BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski bočni pogled ispred obale sa modelom

THE iX

BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski bočni pogled ispred obale sa modelom

Potpuno novi BMW iX.

THE iX Potpuno novi BMW iX.

POTPUNO NOVI BMW iX: PIONIR NOVOG DOBA.

Rođen iz vizije. Stvoren za električnu mobilnost. Zahvaljujući efikasnoj tehnologiji BMW eDrive i električnom pogonu na sve kotače, BMW iX postiže izuzetan domet i impresivno ubrzanje od nule. Strogi jezik dizajna daje mu moderan i izražajan izgled. Unutra visokokvalitetni vrhunski ambijent u kombinaciji s vrhunskim tehnologijama osigurava maksimalnu udobnost i prostranost za pet osoba. Otkrijte svoje omiljeno mjesto na kotačima - BMW iX.

Pročitajte više

ZNAČAJKE BMW iX.

BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski bočni pogled vanjština

MONOLITIČNI DIZAJN VANJŠTINE.

Jasne površine i minimalistički dizajn daju BMW-u iX snažan karakter.

BMW iX i20 kokpit unutrašnjost

VIŠE MJESTA ZA KVALITETU ŽIVOTA.

Kvalitetni vrhunski ambijent u kombinaciji s najmodernijim tehnologijama daje vam neviđen osjećaj prostora u BMW-u iX - vašem novom omiljenom mjestu na kotačima.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled sprijeda na cesti

DOMET PREKO 600 KM*.

Dizajniran za velike udaljenosti i napravljen za električnu mobilnost - BMW iX postavlja nove standarde u svakodnevnoj praktičnosti zahvaljujući svom električnom pogonu na sve kotače i dometu od preko 600 km *.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled iz ptičje perspektive na cesti

ELEKTRIČNO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Dva visoko učinkovita BMW električna motora gotovo bešumno katapultiraju BMW iX od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi, sa udobnim ubrzanjem i preko 500 KS.

BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled sprijeda na stanici za punjenje

UDOBNO, BRZO I JEDNOSTAVNO PUNJENJE.

Bili kod kuće, na poslu ili na putu: proizvodi i usluge BMW Charging nude rješenja za punjenje koja vam najviše odgovaraju. S maksimalnom snagom punjenja do 200 kW, BMW iX puni od 10% do 80% za manje od 40 minuta.

BMW iX i20 video

"BMW Group neprestano nastoji ponovo izmisliti sebe. Ovo je središnja komponenta naše korporativne strategije. A BMW iX izražava ovaj pristup u izuzetno koncentriranom obliku."


Oliver Zipse, predsjednik Upravnog Odbora BMW AG

Pročitajte više

MONOLITIČKI DIZAJN.

Dizajn vanjštine potpuno novog BMW iX.

Lice nove generacije. Za koncept dizajna BMW-a iX nastojali smo učiniti još više i stvoriti potpuno novi jezik dizajna - izražajan, ali ne i preopterećen. Inteligentan, ali ne i kompliciran. Ukratko: dizajn koji na prvi pogled simbolizira novi oblik užitka u vožnji. Rezultat je ovaj SAV koji postavlja trendove sa svojim ikoničnim monolitnim oblikom, detaljima snažnog karaktera i inteligentnim značajkama Shy-Tech: novi BMW iX.
BMW iX i20 dizajn vanjštine video
BMW iX Aventurin Red i20 pogled sprijeda sa modelom
" Monolitni dizajn s malo, preciznih linija pokazuje karakter i daje automobilu moderan izgled. BMW iX je hrabar, a opet čist i elegantan. "
Domagoj Dukec – Voditelj BMW Dizajna
BMW iX Cashmere Silver i20 bočni pogled u mirovanju
BMW iX i20 Cashmere Silver tročetvrtinski pogled straga u mirovanju
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled straga u mirovanju
BMW iX i20 dizajn vanjštine video
BMW iX Aventurin Red i20 pogled sprijeda sa modelom
BMW iX Cashmere Silver i20 bočni pogled u mirovanju
BMW iX i20 Cashmere Silver tročetvrtinski pogled straga u mirovanju
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled straga u mirovanju

MOJ OMILJENI PROSTOR.

