BMW Driving Experience
12.04.2017

BMW I MINI DRIVING EXPERIENCE.

Prije 40 godina BMW je postao prvi proizvođač automobila koji nudi vozačima priliku da usavrše svoje vještine za volanom, što je nastavio činiti sve do danas. U 2011. godini, ono što je počelo kao „Škola vožnje” je preimenovano pod oznaku „BMW i MINI Driving Experience” čime nudi doživljaj vožnje vrlo posebne raznolikosti.

 

Kratak uvod.
Prije 40 godina BMW je postao prvi proizvođač automobila koji nudi vozačima priliku da izbruse svoje vještine za volanom, što je nastavio činiti sve do danas. U 2011. godini, ono što je počelo kao „Škola vožnje” je preimenovano pod oznaku „BMW i MINI Driving Experience” čime nudi doživljaj vožnje vrlo posebne raznolikosti. Od kontroliranog proklizavanja automobila sa stražnjim pogonom na ledu i snijegu i potrage za idealnom linijom na trkaćoj stazi sve do putovanja kroz slikovite krajolike - BMW i MINI Driving Experience nudi široku paletu tečajeva koji odgovaraju i početnicima i naprednim vozačima. Osnovna ideja tečaja je ostala ista posljednjih 40 godina: naučiti kako učinkovito upravljati automobilom u jako različitim - ponekad kritičnim - vozačkim situacijama koje će omogućiti sudionicima izlazak iz okvira njihove svakodnevne vožnje s naučenim vještinama i nadzorom.

 

Portfelj.
BMW i MINI Driving Experience nudi široku paletu tečajeva koji odgovaraju i početnicima i naprednim vozačima. Uz niz različitih tečajeva u najnovijim BMW automobilima, također su dostupni i MINI tečajevi i poligoni za motoriste. BMW Customised Experience također pruža priliku da se po mjeri klijenta sastavi određeni scenarij iz kompletnog asortiman automobila, prostora i sadržaja obuke.
BMW i MINI Driving Experience je podijeljen na sljedeće elemente:
• BMW Driving Experience
• BMW Safety Experience: poligoni sigurnosti vozača - također i za vozače početnike.
• BMW i Experience: tečajevi s BMW i automobilima BMW i3 i BMW i8.
• BMW M Experience: poligoni staza za utrku i kontroliranog proklizavanja s BMW M automobilima.
• BMW Snow and Ice Experience: Poligoni sa snijegom i ledom u Austriji i Švedskoj.
• BMW Tour Experience: Ekskluzivni izleti kroz Namibiju i Južnu Afriku u BMW-u X5.
• BMW Professional Driver Experience: Specijalistički vozački poligoni za profesionalne vozače.
• BMW Riding Experience
• BMW On Road Experience: poligoni za obuku vozača za cestovne motorkotače
• MINI Driving Experience
• Poligoni obuke vozača za MINI automobile
• BMW Customised Experience (uključujući Privatnu obuku)
• Korporativni događaji, inicijative, izleti ili privatne obuke prilagođene individualnim zahtjevima klijenata.


Obuka instruktora.
Potencijalni instruktori za BMW i MINI Driving Experience moraju prvo dovršiti opsežan program obuke skraćenog radnog vremena, za koje postoji strogi proces odabira. Uostalom, potreba za kvalificiranim instruktorima će biti visoka. Osim tehničkog znanja, visoke razine vještina vožnje i iskustva u rukovanju proizvodima BMW Grupe, ambiciozni instruktori moraju imati potrebne osobne vještine za učinkovitu komunikaciju vlastite stručnosti. Sudionici u programu obuke instruktora se stoga detaljno upoznaju sa obrazovnom i poučnom filozofijom iza obuka i obilaska. Oni uče kako prepoznati individualne prednosti i nedostatke sudionika tečaja te kako osigurati što uspješniji i učinkovitiji ishod učenja

 

Internacionalizacija.
BMW trenutno nudi aktivne programe vožnje u više od 30 zemalja na pet kontinenata. BMW M podržava lokalne Driving Experiences centre širom svijeta pružajući smjernice za obuku, kao i zgrade i prostorije potrebne za stvaranje homogenih standarda sigurnosti i kvalitete za BMW Driving Experience. Međunarodna BMW akademija instruktora obučava svoje instruktore u skladu sa svjetskim standardima od 1997. godine i podlaže ih temeljitim provjerama u intenzivnom procesu. Ako uspješno završe obuku, dobiti će službeni certifikat „Službeni M partner”. BMW Driving Experiences centri u Nizozemskoj i SAD-a trenutačno su certificirani centri izvrsnosti. Nizozemska je utrla put u 2015. godini, nakon čega slijedi američki BMW Performance Center East u gradu Spartanburg i BMW Performance Center West u gradu Palm Springs početkom 2017. godine. Više centara BMW Driving Experiences širom svijeta su trenutno u procesu certificiranja.

