SHOP THE LOOK

BMW CHARGING: ŽIVOT S PUNOM BATERIJOM.

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O PUNJENJU VAŠEG BMW ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

BMW X1 xDrive30e: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana)[1][3][4]: 1.1–0.7; Emisije CO2 u g/km (kombinirane)[1][3][4]: 24–16; Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana)[1][3][4]: 19.3–16.8; Električni doseg u km (WLTP)[1][2][3]: 71–85

Punite bezbrižno: jednostavno, bilo kada i bilo gdje. Električni automobili i plug-in hibridi najavljuju novu vrstu mobilnosti koja je i učinkovita i praktična. Tako sada možete voziti bez brige svaki dan i na duljim putovanjima, zahvaljujući fleksibilnim opcijama punjenja i inovativnim tehnologijama punjenja. Bilo brzo u pokretu ili praktično kod kuće. Pronađite rješenja za punjenje koja najbolje odgovaraju vašem životnom stilu.

RJEŠENJA ZA PUNJENJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

BMW Charging punjenje u pokretu

PUNJENJE U POKRETU.

Zahvaljujući našim opsežnim rješenjima za punjenje, uvijek ćete pronaći pravo rješenje za punjenje u svojoj blizini za svoj električni automobil ili plug-in hibrid. U jednoj od najvećih europskih mreža za punjenje, koja stalno raste. S do 551.000 javnih punionica na kojima možete jednostavno puniti svoj električni automobil.  

BMW Charging punjenje kod kuće

PUNJENJE KOD KUĆE.

Bez obzira na sve, punit ćete svoj električni automobil ili plug-in hibrid najugodnije i najudobnije kod kuće. Praktično i odabranom brzinom punjenja koristeći BMW Wallbox ili BMW fleksibilni brzi punjač na utičnici velike snage ili kućnoj utičnici. Saznajte više o praktičnim rješenjima koja BMW nudi za punjenje vašeg električnog automobila kod kuće.

BMW TEHNOLOGIJA PUNJENJA I PROIZVODI.

BMW Charging Connected Home Charging
BMW Charging rute optimizirane za punjenje
Kabel za punjenje BMW Charging

Connected Home Charging.

BMW-ov Connected Home Charging Peket daje vam sve što vam je potrebno u jednom paketu da odmah počnete puniti kod kuće. BMW Wallbox Plus, inteligentni Smart Meter i pristup praktičnim dodatnim značajkama u aplikaciji My BMW za optimizaciju punjenja. Dolazi s profesionalnim instalacijskim paketom za vaš dom.

Rute optimizirane za punjenje.

Uvijek opušteno stignite na odredište. Planirajte rute optimizirane za punjenje i bez napora pronađite stanice za punjenje na ruti. Naš planer rute izračunava najbrže opcije punjenja u vašoj blizini ili na putu. Ili izravno s vašeg navigacijskog uređaja ili aplikacije My BMW.

Vaša oprema za punjenje.

Ne treba vam puno da napunite svoj električni automobil. BMW kartica za punjenje za punjenje na javnoj mreži za punjenje dolazi s vašim BMW-om. Možete instalirati wallbox u svom domu ako to želite. Ili jednostavno napunite u kućnoj utičnici.

BMW Charging BMW Wallbox
 BMW Charging kabel za punjenje

BMW Wallbox Plus.

Jednostavno i praktično punite svoj plug-in hibrid ili svoj potpuno električni BMW kod kuće s BMW Wallboxom. Snagom do 22 kW. Praktičan je, siguran i kompaktan. 

Kabel za brzo punjenje (mode 3) za javno punjenje.

Punite svoj plug-in hibridni ili električni automobil na javnim AC stanicama za punjenje pomoću kabela za punjenje (mode 3) za javno punjenje. Ovisno o vašem modelu, ovo može biti standardno kao dio specifikacije isporuke vašeg BMW-a.

POGLEDAJTE PUNIONICE ZA VAŠ ELEKTRIČNI AUTOMOBIL.

