UKORAK S VREMENOM.

Tehnologije povezivanja.

Naš je svijet iz dana u dan sve umreženiji. Gdje god vas put naveo, s tehnologijama BMW ConnectedDrive uvijek ćete biti u vezi s drugima. Iskoristite prednosti tehnologija sutrašnjice već danas i uživajte u iznimnom obliku mobilnosti. Otkrijte inteligentne i intuitivne inovacije koje vas i vaš BMW povezuju sa svijetom.

Pročitajte više
Integrirana SIM kartica

INTEGRIRANA SIM KARTICA.

Trajno ugrađena SIM kartica u vašem BMW-u omogućuje vam uporabu inovativnih funkcija BMW ConnectedDrive, primjerice BMW Teleservisa, usluga Concierge, interneta, daljinskih usluga i prometnih informacije u stvarnom vremenu u zemljama diljem svijeta. I pritom ne trebate upotrebljavati vlastiti mobitel. Integrirana SIM kartica preduvjet je za upotrebljavanje tih usluga. Odaberete li opcije usluga ConnectedDrive ili inteligentan poziv u nuždi, u vaše će se vozilo staviti SIM kartica. Otporna je na oštećenja i nudi izravnu vezu s vanjskim svijetom čak i u teškim situacijama.

  • Uvjeti/dostupnost
Navigacijski sustav Professional

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL.

Navigacijski sustav Professional nudi lijepo dizajnirano sučelje i izvanrednu paletu usluga. Zaslon u boji visoke razlučivosti jedinstvenog je izgleda. Oštri kontrasti i kristalno jasan prikaz temelj su odlične čitljivosti. Sustav se ističe brzim pokretanjem, iznimno brzim računanjem rute, savjetima za smanjenje potrošnje prilagođenima stilu vožnje i trodimenzionalnim prikazom za lakše snalaženje u gradu.


U najnovijoj generaciji navigacijskog sustava Professional s tehnologijama BMW ConnectedDrive redovito provodi automatsko ažuriranje zemljovida. Čim su za odabranu regiju dostupni ažurirani materijali, preuzimaju se s pomoću trajno umetnute SIM kartice. Ažuriranje se provodi četiri puta na godinu i posve je besplatno. Navigacijski sustav uvijek raspolaže ažuriranim zemljovidima bez potrebe za registracijom ili prijavom na korisnički portal. Navigacijski sustav neometano radi čak i tijekom ažuriranja.

Navigacijski sustav Professional.

Pogledajte film o ovoj opciji.

  • Uvjeti/dostupnost
iDrive Touch Controller

iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Sustavom iDrive svojeg BMW-a možete jednostavno upravljati jednom rukom s pomoću iDrive Touch Controllera. Zahvaljujući površini Controllera osjetljivoj na dodir, odredišta u navigacijski sustav možete unositi i vlastitim rukopisom. Njime možete pristupiti brojnim funkcijama i prilagođavati njihov rad te se kretati izbornicima. Upravljanje dodirom jednostavno je i intuitivno, što uvelike smanjuje naprezanje vozača jer zahtijeva minimalnu razinu koncentracije. To vam zauzvrat omogućuje usredotočiti se na situaciju na cesti. Kontrolni zaslon omogućuje vam praćenje svih funkcija kojima upravljate kontrolerom.

  • Uvjeti/dostupnost
Upravljanje gestama i dodirom
Upravljanje gestama i dodirom
Upravljanje gestama i dodirom

UPRAVLJANJE GESTAMA I DODIROM.

Sustav upravljanja gestama omogućuje uporabu odabranih funkcija određenim pokretima ruku. Jednostavne geste, kao što su ‘klizanje’ i ‘pokazivanje’ prepoznaju se u području iznad središnje konzole i pokreću određene funkcije, primjerice prihvaćanje ili odbijanje dolaznih telefonskih poziva. Glasnoću možete namještati kruženjem kažiprsta.
Navigacijski sustav Professional nove generacije nudi mogućnost intuitivnog upravljanja dodirnim zaslonom. Upravljanje gestama i dodirnim ekranom upotpunjuju postojeće načine upravljanja poput iDrive Touch Controllera.

  • Uvjeti/dostupnost

GLASOVNA POMOĆ.

Glasovna pomoć nudi najvišu razinu podrške čitanjem tekstova naglas i prepoznavanjem glasovnih naredbi. Razumije prirodan govor, za razliku od drugih sustava koji prepoznaju samo ograničene naredbe. Glasovna pomoć uključuje velik opseg individualnih i situacijskih razlika, no prepoznaje i lingvističke razlike, dijalekte i žargon. Time nudi mnogo više mogućnosti pri diktiranju SMS poruka ili e-pošte. Veliko povećanje dostupnih funkcija rezultat je serverskog sustava za prepoznavanje jezika koji je temelj glasovne pomoći. Ta funkcija u oblaku omogućuje brzo i jednostavno pretraživanje interneta uporabom svakidašnjeg jezika, čime pomaže i navigacijskom sustavu. Primjerice, omogućuje potragu za lokalnim restoranima jednostavnim upitom. Usto, premještanje usluge u oblak omogućuje češće ažuriranje, što jamči da će buduće inovacije biti dostupne u najkraćem roku, neovisno je li riječ o novom softveru ili inovacijama u računalnoj lingvistici.

  • Uvjeti/dostupnost
BMW Car Hotspot

BMW CAR HOTSPOT LTE.

BMW Car Hotspot putnicima BMW-a omogućuje surfanje internetom na svojim pametnim telefonima, tabletima ili laptopima u vožnji. Postavljanje hotspota brzo je i jednostavno zahvaljujući adapteru koji se umeće u utor u središnjem naslonu za ruke. Istodobno možete priključiti do osam uređaja koji će zahvaljujući komunikacijskom protokolu LTE imati pristup brzom Internetu. Wi-Fi u vašem BMW-u omogućuje brži prijenos podataka, bolji prijam, manje elektromagnetsko zračenje i dulje trajanje baterije. Do 30 minuta može se upotrebljavati i izvan vozila.

  • Uvjeti/dostupnost