BMW Z4 Roadster (G29) penjući se na brdo
Potrošnja goriva, kombinirana8.0–7.8 l/100 km
Vrsta motoraBenzin

THE Z4

BMW Z4 ROADSTER.

Potrošnja goriva, kombinirana8.0–7.8 l/100 km
Vrsta motoraBenzin
THE Z4BMW Z4 ROADSTER.


Kada se krov otvori, tada više nema granica užitku u vožnji u BMW-u Z4. Roadster koji ne može biti bolji: otvoren, sportski i beskompromisan. Sa snažnom dinamikom vožnje i progresivnim dizajnom, ima samo jedan cilj: slobodu između ceste i otvorenog neba.

Pročitajte više

DIZAJN BMW Z4 ROADSTER.

Iznutra i izvana, dizajn BMW-a Z4 Roadster prenosi osjećaj opuštenog sportskog duha i individualne estetike. Snažne značajke dinamičnog izgleda uključuju BMW bubrežnu rešetku u mrežastom dizajnu, elegantan krov i elemente M Shadow Line. Interijer zaokružuje koherentni koncept dizajna s dodatnom opremom kao što su M Sport sjedala ili ambijentalno osvjetljenje.

Pročitajte više

DIZAJN VANJŠTINE I UNUTRAŠNJOSTI BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29) tročetvrtinski pogled straga iz ptičje perspektive
BMW Z4 Roadster (G29) sa bubrežnom maskom sa mrežastim dizajnom

BMW bubrežna maska sa mrežastim dizajnom.

Dinamičnom izgledu pridonosi mrežast dizajn BMW bubrežne maske koji varira ovisno o motoru. Osnovni model ima crnu mrežastu rešetku visokog sjaja, Sport Line i M Sport paket izrađeni su od mat aluminija, svaki s bubrežnim okvirom u kromu. BMW bubrežna maska na top modelu M40i je u potpunosti u Cerium Grey.
BMW Z4 Roadster sa Air Breatherom i prednjim kotačem

Air Breather.

Zajedno sa zračnom zavjesom u prednjem odbojniku, zračni otvor smješten iza prednjih lukova kotača značajno smanjuje turbulenciju zraka u lukovima kotača i ciljano usmjeravanje protoka zraka - čime se smanjuje otpor. Ujedno ističu atletski karakter vozila kao dekorativnog elementa.
BMW Z4 Roadster (G29) silueta sa spuštenim mekanim krovom

Mekani krov.

Mekani crni mekani krov skladno se uklapa u dinamične linije vozila. Pritiskom na gumb otvara se i zatvara električno za otprilike deset sekundi, čak i tijekom vožnje brzinom do 50 km/h. Jedno od izvanrednih svojstava ovog visokokvalitetnog mekog krova je izvrsna izolacija od buke.
BMW Z4 Roadster (G29) bočni retrovizor Individual Shadow Line visokog sjaja

M Shadow Line visokog sjaja.

M Shadow Line visokog sjaja s proširenim sadržajem uključuje značajke opreme u crnoj boji: okvir bubrega i BMW bubrežnu masku u mrežastom dizajnu u crnoj boji visokog sjaja i ispušne cijevi u crnom kromu.
BMW Z4 Roadster (G29) ispušne cijevi u slobodnom obliku

Ispušne cijevi u slobodnom obliku.

Okrugle kromirane ispušne cijevi visokog sjaja s desne i lijeve strane stražnjeg dijela pojačavaju sportski izgled vozila.
BMW Z4 Roadster (G29) M sportska sjedala

M Sportska sjedala za vozača i suvozača.

M sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu, dubokom površinom za sjedenje i visokim bočnim i naslonima za leđa pružaju vozaču i suvozaču poboljšanu potporu, čak i pri brzim prolascima kroz zavoje. Osim toga, vozačko sjedalo i, ovisno o opremi, suvozačevo sjedalo mogu se prilagoditi vašim individualnim dimenzijama tijela zahvaljujući integriranom podešavanju širine naslona.
BMW Z4 Roadster (G29) kokpit sa Ambijentalnim svjetlom

Ambijentalno svjetlo.

Ambijentalno svjetlo stvara opuštenu, ugodnu svjetlosnu atmosferu u interijeru. Dostupno je jedanaest unaprijed definiranih dizajna svjetla u šest različitih boja, s konturnim i ambijentalnim osvjetljenjem na ploči s instrumentima, oblogama vrata i središnjoj konzoli.
Zvučnici u kokpitu BMW Z4 Roadster (G29)

Harman Kardon Surround Sound System.