Saznajte više

Vrijeme punjenja za

Javno punjenje

Stanica za punjenje velike snage

Svoje vozilo možete posebno brzo napuniti na punionici velike snage (npr. one u mreži IONITY). Istosmjerna struja (DC) na ovim stanicama nudi znatno veće kapacitete punjenja nego s izmjeničnom strujom (AC), kao što je ona iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za punjenje velike snage poput ovih posebno prikladne za punjenje tijekom putovanja. Na zaslonu možete vidjeti minimalno vrijeme potrebno za punjenje od 10 do 80% razine napunjenosti baterije s maksimalnim kapacitetom punjenja vozila. Unutar ovog raspona, punjenje je najbrže i također štedi bateriju. Pogled na kartu prikazuje sve stanice za punjenje velike snage unutar BMW Charging mreže. (Vrijedi od 22/03/2023)

Stanica za brzo punjenje

Ako trebate brzo djelovati u gradu ili na putovanju, stanica za brzo punjenje je pravi izbor. To je zato što istosmjerna struja (DC) na ovim stanicama nudi veće kapacitete punjenja od izmjenične struje (AC), poput one iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za brzo punjenje poput ovih posebno prikladne za punjenje na putovanju. Na zaslonu možete vidjeti minimalno vrijeme potrebno za punjenje od 10 do 80% razine napunjenosti baterije s izlaznom snagom do 50 kW. Unutar ovog raspona, punjenje je najbrže i također štedi bateriju. Pogled na kartu prikazuje sve stanice za brzo punjenje unutar BMW Charging mreže. (Vrijedi od 22/03/2023)

AC stanica za punjenje

Javne punionice s izmjeničnom strujom (AC) pronaći ćete gotovo posvuda. Posebno su prikladni za redovito punjenje tijekom dužih vremenskih razdoblja – poput noći ili dok ste na poslu. Na zaslonu ćete pronaći minimalno vrijeme za punjenje od 0-100% razine napunjenosti baterije s maksimalnom snagom od 22 kW. Učinak punjenja ovisi o opcijama opreme vozila. Pogledajte kartu i otkrijte sve punionice s izmjeničnom strujom u BMW Charging mreži. (Vrijedi od 22/03/2023)

Kućno punjenje

Wallbox / fleksibilni brzi punjač

Kod kuće svoje vozilo možete puniti koristeći Wallbox ili Flexible Fast Charger. Za oba se koristi izmjenična struja (AC). Ovisno o vozilu, posebnoj opremi i tržištu, Wallbox pruža maksimalnu snagu punjenja od 22 kW, a fleksibilni brzi punjač maksimalno 11 kW. Na zaslonu ćete vidjeti minimalno vrijeme za punjenje od 0-100% razine napunjenosti baterije s izlaznom snagom od 11 kW.

Kućna utičnica

Napunite svoje vozilo praktično u bilo koje vrijeme iz utičnice kod kuće. Ovo koristi izmjeničnu struju (AC). Na zaslonu ćete vidjeti minimalno vrijeme za punjenje od 0-100% razine napunjenosti baterije s izlaznom snagom od 2,3 kW. Upotrijebite BMW Wallbox za punjenje svog vozila kod kuće brzo, sigurno i praktično kad god poželite.

Kapacitet punjenja ovisi o razini napunjenosti, temperaturi okoline, individualnom profilu vožnje i upotrebi pomoćnih uređaja kao i o stvarnom odabranom vozilu. Vrijeme punjenja odnosi se na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može odstupati ovisno o karakteristikama uporabe.

 

Koristite aplikaciju My BMW za pronalaženje stanica za punjenje, kao i za planiranje, provjeru i upravljanje operacijama punjenja – i kod kuće i na putovanju. Doživite cijeli niz funkcija iz aplikacije My BMW u demo modu.

PUNJENJE ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA:
MY BMW APP & USLUGE

VAŠ BMW PREUZIMA VAŠ POSAO.

VRIJEME PUNJENJA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

Punjenje vašeg električnog automobila na stanicama za punjenje velike snage je najbrži način. Zahvaljujući velikoj snazi ​​punjenja, ove stanice nude vrlo kratko vrijeme punjenja. Na primjer, BMW i5 treba se puniti samo 10 minuta da bi dobio 146 do 196 kilometara. Uz BMW Wallbox ili BMW fleksibilni brzi punjač, ​​BMW i5 može se u potpunosti napuniti praktično kod kuće za 8:30 sati.

BMW troškovi punjenja

TROŠAK ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

Koliko košta punjenje električnog automobila? Uštedite novac uz niže troškove usluge i niže poreze. Postoje li subvencije ili poticaji za električne automobile? Saznajte ima li električni automobil smisla za vas.

KOLKO JE STRUJE POTREBNO ELEKTRIČNOM AUTOMOBILU.

Potrošnja energije za punjenje električnog automobila ovisi o raznim čimbenicima. Međutim, vaše vlastito ponašanje u vožnji, povezana prosječna brzina i vanjska temperatura također igraju ulogu u tome. Mjesečni troškovi punjenja struje ovise prije svega o prijeđenoj udaljenosti i potrošnji električnog automobila. Vaše ponašanje u vožnji također utječe na to. Nadalje, odabrana tarifa za punjenje i mjesta za punjenje također su ključni faktori u cijeni električne energije.

