BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red bočni prikaz

THE M5

BMW M

BMW SERIJE 5 LIMUZINA M AUTOMOBILI: MODELI I OPREMA

THE M5BMW SERIJE 5 LIMUZINA M AUTOMOBILI: MODELI I OPREMA

BMW M5 Competition, BMW M5 i BMW M550i xDrive Limuzina – modeli, oprema, detalji i inovativne tehnologije.

BMW serije 5 Limuzina M Automobili su impresivne sportske limuzine visokih perfmormansi modernog i snažnog dizajna. Ovdje pronađite činjenice o pojedinačnim modelima zajedno s detaljima o opremi i M specifičnim dizajnerskim značajkama. Otkrit ćete kako snažan M motor djeluje zajedno s tehnologijama inspiriranima trkaćim utrkama kako bi postigao vrhunsku voznu dinamiku. Paleta inovativnih sustava za pomoć vozaču i digitalnih usluga pokazuje jednako naprednu razinu razvijenosti, a u potpunosti je fokusirana na udobnost i sigurnost.

Pročitajte više

BMW SERIJE 5 LIMUZINA M AUTOMOBILI U USPOREDBI.

Sportske činjenice na prvi pogled: pogon, ovjes i performanse.

BMW M5 Competition.

Maksimalna vozna dinamika i ekskluzivni M specifični dizajnerski detalji na vanjštini i u unutrašnjosti.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor visokih performansi sa 625 KS
 • M xDrive s aktivnim M diferencijalom i 8-stupanjskim M Steptronic mjenjačem s Drivelogicom
 • Ekskluzivne M specifične dizajnerske značajke i oprema
 • 460 kW (625 KS), 750 Nm, 0–100 km/h za 3,3 s
BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red tročetvrtinski prednji prikaz

BMW M5.

M tipična vozna dinamika i sportska udobnost na najvišoj razini.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor visokih performansi sa 600 KS
 • M xDrive s aktivnim M diferencijalom
 • 8-stupanjski M Steptronic mjenjač s Drivelogicom
 • 441 kW (600 KS), 750 Nm, 0–100 km/h za 3,4 s
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski prednji prikaz

BMW M550i xDrive Limuzina.

Savršena kombinacija sportskih osobina, udobnosti i prikladnosti za svakodnevnu vožnju.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor s 530 KS
 • 8-stupanjski Steptronic sportski mjenjač
 • BMW xDrive
 • 390 kW (530 KS), 750 Nm, 0–100 km/h za 3,8 s
BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik tročetvrtinski prednji prikaz
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Limuzina.

BMW M5 COMPETITION I BMW M5: ZNAČAJKE PERFORMANSI.

Pregled tehnologija pogonskog sklopa i podvozja BMW-a M5 Competition i BMW-a M5 inspiriranih motorsportom.

Izvanredne performanse i dinamičnost BMW-a M5 Competition i BMW-a M5 temelje se na skupu visokorazvijenih tehnologija pogonskog sklopa i ovjesa izvedenih iz motorsporta. Bilo da putujete na poslovni sastanak, na vikend-putovanje zavojitim seoskim cestama ili lovite svoje najbolje vrijeme na trkaćoj stazi, izuzetna preciznost i okretnost uvijek definiraju tipično M iskustvo vožnje.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red prednji prikaz u vožnji
BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor BMW M5 Competition F90 Facelift 2020

BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor.

S 460 kW (625 KS) i 750 Nm okretnog momenta, BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor ubrzava vozilo od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde. Zahvaljujući dvama TwinScroll turbopunjačima, visokopreciznom ubrizgavanju i Valvetronic potpuno promjenjivom upravljanju zaklopkama, 4,4-litreni motor isporučuje energetski potisak čak i od niskih brojeva okretaja, izravan odziv i golemu snagu.
BMW M5 Competition s M xDrive F90 LCI Facelift 2020 tročetvrtinski prednji prikaz u vožnji

M xDrive.

M xDrive s aktivnim M diferencijalom jamči maksimalnu vuču i voznu dinamiku za svakodnevnu vožnju, jednako kao i za vožnju na stazi. M specifična tehnologija kombinira tipičnu okretnost stražnjeg pogona s kontrolom pogona na sve kotače. Možete odabrati između varijanti vožnje 4WD, 4WD Sport i – u DSC-off načinu vožnje – 2WD.
BMW M5 Competition s 8-stupanjskim M Steptronic mjenjačem s Drivelogicom F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

8-stupanjski M Steptronic mjenjač s Drivelogicom.

