BMW i je sveobuhvatni koncept za održivu i prema budućnosti okrenutu mobilnost. Predstavlja vizionarska električna vozila i usluge mobilnosti, inspirativan dizajn i novo razumijevanje premiuma koje je snažno definirano održivošću. I oduševljava svojim inovativnim vozilima: potpuno električni BMW i3, vozilo za gradsku vožnju bez emisije ispušnih plinova koje je trajno održivo.

Električan i elektrificiran: svaki detalj, svaka karakteristika, sve u BMW-u i3 s eDriveom dizajnirano je za pulsirajući život velikog grada. Pogonjen potpuno električnim motorom bez emisije, BMW i3 jamči urbanu mobilnost tamo gdje ju gradski automobil najviše treba: u gradskim središtima gdje već danas postoje ograničenja za određena vozila. S ekološkog stajališta, BMW i3 impresionira s ubrzanjem koje oduzima dah, pri niskim brzinama i čak iz stanja mirovanja – i s visokonaponskom baterijom (litij-ionska visokonaponska baterija) sa svakodnevnim rasponom do 260 km, pokriva sva odredišta čak i u slivnim područjima metropola. Istovremeno omogućuje ugodna izvangradska putovanja bez brige o dometu.

BMW iX3 je prvi potpuno električni BMW Sports Activity Vehicle koji kombinira voznu dinamiku BMW-a X3 s učinkovitošću pete generacije tehnologije BMW eDrive. Pojedinačne dizajnerske značajke BMW i modela ujedinjuju se sa snažnim i izražajnim proporcijama. Unutrašnjost kombinira premium kvalitetu s maksimalnom udobnošću i funkcionalnošću BMW Sports Activity Vehiclea. S novom i još učinkovitijom BMW eDrive tehnologijom pete generacije, BMW iX3 ima domet do 460 km* i potrošnju električne energije od 18,5 kWh/100 km*, postavljajući nove standarde u smislu učinkovitosti. Inteligentne tehnologije i opsežna ponuda BMW proizvoda i usluga za punjenje osiguravaju maksimalnu udobnost i učinkovitost prilikom punjenja. Rezultat je jedinstveni oblik električne mobilnosti: BMW iX3.
 

*Podaci su izračunati pomoću WLTP metode mjerenja.

Pročitajte više
BMW i serije BMW električni automobili tročetvrtinski pogled s boka na pijesku pogled iz ptičje perspektive

KRATKA POVIJEST BMW I SERIJE.

Putujte s nama kroz povijest električnih vozila BMW i i upoznajte svestrane modele BMW i. Ovdje se razvijaju nove pokretačke ideje i nove tehnologije, a budućnost danas postaje stvarnost.

Pročitajte više

KRATKA POVIJEST BMW I SERIJE.

BMW i3.

Električni automobil s iznimnom dinamikom vožnje i vrhunskom tehnologijom. BMW i3 vozilo je za ljude koji znaju što žele i izraz je zapanjujućeg načina života. Kombinira održivost s osjećajima, inteligentnu učinkovitost sa sportskom vožnjom. Tako se osjeća čisti užitak u vožnji.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA (i01).

BMW i serije BMW i3 I01 prva generacija na cesti u tročetvtinskom pogledu sprijeda

BMW i3 predstavljen je u salonima 2013. godine. To nije samo prvi BMW s električnim motorom, već i prvo masovno proizvedeno vozilo ikada s putničkom ćelijom ojačanom karbonskim vlaknima (CFRP). Njegova masa u praznom vozilu slična je normalnom kompaktnom automobilu, čak i s baterijom. Mnoge komponente BMW i3 također su izrađene od obnovljivih sirovina.


Elektromotor proizvodi 170 KS (125 kW) s obrtnim momentom koji se odmah primjenjuje pri punoj snazi. BMW i3S, predstavljen 2017. godine, putuje 10 km / h brže koristeći 184 KS (135 kW). Od 2016. baterija ima kapacitet od 94 Ah. Uvođenje BMW-a i3 sa ćelijom od 120 Ah znači da opcijski produživač dometa (benzinski motor za punjenje baterije) nije dostupan u njemačkim modelima od 2018. Domet doseže do 307 km (WLTP *), a baterija može napunite do 80% u roku od 42 minute na stanici za brzo punjenje. Do sada je izgrađeno preko 200 000 vozila.