Dizajn unutrašnjosti potpuno novog BMW iX.

Simbioza visoke tehnologije i opuštanja stvara prostor prepun kvalitetnog života. Neka vas inspirira unutrašnjost BMW-a iX. Njegov elegantni minimalizam i najsuvremenije značajke Shy Tech, u kombinaciji s panoramskim staklenim krovom, stvaraju jedinstveni osjećaj prostora koji putovanje pretvara u potpuno novo iskustvo. Sa svojim jasnim dizajnerskim jezikom, visokokvalitetnim materijalima i najsuvremenijom tehnologijom, interijer postaje vaše apsolutno omiljeno mjesto.
BMW iX i20 unutrašnjost dizajn video
BMW iX i20 kokpit unutrašnjost dizajn Suite Castanea
Dizajnirali smo BMW iX iznutra prema van. U međuvremenu posebno smo pazili na stvaranje modernog i minimalističkog dizajna interijera s vrlo prostranim osjećajem.
Domagoj Dukec – Voditelj BMW Dizajna
BMW iX i20 unutrašnjost dizajn Loft Stonegrey
BMW iX i20 unutrašnjost dizajn Suite Castanea
BMW iX i20 stražnja sjedala Loft Stonegrey
BMW iX i20 unutrašnjost dizajn video
BMW iX i20 kokpit unutrašnjost dizajn Suite Castanea
BMW iX i20 unutrašnjost dizajn Loft Stonegrey
BMW iX i20 unutrašnjost dizajn Suite Castanea
BMW iX i20 stražnja sjedala Loft Stonegrey

LJUBAV PREMA DETALJIMA BEZ PRESEDANA.

Shy Tech i najsuvremenije tehnologije u novom BMW-u iX.

Svojim dizajnom, luksuznim ambijentom dnevnog boravka u unutrašnjosti i inovativnim značajkama Shy Tech, BMW iX, kao automobil bez štetnih emisija, iskustvo je za ugodnu mobilnost u svakodnevnom životu i tijekom putovanja. Shy Tech koncept stavlja putnike u središte pozornosti i omogućava tehnologiji da se povuče na drugo mjesto dok ne zatreba: nevidljiva inteligencija koja se ogleda u vrlo posebnim i jedinstvenim detaljima kroz BMW iX.

BMW iX Aventurin Red i Cashmere Silver i20 pogled iz ptičje perspektive sa modelom
BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski pogled straga

Monolitni oblik.

Velike skladne površine, snažne proporcije i inovativni detalji koji su savršeno integrirani u karoseriju vozila stvaraju minimalistički dizajnerski karakter i ikonični, monolitni oblik BMW-a iX.
BMW iX Cashmere Silver i20 bočni pogled

Minimalističke površine.

Snažnu prisutnost BMW-a iX pojačavaju hrabro modelirane i jasno strukturirane površine, kao i minimalistička i precizna upotreba linija koje pokazuju karakter. Rezultat je moderan izgled uz naglašavanje monolitnog dizajna šasije.
BMW iX Aventurin Red i20 pogled sprijeda

Dizajn prednje strane.

Prednji dio BMW-a iX reinterpretiran je u futurističkom stilu, dajući mu izražajnu prisutnost. Vertikalno poravnata BMW bubrežna rešetka posebno ističe progresivni izgled SAV-a, u kombinaciji s najužim dvostrukim svjetlima koja je BMW ikad masovno proizvodio.
BMW iX Aventurin Red i20 pogled s boka

Pogled s boka.