BMW X6 M50d xDrive
16.03.2017

BMW X6 OSVOJIO UDALJENE SMRZNUTE PLANINE RUMUNJSKE U POTRAZI ZA SAVRŠENOM SNIMKOM.

Ekstremni zimski uvjeti, snijegom pokriveni planinski putevi, udaljeni dvorci i BMW X6 - sastojci za spektakularan kratki film o divljoj Rumunjskoj prekrivenoj snijegom.


Bukurešt/München. Najteži dani rumunjske zime ove godine: više od 50 cm snijega u samo 24 sata, a temperature od -20 ° C ili niže. To su bili i neki od najspektakularnijih trenutaka za snimanje. Kreativni par Stanislav Cociorva i Ecaterina Cernei, poznat kao "neat.graphics" ili jednostavno Stanly & Katja, su se uhvatili u koštac s ovim izazovima, istražujući jedinstvene smrznute krajolike rumunjskih planina. Junak ovog projekta bio je BMW X6 M50d xDrive. Suočio se sa ekstremnim zimskim uvjetima i snijegom, planinskim cestama gdje je odveo ekipu do savršenih lokacija snimanja. Rezultat je zapanjujući kratki film o divljim, snijegom pokrivenim planinama Rumunjske.


“Kako smo već stekli iskustvo snimanja Rumunjske u ljeto, bili smo u iskušenju napraviti još jedan film u zimskim mjesecima. Koristeći znanje koje smo stekli tijekom prijašnjih izleta odabrali smo lokacije koje nude bogatu raznolikost prirodnog krajolika i kulturnih znamenitosti”, objasnila je Katya.


Projekt je sniman na 10 lokacija, a protegnuo se kroz 2 tjedna pokrivajući udaljenost od 2500 km. To uključuje planinske ceste na velikim nadmorskim visinama koje zavijaju svoj put do 2000 m. Među njima je poznata i divlja "Transfăgărăşan", koju je Jeremy Clarkson nazvao "najljepšom cestom na svijetu", a sada je gotovo potpuno prekrivena snijegom. Udaljeni planinski dvorci također se spektakularno pojavljuju u filmu. Zloglasan Drakulin dvorac, Bran, vjerojatno je imao najopsežnije snimke.


“Najveći izazov s kojim smo se suočili tijekom našeg putovanja je bilo vrijeme. Naime planinski zavoji prekriveni snijegom i ledom. BMW X6 M50d nije samo epska prisutnost na filmu, već nas je beskompromisno doveo do naših lokacija i pomogao ostvariti naš projekt na vrijeme. Bez obzira na ekstremne zimske uvjete i nepristupačno stanje planinskih cesta, uvijek smo uspjeli doći na odredište”, nastavlja Stanly.


Krajnji rezultat projekta, kratki film “Smrznuta Rumunjska”, možete pogledati ovdje: https://vimeo.com/206027365

 

O BMW X6 M50d.
Od njegovog lansiranja, BMW X6 M50d je najmoćniji tro-litreni dizel u svom segmentu. Pruža maksimalnu snagu od 280 kW/381 KS i najveći okretni moment od 740 Nm. Ovdje je ključ inovativni sustav turbopunjača; dva relativno mala turbopunjača i jedan veliki turbopunjač kako bi se isporučila potrebna količina snage. Niski moment tromosti malih turbopunjača maksimalno se koristi za isporuku munjevitih reakcija. Povezanost s velikim turbopunjačem je maksimizirana kako bi se generiralo što je više moguće tlaka punjenja - baš kako zahtjeva situacija u vožnji.