Izvanredni Harman Kardon Surround Sound System sadrži digitalno pojačalo od 408 W, sedam kanala i dvanaest zvučnika. Njegov sofisticirani zvuk savršeno ispunjava unutarnji prostor. Specifično za vozilo, izjednačavanje ovisno o brzini precizno kompenzira pozadinsku buku u vožnji.
Pogled s boka na BMW Z4 Roadster (G29), sa otvorenim krovom

OTKRIJTE SVOJU SLOBODU.

Mekani krov BMW Z4 Roadster.

OTKRIJTE SVOJU SLOBODU.

Mekani krov BMW Z4 Roadster.

VOZNA DINAMIKA BMW Z4 ROADSTER.

Definira ga sportski osjećaj i agilnost. BMW Z4 Roadster pokazuje svoje sportsko porijeklo na cesti. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, inovativnim komponentama pogonskog i pogonskog sklopa, postiže impresivne vrijednosti performansi – i dinamiku vožnje u svojoj klasi.
BMW Z4 Roadster (G29) straga, pogled s visoka

M sport diferencijal.

M Sport diferencijal optimizira vučnu snagu i stabilnost u vožnji pri promjeni traka ili ubrzavanju iz zavoja, prilikom vožnje u zavoju pri velikim brzinama ili na različitim površinama ceste. Vučna snaga je optimizirana uz pomoć elektronički upravljanog uređaja koji smanjuje razliku u brzini okretaja stražnjih kotača.
BMW Z4 Roadster (G29) Pogled izbliza na M Sport kočnicu

M Sport kočnice.

M Sport kočnice sprijeda imaju fiksne čeljusti sa četiri klipa i straga plutajuće čeljusti s jednim klipom u plavoj boji s M oznakom te velike kočne diskove za izvanredne performanse kočenja.
BMW Z4 Roadster (G29) Adaptivni M ovjes

Adaptivni M ovjes.

Adaptivni M ovjes spušten za 10 milimetara može se elektronički prilagoditi u bilo kojem trenutku kako bi odgovarao cesti i uvjetima vožnje. Vozači također mogu prilagoditi osobine ovjesa putem Driving Experience Control kako bi aktivirali željeni stil vožnje u bilo kojem trenutku - od udobnog do izuzetno sportskog s izrazito okretnim upravljanjem.
Vožnja BMW Z4 Roadster (G29) sa planinama u pozadini

Promjenjivo sportsko upravljanje.

Varijabilno sportsko upravljanje sa Servotronicom stvara izravan i okretan odgovor upravljača i osigurava da je za okretanje kotača potreban manji fizički napor. Reagira na kut volana s različitim omjerima upravljanja. Poboljšava upravljivost u dinamičnijoj vožnji i smanjuje napor potreban za upravljanje prilikom parkiranja i skretanja.
BMW Z4 Roadster (G29) Steptronic Sport mjenjač: Pogled izbliza na centralnu konzolu

Steptronic Sport mjenjač.

8-stupanjski Steptronic Sport mjenjač s Launch Control omogućuje sportsku promjenu stupnjeva prijenosa i automatski i ručno putem ručice mjenjača – za udobno krstarenje ili dinamičan stil vožnje. U SPORT ili SPORT+ načinu rada i s ručicom mjenjača u lijevom S/M položaju, mjenjači su konfigurirani za maksimalne performanse.
BMW TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor

M TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor.

Zapovjedna snaga, svilenkasto uglađeni rad i zvuk koji uzburkava obilježja su rednog 6-cilindričnog benzinskog motora BMW M TwinPower Turbo iz nove generacije motora BMW EfficientDynamics. Uz Double-VANOS, Valvetronic, visoko precizno ubrizgavanje i TwinScroll turbopunjač, ​​posebno je moćan i učinkovit.

SUSTAVI ASISTENCIJE VOZAČU BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster svom vozaču nudi veliki broj inteligentnih sustava pomoći. Od pomoćnika za parkiranje do vašeg osobnog glasovnog pomoćnika, inovativne tehnologije povećavaju udobnost i sigurnost tijekom putovanja. Ujedno omogućuju i djelomično autonomnu vožnju, ovisno o situaciji.
Pogled kroz vjetrobransko staklo na unutrašnjost BMW Z4 Roadstera (G29)

Driving Assistant.

