Prikaz prednjeg kraja BMW-a i3 I01 2018 Jucaro bež boje s Frozen Grey metalik detaljima u vožnji urbanim okruženjem

THE i3

BMW i

BMW i3: MODELI I OPREMA

BMW i3 je pun inovativnih tehnologija koje možete upotrijebiti za pouzdano svladavanje izazova svakodnevnog života. Saznajte više o dosegu, napajanju i učinkovitosti ovog fascinantnog električnog automobila. Otkrijte i atraktivni BMW i3s Edition RoadStyle te niz digitalnih usluga i inovativnih sustava pomoći vozaču.

Pročitajte više
THE i3BMW i3: MODELI I OPREMA

DOMET, NAPAJANJE I EFIKASNOST BMW-a i3.

Vozite dalje, brže. Sa zadovoljstvom i nula emisija.

BMW i3 ima sve što je potrebno za suočavanje s izazovima moderne mobilnosti - i nadmašiti ih u tišini. Napaja 80 posto svoje visokonaponske baterije na stanici za brzo napajanje u oko 45 minuta minute. Njegovo inteligentno upravljanje energijom čini ga fleksibilnim i visokoučinkovitim, kako u gradskom prometu tako i na dužim putovanjima.

* BMW i3 se ne smije napajati kablovima dužim od 30 metara.

Tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja BMW-a i3s I01 2018 Fluid Black boje s BMW i Blue detaljima ispred garaže s BMW Wallbox uređajem.
Tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja BMW-a i3 I01 2018 Jucaro bež boje s Frozen Grey metalik detaljima u vožnji autocestom

Domet.

Napredovanje nikada nije bilo tako lako: BMW i3 može pokriti 260 kilometara dnevno s proširenim dosegom. Nova baterija s visokim performansama sada opskrbljuje električni motor s još više energije - i vi dobivate još više zadovoljstva u električnoj vožnji.
Prikaz BMW-a i3 I01 2018 Jucaro bež boje s Frozen Grey metalik detaljima prilikom napajanja na BMW Wallbox uređaju

Napajanje kod kuće.

S uređajima BMW Wallbox Essential, BMW Wallbox Plus i BMW i BMW Wallbox Connect možete napuniti svoj BMW i3 kod kuće sigurno, brzo i udobno. Za otprilike tri sata baterija će se napuniti do 80% kapaciteta. To je moguće zbog trofazne snage napajanja novog BMW Wallbox uređaja od do 11 kW* za BMW i3. Pomoću BMW i servisa za instalaciju, instalaciju vašeg BMW Wallbox uređaja provode kvalificirani stručnjaci. Za još veću održivost, imate mogućnost korištenja zelene energije i solarne energije koju ste sami generirali. (* Wallbox ima kapacitet punjenja do 22 kW.)
Čovjek s BMW Wallbox kablovima za napajanje ispred BMW-a i3 I01 2018 Jucaro bež boje s Frozen Grey metalik detaljima

Digital Charging Service.

Kako mogu osigurati električnu energiju za svoj automobile? I hoće li moj BMW biti napunjen taman kada trebam krenuti? Pitanja poput ovih više neće biti potrebna zbog Digital Charging Service usluge. To je zato što se inteligentni pomoćnik za napajanje brine o dopunjavanju baterije na stanici za napajanje u vašem domu, tijekom dana ili noći, ili iz utičnice, potpuno automatski, učinkovito i prije svega na ekološki prihvatljiv način. U BMW Connected aplikaciji unesite svoju tarifu za električnu energiju, planirano vrijeme polaska i željeni način napajanja. Pomoću tih podataka osigurat će se usluga digitalnog napajanja koja brine da se vaš BMW opskrbljuje električnom energijom tijekom najekonomičnijih tarifnih razdoblja i da je napunjen na vrijeme za vaš odlazak.* (* Moguće samo u kombinaciji s BMW Wallbox uređajem.)
Par napaja svoj BMW i3 I01 2018 Jucaro bež boje s Frozen Grey metalik detaljima na javnoj stanici za napajanje

Javno napajanje.

Postoji mnogo razloga za izlazak i vožnju s vašim BMW-om i3 - i jednako mnogo mogućnosti za napajanje dok ste vani. Prvo, praktičnost: Pomoću BMW-a i3 možete koristiti javne stanice za napajanje s izmjeničnom strujom (IS) ili jednosmjernom strujom (JS). To će vas učiniti fleksibilnijim i omogućit će vam da napunite vozilo što je brže moguće. To je zato što se na javnoj stanici za napajanje JS energija prenosi izravno u visokonaponsku pohranu u bateriju vozila pri konstantnoj brzini protoka struje. Time se omogućuje da se BMW i3 napuni do 80% u ca. 40 minuta. Alternativno, možete napuniti vaš BMW i3 na stanici za napajanje IS za do 80% za oko od tri sata. Dakle, javne stanice za napajanje IS su posebno prikladne za vrijeme dugih razdoblja parkiranog vozila, na primjer tijekom kupovine.
BMW Wallbox

BMW Wallbox.