8-stupanjski M Steptronic mjenjač s Drivelogicom odlikuje se izuzetno kratkim vremenima izmjene i brojnim opcijama izmjene: od vrlo sportskog i dinamičnog do udobnog i učinkovitog. Stupnjevi prijenosa mogu se izmjenjivati i ručno pomoću ručice mjenjača ili pomoću tipki na upravljaču.
BMW M5 Competition s M MODE F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

M MODE tipka.

Pomoću M MODE tipke na središnjoj konzoli podesite kontrolu intenziteta sustava za pomoć vozaču. Način ROAD nudi cijeli niz funkcija elektroničkih pomagača. U SPORT postavkama, sustavi samo upozoravaju ali ne interveniraju. U načinu TRACK možete u potpunosti isključiti sustave za pomoć, npr. na trkaćoj stazi. Ovisno o odabranom načinu, na prikaznoj mreži će se prikazati relevantne informacije o vožnji.
Mjenjač BMW M5 Competition s M Setup F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

M Setup.

M Setup vam nudi mogućnost konfiguriranja različitih parametara vozne dinamike kao što su motor, karakteristike prijenosa i upravljanja, postavke prigušivača, kontrola intenziteta dinamičke kontrole stabilnosti (DSC) ili raspodjela snage M xDrive sustava pogona na sve kotače prema vašim osobnim zahtjevima.
M kožni upravljač BMW M5 Competition s M Servotronicom F90 LCI Facelift 2020 kokpit

M Servotronic.

U svakoj voznoj situaciji, M Servotronic isporučuje pravu snagu upravljanja, prilagođavajući se trenutnoj brzini vožnje. Nadalje, pruža izravan i precizan osjećaj upravljanja pri bilo kojoj brzini. Sustav je posebno kalibriran za M liniju i nudi dvije različite postavke koje se mogu odabrati pritiskom na tipku.
BMW M5 Competition s M Carbon keramičkom kočnicom F90 LCI Facelift 2020 krupni plan kotač

M Carbon keramička kočnica.

M Carbon keramička kočnica još izravnije koči. Ne korodira, vrlo je otporna na habanje, otpornija je na toplinu i doprinosi manjoj masi vozila, što ima pozitivan utjecaj na okretnost, dinamičnost i ubrzanje. Kočione čeljusti u zlatnoj mat boji s M oznakom čine ovu posebnu opremu upečatljivom. Zahvaljujući specifičnim osobinama materijala, tijekom kočenja može doći do povećane radne buke, npr. u slučaju duljeg, manjeg opterećenja ili u vlažnim uvjetima neposredno prije zaustavljanja vozila. Ova buka povezana s dizajnom može se izbjeći kočenjem uz sustav koji održava kočnice suhima - u slučaju vlažnih uvjeta, ili jačim pritiskom na papučicu kočnice - u slučaju duljeg, a malog opterećenja. Vlaga i sol utječu na učinkovitost kočnica na način da one koče poput uobičajenog kočnog sustava. Ova smanjena snaga kočenja može se nadoknaditi snažnijim pritiskom papučice kočnice. Funkcionalna buka nema utjecaja na performanse, operativnu sigurnost i stabilnost kočnice.
BMW M5 Competition s M Sport ispušnim sustavom F90 LCI Facelift 2020 krupni plan straga

M Sport ispušni sustav.

M Sport ispušni sustav proizvodi dinamičan zvuk koji se može prilagoditi pomoću integrirane tehnologije ispušnih zaklopki. Programi vožnje SPORT i SPORT+ koji se mogu odabrati putem tipki za dinamiku vožnje, naglašeni su još snažnijim zvukom motora, dok program orijentiran na udobnost proizvodi diskretniji zvuk motora.

BMW M5 COMPETITION: DIZAJNERSKE ZNAČAJKE.

M specifični dizajnerski elementi na vanjštini i u unutrašnjosti BMW-a M5 Competition.

Dinamičan po cijeloj liniji: upečatljivi detalji na obnovljenom dizajnu BMW-a M5 Competition odnose se na njegove motorsport gene. Počevši s prednjim dijelom s novom M rešetkom bubrega, redizajniranim prednjim svjetlima i donjim dijelom odbojnika s novim dizajnerskim jezikom, M specifčni detalji u crnoj boji visokog sjaja naglašavaju karakter visokih performansi – od M škrga, preko M vanjskih retrovizora, do M stražnjeg spojlera. Stražnja svjetla u novom dizajnu i obnovljeni donji dio stražnjeg odbojnika s dvije dvostruke ispušne cijevi u crnoj kromiranoj izvedbi snažno zaokružuju dojam. U unutrašnjosti, M specifične značajke kao što su M multifunkcionalna sjedala, M specifična ploča s instrumentima ili M kožni upravljač sa crvenim tipkama za izmjenu stupnjeva prijenosa naglašavaju sportski karakter kokpita usmjerenog prema vozaču.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red bočni prikaz
M rešetka bubrega u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red prednji prikaz

M rešetka bubrega.

