BMW serije 1 F40 Misano Blue metalik, prednji prikaz u vožnji
Vrsta motoraBenzinDizel

THE 1

BMW SERIJE 1.

Vrsta motoraBenzinDizel
THE 1BMW SERIJE 1.

BMW serije 1 stigao je kako bi privukao sve zadivljene poglede. To je zato što ga njegov izvanredan dizajn i progresivni dizajnerski jezik izdvajaju iz mase već na prvi pogled. Isto vrijedi i za unutrašnjost s modernom atmosferom koja inspirira vrhunskom kvalitetom i otvorenošću. Učinkoviti motori, pogon na prednje kotače premijerno predstavljen u BMW-u serije 1 i suvremene tehnologije podvozja jamče iskustvo vožnje puno dinamike i okretnosti, dok inovativne tehnologije i sustavi za pomoć vozaču osiguravaju da uvijek dođete do svog odredišta sigurno i udobno.

Pročitajte više

PREDLOŽENE KONFIGURACIJE ZA BMW SERIJE 1.

BMW 118i

ADVANTAGE

BMW 120i

SPORT LINE

BMW M135i xDrive

-

SPORTSKA VANJŠTINA I DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI BMW-a SERIJE 1.

Autoritet koji je odmah prepoznatljiv - dizajn BMW-a serije 1 ostavlja snažan dojam, kako iznutra, tako i izvana. Počevši od dinamičnog prednjeg dijela s velikom rešetkom bubrega i širokim donjim dijelom prednjeg odbojnika. Jasno definirane konture protežu se paralelno s linijom krova do prepoznatljivog stražnjeg dijela. Premium karakter BMW-a serije 1 nastavlja se i u unutrašnjosti. Ovdje putnici mogu uživati u velikodušno proporcionalnoj i otvorenoj te ugodnoj atmosferi. Kokpit impresionira ergonomski optimiziranim značajkama opreme i sustavno implementiranom orijentiranošću prema vozaču.

Pročitajte više

DIZAJN.

Visokokvalitetna oprema za vanjštinu i unutrašnjost BMW-a serije 1.

Istražite opcije sportskog dizajna modela BMW serije 1 Sport Line. S visokokvalitetnim opcijama opreme za vanjštinu i unutrašnjost, možete dizajnirati svoje vozilo tako da u potpunosti odgovara vašem ukusu i osobnim željama.
BMW serije 1 F40 Model Sport Line u Mineral White metalik, tročetvrtinski pogled s boka, u vožnji
BMW serije 1 F40 dvostruka rešetka bubrega

Dvostruka rešetka bubrega.

Karakteristična dvostruka rešetka bubrega dizajnirana je kao spojeni element s kromiranim okvirom visokog sjaja i okomitim letvicama u crnoj boji visokog sjaja. Kao središnji vizualni detalj, naglašava prisutnost i estetiku vozila u pogledu sprijeda.
BMW serije 1 F40 Model Sport Line sa crnim poklopcima retrovizora

Poklopci retrovizora u crnoj boji.

Poklopci retrovizora su u crnoj boji visokog sjaja umjesto u boji vozila. Oni vizualno naglašavaju atletski karakter vozila i stvaraju upečatljiv individualni dojam.
BMW serije 1 F40 Model Sport Line s M Shadow Line visokog sjaja

M Shadow Line visokog sjaja.

M Shadow Line visokog sjaja uključuje brojne detalje opreme u crnoj boji visokog sjaja. To su brtve prozorskih otvora, vodilice prozora, B stupove kao i okvire retrovizora te njegove dijelove.
Obloga ispušne cijevi BMW serije 1 F40 Model Sport Line

Obloga ispušne cijevi.

Obloga ispušne cijevi od 90 mm (s lijeve strane kod 3-cilindričnih motora, s lijeve i desne strane kod 4-cilindričnih motora) daje optički naglasak i naglašava sportski karakter vozila.
Kokpit modela BMW-a serije 1 F40 Sport Line sa Sport injekcijski prešanim upravljačem

Sport injekcijski prešani upravljač.

