BMW e-mobilnost Pregled BMW e-mobilnosti

BMW ELEKTROMOBILNOST.

BMW ELEKTROMOBILNOST.

Pridružite nam se i istražite svijet BMW električnih automobila i plug-in hibrida.

Nakon gotovo pet desetljeća istraživanja i razvoja, temu održive i ekološki prihvatljive mobilnosti izvodimo na cestu raznim elektrificiranim modelima. Uz naše potpuno električne modele, kao što su novi BMW iX, BMW iX3 ili BMW i3 i BMW i3s, naša flota plug-in hibridnih vozila, koja je najveća na automobilskom tržištu, jamči najbolje iz oba svijeta za svaki životni stil i potrebe. Impresivni dometi i svestrani bezbrižni paket BMW Charging čine elektrificiranu vožnju i punjenje fleksibilnijom, prikladnijom, ekološki prihvatljivijom i atraktivnijom nego ikad prije. Kao proizvođač automobila, predani smo ciljevima Pariškog klimatskog sporazuma i imamo ambiciju biti najuspješniji i najodrživiji premium dobavljač za individualnu mobilnost. Napokon, održivost za nas nije trend već poziv na akciju.

Pročitajte više

ZATO ŠTO SVI IMAJU SVOJ PUT U BUDUĆNOST.

Elektromobilnost iz BMW-a.

Kako bismo pružili točan odgovor za sve, mi u BMW-u razvili smo tri različita koncepta za elektrificiranu i održivu mobilnost: električni automobil, plug-in hibrid i mild hibrid. Na taj način stvaramo raznoliku i individualno prilagodljivu ponudu za sve naše kupce, ali istovremeno kontinuirano istodobno poboljšavamo ekološku bilancu cijelog našeg voznog parka.

BMW e-mobilnost BMW eDrive tehnologije električni automobil

ELEKTRIČNI AUTOMOBIL.

100% užitak u električnoj vožnji: Otkrijte jedinstveni osjećaj vožnje BMW električnog automobila. Bez ikakvih lokalnih emisija uživate u beskompromisno izravnom odzivu električnog motora, kao i u revolucionarnim karakteristikama ubrzanja, izuzetno okretnom ponašanju u vožnji. I osjećaj da se gotovo nečujno krećete kroz promet, kao da lebdite zrakom.
Otkrijte BMW električne automobile
BMW e-mobilnost BMW eDrive tehnologije hibridni automobil plug in hybrid

PLUG-IN HYBRID.

Maksimalna učinkovitost, vrhunska udobnost i ekskluzivna vozna dinamika: za to se zalažu BMW plug-in hibridi. Svestraniji od bilo koje druge vrste vozila, kombiniraju najbolje iz oba svijeta i svojim dodatnim električnim pogonom unose individualnu raznolikost i lokalno odsustvo štetnih emisija u vaš svakodnevni život pritiskom na gumb.
Otrkijte BMW plug-in hibride
BMW e-mobilnost BMW eDrive tehnologije hibridni automobil mild hibrid

MILD HIBRID.

Mild-hibridna tehnologija pretvara energiju kočenja vozila s klasičnim pogonom na motor s unutrašnjim izgaranjem u električnu energiju i čini ga dostupnim električnim sustavima i motoru. To smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2, dok uživate u primjetnoj dinamičkoj prednosti zbog intenzivnijeg ponašanja pri ubrzavanju.
BMW e-mobilnost BMW održivost

Želio bi istražiti temu održivosti.

BMW e-mobility eco bonus at BMW

BMW ECO BONUS.

  

BMW elektromobilnost tehnologija električni automobil plug in hibrid video

JER BUDUĆNOST POZIVA NA VIŠE OD SAMO JEDNOG KONCEPTA POGONA.

Istražite strategiju elektrifikacije iz BMW-a.

BMW elektromobilnost BMW Podcast Changing Lanes električni automobil plug in hibrid

“CHANGING LANES” – OTKRIJTE BMW PODCAST!

"Changing Lanes" službeni je podcast BMW-a. U ovoj epizodi objašnjavamo razlike između plug-in hibrida, mild hibrida, potpuno električnih automobila i mnogih drugih. Znamo da je teško pratiti sve tehnologije kada je u pitanju e-mobilnost. Zbog toga ovu epizodu "Changing Lanes" koristimo kako bismo objasnili kakve vrste EV-a postoje, od PHEV-a pa sve do vozila na gorivne ćelije. Stoga se pripremite da naučite glavne razlike u punjenju, konfiguraciji motora i svakodnevnoj upotrebi - pa ako želite biti u toku s radom električnih automobila, poslušajte našu epizodu BMW-ovog podcasta.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW iX(1):
Power consumption in kWh/100 km (combined): under 21
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0


BMW iX3:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0
Electric consumption in kWh/100 km (combined): 17.8–17.5

 

BMW 3 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.0–1.5
CO2 emissions in g/km (combined): 45–35
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 15.9–13.9

 

BMW 5 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.3–1.6
CO2 emissions in g/km (combined): 53–36
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 16.3–13.8

 

 

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

 

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW iX(1):
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): ispod 21
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0

  BMW iX3:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 17.8–17.5

  BMW serije 3 limuzina plug-in hibridi:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.0–1.5
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 45–35
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 15.9–13.9

  BMW serije 5 limuzina plug-in hibridi:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.3–1.7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 53–39
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 16.3–13.8

  Vrijednosti vozila označe sa (1) su preliminarne.

  Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim mjernim postupkom VO (EU) 715/2007 u verziji koja je vrijedila u trenutku homologacije. Brojke se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani asortiman razmatra dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma dostupnih na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile mogu se naći u "novim smjernicama o potrošnji goriva za putnička vozila i emisiji CO2", koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulaciji i prevode se natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze na vozila ili druge dažbine koje se temelje (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.