M rešetka bubrega s jednodijelnim okvirom u crnoj boji visokog sjaja daje modelu M5 Competition upečatljiv izgled. Tipične M trodimenzionalne dvostruke letvice također su dizajnirane u crnoj boji visokog sjaja i ukrašene su crnim M5 Competition natpisom.
M bočne škrge u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M bočne škrge.

Karakteristične M bočne škrge u crnoj boji visokog sjaja s M5 Competition oznakom modela naglašavaju dinamičnu kombinaciju tehničkog savršenstva i dizajna koji oduzima dah, a koji je sinonim za M vozila od prvog dana.
M vanjski retrovizori u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M specifični vanjski retrovizori.

M specifični vanjski retrovizori u crnoj boji visokog sjaja daju modelu M5 Competition posebno sportski karakter.
M stražnji spojler u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M stražnji spojler.

M stražnji spojler u crnoj boji visokog sjaja naglašava atletsku siluetu vozila i značajno smanjuje neželjeno podizanje. Stvarajući aerodinamički potisak, daje vozilu dodatnu vuču na stražnjoj osovini pri visokim brzinama pa tako i veću izravnu stabilnost.
M specifične dvostruke ispušne cijevi BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M specifične dvostruke ispušne cijevi.

Dvostruke ispušne cijevi M Sport ispušnog sustava u crnom kromiranom izdanju predstavljaju vizualan i auditivan dokaz sportskih performansi vozila.
M donji dio stražnjeg odbojnika u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red stražnji prikaz

Donji dio stražnjeg odbojnika u crnoj boji visokog sjaja.

Donji dio stražnjeg odbojnika u crnoj boji visokog sjaja modela M5 Competition naglašava sportski karakter i daje vozilu nepogrešiv identitet.
M multifunkcionalna sjedala BMW M5 Competition F90 LCI Facelift unutrašnjost

M multifunkcionalna sjedala.

M multifunkcionalna sjedala za vozača i suvozača u ekskluzivnom dizajnu i s osvijetljenim M5 logotipom odražavaju sportski izgled vozila. Nisko položena sjedala i visoki bočni podupirači naglašavaju izgled školjke i jamče besprijekornu bočnu potporu. Brojne mogućnosti podešavanja osiguravaju visoku razinu udobnosti.
M kožni upravljač BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 kokpit

M kožni upravljač.

Double-spoke dizajn M kožnog upravljača uključuje multifunkcijske tipke, M natpis, kromirane detalje, M1 i M2 tipke i integrirani zračni jastuk za vozača. Obruč upravljača u crnoj kožni s kontrastnim prošivima u boji i naslonima za palac, zaslužan je za dobar osjećaj držanja u ruci.
Start/Stop tipka u crvenoj boji BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 kokpit

Start/Stop tipka u crvenoj boji.

Crvena Start/Stop tipka omogućuje pokretanje motora bez upotrebe ključeva nakon što je vozilo otključano. Pomoću tipke se motor i zaustavlja. Ključ vozila se automatski prepoznaje, bez potrebe za umetanjem ključa.
M ručica mjenjača BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

M ručica mjenjača.

Tipka za odabir jedne od tri Drivelogic postavke nalazi se pokraj M logotipa na gornjoj strani M ručice mjenjača. Tipka “P” za sigurno parkiranje nalati se odmah ispod njih. U ručnom”S” načinu rada, vozač može ručno mijenjati stupnjeve prijenosa pomoću ručice na tipičan M način; dok se u “D” načinu rada izmjena stupnjeva prijenosa vrši automatski.
M specifična kombinacija instrumenata BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 kokpit

M specifična ploča s instrumentima.

M specifična ploča s instrumentima prikazuje dodatne informacije za posebno sportsku vožnju. Ako ste odabrali TRACK način vožnje za vožnju na trkaćoj stazi, na ploči s instrumentima možete vidjeti tlak punjenja, tlak u gumama i temperaturu, jednako kao i G-silu bočnog i uzdužnog ubrzanja.
Ulazni pragovi s M5 Competition oznakom BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020

Ulazni pragovi s “M5 Competition” oznakom.