Bočni prikaz BMW-a iX otkriva dinamične proporcije SAV-a, koje se razlikuju po čistim površinama. Zapanjujuće pravokutne konture oko kotača samopouzdano usmjeravaju pažnju, podsjećajući na prve BMW X modele. Vanjska ogledala, otvarači vrata i prozor koji se sužava prema stražnjem dijelu skladno su integrirani u cjelokupni izgled.
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled straga

Dizajn stražnjeg dijela.

Stražnji dio BMW-a iX utjelovljuje vanjski dizajn u svom najčišćem obliku: minimalistički i izražajan. Velike površine, najuža stražnja svjetla iz BMW grupe i neprimjetno integrirana stražnja vrata osiguravaju modernu prisutnost. Veliki elementi difuzora optimiziraju aerodinamiku i, zajedno s ravnim donjim dijelom, povećavaju domet.
BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski pogled sprijeda

Sport paket.

Sportski paket na ekstrovertan način reinterpretira minimalistički dizajnerski jezik: kao kontrast boji karoserije, donji dio vozila zadržava se u crnoj boji visokog sjaja po cijeloj širini vozila. Sportski detalji poput dinamičnog trapezoidnog oblika središnjih elemenata ističu izražajan dizajn prednjeg dijela.
BMW iX i20 sjedala unutrašnjost dizajn Suite Castanea

Vaše najdraže mjesto na kotačima.

Otvoreni i prozračni osjećaj prostora karakterizira unutrašnjost BMW-a iX. Ambijent u cijeloj unutrašnjosti obilježen je plemenitim minimalizmom, pružajući dodatno mjesto za noge uklanjanjem središnjeg tunela sprijeda i straga. Samostojeća, plutajuća središnja konzola gotovo izgleda poput stolića luksuznog hotela.
BMW iX i20 kokpit unutrašnjost dizajn Suite Castanea

Minimalistički dizajn unutrašnjosti.

Dizajn interijera karakterizira maksimalno pojednostavljenje i uklanjanje gumbića gdje god nisu potrebni. U prozirnoj i besprijekornoj središnjoj konzoli, površine senzora zamjenjuju uobičajene tipke, dok iDrive Touch Controller ima prozirni dizajn u visokokvalitetnoj staklenoj optici. Isto se odnosi na novo dizajniranu elegantnu preklopnu sklopku za odabir stupnja prijenosa.
BMW iX i20 stražnji dio unutrašnjost dizajn Suite Castanea

Lounge sjedala na stražnjoj klupi.

Stražnja klupa namijenjena je trojici putnika - i pruža maksimalnu udobnost. Sva sjedala imaju naslone za glavu, a po želji se mogu grijati i opremiti integriranim zvučnicima. Uz to, naslon stražnjih sjedala može se podijeliti u omjeru 40: 20: 40, omogućujući fleksibilno širenje ionako prostranog prostora za prtljagu.
BMW iX i20 panorama stakleni krov unutrašnjost

Panorama stakleni krov.

Panoramski stakleni krov Sky Lounge po cijeloj dužini krova pruža otvoreni osjećaj prostora za opuštenu atmosferu dnevnog boravka u unutrašnjosti. Može biti elektrokromno zasjenjen kako bi se zaštitio od izravne sunčeve svjetlosti, a svim putnicima nudi još više prostora za glavu zahvaljujući uklanjanju unutarnje obloge krova.
BMW iX i20 presvlake unutrašnjost dizajn Loft Stonegrey

Moderni materijali.

Poseban sastav materijala i uzoraka boja karakterizira visoko modernu unutrašnjost BMW-a iX. Asimetrični dijagonalni dizajn, neobično šivanje i dodatni kontrastni šavovi stvaraju dojam koji podsjeća na luksuzni hotel.
BMW iX i20 BMW Curved Display unutrašnjost

BMW Curved Display.