Uz nove uređaje BMW Wallbox Essential, BMW Wallbox Plus i BMW Wallbox Connect možete brzo, pouzdano i povoljno napajati. Osim toga, BMW i Wallbox Connect nudi mogućnost korištenja zelene energije iz vlastitog sustava solarnih ploča. Naš BMW servis za instalacije rado će ga instalirati u vašem domu ako to želite.

ODRŽIVOST BMW-a i3.

Bez kompromisa. Sve za zadovoljstvo u vožnji bez emisija.

BMW i3 utjelovljuje novi stav prema mobilnosti. Temelji se na jedinstvenom pristupu koji se bazira na vozilo u svim fazama, uključujući razvoj, proizvodnju i recikliranje. Mnogi su materijali izrađeni od obnovljivih izvora - i BMW i3 je proizveden sa 100% energije iz obnovljivih izvora. Zadovoljstvo u vožnji nije imalo bolji osjećaj.

Pročitajte više
Održivi ciklus BMW-a i3

ODRŽIVOST.

Održivost nije samo riječ za BMW i. To je najviši princip kojeg se držimo. Stoga je cijeli životni ciklus BMW-a i3 strukturiran oko načela maksimalnog čuvanja resursa i održivosti.

Pročitajte više
Lagana karbonska konstrukcija inovativne karoserije BMW-a i3

RAZVOJ.

Cijeli dizajn vozila razvijen je za električnu mobilnost, od samog početka. Dok inovativne aerodinamične mjere smanjuju otpor zraka i potrošnju energije, održivi i reciklirani materijali štite okoliš i zamjenjuju tradicionalne materijale poput plastike.

Pročitajte više
Vjetroturbine

PROIZVODNJA.

Iznimno održivo: karbonska vlakna koja se koriste za BMW i3 izrađuju se u cijelosti snagom hidroelektrane. Proizvodnja u BMW postrojenju u Leipzigu, Njemačka, se napaja isključivo snagom vjetra. U usporedbi s drugim BMW modelima, potrebna je samo polovica energije potrebne za proizvodnju.

Pročitajte više
Bočni prikaz BMW-a i3 I01 2018 Jucaro bež boje s Frozen Grey metalik detaljima s otvorenim vratima u parku

UPOTREBA.

S BMW-om i3 vozit ćete lokalno bez emisija, buke ili mirisa. Time smanjujete onečišćenje zraka u gradovima. Još važnije, lako se napaja sa "zelenom energijom" ili generira energiju vlastitim solarnim pločama. Režim rada ECO PRO povećava raspon i smanjuje potrošnju energije.

Pročitajte više
Reciklirani materijali BMW-a i3

RECIKLIRANJE.

BMW i3 ima mogućnost recikliranja od 95%. Modul baterije može se ponovno koristiti kao spremište za sunčevu energiju. I višak karbonskih vlakana može se vratiti u proizvodni proces.

Pročitajte više
Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black boje s E-Copper detaljima
Bočni prednji kraj s lakometalnim kotačima BMW-a i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black boje s E-Copper detaljima
Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black boje s E-Copper detaljima
Sjedala unutrašnjosti s “Edition RoadStyle” prošivima BMW-a i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black boje s E-Copper detaljima

BMW i3s EDITION ROADSTYLE.

Čisto električno zadovoljstvo u vožnji: BMW i3s Edition RoadStyle nadopunjuje individualnost vozila posebnom bojom umetka rešetke maske, otvora za zrak u donjem dijelu prednjeg branika i bočnih otvora. Impresivni 20" lakometalni kotači u Double-spoke dizajnu u Jet Black boji i staklo sa zaštitom od sunca još više podvlače karakterističan izgled. Ovo električno vozilo ograničenog izdanja dočekuje vas pri ulasku s vrhunskim i održivim materijalima, poput kombinacije prirodne ‘Stellaric’ kože u Dalbergia Brown boji i drvene površine u Oak tamne mat boje. Jedan poseban detalj i nepogrešiva oznaka ekskluzivnog izdanja: nasloni za prednja sjedala su prošiveni s “Edition RoadStyle” natpisom - naslov izdanja.