Čim se otvore vrata, osvijetljeni pragovi s “M5 Competition” oznakom povećavaju uzbuđenje zbog nadolazećeg vozačkog iskustva.
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski bočni prikaz
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski stražnji prikaz
Novi dizajn prednjih svjetala BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik prednji prikaz
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost
Ulazni pragovi s M5 oznakom BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

DIZAJNERSKE ZNAČAJKE BMW-A M5.

Prepoznatljiv sportski duh u kombinaciji s modernom elegancijom. Izvana BMW M5 kombinira čiste linije s moćnim proporcijama kako bi se stvorila dinamična svukupna slika. Kromirani dizajnerski elementi kao što su okvir novodizajnirane M rešetke bubrega, bočne M škrge ili M5 oznaka te završeci ispušnih cijevi straga, čine moćne optičke detalje. Snažnu podršku daju opcionalno dostupni dvobojni 20” M naplatci od lakih legura i M Compound kočnice sa čeljustima u crvenoj ili crnoj boji visokog sjaja. Sportska i moderna pojava očituje se i u unutrašnjosti gdje vozača i putnike očekuje prostrani premium ambijent, impresivno najavljen osvijetljenim ulaznim pragovima s M5 natpisom. Istovremeno, kokpit usmjeren prema vozaču, s M specifičnim detaljima kao što su M kožni upravljač, ergonomično oblikovana M sportska sjedala ili M specifična ploča s instrumentima upućuju na sportski karakter BMW-a M5. Veliki 12,3” kontrolni zaslon visoke rezolucije, uz uunutarnje obloge u Aluminum karbonskoj teksturi zaokružuju moderan karakter unutrašnjosti.

BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 Tanzanite Blue metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 Facelift 2020 Aventurine Red metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 Alivte Grey metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 Frozen Bluestone metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual koža unutarnje uređenje ‘Merino’ Smoke White/Black unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual koža unutarnje uređenje ‘Merino’ Tartufo/Black unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual unutarnje obloge Piano crna unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limzina F90 LCI Facelift BMW Individual ukrasne letvice fino drvo Sen Light Brown unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual ukrasne letvice fino drvo Plum Brown visoki sjaj s detaljima Pearl Chrome
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual krovna obloga Antracit unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual krovna obloga Antracit s osvjetljenjem u unutrašnjosti

BMW INDIVIDUAL ZA BMW M5.

BMW M5 je sportska limuzina koja impresivno kombinira vrhunske performanse, eleganciju i suvremenost. U interakcija s ekskluzivnim opcijama opreme BMW Individual dodatno je naglašen jedinstveni karakter vozila. Odaberite između velikog broja sjajnih BMW Individual vanjskih boja kao što su metalik boje prikazane ovdje: “Aventurin Red”, “Alvit Grey”, “Frozen Bluestone” i “Tanzanite Blue”. U unutrašnjosti, M sportska sjedala od najfinije ‘Merino’ kože definiraju sportski i luksuzan ambijent. Među BMW Individual opcijama presvlaka u unutrašnjosti su ‘Merino’ Smoke White/Black i ‘Merino’ Tartufo/Black. Visokokvalitetne BMW Individual unutarnje obloge poput ovdje prikazanih u izvedbama Piano Black, Plum Brown visokog sjaja ili od finog drva Sen Light Brown, u kombinaciji s BMW Individual krovnom oblogom Alcantara u Antracitu zaokružuju fascinantan dojam u unutrašnjosti BMW-a M5.

DIZAJN I VOZNA DINAMIKA BMW-a M550i xDRIVE LIMUZINA.

Dizajnerske opcije kao i tehnologije pogonskog sklopa i šasije BMW-a M550i xDrive Limuzina na prvi pogled.

BMW M550i xDrive nudi inspirativnu kombinaciju impulzivnog sportskog karaktera i udobne svakodnevne praktičnosti. Odabrani dijelovi pogona i vozne dinamike kao što su opcionalni adaptivni M ovjes zajedno s 530 KS (390 kW) snažnog BMW M TwinPower Turbo V8 motora jamče visoku razinu dinamične vožnje dok istovremeno osiguravaju optimalnu stablinost tijekom vožnje. Na vanjštini, ekskluzivni dizajnerski elementi daju naglasak bogatog karaktera, dok oprema poput M aerodinamičkog paketa, M sportske kočnice s crvenom kočionom čeljusti ili sjedala za vozača i suvozača naglašavaju sportski karakter vozila.

BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik tročetvrtinski stražnji prikaz u vožnji
BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020

BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor.

BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor kombinira dva turbopunjača s Valvetronic poptuno varijabilnim upravljanjem zaklopki i izravnim ubrizgavanjem benzina High-Precision Injection. Njegova najveća snaga je 390 kW (530 KS) s maksimalnim okretnim momentom od 750 Nm. Oba turbopunjača su smještena između cilindara.
BMW M550i xDrive Limuzina s adaptivnim M ovjesom G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik tročetvrtinski prednji prikaz u vožnji

Adaptivni M ovjes Professional.

Adaptivni M ovjes Professional kombinira tehnologiju adaptivnog M ovjesa, stabilizaciju prilikom prevrtanja i integralno aktivno upravljanje. Rezultat: maksimalna stabilnost u vožnji i dinamika vožnje.
BMW M550i xDrive Limuzina s M aerodinamičnim paketom G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan sprijeda

M aerodinamički paket.

M aerodinamički paket naglašava sportski karakter vozila i modificira protok zraka. Paket sadrži donji dio prednjeg odbojnika s većim otvorima za zrak, posebne bočne otvore i donji dio stražnjeg odbojnika s umetkom difuzora. Ispušne cijevi su u kromu s obje strane.
BMW M550i xDrive Limuzina s M sportskom kočnicom G30 LCI Facelift 2020 krupni plan kotač

M sportska kočnica.

M sportska kočnica s višeklipnim kočionim čeljustima u tamno plavoj boji i M oznakom isporučuje iznimne kočne performanse. Prilagođena vrlo dinamičnom potencijalu vozila, omogućuje iznimno sportski stil vožnje i izvrsno kočenje na mokrim podlogama.
BMW M550i xDrive Limuzina s M sportskim diferencijalom G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan stražnji kotač

M sportski diferencijal.

M sportski diferencijal optimizira vuču i stabilnost u vožnji prilikom izmjene voznog traka ili ubrzanja iz zavoja, kod brze vožnje u zavoju ili na različitim cestovnim površinama. Vuča je optimizirana pomoću elektronički upravljanjog uređaja koji smanjuje razliku u brzini vrtnje stražnjih kotača.
BMW M550i xDrive Limuzina s BMW Laserlight G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan sprijeda

BMW Laserlight.

U laserskom načinu rada dugih svjetala, BMW Laserlight laserska svjetla osvjetljavaju do 650 m, gotovo dvostruko više od uobičajenih svjetala. Bolja vidljivost u mraku značajno povećava sigurnost. Plavi akcenti i natpis “BMW Laser” na prednjim svjetlima također naglašavaju tehnološke standarde i sportski karakter vozila.
BMW M550i xDrive Limuzina s trapezoidnom ispušnom cijevi G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan straga

Trapezoidna ispušna cijev.

Vidljiva trapezoidna ispušna cijev u crnom kromu, na lijevoj i desnoj strani.
BMW M550i xDrive Limuzina BMW Individual visoki sjaj Shadow Line G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan sprijeda

BMW Individual visoki sjaj Shadow Line.

BMW Individual visoki sjaj Shadow Line s proširenim sadržajem uključuje detalje u crnoj boji: okvir rešetke bubrega i letvice rešetke u crnoj boji visokog sjaja te završeci ispušnih cijevi u crnom kromu.
BMW M550i xDrive Limuzina s sportskim sjedalima za vozača i suvozača G30 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Sportska sjedala za vozača i suvozača.

Dinamična i udobna: individualno podesiva sportska sjedala za vozača i suvozača imaju brojne mogućnosti električnog podešavanja, uključujući kut naslona, širinu naslona i visinu sjedala. Zajedno s podesivim osloncem za bedra, visoka sjedala i podupirači naslona nude izvrsnu ergonomiju i bolju bočnu potporu tijekom brze vožnje u zavojima.

BMW SERIJE 5 LIMUZINA M AUTOMOBILI: POVEZIVOST I POMOĆ VOZAČU.

Inovativne tehnologije i sustavi za pomoć vozaču za maksimalnu udobnost i sigurnost.