BMW X6 M50d ubrzava od 0 do 100 km/h u 5,2 sekunde i ima impresivne rezerve snage za sportska među-ubrzavanja, čak i pri većim brzinama. Istovremeno, prosječna potrošnja goriva od BMW M Performance automobila je smanjena za 14 posto i sada iznosi samo 6,6 litara na 100 kilometara. Emisija CO2 je 174 grama po kilometru. BMW X6 M50d tako pokazuje iskrenu spremnost za isporuku impresivne učinkovitosti na ovoj iznimno visokoj razini izvedbe.


Lokacije snimanja: Park prirode Bucegi: Prijelaz Zănoagei, Prijelaz Tătarul Mare, Jezero Bolboci, 713 planinska cesta. Transfăgărășan cesta i okolica, Vrh Vânătoarea lui Buteanu, Vrh Caprei, Vrh Iezer. Dvorci: castelul Peleš, castelul Bran, cetatea Râșnov Ostalo: Rijeka Olt, Prijelaz Bicaz.

BMW serije 5 - iF Design Award 2017
14.03.2017

iF NAGRADA ZA DIZAJN 2017. BMW SERIJE 5 DOBIO NAJVEĆE PRIZNANJE „iF ZLATNA NAGRADA 2017“.

München. Žiri koji se sastoji od vrsnih stručnjaka nagradio je MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorkotač VISION NEXT 100, kao i BMW Koncept X2 u kategoriji "Mobilnost/Stručni Koncept" za njihov inovativan dizajn i njihovu tehnologiju orijentiranu prema budućnosti. Željena "iF Zlatna nagrada 2017" pripala je BMW-u serije 5 Sedan u kategoriji "Automobili/Proizvod”.


München. Ukupno pet modela marke BMW Grupe dobilo je međunarodno priznatu "iF nagradu za dizajn 2017": Žiri koji se sastoji od vrsnih stručnjaka nagradio je MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorkotač VISION NEXT, kao i BMW Koncept X2 u kategoriji "Mobilnost/Stručni Koncept" za njihov inovativan dizajn i njihovu tehnologiju orijentiranu prema budućnosti. Željena "iF Zlatna nagrada 2017" pripala je BMW-u serije 5 Sedan u kategoriji "Automobili/Proizvod". S ovom nagradom, žiri je još jednom potvrdio izvanredan posao koji BMW dizajn radi.


Pet "iF nagrada 2017" je dodijeljeno Designworks - tvrtki BMW Grupe za proizvode iz područja mobilnosti, stila života, interakcije s korisnikom i sporta. Žiri je priznao modernu obuću Puma X-CAT i Revlon Pro četke, niz ergonomskih make-up četki, zatim bager s gusjenicama 1050K Crawler, koji je osmišljen u suradnji s tvrtkom John Deere. Također, BMW trkaća invalidska kolica, koja su osmišljena kao kolica za natjecanje za Paraolimpijadu, te koncept BMW Vision Ride kacige, koncept motorističke kacige s Head-Up zaslonom, su svaka dobile iF nagradu.


Priznanja su dodijeljena u okviru svečane noći iF nagrade za dizajn 2017, koja se odvija po šesti put u centru BMW svijet u Münchenu. Unazad više desetljeća "iF nagrada za dizajn" je priznata kao jedna od svjetski značajnijih nagrada za dizajn i priznata kao pečat kvalitete za izvrsnost na području dizajna. Osim vanjskog izgleda i oblika proizvoda, kriteriji poznatog priznanja, koje su godišnje dodjeljuje od 1953. godine, također uključuju razinu inovacije, ergonomiju, funkcionalnost i ekološke aspekte.


Zlatna nagrada za BMW serije 5 Sedan
Žiri, koji se sastoji od 58 međunarodnih stručnjaka za dizajn, je odlučio da "iF zlatna nagrada 2017", najveće priznanje koje dodjeljuje poznati Međunarodni forum dizajnera ("International Forum Design"), treba dobiti BMW serije 5 Sedan za njegov inovativni koncept i dinamičan, elegantan dizajn u kategoriji "Automobili/Proizvod".


Prema njihovoj presudi, žiri je prije svega naglasio jasnu preciznost sportskog dizajna, prepoznatljivosti marke vezane i za interijer i eksterijer, kao i ravnotežu između emocionalnosti i vizualne prisutnosti.