Sigurnosni paket Driving Assistant uključuje sustave za upozorenje na prednji sudar koji se temelji na kameri s funkcijom kočenja, pomoć pri ograničenju brzine uklj. Informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane pretjecanja s pregledom i upozorenjem o napuštanju trake. Dodatno, oprema temeljena na radaru uključuje stražnje upozorenje na križanje prometa, upozorenje na promjenu trake i upozorenje na sudar straga.
Parking Assistant na kontrolnom zaslonu BMW Z4 Roadster (G29)

Parking assistant.

Pomoćnik pri parkiranju samostalno parkira vozilo na poprečnim i uzdužnim parkirnim mjestima kao i izvan uzdužnih parkirnih mjesta. Pristupa se preko tipke za parkiranje ili uključivanjem mjenjača unatrag. Sve procese upravljanja, vožnje i kočenja preuzima sustav, samo morate pratiti proces parkiranja.
BMW Z4 Roadster (G29) sa upravljačem, Head-Up Display i kontrolni zaslon

BMW Head-Up zaslon.

BMW Head-Up zaslon u boji projicira informacije relevantne za putovanje izravno u vaše vidno polje, čime vam omogućuje potpunu koncentraciju na vožnju. Prikazuju se informacije kao što su trenutna brzina i, ovisno o opremi, smjerovi navigacije, podaci o ograničenju brzine uključujući indikator bez pretjecanja, zajedno s popisima telefona i zabavnim sadržajima.
BMW Z4 Roadster (G29) sa ekranom Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

Ne bi li bilo nevjerojatno da je vaš BMW ujedno i vaš stručnjak za osobna vozila? Komunicirajte sa svojim vozilom pomoću opcije BMW Intelligent Personal Assistant. Izgovorite prirodne naredbe za upravljanje brojnim funkcijama vozila. Može objasniti sve o vašem vozilu i pomaže vam da još bolje upoznate svoj BMW.
Upravljač BMW Z4 Roadster (G29) sa gumbima

Aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go.

Aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go održava u rasponu brzina od 30 do 160 km/h unaprijed definiranu udaljenost od vozila ispred, uključujući zaustavljanje i ponovno pokretanje u stani-i-kreni prometu. Speed Limit Assist omogućuje preuzimanje ograničenja brzine u tempomatu. Upozorenje na prednji sudar s intervencijom kočenja reagira na vozila koja miruju, pješake i bicikliste.
BMW operativni sustav 7 BMW Z4 Roadster (G29)

BMW operativni sustav 7.

Inovativni koncept upravljanja BMW-ovim operativnim sustavom 7 omogućuje još lakše upravljanje funkcijama vozila putem npr. govorom, dodirni zaslon i iDrive kontrola - vrlo intuitivno. U tu svrhu nadograđena je funkcionalnost kontrolera. Tako se sada izbornik aplikacija može izravno odabrati.
Connected Music BMW Z4 Roadster (G29)

Connected Music.

slušajte svoju omiljenu glazbu gdje god se nalazili. Klasično na autocesti, jazz za vrijeme špice i pop kad krstarite. Connected Music sa Spotifyem znači da možete izravno slušati bezbrojne milijune pjesama bez ikakvih ograničenja putem BMW-ovog glazbenog partnera Spotify, koristeći SIM karticu instaliranu u vašem vozilu.

MODELI BMW Z4 ROADSTER.

Model Advantage.

Za interijer i eksterijer, Model Advantage nudi različite funkcionalne opcije opreme koje povećavaju udobnost i sigurnost.
 • Automatski klima uređaj
 • Retrovizor s automatskom funkcijom protiv zasljepljivanja
 • Prošireni prostor za odlaganje
 • Park Distance Control (PDC)
Silueta BMW Z4 Roadster (G29) Model Advantage

Model Sport Line.

Model Sport Line impresionira svojim dinamičnim izgledom. Upečatljivi detalji eksterijera i interijera u crnoj visokog sjaja i satiniranom aluminiju naglašavaju sportski karakter. Značajke kao što su M Sport sjedala za vozača i suvozača u koži 'Vernasca' crne boje i 2-zonski automatski klima uređaj povećavaju udobnost.
 • BMW bubrežna maska u mrežastom dizajnu od satiniziranog aluminija i okvir maske u kromu visokog sjaja
 • 18'' lakometalni kotači V-spoke stil 770 u Bicolour Orbit Grey sa miješanim gumama; ostali kotači dostupni
 • M Sport sjedala za vozača i suvozača u koži 'Vernasca' sa dekorativnim prošivima; ostale presvlake dostupne
 • Pragovi vrata od aluminija sa "BMW" oznakom
Silueta BMW Z4 Roadster (G29) Model Sport Line

Model M Sport.

