregrijavanja.

BMW XM G09 Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Potpuno svestran: Driving Assistant Professional ne samo da održava željenu brzinu i udaljenost od vozila ispred, već i održava vaš BMW na pravom putu intervencijama na upravljaču. Time se rasterećujete posebno na dužim putovanjima. Ostale funkcije

BMW XM G09 Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus olakšava parkiranje i manevriranje vozilom. Oprema između ostalog uključuje sustav Surround View uključujući Top View, Panorama View, Remote 3D View, kao i pomoć pri bočnom parkiranju, funkciju Active Park Distance Control, Park Assist s uzdužnim i bočnim navođenjem i pomoć za vožnju unazad Reversing Assistant.

BMW XM G09 Vožnja bez ruku do 60 km/h

Vožnja bez ruku do 60 km/h.

Driving Assistant Professional omogućuje micanje ruku s upravljača pri brzini do 60 km/h na autocesti. Kamera istovremeno provjerava razinu pozornosti vozača kako bi u svakom trenutku jamčila punu sigurnost.

ORIGINALNI BMW DODACI ZA BMW XM.

S originalnim BMW dodacima, svoj BMW prilagođavate svojim osobnim željama: proizvodi su savršeno usklađeni s BMW-om XM u smislu kvalitete, dizajna i performansi.

BMW XM G09 BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro.

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro sastoji se od visokokvalitetnih QHD i full HD kamera koje prate što se događa ispred i iza vozila čak i kada je ono parkirano. Ako sustav osjeti vibracije i neobično kretanje izvan vozila, automatski pohranjuje događaj kako bi dokumentirao moguće nesreće ili (pokušaje) provale.

BMW XM G09 Rear cycle carrier Pro 2.0

BMW stražnji nosač za bicikle Pro 2.0.

BMW stražnji nosač za bicikle Pro 2.0 je lagan, ali čvrst te može nositi do 60 kg. Izuzetno jednostavan za korištenje, može prevoziti dva bicikla ili e-bicikla (proširivo na tri bicikla). Njegova funkcija naginjanja omogućuje lagani pristup prtljažniku u bilo kojem trenutku.

BMW XM G09 BMW nosač za tablet Pro

BMW nosač za tablet Pro.

Sigurno kućište za tablete s BMW sigurnosnom futrolom (zaštitna navlaka). Nosač koji se može namjestiti u različite položaje i kutove pričvršćuje se na opcijsku opcijsku opremu “Travel & Comfort” ili na osnovni nosač.

TEHNIČKI PODACI ZA BMW XM.

BMW XM.

Snaga u kW (KS)/1/min:

480 (653)

Ubrzanje 0–100 km/h in s:        

4,3

Potrošnja goriva, kombinirana WLTP  u l/100 km:

1,6–1,4

Emisija CO2, kombinirana WLTP u g/km:

36–32

BMW XM G09 tročetvrtinski bočni pogled u mirovanju

CIJENE, FINANCIRANJE I LEASING ZA BMW XM.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW XM.

BMW XM G09 BMW Financial Services

Bilo za financiranje ili leasing - svaka naša ponuda prilagođena je individualno vašim potrebama i željama.

USLUGE I SAVJETOVANJE ZA BMW XM.

PROAKTIVNA NJEGA ZA BMW XM.

BMW XM G09 Proactive Care

Proactive Care automatski prepoznaje potrebe za svim nadolazećim uslugama ili popravcima za vaše vozilo i proaktivno vas kontaktira.
 

 • Izravna pomoć BMW stručnjaka
 • Rješavanje problema daljinskim održavanjem
 • Izbjegavanje mogućih kvarova
 • Dodatne ponude pojedinačnih usluga
 • Besplatno kao dio aktivnog ConnectedDrive ugovora
BMW zaposlenik savjetuje kupca

ŽELITE LI OSOBNI SAVJET?

Ako imate bilo kakvih pitanja, trebate dodatne informacije ili želite posebne ponude za novi BMW XM, obratite se BMW partneru u vašoj blizini. Naše stručno servisno osoblje rado će vam dati individualni savjet telefonom ili na licu mjesta.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

BMW XM*:
Potrošnja goriva, kombinirani WLTP u l/100 km: 1,6–1,4
Emisije CO2, kombinirani WLTP u g/km: 36–32
Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 30,1–28,6

BMW XM Red Label*:
Potrošnja goriva, kombinirani WLTP u l/100 km: 1,7–1,4
Emisije CO2, kombinirani WLTP u g/km: 37–33
Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 32,4–30,4

*Na temperaturama ispod 0 stupnjeva Celzijevih, čisto električni način vožnje ovog plug-in hibrida neće biti dostupan sve dok se baterija ne zagrije do operativnog stanja nakon što vozilo prijeđe nekoliko kilometara.

Službeni podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji električne energije i električnom dosegu utvrđeni su u skladu s propisanim mjernim postupkom i odgovaraju Europskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za dosege, podaci utvrđeni prema WLTP-u uzimaju u obzir svu dodatnu opremu (u ovom slučaju dostupnu na njemačkom tržištu). Za vozila koja su novo homologirana od 1. siječnja 2021. postoje samo službeni podaci prema WLTP-u. Osim toga, NEDC vrijednosti brišu se iz potvrda o sukladnosti od 1. siječnja 2023. Uredbom EZ-a 2022/195.

Za više informacija o NEDC i WLTP mjernim postupcima posjetite www.bmw.com/wltp

Dodatne informacije o potrošnji goriva i službenoj emisiji CO2 za model novih osobnih automobila možete pronaći u „Smjernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova osobna vozila“, besplatno dostupnim na svim prodajnim mjestima, na Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Njemačka, i pod https://www.dat.de/co2/.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • BMW XM*,**:
  Potrošnja goriva, kombinirani WLTP u l/100 km: 1,6–1,5
  Emisije CO2, kombinirani WLTP u g/km: 36–33
  Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 30,1–28,9

  BMW XM Red Label*,**:
  Potrošnja goriva, kombinirani WLTP u l/100 km: 1,7–1,4
  Emisije CO2, kombinirani WLTP u g/km: 37–33
  Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 32,4–30,4

  Službene brojke za potrošnju goriva, emisiju CO2, potrošnju električne energije i električni doseg utvrđene su u skladu s propisanim mjernim postupkom i u skladu su s Uredbom (EU) 715/2007 s izmjenama i dopunama. WLTP brojke uzimaju u obzir svu dodatnu opremu u slučaju dometa. Za vozila novohomologirana od 01.01.2021., službene specifikacije postoje samo prema WLTP-u. Dodatne informacije o metodama mjerenja NEDC i WLTP možete pronaći na www.bmw.de/wltp.

  * Na temperaturama ispod 0 stupnjeva Celzijevih, čisto električni način vožnje ovog plug-in hibrida neće biti dostupan sve dok se baterija ne zagrije do operativnog stanja nakon što vozilo prijeđe nekoliko kilometara.

  ** Preliminarne vrijednosti.