Crni Sport injekcijski prešani upravljač s tri kraka ima galvaniziranu ukrasnu oblogu. Debeli rub i oblikovani oslonci za palac pružaju iznimno ugodan osjećaj dobrog držanja.

BMW serije 1 F40 Model Sport Line, letvice unutrašnjosti 'Illuminated Berlin'

Letvice unutrašnjosti 'Illuminated Berlin'.

Letvice unutrašnjosti 'Illuminated Berlin' sa 'High Matt' naglaskom na instrumentnoj ploči i oblogama vrata daju unutrašnjosti progresivan ambijent s visokim osjećajem vrijednosti. Svjetlucavi uzorak diskretno osvijetljenih završnica stvara privlačnu i ugodnu atmosferu u vozilu.
BMW serije 1 F40 Model Sport Line sa Panoramskim staklenim krovom

Panoramski stakleni krovni otvor.

Kada je otvoren, panoramski stakleni krov pruža savršenu dozu svježeg zraka. Zatvoren, kreira svijetlu atmosferu u unutrašnjosti. Otvara se i zatvara potpuno automatski pritiskom na tipku ili s ključem automobila, te je opremljen s funkcijama klizanja i podizanja, zaštitom od sunca i zaštitom od vjetra.

-

-
 • -
 • -
 • -
-
-

Dizajn prednjeg dijela.

-

-

Dizajn stražnjeg dijela.

- -

-

-

-

-

-

- -

-

-

- -

-

-

- -

VOZNA DINAMIKA.

Pogon, šasija i M Sport upravljanje BMW-a serije 1.

Bez obzira radi li se o snažnom ubrzanju, agilnom rukovanju ili sigurnom držanju ceste – BMW serije 1 pretvara svako putovanje u vrhunac zahvaljujući svom učinkovitom motoru i skupu dinamičkih komponenti pogona i šasije. Istražite odabrane značajke dinamike vožnje i konfigurirajte svoj BMW serije 1 po mjeri.
BMW serije 1 F40 sa M Sportskim upravljačem

M Sportski upravljač.

M Sportski upravljač sa Servotronic stvara izravan i okretan odziv upravljanja i smanjuje napor upravljanja. Vaše vozilo se može preciznije usmjeriti, nudeći izrazito atletske karakteristike upravljanja, osobito na zavojitim cestama.
BMW serije 1 F40, 8-stupanjski Steptronic Sport mjenjač

Steptronic Sport mjenjač.

8-stupanjski Steptronic Sport mjenjač nudi nevjerojatno sportske izmjene stupnjeva prijenosa. Bilo automatski ili ručno, pomoću ručica mjenjača ili ručice za promjenu iza upravljača - za udobnu vožnju ili nevjerojatno dinamičnu vožnju. U SPORT načinu vožnje i s ručicom mjenjača u lijevom položaju S/M, promjene stupnjeva prijenosa su osmišljene za maksimalne performanse.
Inteligentni BMW xDrive sustav pogona na sve kotače u BMW-u serije 1 F40

BMW xDrive.

Inteligentni BMW xDrive sustav pogona na sva četiri kotača kontinuirano i varijabilno raspoređuje pogonsku snagu na prednje i stražnje kotače za dodatno prianjanje, voznu dinamiku i sigurnost u svakoj voznoj situaciji. Za još bolju okretnost, elektronički kontrolirana raspodjela snage suzbija podupravljanje i preupravljanje u zavojima.
BMW serije 1 F40 sa adaptivnim ovjesom

Adaptivni ovjes.

Prilagodljivi ovjes omogućuje podešavanje karakteristika amortizera u skladu s situacijom u vožnji te kombinira udobnost u vožnji i dinamiku vožnje s najboljom mogućom sigurnošću. Putem kontrole doživljaja vožnje možete odabrati standardni način rada COMFORT ili SPORT.
BMW serije 1 F40 u Misano Blue metalik, pogled s boka na parkirno mjesto

POMOĆ VOZAČU I POVEZIVOST.

Inteligentne tehnologije i sustavi pomoći vozaču u BMW-u serije 1.