Model M Sport daje vozilu još više sportskog karaktera. Uz izoštrene detalje na vanjštini i u unutrašnjosti, model M Sport jamči i veću voznu dinamiku. Ovjes M Sport i paket M Aerodynamics značajno optimiziraju dinamiku vožnje.
 • BMW bubrežna maska u mrežastom dizajnu od satiniziranog aluminija
 • 18'' M lakometalni kotači Double-spoke stil 798 M u Bicolour Ferric Grey sa miješanim guamam, alternativno dostupni ostali kotači
 • M pragovi vrata, M ekskluzivne podne prostirke, M pedale i M mjesto za odmor noge vozača
 • M Sport sjedala za vozača i suvozač u 'Vernasca'/Alcantara kombinaciji Black sa Blue kontrastnim prošivima; ostale presvlake dostupne
Silueta BMW Z4 Roadster (G29) Model M Sport
 • Model Advantage.
 • Model Sport Line.
 • Model M Sport.

TEHNIČKI PODACI BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 sDrive20i.

Snaga motora u kW (KS) pri 1/min:

145 (197)/4.500–6.500

Ubrzanje 0-100 km/h u s:

7.6-6.8 [7.4-6.6]

Potrošnja goriva, kombinirana, u l/100 km:

6,9–5,8

Emisija CO2, kombinirana, u g/km:

158–133

BMW Z4 M40i Roadster G29 tročetvrtinski pogled straga sa otvorenim mekanim krovom i ženskom osobom u pozadini

CIJENE, FINANCIRANJE I LEASING BMW Z4 ROADSTER.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29) bočni pogled na ulici

Dođite brzo i fleksibilno s financijskim proizvodima po mjeri iz BMW Financial Services. Bez obzira radi li se o financiranju ili leasingu – svaka od naših ponuda je individualno prilagođena vašim potrebama i željama. Saznajte više o atraktivnim financijskim rješenjima ili pravoj ponudi leasinga za vaš novi BMW Z4 Roadster.

BMW SERVICES.

USLUGE I ASISTENCIJA BMW Z4 ROADSTER.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Svestrano bezbrižno putovanje za električna vozila: ovaj paket nudi vam 100% transparentnost i praktičnu jednostavnost planiranja. Sami birate rok od 4 ili 6 godina - ili rok od 3 godine putem leasinga. Sadržaj servisnog paketa:
 • Servis provjere vozila
 • Servis mikrofiltra
 • Servis kočne tekućine
Saznajte više o usluzi BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Uz inovativnu opciju Teleservices usluge BMW ConnectedDrive, vaš BMW pomaže vam ostati hladne glave: kad je potrebno održavanje ili u slučaju kvara, željenom BMW servisnom partneru pruža sve relevantne podatke o vozilu. Vaš servisni partner će vas zatim kontaktirati kako biste dogovorili termin sastanka. Tako se možete osloniti na brzu i jednostavnu uslugu i ne morate sami misliti na sve. Jedini uvjet: registrirali ste svoje vozilo online na portalu BMW ConnectedDrive i odabrali ste servisnog partnera. Otkrijte kako BMW Teleservices može učiniti vaš život ugodnijim.
Saznajte više o BMW Teleservices
BMW Roadside Assistance

BMW Roadside Assistance.

Besplatna usluga BMW Roadside Assistance dostupna je svim BMW vozačima svakodnevno, 365 dana u godini. Jedan poziv – i naši stručnjaci vam stoje na usluzi, putem telefona ili ako je potrebno, na licu mjesta.
Saznajte više o BMW Roadside Assistance
BMW zaposlenik savjetuje kupca

ŽELITE LI OSOBNI SAVJET?

Ako imate bilo kakvih pitanja, trebate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW Z4 Roadster, kontaktirajte BMW partnera u vašoj blizini. Naše stručno servisno osoblje rado će vam dati individualni savjet telefonom ili na licu mjesta.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJA CO2.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6,9–5,8
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 158–133

  BMW Z4 Roadster sDrive30i:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7.3–6.9
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 166–157

  BMW Z4 Roadster M40i:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8.0–7.8
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 182–177

  Službeni podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji električne energije i električnom dometu određene su u skladu s propisanim postupkom mjerenja i u skladu su s izmjenama i dopunama Uredbe (EU) 715/2007. WLTP vrijednosti uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu u slučaju dometa. Za vozila koja su tek homologirana od 01.01.2021, službene specifikacije postoje samo prema WLTP-u. Daljnje informacije o NEDC i WLTP mjernim metodama mogu se naći na www.bmw.de/wltp