BMW e-mobilnost BMW domet

DOMET BMW ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA I PLUG-IN HIBRIDA.

DOMET BMW ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA I PLUG-IN HIBRIDA.

Beskompromisni udobni domet.

Sloboda znači neograničenu pokretljivost. Sve snažnije, visokonaponske baterije sada električna vozila čine više nego prikladnima za svakodnevne vozače za bilo koji način života. A zahvaljujući neprestano rastućoj mreži javnih napajanja BMW Charging usluge imat ćete pristup stanicama za napajanje širokog spektra operatera u raznim gradovima kad ste na putu - a kao vozač BMW električnog vozila također ćete imati ekskluzivan pristup stanicama za napajanje velike snage uz autoceste, poput onih našeg partnera IONITY u Europi. Otkrijte svijet udobne električne vožnje s BMW električnim i plug-in hibridnim vozilima.

Pročitajte više
BMW e-mobilnost BMW električni automobil domet

NA ODMORU SA VAŠIM BMW ELEKTRIČNIM AUTOMOBILOM!

Odredište za odmor je rezervirano, koferi spakirani, a vaš BMW iX spreman je za pokret na vašem prilaznom putu sa 100-postotnim električnim dosegom od preko 600 km (mjereno prema testnom ciklusu WLTP). Da biste svoj električni automobil najbolje iskoristili od samog početka, već ste pripremili unutrašnjost i bateriju za putovanje kroz aplikaciju Moj BMW* ili u postavkama izbornika vozila. "Pretkondicioniranjem", dok se još uvijek napaja putem vašeg BMW Wallbox uređaja, električna energija iz kućanske mreže već je uvjetovala unutarnju klimu, tako da punjenje baterije i raspoloživi doseg ostaju nepromijenjeni. Opcije Predictive Driving Assistant i BMW Intelligent Personal Assistant pomažu vam u optimizaciji dosega tijekom vožnje - pa čak i u povećanju: „Hej BMW. Kako mogu povećati doseg? " Osim utjecaja okoline, poput vanjske temperature, vaš osobni stil vožnje utječe na učinkovitost visokonaponske baterije vašeg vozila i raspoloživi doseg putovanja. Akumulator ćete najbolje iskoristiti usvajanjem anticipiranog i dosljednog stila vožnje. Ako želite, sustav može automatski dodati odgovarajuće stanice za napajanje na ruti za odredišta koja se nalaze izvan dosega vašeg vozila i daje vam do znanja jesu li mjesta za napajaje dostupna i koje usluge nude. Kada stignete do stanice za napajanje, otključajte poklopac za napajanje i napajajte svoj BMW iX lako i prikladno pomoću BMW Charging Card ili My BMW aplikacije*. S najnovijom generacijom električnih vozila BMW, možete postići 80-postotnu napunjenost - optimalno napajanje za život baterije - za otprilike 30 minuta s IONITY punjačem velike snage. I uživat ćete u izuzetno povoljnoj cijeni - jer paket IONITY Plus omogućuje vam napajanje unutar IONITY mreže po posebno atraktivnim cijenama. Tada možete slobodno nastaviti svoje putovanje - s nula emisija.

BMW elektromobilnost BMW plug in hibrid domet

VOŽNJA SA VAŠIM BMW PLUG-IN HIBRIDOM

Večer prije, povezali ste svoj BMW serije 5 Plug-in Hybrid Limuzinu 530e sa svojim wallbox uređajem iz BMW Charging usluge i postavili točno vrijeme kada želite krenuti na posao. "Pretkondicioniranjem", dok se još uvijek napaja iz vašeg wallbox uređaja, struja iz vaše kućanske mreže iskorištena je za prethodno zagrijavanje unutrašnjosti i baterije. Na ovaj je način vaše vozilo optimalno pripremljeno za putovanje, s dostupnim cijelim dosegom od do 61 km. Tijekom upotrebe, možete koristiti BMW Maps u navigacijskom sustavu vašeg vozila ili u aplikaciji My BMW da biste lako pronašli javne stanice za napajanje u blizini ili upotrijebili opciju napajanja izmjeničnom strujom koju vam nudi BMW kabel za napajanje. Tijekom napajanja u bilo kojem trenutku možete provjeriti status svog plug-in hibrida pomoću aplikacije My BMW*. Kad se vratite kući nakon posla, jednostavno priključite svoj BMW 530e Limuzinu natrag u wallbox uređaj i uživajte u kraju dana - do vašeg sljedećeg lokalnog putovanja bez lokalnih izvora onečišćenja.

Range indicator

Select Model

  KAKO: MAKSIMIRATI DOSEG VAŠEG PHEV VOZILA.

  BMW elektromobilnost BMW plug in hibrid domet

  FAQ: NAJVAŽNIJA PITANJA I ODGOVORI U DOMETU.

  • Koji faktori utječu na visokonaponsku bateriju mog BMW električnog automobila i plug-in hibrida?
   BMW e-mobilnost BMW domet FAQ

   Jedan važan vanjski čimbenik koji utječe na performanse i kapacitet baterije je temperatura. Kao što vjerojatno znate iz baterije mobitela, performanse su ograničene na hladnim i vrućim temperaturama. Međutim, u vašem vozilu ovaj utjecaj temperature uglavnom je minimiziran pomoću optimiziranih operativnih strategija. A jeste li znali da kapacitet također daje informacije o rasponu koji možda imate? Osim temperature, drugi utjecajni čimbenici su uređaji u upotrebi, poput klima uređaja, tereta koji se nosi i vašeg načina vožnje.

  • Koji je najbolji mogući način da svoj BMW električni automobil i plug-in hibrid pripremim za sljedeće putovanje?
  • Kako moj stil vožnje utječe na raspon mog BMW električnog automobila i plug-in hibrida?
  • Što se događa ako je moje odredište izvan dosega električne energije?
  BMW e-mobilnost BMW punjenje

  Želio bi istražiti temu punjenja.

  Potrošnja goriva i emisije CO2.

  • *Aplikacija My BMW kompatibilna je sa svim BMW vozilima od modelne 2014. godine i kasnije. To zahtijeva opciju ConnectedDrive Services i odgovarajući pametni telefon. Dostupnost i funkcije aplikacije My BMW razlikuju se ovisno o tržištu.

   BMW iX xDrive50:
   Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): 19,8–23,0
   Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 0

   BMW iX3:
   Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): 19,5 – 18,5
   Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 0

   BMW i3:
   Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): 16,3 - 15,3
   Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 0

   BMW i3s:
   Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): 16,6 - 16,3
   Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 0

   Plug-in hibridi BMW-a serije 3:
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 1,9–1,3
   Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 44–30
   Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): 18,7–16,1

   BMW X5 xDrive45e:
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 1,7–1,2
   Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 40–27
   Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): 27,7–24,3

   Službeni podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2, potrošnji energije i opsegu električne energije utvrđeni su u skladu s obveznim postupkom mjerenja i u skladu s Uredbom (EU) 715/2007 koja je vrijedila u trenutku homologacije. U slučaju dometa, brojke u WLTP-u uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu. Za novotestirana vozila od 01. 01. 2021. službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Za više informacija o WLTP i NEDC mjernim postupcima, pogledajte www.bmw.de/wltp.
   Za više informacija o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 novih osobnih automobila, pogledajte "Vodič za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih osobnih automobila", koji je besplatan na svim prodajnim mjestima, od Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen i na www.dat.de/co2