Bez obzira je li vam potreban inteligentni pomoćnik za čitanje e-mailova tijekom putovanja ili ćelite kontrolirati zabavne i poslovne funkcije vašeg vozila dodirom na velikom zaslonu, BMW serije 5 M Automobili nudi vam opsežan set inovativnih značajki i sustava za pomć kako bi vaše šutovanje bilo još sigurnije i udobnije. Sljedeće vam omogućava da istražite odabrane funkcije opreme iz područja zabave, poslovanja, pomoći vozaču i povezivosti.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan oznaka modela straga
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s BMW Live Cockpit Professional BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional s funkcijom navigacije uključuje dva visokokvalitetna zaslona: 12,3” kontrolni zaslon visoke rezolucije kojim se može upravljati dodirom i potpuno digitalni 12,3” zaslon s instrumentima.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Connected Package Professional BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Connected Package Professional.

Concierge Service, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnog telefona ili In-Car Experiences? Zašto naručivati pojedinačne opcije kada možete imati sve?
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s integracijom pametnog telefona BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Integracija pametnog telefona.

Zašto biti bez funkcija vašeg pametnog telefona u vašem BMW-u kad možete nastaviti raditi sve kao i obično? S integracijom pametnog telefona, vaše vozilo podržava Apple CarPlay i Android Auto pomoću bežične veze između vašeg pametnog telefona i vozila. To vam omogućuje da jednostavno koristite poznate funkcije i različite aplikacije u vozilu.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustavom BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustav.

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustav s dva dijamantna visokotonca nudi izvanrednu studijsku kvalitetu zvuka za svako sjedalo u vozilu. 16 pažljivo postavljenih zvučnika osigurava očaravajuće zvučno iskustvo. Zvučnici su osvijetljeni i vizualno naglašavaju izvanrednu kvalitetu zvuka sustava.
BMW serije 5 limuzina M automobili sa Digital Key BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Digital Key.

Zašto nositi ključ vozila sa sobom ako imate svoj pametni telefon? Možete zaključati i otključati svoj BMW, pa čak i pokrenuti ga s digitalnim ključem. Također možete autorizirati do pet osoba s iPhoneom*, ako su kompatibilni - za vožnju vašeg BMW-a. Između ostalog, pogonska snaga i maksimalna brzina mogu se ograničiti, npr. za vozače početnike. *BMW Digital Key kompatibilan je samo s odabranim iPhone uređajima. Popis kompatibilnih iPhone uređaja dostupan je na bmw.com/digitalkey
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Reversing Assistant BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Reversing Assistant.

Opcija Reversing Assistant pohranjuje zadnjih 50 m prijeđenog puta vožnje prema naprijed pri brzini do 35 km/h, tako da vam po potrebi može pomoći za vožnju unatrag. Oslobođeni ste upravljanja i možete se usredotočiti na nadgledanje okoline vozila.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s BMW Intelligent Personal Assisatant BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hej BMW. Tko si ti?” Ne bi li bilo divno da je vaš BMW ujedno i vaš osobni asistent? Komunicirajte sa svojim vozilom koristeći BMW Intelligent Personal Assistant. Poznaje vas, svakim danom sve je bolji i pomaže vam bez obzira na situaciju. Možete mu dodijeliti i svoju osobnu riječ za aktivaciju. Može vam objasniti sve o vašem vozilu i pomoći vam da bolje upoznate svoj BMW.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Remote Software Upgrade BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Remote Software Upgrade.

Želite li da vaš BMW ima najnoviji softver? S opcijom Remote Software Upgrade (daljinska nadogradnja softvera), vaš će BMW uvijek biti ažuriran. Nadogradnje se instaliraju bez obzira na lokaciju, baš kao i za vaš pametni telefon. Na ovaj način se i ostale funkcije u vašem vozilu mogu aktivirati.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Driving Assistant Professional BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional nudi optimalnu udobnost i i sigurnost tijekom kritičnih ili monotonih prometnih situacija. Uz sadržaj sustava Driving Assistant, uključuje i sustave pomoći Steering and Lane Control Assistant s proširenim funkcijama, Lane Change i Emergency Stop Assistant te Lane Keeping Assistant s aktivnom zaštitom od bočnog sudara.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW M5 Competition:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.6–10.5
CO2 emissions in g/km (combined): 242–239


BMW M5:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.6–10.5
CO2 emissions in g/km (combined): 242–239


BMW M550i xDrive Sedan:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.0–9.7
CO2 emissions in g/km (combined): 229–221


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • BMW M5 Competition:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.6–10.5
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 242–239

  BMW M5:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.6–10.5
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 242–239

  BMW M550i xDrive Limuzina:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.7
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 229–221

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2
  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.