Neka vaše vozilo samostalno krene na svoje parkirno mjesto ili pitajte inteligentnog glasovnog asistenta za sljedeću benzinsku postaju. BMW serije 1 nudi vam velik broj korisnih funkcija, digitalnih usluga i sustava pomoći u vožnji – za maksimalnu udobnost i sigurnost.
BMW serije 1 F40 Kontrolni zaslon sa sustavom pomoći vozaču Driving Assistant

Driving Assistant.

Sigurnosni paket Driving Assistant uključuje sustave za upozorenje na prednji sudar koji se temelji na kameri s funkcijom kočenja, pomoć pri ograničenju brzine uklj. Informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane pretjecanja s pregledom i upozorenjem o napuštanju trake. Dodatno, oprema temeljena na radaru uključuje stražnje upozorenje na križanje prometa, upozorenje na promjenu trake i upozorenje na sudar straga.
BMW serije 1 F40 uz praktičnu pomoć pri parkiranju Parking Assistant

Parking Assistant.

Parking Assistant čini parkiranje vozila lakšim. Kamera za vožnju unatrag pruža jasniji pregled iza vozila. Active Park Distance Control nudi povećanu zaštitu od oštećenja uzrokovanih parkiranjem. Parking Assistant automatski parkira vozilo, paralelno ili okomito na ulicu, te napušta paralelna parkirna mjesta. Pomoćnik za vožnju unatrag podržava vas pri vožnji unatrag, npr. u uskim trakama.
BMW serije 1 F40, BMW Head-Up Display

BMW Head-up zaslon.

Veliki, BMW Head-Up zaslon u boji projicira informacije relevantne za putovanje izravno u vaše vidno polje, čime vam omogućuje potpunu koncentraciju na vožnju. Ovisno o opremi, prikazuju se informacije kao što su trenutna brzina, navigacijski smjerovi, informacije o ograničenju brzine, uključujući indikator bez pretjecanja, zajedno s popisima telefona i zabavnim sadržajima.
BMW Live Cockpit Professional kombinacija zaslona u BMW serije 1 F40

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional s funkcijom navigacije uključuje dva visokokvalitetna zaslona koja se sastoje od 10,25" upravljačkog zaslona visoke rezolucije kojim se može upravljati dodirom i potpuno digitalne instrument ploče od 10,25". BMW-ovim operativnim sustavom 7 također se može upravljati putem iDrive kontrolera.
Pametna kontrola glasom BMW Intelligent Personal Assistant za BMW serije 1 F40

BMW Intelligent Personal Assistant.

"Hej BMW, gladan sam." Vaš BMW Intelligent Personal Assistant pronaći će najbliži restoran i odmah planirati rutu. Ali može puno više. Vaš BMW Intelligent Personal Assistant pomoći će vam u pogledu funkcija vozila. I jasno objasniti korisne značajke. Pomaže vam da jednostavno i intuitivno upravljate svojim BMW-om.

Remote Software Upgrade u novom BMW-u serije 1 F40

Remote Software Upgrade.

Time vaš BMW uvijek ima najnovije ažuriranje. Remote Software Upgrades mogu se preuzeti putem My BMW aplikacije ili u vozilu i potom instalirati.

BMW serije 1 sa integracijom pametnog telefona

Integracija pametnog telefona.

Zašto ići bez značajki svog pametnog telefona u svom BMW-u kada njime možete nastaviti upravljati kao i obično? Integracija pametnog telefona bežično povezuje vaš pametni telefon putem Apple CarPlay i Android Auto. To vam omogućuje praktično korištenje funkcija i različitih aplikacija izravno putem kontrolnog zaslona.

BMW serije 1 (F40) Digital Key

BMW Digital Key.

BMW Digital Key pretvara vaš kompatibilni pametni telefonDisclaimer reference invalid u ključ vozila. Za otključavanje jednostavno držite pametni telefon uz kvaku na vratima; prije pokretanja vašeg BMW-a stavite ga na ladicu za pametni telefon. Osim toga, možete poslati Digital Key do pet prijatelja, pa čak i ograničiti maksimalnu brzinu, na primjer – idealno za vozače početnike.

MODELI I OPREMA

Snažne individualne verzije modela BMW-a serije 1.

Model Sport Line.