Razdoblje proizvodnje: 2013. - danas
Motori: Elektromotor (125 - 134 kW, 170 - 184 KS), opcijski proširivač dometa dostupan do 2018. (benzinski motor od 0,65 l, 28 kW, 38 KS)
Duljina/širina/visina: 3.999 - 4.011 mm/1.775 mm/1.578 mm

Domet (električni): 307 km (WLTP *)

* Daljnje dobrovoljne informacije. Više informacija o WLTP i NEDC postupcima ispitivanja može se naći na www.bmw.de/wltp.

BMW i4.

Prvi potpuno električni Gran Coupé iz BMW-ove serije 4 postavlja nove standarde. Izvanredne performanse kombiniraju se s izvrsnom udobnošću i lokalnom vožnjom bez emisija.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA (G26 BEV).

BMW i serije BMW i4 G26 prva generacija u tročetvrtinskom pogledu u vožnji

Upečatljiv i vrhunski: ovo su potpuno električni modeli Gran Coupé BMW i4 eDrive40 i BMW i4 M50. Dinamična, kosa prednja svjetla doprinose izražajnom karakteru četvero vrata, kao i lukovi stražnjih kotača i stražnji bočni prozori koji se uzdižu prema repu.


Isporuka do 544 KS ** (400 kW **) iz električnog pogona znači neusporedivu dinamiku vožnje zahvaljujući najvećem okretnom momentu, bez obzira na brzinu. BMW i4 glatko klizi, a putnici uživaju u udobnosti gotovo tihe vožnje. Pedantna, precizna šasija i dizajn upravljača uvijek pružaju najbolju moguću kontrolu. Sofisticirana raspodjela težine i interakcija komponenata ovjesa i pogona igraju odlučujuću ulogu. Domet do 590 * kilometara (BMW i4 eDrive40 WLTP *) čini ovo električno vozilo iznimno svestranim i idealno prilagođenim za svakodnevnu uporabu.
Period proizvodnje: od kraja 2021. godine


Motori **: Elektromotor (250 - 400 kW, 340 - 544 KS)
Domet: 416 - 590 kilometara (WLTP *)


* Daljnje dobrovoljne informacije. Više informacija o postupcima testiranja WLTP -a i NEDC -a možete pronaći na www.bmw.de/wltp.


** Ove brojke su predviđene vrijednosti i još nisu službeno potvrđene.

BMW i8.

Predstavljen na Međunarodnom salonu automobila (IAA) 2009. godine u Njemačkoj kao BMW Vision Efficient Dynamic konceptni automobil, BMW i8 prvi je proizvodni plug-in hibridni sportski automobil. Kombinira održivost s jedinstvenim, samopouzdanim dizajnom i izvanrednim voznim performansama.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA (i12, i15).

BMW i serije BMW i8 I12 I15 prva generacija tročetvrtinski pogled s boka na cesti

Potrošnja goriva malog automobila s performansama sportskog automobila - BMW i8 sve to ima zahvaljujući hibridnom motoru. S električnim pogonom na prednje kotače, coupé vozi do 120 km / h, a trocilindrični TwinPower Turbo motor pokreće stražnju osovinu. Sustav isporučuje 362 KS (266 kW), a od 2018. i 374 KS (275 kW), osiguravajući dinamiku vožnje koja kombinira najbolje iz oba svijeta. Ovo pionirsko vozilo ujedno je i prvo serijsko vozilo koje nudi opcionalna laserska svjetla. Od 2018. godine BMW i8 dostupan je i kao roadster, s više od 20.500 izgrađenih jedinica.

Razdoblje proizvodnje: 2013. - 2020
Motori: 1,5-litreni hibridni pogon (170 kW, 231 KS), 3-cilindarski + elektromotor (131 - 143 KS, 96 - 105 kW), kombinirane performanse 362 - 374 KS, 266 - 275 kW
Duljina/širina/visina: 4.689 mm/1.942 mm/1.289 - 1291 mm

Domet (električni): 37 - 55 kilometara (NEDC *)

* Daljnje dobrovoljne informacije. Više informacija o WLTP i NEDC postupcima ispitivanja može se naći na www.bmw.de/wltp.

BMW iX3.

S prvim potpuno električnim BMW-om SAV, BMW integrira buduću tehnologiju s provjerenim, današnjim automobilskim konceptima. Inteligentne mogućnosti punjenja kombiniraju se s najvišom dinamikom vožnje i dizajnom koji sadrži jasne, moćne konture.