Iskoristite atraktivne tarife, kao što je Aktivna tarifa, s posebno povoljnim fiksnim cijenama. Prva godina je besplatna bez osnovne naknade za kupce novih automobila BMW.

BMW punjenje odredišno punjenje

PUNJENJE BMW-A NA ODREDIŠTU

VAŠA PROŠIRENA MREŽA ZA PUNJENJE.

BMW Destination Charging ima za cilj proširiti opcije punjenja koje su dostupne našim kupcima. S velikim brojem punionica u 50 zemalja. Praktično maksimalno iskoristite ove ekskluzivne opcije punjenja na svom odredištu, zahvaljujući mnogim premium partnerima koji sudjeluju, kao što su hoteli, restorani, golf klubovi itd. Dok vi uživate u svom boravku, vaš BMW se puni. Lako pronađite svoju premium opciju punjenja koristeći svoj navigacijski sustav ili aplikaciju My BMW. Postanite dio svjetske mreže za punjenje na destinationcharging@bmw.com.

ZA KORISNIKE OD KORISNIKA: ELEKTROMOBILNOST U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU.

"Nismo požalili."

 

U videu saznajte kako su nekada bila teška duža putovanja električnim automobilom. I kako kupci BMW-a danas jednostavno i jednostavno pune svoja električna vozila. Zahvaljujući rutama optimiziranim za punjenje i dodatnim funkcijama koje vas podržavaju na vašem putovanju.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Charging radni vijek

BATERIJA

OPTIMIZIRANJE ŽIVOTA BATERIJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

Na životni vijek visokonaponske baterije mogu utjecati vaše navike korištenja. Vašu visokonaponsku bateriju uglavnom treba puniti niskom snagom punjenja na AC stanicama za punjenje ili na zidnoj kutiji. For general use, it makes sense to run your car with a battery charge of between 10% and 80%. Za to možete postaviti cilj punjenja od 80%. Učinkovit i anticipirajući stil vožnje također pomaže povećati domet baterije i optimizirati njezin radni vijek.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA.

BMW Punjenje Održivost

ODRŽIVOST.

Kao globalna tvrtka, BMW Grupa sebe shvaća kao važan dio društva i preuzima odgovornost u pogledu održivosti. Saznajte više o načelu kružnog gospodarstva i mjerama koje poduzimamo za smanjenje CO2 i očuvanje resursa.

Potrošnja goriva i emisija CO2.


BMW X1 xDrive30e: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana)[1][3][4]: 1.1–0.7; Emisije CO2 u g/km (kombinirane)[1][3][4]: 24–16; Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana)[1][3][4]: 19.3–16.8; Električni doseg u km (WLTP)[1][2][3]: 71–85


[1]Službeni podaci za potrošnju goriva, emisiju CO2, potrošnju električne energije i električni domet utvrđeni su prema propisanom mjernom postupku i odgovaraju Europskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za raspone, podaci utvrđeni prema WLTP-u uzimaju u obzir svu dodatnu opremu (u ovom slučaju dostupnu na njemačkom tržištu). Za vozila koja su novohomologirana od 1. siječnja 2021. postoje samo službeni podaci prema WLTP-u. Osim toga, NEDC vrijednosti brišu se iz potvrda o sukladnosti od 1. siječnja 2023. Uredbom EZ-a 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP mjernim postupcima posjetite www.bmw.com/wltp

Dodatne informacije o potrošnji goriva i službenoj emisiji CO2 za model novih osobnih automobila možete pronaći u „Smjernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova osobna vozila“, besplatno dostupnim na svim prodajnim mjestima, na Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Njemačka, i pod https://www.dat.de/co2/.

[2] Domet ovisi o različitim čimbenicima, posebno o: individualnom stilu vožnje, karakteristikama rute, vanjskoj temperaturi, grijanju/klimatizaciji, predklimatizaciji.

[3]Podaci o učinku benzinskih motora odnose se na vozila koja koriste gorivo RON 98. Podaci o potrošnji goriva odnose se na vozila koja koriste referentna goriva u skladu s Uredbom EU 715/2007. Također se može koristiti bezolovni RON 91 i viši s maksimalnim udjelom etanola od 10% (E10). BMW preporučuje gorivo RON 95. Za automobile visokih performansi, BMW preporučuje gorivo RON 98.

[4] Za plug-in hibrid: Ponderirano, kombinirano (EC AC Charge Weighted)