 • 17" lakometalni kotači Double-spoke stil 549; ostali kotači su također dostupni
 • M Shadow Line visokog sjaja
 • Sportska sjedala za vozača i suvozača u kombinaciji Cloth/Sensatec Anthracite s Grey detaljima, opcionalno detalji Orange; dostupne ostale presvlake
 • Sport injekcijski prešan upravljač
M Shadow Line visokog sjaja

Model M Sport.

 • 17" M lakometalni kotači Double-spoke stil 550 M Bicolour; ostali kotači dostupni
 • M Sport ovjes uključujući M Sport upravljač; ostali ovjesi dostupni
 • Sportska sjedala za vozača i suvozača u tkanini Trigon Sensatec Black; ostale presvlake dostupne
 • Sport injekcijski prešan upravljač
BMW serije 1 F40 Model M Sport u Melbourne Red metalik, tročetvrtinski pogled s boka

Model Advantage.

 • 16" lakometalni naplatci Star-spoke stil 517 (samo za 116i/116d)
 • Tempomat s funkcijom kočenja
 • Park Distance Control (PDC)
 • Paket za odlaganje
BMW serije 1 F40 Model Advantage u crnoj boji, tročetvrtinski bočni pogled
 • Model Sport Line.
 • Model M Sport.
 • Model Advantage.

BMW SERIJE 1 128ti.

Dizajn i vozna dinamika BMW serije 1 128ti.

Njegov upečatljiv izgled i tehnički detalji čine BMW 128ti posebno sportskim predstavnikom modela. Usklađivanje s njegovim upečatljivim dizajnerskim elementima specifičnim za model, njegov benzinski motor s BMW TwinPower Turbo tehnologijom i blokada diferencijala na prednjoj osovini osiguravaju dinamiku vožnje najvišeg standarda.
BMW serije 1 128ti F40 Bočni prag sa it naljepnicom

Bočni prag sa it naljepnicom.

Bočni prag s crvenim naglaskom i ti naljepnica umjetnički naglašavaju sportski izgled vozila.
BMW serije 1 128ti F40 18" M lakometalni kotači Y-spoke stil 553 M Bicolour sa performance gumama

18" M lakometalni kotači Y-spoke stil 553 M Bicolour sa performance gumama.

18" M lakometalni kotači Y-spoke stil 553 M Bicolour Orbit Grey metalik sa performance gumama, sjajno tokareni, veličina kotača 8J x 18 sa 225/40 R18 gumama.
BMW serije 1 128ti F40 Značajke dizajna unutrašnjosti

Značajke dizajna unutrašnjosti.

Unutrašnjost ima izrazito sportski i elegantan ugođaj zahvaljujući specifičnim dizajnerskim značajkama modela 128ti. To je zajamčeno detaljima kao što su M injekcijski ubrizgan upravljač s crvenim kontrastnim prošivima, ekskluzivna sportska sjedala s crvenim detaljima, odgovarajuće ekskluzivne podne prostirke s crvenim rubovima i izvezeni ti logotip na središnjem naslonu za ruku.

BMW serije 1 128ti F40 100% sDrive & Diferencijal

100% sDrive & Diferencijal.

Standardno ugrađen u BMW serije 1 128ti, diferencijal poboljšava vuču i stabilnost u vožnji vozila pri ubrzanju iz zavoja, pri velikim brzinama u zavojima i na različitim cestama raspodjeljujući pogonsku snagu između prednjih kotača kako bi odgovarala situaciji. Rezultat su samouvjerene i dinamične vozne karakteristike.
BMW serije 1 128ti F40 BMW 128ti motor

BMW 128ti motor.

Kompaktni sportaš koji pruža čisti užitak vožnje: TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor u BMW-u 128ti snažan je jer je opremljen novim klipovima, većim turbo punjačem, optimiziranim usmjeravanjem usisnog zraka i ispušnim sustavom kontroliranim klapnom.
BMW serije 1 128ti F40 M Sport ovjes

M Sport ovjes.

M Sport ovjes spušta vozilo za otprilike deset milimetara. Također ima kraće opruge ovjesa i čvršće, 128ti specifične postavke amortizera, kao i tvrđe stabilizatore. Kombinirani zajedno, rezultiraju izravnijim dizajnom ovjesa, koji omogućuje izrazito sportski stil vožnje.
BMW serije 1 128ti F40 Upravljanje

Upravljanje.