Pročitajte više

PRVA POTPUNO ELEKTRIČNA GENERACIJA (G08 BEV).

BMW i serije BMW iX3 G08 prva generacija tročetvrtinski pogled s boka u vožnji

2021. u izložbenim salonima vidi električni pogon BMW X3. Električni automobil odmah je prepoznatljiv izvana zahvaljujući jedinstvenom bubregu BMW i. Unutrašnjost se može pohvaliti vlastitim dizajnerskim značajkama s, na primjer, plavim gumbom za pokretanje i standardnim ambijentalnim svjetlom, unaprijed podešenim u BMW i plavoj boji.

Tehnologija vozila jednako je inovativna i moderna. Motor od 286 KS (210 kW) omogućuje dinamično upravljanje tipično za BMW. Dodatna održivost osigurana je proizvodnjom pogonskog sustava bez korištenja rijetkih zemalja. Razina oporavka može se podesiti na jednu od četiri postavke ovisno o potrebnoj udobnosti, a to doprinosi domet do 461 km (WLTP *). U pokretu se baterija može napuniti do 80 posto na punionicama velike snage za oko 34 minute.

Period proizvodnje: 2020. - danas
Motori: Elektromotor (210 kW, 286 KS)
Duljina/širina/visina: 4.734mm/1.891mm/1.668mm

Domet: 461 km (WLTP *)

* Daljnje dobrovoljne informacije. Više informacija o postupcima testiranja WLTP -a i NEDC -a možete pronaći na www.bmw.de/wltp.

BMW iX.

Prvi potpuno električni SAV iz BMW-a s pogonom na sve kotače - BMW iX nudi luksuz i profinjeni minimalizam, u kombinaciji s vrhunskom tehnologijom motora. Maksimalna udobnost susreće se s monolitnim dizajnom i jedinstvenim osjećajem prostranosti: ovo je vozilo nove generacije.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA (i20).

BMW i serije BMW iX I20 prva generacija tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji

Puristički oblik BMW-a iX s minimalnim, ali karakterističnim linijama i neprimjetno integriranim detaljima koji se diče pionirskim duhom. Štoviše, tu je prednji oblik T s najtanijim trakama prednjih svjetala koje je BMW ikad izradio, u kombinaciji s izražajnim, uspravnim dvostrukim bubregom. Udubljene ručke na vratima, vrata bez okvira i izdašno pravokutne konture luka kotača spajaju se da bi stvorili samouvjerenu, modernu auru.

No, BMW iX također je tehnički impresivan s dva snažna elektromotora i BMW-ovim xDrive električnim pogonom na sve kotače. Izdanje BMW iX xDrive40 proizvodi ukupnu snagu veću od 326 KS (240 kW) s dometom od 372 - 425 km (WLTP *). Vozačko iskustvo još je veće u BMW-u iX xDrive 50, s više od 523 KS (385 kW) i planiranim dometom do 630 km (WLTP *). Korištenjem stanica za brzo punjenje (IONITY stanice za punjenje velike snage), puni opseg može se obnoviti punjenjem manjim od 40 minuta.

Novi iDrive i sveobuhvatni sustavi pomoći kombiniraju se sa šasijom i pogonskom jedinicom kako bi stvorili izvanredno iskustvo vožnje koje signalizira budućnost: Tehnički napredak, preciznost i luksuz objedinjeni su u ovom premium SAV-u.
Razdoblje proizvodnje: od kraja 2021
Motori: Elektromotor (326 - 523 KS, 240 - 385 kW)

Doseg: 372 - 630 kilometara (WLTP *)

* Daljnje dobrovoljne informacije. Više informacija o WLTP i NEDC postupcima ispitivanja može se naći na www.bmw.de/wltp.

BMW i7.

Prvi potpuno električni BMW i7 kombinira električne performanse i multisenzornu zabavu kako bi proizveo nezaboravno iskustvo vožnje.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA (G70).

BMW serije i BMW i7 G70 prva generacija

Od 2022. godine, BMW serije 7 (G70) kao novo lice luksuzne klase ugledao je svjetlo dana kombinirajući čistu eleganciju s izvanrednim voznim karakteristikama i višesenzornom zabavom.