BMW Curved Display, koji se prvi put pojavljuje u serijskoj proizvodnji, središnji je zaslon i upravljački element u BMW-u iX - uistinu inovativan oblik orijentacije prema vozaču. Informativni zaslon od 12,3″ spaja se s upravljačkim zaslonom od 14,9″ da bi stvorio jednu jedinicu koja na instrument ploči izgleda poput modernog okvira za sliku.
BMW iX i20 upravljač unutrašnjost

Šesterokutni upravljač.

S geometrijom nadahnutom svijetom utrka, prvi BMW-ov šesterokutni upravljač optimizira ulazak i udobnost sjedenja, kao i vidno polje za sve informacije bitne za vožnju. Novo dizajnirani višenamjenski gumbi s luksuznim staklenim izgledom omogućuju vrlo intuitivan rad. Uz to, po prvi puta je dostupno opcionalno trostupanjsko grijanje upravljača.
BMW iX i20 sjedala unutrašnjost dizajn Loft Stonegrey

Sjedala za vozača i putnike.

BMW iX standardno nudi novo dizajnirana sjedala koja pružaju maksimalnu udobnost sjedenja, kao i opušten osjećaj dnevnog boravka. Na zahtjev se po prvi puta zvučnici za 4D zvuk mogu integrirati u konstrukciju sjedala, pružajući posebno intenzivan zvučni doživljaj.
BMW iX i20 inteligentna maska bubrega izbliza

Inteligentna maska bubrega.

Budući da električni pogon BMW-a iX zahtijeva samo malu količinu hladnog zraka, BMW-ova rešetka za bubrege potpuno je zatvorena i postaje inteligentna površina. Ovdje su smješteni tehnologija fotoaparata, radarske funkcije, ultramoderna senzorska tehnologija, kao i odgovarajući sustavi za čišćenje i grijaći elementi.
BMW iX i20 BMW logotip poklopac motora izbliza

BMW logotip na poklopcu motora.

BMW logotip na prednjoj strani vozila ujedno je i poklopac tekućine za pranje vjetrobranskog stakla, pa je punjenje posebno čisto i prikladno. Može se otvoriti kratkim pritiskom i nakon punjenja lako ponovno zatvoriti.
BMW iX i20 kamera za vožnju unazad zbliza

Kamera za vožnju unazad.

Kamera za vožnju unazad neupadljivo je integrirana u crni vijenac BMW-ovog logotipa na stražnjem dijelu vozila. Objektiv fotoaparata automatski se čisti sustavom raspršivanja vode, koji je također integriran izravno u logotip i prema potrebi se proteže prema van.
BMW iX i20 zvučnik izbliza

Zvučnik.

Paneli zvučnika sustava nevidljivo su ugrađeni iza tkanine obloga vrata, kao i izravno u naslone za glavu, nudeći jedinstveno iskustvo slušanja.
BMW iX i20 kokpit izbliza

BMW Head-Up Display.

Po prvi puta je projektor BMW head-up zaslona integriran u ravnini, bez okvira i stoga gotovo nevidljiv na površini instrument ploče.

ČINJENICE POTPUNO NOVOG BMW iX.

 • 01 Više od 600 km dometa*
 • 02 Električni pogon na sve kotače s dvije električne osovine i više od 500 KS (370 kW) *
 • 03 Od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi*
 • 04 Punjenje 120 km za deset minuta *
 • 05 Brzo punjenje na javnim punionicama od 10-80% za manje od 40 minuta
BMW iX Cashmere Silver i20 bočni pogled u mirovanju sa modelom u prvom planu

NOVA DIMENZIJA SVAKODNEVNE UPOTREBE.

BMW iX revolucionira premium SAV segment. S dometom od preko 600 km*, idealan je za svakodnevnu upotrebu kao i za daleka putovanja, čineći ga vozilom za svaki dan. Ovu vrhunsku izvedbu omogućuje jedinstveni koncept karoserije optimiziran za težinu, stvoren zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u kombinaciji inteligentne lagane konstrukcije i inovativnih materijala kao što su lagani aluminij, čelik i ugljik.

IMPRESIVNE PERFORMANSE.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled sprijeda na cesti

Inovativna vožnja.