Upravljanje sa specifičnim postavkama za 128ti osigurava izravan i agilan odgovor upravljanja. Vozilo se može preciznije usmjeriti, nudeći izrazito atletske karakteristike upravljanja, osobito na zavojitim cestama.

TEHNIČKI PODACI BMW SERIJE 1.

BMW 128ti.

Snaga motora u kW (KS) :

195 (265)

Ubrzanje 0-100 km/h u s:

6,1

Potrošnja goriva, kombinirana, u l/100 km:

7,4–6,8

Emisija CO2, kombinirana, u g/km:

170–156

BMW serije1 F40 u Misano Blue metalik, tročetvrtinski pogled straga u vožnji

CIJENE, FINANCIRANJE I LEASING ZA BMW SERIJE 1.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW SERIJE 1.

BMW serije1 F40 u Misano Blue metalik, tročetvrtinski pogled sprijeda parkiran pokraj ceste uz žensku osobu

Prilagođeni financijski proizvodi usluge BMW Financial Services vode vas brzo i fleksibilno do odredišta. Bilo za financiranje ili leasing - svaka naša ponuda prilagođena je individualno vašim potrebama i željama. Saznajte više o atraktivnim financijskim rješenjima ili pravoj ponudi leasinga za vaš novi BMW serije 1.

BMW SERVICES.

BMW zaposlenik se rukuje sa strankom
BMW usluge osiguravaju vam potpunu bezbrižnost dok vozite:
 
 • Uz BMW Service Inclusive uživate u 100% transparentnosti zahvaljujući uslugama kao što su provjera vozila, zamjena mikrofiltra ili provjera kočione tekućine po fiksnoj cijeni
 • Teleservices iz BMW ConnectedDrive daju vašem BMW servisnom partneru sve relevantne informacije o vozilu kada je servis potreban
 • Pomoć koju pruža BMW Breakdown and Accident Services dostupna vam je besplatno, 24 sata dnevno i 365 dana u godini

 

Zaposlenik BMW-a savjetuje kupca

ŽELITE LI OSOBNI SAVJET?

Ako imate bilo kakvih pitanja, trebate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW serije 1, kontaktirajte najbližeg BMW-ovog partnera. Naše stručno servisno osoblje rado će vam dati individualni savjet telefonom ili na licu mjesta.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

BMW M135i xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8,0–7,4
Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 180–167

BMW 128ti:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7,4–6,8
Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 170–156

Službeni podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji električne energije i električnom dosegu utvrđeni su u skladu s propisanim mjernim postupkom i odgovaraju Europskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za dosege, podaci utvrđeni prema WLTP-u uzimaju u obzir svu dodatnu opremu (u ovom slučaju dostupnu na njemačkom tržištu). Za vozila koja su novo homologirana od 1. siječnja 2021. postoje samo službeni podaci prema WLTP-u. Osim toga, NEDC vrijednosti brišu se iz potvrda o sukladnosti od 1. siječnja 2023. Uredbom EZ-a 2022/195.

Za više informacija o NEDC i WLTP mjernim postupcima posjetite www.bmw.com/wltp

Dodatne informacije o potrošnji goriva i službenoj emisiji CO2 za model novih osobnih automobila možete pronaći u „Smjernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova osobna vozila“, besplatno dostupnim na svim prodajnim mjestima, na Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Njemačka, i pod https://www.dat.de/co2/.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • BMW M135i xDrive:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7.8–7.4
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 179–168

  BMW 128ti:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7.4–6.9
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 170–157

  Službeni podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji energije i električnom dometu određeni su u skladu s obveznim mjernim postupkom i u skladu su s Uredbom (EU) 715/2007 koja je vrijedila u vrijeme homologacije. U slučaju dometa, brojke u WLTP testnom ciklusu uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu. Za novotestirana vozila od 01.01.2021. službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Daljnje informacije o NEDC i WLTP mjernim metodama mogu se naći na www.bmw.de/wltp