Izvana, kultna prednja strana i monolitni dizajnerski jezik privlače svu pozornost. Osvijetljena bubrežasta kontura i dvodijelna, tanka LED prednja svjetla otkrivaju eleganciju na prvi pogled, a na zahtjev su također dostupna u posebno atraktivnoj verziji kao BMW kristalna prednja svjetla 'Iconic Glow' s pozadinskim osvjetljenjem Swarovski elementima. U kombinaciji s impresivnim osvjetljenjem scenarija dobrodošlice "Great Entrance Moments", ovo stvara sliku izvanredne i ekskluzivne osobnosti.

U unutrašnjosti visokokvalitetni materijali poput 'Merino' kože, kašmir vune i Swarovski kristala šire luksuzni ugođaj. U kombinaciji s modernom tehnologijom ergonomski dizajniranom za vozača, rezultat je impresivna igra elegancije, udobnosti i inovacije: multifunkcionalni kontrolni element BMW Interaction Bar, na primjer, daje zadivljujući dojam svojim kristalnim izgledom i kombinira vizualne i dodirne kontrole. Zajedno s BMW Curved Display zaslonom visoke razlučivosti od 14,9 inča, ovo čini multimedijski kokpit jedinstvenim.

U novom BMW-u serije 7, međutim, iskustvo vožnje nije rezervirano samo za vozača. Putnici također uživaju u punoj udobnosti. Opcijski 31,3'' BMW Theatre Screen stvara veliku kino atmosferu. Zajedno s kristalno čistim zvukom i 4D zvukom opcijskog Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Systema, rezultat je jedinstveno iskustvo na stražnjem sjedalu koje također šalje oči i uši na putovanje.

Limuzina luksuzne klase dostupna je u verzijama snažnog benzinskog i dizelskog motora te s učinkovitim plug-in hibridnim pogonom, kao i po prvi put kao potpuno električni BMW i7 od 2022. Zahvaljujući snazi ​​od 400 kW (544 KS) i potpuno električnim dometom od više od 600 km, možete uživati ​​u maksimalno dinamičnoj i fleksibilnoj održivoj mobilnosti bez emisija ispušnih plinova. Posebno komponiran od strane Hansa Zimmera, BMW IconicSounds Electric prati svaki način vožnje posebnom zvučnom kulisom kako bi iskustvo vožnje bilo još impresivnije.

Razdoblje proizvodnje: Od 2022
Motori: 2 električna motora (544 KS, 400 kW)
Domet: do 625 kilometara (WLTP*)

BMW iX1.

Upoznajte BMW iX1, prvi potpuno električni BMW kompaktni SUV. Moderan i samouvjeren dizajn, kombinira snažne, dinamične karakteristike BMW-a X1 s učinkovitošću BMW-a eDrive.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA (BMW U11 BEV).

BMW X Series BMW iX1 U11 first generation three-quarter front view driving on the road

Godine 2022. iX1 se predstavlja na tržištu. Osim što je prvi potpuno električni BMW kompaktni SUV, vozilo je električni ulazni model u BMW X seriji.

 

BMW iX1 kombinira izvrsnu dinamiku vožnje klasičnog kompaktnog SUV-a s modernom učinkovitošću tehnologije BMW eDrive. Zahvaljujući visokonaponskim baterijama koje štede prostor u podvozju vozila i sustavu rekuperacije, BMW iX1 xDrive30 lako prelazi udaljenost do 440 kilometara* (WLTP) s jednim punjenjem baterije, isporučujući do 230 kW* (313 hp*).

 

Žestoki prednji dio i uspravne proporcije stvaraju iznimno moderan i dinamičan izgled. Dodani plavi detalji učinkovito ističu električni pogon snažnog vozila. A unutrašnjost nije ništa manje moderna: udobna sjedala s funkcijom oscilirajuće baze sjedala ne ostavljaju ništa nedostatkom željenog, a elegantni BMW zakrivljeni zaslon bez okvira s upravljanjem dodirom i govorom služi kao središnje sučelje za moćni BMW iDrive.

 

Razdoblje proizvodnje: 2022 – danas

 

Motori: Elektromotor (preko 230 kW, 313 KS*)

 

Duljina/širina/visina: 4500 mm/1845 mm/1616 mm

 

*Vrijednosti snage ovise o razini napunjenosti baterije.

THE FIRST GENERATION (BMW G60).

