Električnih vozila

BUDUĆNOST JE DANAS.

100.000 električnih vozila u 2017.

BUDUĆNOST JE DANAS.100.000 električnih vozila u 2017.

BMW Grupa je isporučila više od 100.000 električnih vozila kupcima širom svijeta u 2017. godini, kako je i obećano početkom godine. Time je ujedno i potvrđena vodeća uloga tvrtke kada je u pitanju elektromobilnost. Kako bi se obilježila ova prekretnica na putu prema mobilnosti budućnosti, na sjedište BMW Grupe, svjetski poznatu zgradu "Četiri cilindra" na sjeveru Münchena, postavljena je svjetlosna instalacija koja je navedeno sjedište pretvorila u bateriju. BMW Grupa je odabrala ovaj svjetleći simbol kako bi predstavila tehnološke promjene koje se događaju u mobilnosti.

 

"Mi ostvarujemo naša obećanja", rekao je Harald Krüger, predsjednik Upravnog odbora tvrtke BMW AG. "Ovaj 99 metara visoki signal osvjetljava put u doba elektromobilnosti. Prodaja 100.000 električnih automobila u jednoj godini važan je korak, ali to je za nas samo početak. Od predstavljanja modela BMW i3 2013. godine isporučili smo našim kupcima preko 200.000 električnih automobila, a do 2025. godine ponudit ćemo im 25 modela električnih vozila. Naš rani fokus na elektromobilnost omogućio je ovaj uspjeh - a elektromobilnost će i dalje biti moja mjera za naš budući uspjeh."

 

Danas je jedan od mnogobrojnih kupaca diljem svijeta doživio posebno iznenađenje: 80-godišnji vozač iz regije Sjeverna Rajna-Vestfalija preuzeo je svoj BMW i3 u Protonic Blue boji u BMW Weltu u Münchenu ovog poslijepodneva, čime je postao sto tisućiti kupac diljem svijeta koji je ove godine odabrao električno vozilo BMW Grupe. Harald Krüger, predsjednik Upravnog odbora BMW AG, izrazio mu je dobrodošlicu u BMW Weltu i osobno predao ključeve novog automobila, komentirajući: "Sve generacije osjećaju uzbuđenje vezano za elektromobilnost i predaja sto tisućitog električnog automobila koji je ove godine lansiran na cestu je vrlo poseban trenutak za mene." 

 

PODACI O POTROŠNJI I EMISIJI.

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva, specifičnim vrijednostima emisije CO2 i potrošnji električne energije novih osobnih automobila uključene su u sljedeći vodič: "Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" (Vodič o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji električne energije novih osobnih automobila), koji se može dobiti od svih zastupnika, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-HirthStr. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen i na http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-cons  

Pročitajte više