Uz dva elektromotora, peta generacija tehnologije BMW eDrive uključuje visokonaponski sustav za pohranu podataka, energetsku elektroniku i tehnologiju punjenja BMW iX. Dva snažna električna motora u kombinaciji s električnim pogonom na sve kotače ne samo da daju učinkovitost, već i snagu BMW iX-a podižu na razinu sportskog automobila: preko 500* KS i bešumno ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled iz pričje perspektive na cesti

Učinkovita udobnost vožnje.

Pojedinačno podesivi rekuperacijski sustav, u kombinaciji s prilagodljivim dvoosovinskim zračnim ovjesom, ne samo da osigurava veći domet, već i omogućuje vozaču da odredi upravljanje BMW-om iX kako želi. Sportski, optimiziran za doseg, ili udobnost - sve do "osjećaja jedne pedale", tj. vozilo koči kad se otpusti papučica gasa, donoseći sa sobom tipičan plutajući osjećaj električne vožnje.

BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled sprijeda
BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled straga za vrijeme punjenja na BMW Wallbox

JEDNOSTAVNIJE PUNJENJE UZ BMW CHARGING.

Sa brojnim opcijama punjenja BMW Charging za kućna i javna punjenja, sve su mogućnosti otvorene za vaš BMW iX. Osnovni proizvodi i usluge integrirani su u opseg isporuke, poput pristupa javnoj mreži za punjenje BMW Charging s preko 450 000 punionica širom svijeta i opreme za punjenje kod kuće. BMW iX postiže kapacitet punjenja do 200 kW. To znači da može napuniti 120 km dometa za samo deset minuta ili od 10-80% baterije za manje od 40 minuta. Kod kuće možete svoj BMW iX na BMW Wallboxu napuniti do 11 kW za manje od jedanaest sati, vraćajući ga na 100% napunjenosti baterije, na primjer preko noći. Kroz BMW Charging, BMW nudi novu tarifnu strukturu za javno punjenje s ciljem da javno punjenje učini jednostavnim i atraktivnim kao punjenje kod kuće - npr. bez osnovnih naknada u prvoj godini za novo kupljena električna vozila. Pristupite velikom broju javnih pružatelja usluga u mreži punjenja BMW-a - sve putem kartice za punjenje BMW-a ili putem aplikacije.

BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled s boka u mirovanju

INOVATIVNA AERODINAMIKA BMW-a iX.

BMW iX ispunjava načelo "forma slijedi funkciju" u svakom milimetru svog dinamičnog dizajna. To se prije svega očituje u karoseriji s glatkom površinom s udubljenim staklenim krovom i smanjenim spojevima, kao i u ravnom podvozju. U kombinaciji sa zatvorenim prednjim krajem i difuzorom na stražnjem dijelu, kao i neobičnim detaljima poput udubljenih kvaka na vratima ili vanjskih ogledala integriranih u trake za prozore, BMW iX postiže izvanrednu vrijednost Cd-a od samo 0,25. Tako kombinira domet i učinkovitost s inovativnim SAV dizajnom.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

* measured according to the WLTP test cycle

 

BMW iX(1):
Power consumption in kWh/100 km (combined): under 21
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0

 

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.

The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Pročitajte više

Potrošnja električne energije i emisija CO2.

 • * mjereno prema WLTP testnom ciklusu

  BMW iX (1):
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirano): ispod 21
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 0
  Emisije CO2 u gkm (kombinirano): 0

  Vrijednosti vozila označenih s (1) preliminarne su.

  Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim mjernim postupkom VO (EU) 715/2007 u verziji koja je vrijedila u trenutku homologacije. Brojke se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani asortiman razmatra dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma dostupnih na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile mogu se naći u "novim smjernicama o potrošnji goriva za putnička vozila i emisiji CO2", koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulaciji i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC-u kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze na vozila ili druge dažbine koje se temelje (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.