BMW i Series BMW i5 G60 BEV 2023

(BMW i5 G60 BEV)

BMW i5 najavljuje početak nove ere. To je prvi model serije 5 s potpuno električnim pogonom. S 250 kW (340 KS) snage, BMW i5 eDrive40 uzbudljivo je sportski voziti. Domet do 582 km čini novi BMW i5 jednako prikladnim za svakodnevnu upotrebu i jednako ugodnim na dugim putovanjima. Opsežni sustavi pomoći kao što su Driving Assistant Professional ili BMW Live Cockpit Professional povećavaju sigurnost i udobnost.

 

Vizualno, BMW i5 nastavlja uspjeh BMW-a serije 5, nadopunjen funkcionalnim detaljima dizajna. Tipične BMW proporcije, dugačak međuosovinski razmak, izduženi poklopac motora i fluidna krovna linija karakteriziraju njegov izgled. Naglasci kao što su osvijetljeni BMW bubreg "Iconic Glow", veliki panoramski stakleni krov ili kristalni Interaction Bar naglašavaju njegov luksuzni karakter.

 

Razdoblje proizvodnje: od 2023

 

Motori: Električni motor (250 - 442 kW, 340 - 601 KS)

 

Električni domet: do 582 kilometra (WLTP)

 

Duljina/širina/visina: 5060 mm/1900 mm/1505 - 1515 mm

 

BMW i5 : Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 20,6–15,9; Električni domet, WLTP u km: 455–582

BMW i serije BMW vozila ispred BMW zastupništva

BMW CERTIFICIRANA RABLJENA VOZILA.

BMW i serije BMW iX3 tročetvrtinski pogled s boka u mirovanju ispred planinskog krajolika

BMW iX3.

BMW i Serije BMW i5 M60 xDrive G60 BEV 2023

BMW i5 M60 xDrive.

BMW i serije BMW i4 M50 tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji ulicom

BMW i4 M50

BMW serije X BMW iX1 U11 bočni pogled na vožnju cestom

BMW iX1.

Potrošnja električne energije i električni domet.

BMW i4 eDrive40:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 19,1-15,8
Električni domet u km: 406–589


BMW i4 M50:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 22,5-18,1
Električni domet u km: 415-520


BMW iX3:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 18,9-18,5
Električni domet u km: 453-461


BMW iX:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 21,3-19,4
Električni domet u km: 408-630


BMW iX M60:
Potrošnja energije u kWh/100 km: 24,7–21,9
Električni doseg u km: 501–564


BMW iX1:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 18,1–16,8
Električni domet u km: 417-440


BMW i7 xDrive60:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana, WLTP): 19,6–18,4
Električni domet u km (WLTP): 591–625

 

BMW i5:

Potrošnja energije, kombinirani WLTP u kWh/100 km: 19,5–15,9

Električni domet, WLTP u km: 477–582


BMW i5 M60 xDrive:
Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana, WLTP): 20,6–18,2
Električni domet u km (WLTP): 455–516


Službeni podaci o potrošnji energije i električnom dosegu određeni su u skladu s obveznim mjernim postupkom i u skladu su s Uredbom (EU) 715/2007 koja je vrijedila u vrijeme homologacije. U slučaju raspona, brojke u WLTP -u uzimaju u obzir svu dodatnu opremu. Za novo testirana vozila od 01.01.2021 službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Više informacija o mjernim postupcima WLTP i NEDC potražite na www.bmw.de/wltp.

 

 

Pročitajte više

Potrošnja električne energije i električni domet.

 • BMW i3:
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 16,6-15,3
  Električni domet u km: 307–278

  BMW i4 eDrive40 (1):
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 19,1-16,1
  Električni domet u km: 590–493

  BMW i4 M50 (1):
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 22,5-18
  Električni domet u km: 521-416

  BMW iX3:
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 18,9-18,5
  Električni domet u km: do 461

  BMW iX:
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 23,0-19,4
  Električni domet u km: 630–327

  BMW iX1:
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 18,1–16,8
  Električni domet u km: 440–417

  BMW i7 xDrive60(1):
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana, WLTP): 19,6–18,4
  Električni domet u km (WLTP): 590–625

  Vrijednosti vozila označenih sa (1) su preliminarne.

  Službeni podaci o potrošnji energije i električnom dosegu određeni su u skladu s obveznim mjernim postupkom i u skladu su s Uredbom (EU) 715/2007 koja je vrijedila u vrijeme homologacije. U slučaju raspona, brojke u WLTP -u uzimaju u obzir svu dodatnu opremu. Za novo testirana vozila od 01.01.2021 službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Više informacija o mjernim postupcima WLTP i NEDC potražite na www.bmw.de/wltp.