SUSTAVI POMOĆI VOZAČU I DIGITALNE USLUGE BMW-a i3.

Podržava vašu mobilnost. Na novim putevima i svim kanalima.

Ne propustite ništa dok ste na putu. Uvijek budite u toku. To je upravo ono što BMW i3 nudi svojim brojnim digitalnim uslugama i sustavima pomoći vozaču. Nije ni čudo da je to još uvijek najbolje povezano vozilo u svom tržišnom segmentu. Zbog toga je sinonim za opuštenu mobilnost, udobnost i sigurnost kao ni jedno drugo vozilo.

Žena sa sunčanim naočalama vozi BMW i3

Amazon Alexa Car integracija.

'Alexa*, dodaj čaj na moj popis za kupnju'.'. 'Alexa, pusti pjesmu koju pjeva Pink. 'Uz Amazon Alexa Car Integration koristitemožete koristiti glasovnog pomoćnika u svom vozilu bez napora, baš kao što ste navikli kod kuće. Odgovori pomoćnika također se prikazuju kao vizualne povratne informacije u upravljačkom zaslonu vašeg vozila. (* Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi tvrtke Amazon.com, Inc. ili njezinih podružnica.)
Send to Car u BMW Connected aplikacija na pametnom telefonu

Send to Car.

Zamislimo da ste pronašli odredište i želite odmah krenuti, a da uopće ne izgubite vrijeme. Sve je jednostavno s opcijom Send to Car. Potražite zanimljiva mjesta poput vašeg omiljenog restorana ili najbližeg dnevnog izleta u odjeljku “Destinations” BMW Connected App. Tamo ćete pronaći i prikaz najbližih postaja za napajanje na ruti. Zatim kliknite na “Go” ili podatke pošaljite izravno u navigacijski sustav vašeg BMW-a. Kad kliknete “Go”, navigacija se pokreće automatski čim se poveže s vašim pametnim telefonom putem Bluetooth uređaja kada uđete u vozilo. Kad ste željeno odredište poslali u navigacijski sustav, adresu ćete spremiti ispod stavke izbornika “Messages”. Od tamo možete navigaciju odmah aktivirati odmah ili kasnije.
eDrive Remote Services u BMW Connected aplikacija na pametnom telefonu

Remote Services za eDrive.

Imate li dovoljno dosega za putovanje u grad i postoje li mjesta za napajanje? Pomoću eDrive Remote Services povoljno pronađite odgovore na takva pitanja pomoću BMW Connected aplikacije na vašem pametnom telefonu. Možete kontrolirati i temperaturu, zaključati automobil ili aktivirati bljeskalicu prednjih svjetla iz daljine, na primjer, na parkingu.
Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

Oprema Driving Assistant Plus stvara jasno poboljšanje sigurnosti i udobnosti. Sadrži upozorenje za kontrolu pristupa i upozorenje na pješake s funkcijom laganog kočenja u gradu, Speed Limit Info, tempomat temeljen na kameri s funkcijom Stop & Go, kao i Traffic jam assistant.
Unutrašnjost s kontrolnim zaslonom i opcijom Parking assistant u BMW-u i3

Parking assistant.

Parking assistant olakšava parkiranje u prostorima paralelno s ulicom. Pogodni parkirni prostori prikazani su i odabrani preko kontrolnog zaslona. Nakon što uključite indikator i kad pritisnete tipku PDC, sustav preuzima prebacivanje stupnjeva prijenosa, upravljanje, ubrzavanje i kočenje te se automatski parkira.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW i3 (120 Ah):
Power consumption in kWh/100 km: 14.2
CO2 emissions in g/km (combined): 0
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
Electric range in km (combined): 335
Electric range every day use in km: up to 260


BMW i3s (120 Ah):
Power consumption in kWh/100 km: 14.7
CO2 emissions in g/km (combined): 0
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
Electric range in km (combined): 325
Electric range every day use in km: up to 260


The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification.

For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja goriva l/100 km (kombinirana): 0
  Električni doseg u km (kombinirani): 359
  Električni doseg u svakodnevnom korištenju u km: do 260

  BMW i3s (120 Ah):
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 14,6 – 14,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja goriva l/100 km (kombinirana): 0
  Električni doseg u km (kombinirani): 359
  Električni doseg u svakodnevnom korištenju u km: do 260

  Doseg vožnje ovisi o različitim čimbenicima, osobito: osobnom ponašanju tijekom vožnje, odabranom putu, vremenskim uvjetima, korištenju grijanja/hlađenja i predgrijanju. Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj uredbi (EZ) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani doseg uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu. Svi podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 za sve modele novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodiču o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima Tomić & Co.