 

Četiri vozila BMW Grupe su svako zasebno primila "iF nagrada 2017" u kategoriji "Mobilnost/Stručni Koncept ”:

 

Osobna pokretljivost: MINI VISION NEXT 100
MINI slovi kao idealan i fleksibilan partner mobilnosti u velikim gradovima. Digitalizacija i umrežavanje sve više mijenjaju način na koji putujemo svaki dan, s time da se najbrže i najprimjetnije promjene odvijaju u urbanom okruženju. S MINI VISION NEXT 100, MINI je reagira na nekoliko važnih pitanja koja se odnose na urbanu mobilnost. Hoće li gradovi budućnosti i dalje imati dovoljno prostora za emocionalan i individualan oblik mobilnosti? Što će biti s temeljnom idejom MINI-ja, pametnog korištenja prostora? Koja će rješenja MINI ponuditi u svijetu koji će u budućnosti postati sve digitaliziraniji i međusobno povezan? Inovativna jezgra ideje MINI VISION NEXT 100 je stvoriti oblik resursa individualne mobilnosti. Slogan "Svaki MINI je moj MINI" odnosi se na inovativno tumačenje "dijeljenje automobila". MINI budućnosti je lako dostupan u svakom trenutku, kupi svojeg vozača potpuno samostalno sa željenog mjesta te se prilagođava njegovom ili njezinom vlastitom osobnom stilu života.

 

Luksuzna mobilnost budućnosti: ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100
Rolls-Royce VISION NEXT 100 je prvo čisto "Vozilo vizije" marke i definira budućnost luksuzne mobilnosti. Rolls-Royce VISION NEXT 100 predstavlja sasvim osobno, Rolls-Royce iskustvo bez napora i pruža potpuno autentičan uvid u zahtjeve i želje bogatog poznavatelja budućnosti. Rolls-Royce predlaže personaliziranu viziju bez kompromisa, potpuno autonomnu, posebno izrađenu karoseriju, ručno izrađenu od najnaprednijih materijala te pogonjenu pogonskim sklopom bez emisija. Pokrovitelji su začahureni u futurističko, ali ručno izrađeno 'veliko svetište ", vođeni 'Glasom Eleanor', koji je digitalno spojen na svaki aspekt njihovog života, djelujući kao virtualni pomoćnik i vozač. Rolls-Royce VISION NEXT 100. Vizija budućnosti luksuza.

 

Povezan dizajn: BMW Motorkotač VISION NEXT 100
BMW Motorkotač VISION NEXT 100 koristi mogućnosti dostupne u digitalnom svijetu za podizanje iskustva analogne vožnje na motociklu na novu razinu, no imajući svoju povijest na umu. Fokus ostaje na iskustvu slobode. Rezultat je inteligentna mreža vozača, motocikla i okoliša. BMW Motorkotač VISION NEXT 100 je posveta ultimativnom iskustvu vožnje. Bez kacige ili druge zaštitne odjeće vozač percipira centrifugalne sile, ubrzanje, vjetar i prirodu.

 

Novost u kompaktnom segmentu: BMW Concept X2
Uz BMW Koncept X2, premium marka sa sjedištem u Münchenu uspješno kombinira koncept coupea s tijelom X modela, razvijajući novost u segmentu kompaktnih vozila. Jedinstvena osobnost BMW-a Koncept X2 je već uračunata u njegovim proporcijama. Dok veliki kotači i karakterističan dizajn dvije kutije naglašavaju funkcionalan karakter X modela, karoserija vozila ima sportski, ravan izgled, dok njegova silueta izgleda znatno modernije.

 

Forum događaja BMW Grupe
S oko 20 kombiniranih i pojedinačno iskoristivih prostora za događaje, Forum događaja BMW Grupe nudi široki spektar mogućnosti za održavanje raznih različitih vrsta događaja. Više od 500 događanja se organizira i održava svake godine u BMW svijetu i BMW muzeju. Prošle godine, marka se vratila svojim korijenima u povijesnoj zgradi održavanjem nove kolekcije klasika BMW Grupe: Bivše mjesto proizvodnje BMW zrakoplovnih motora ima tri prostora radionica, svaki s prostorom za do 30 osoba i bivšu proizvodnu halu motora zrakoplova s mjestom za do 400 osoba. Najveća od tri lokacije je BMW svijet sa svojom futurističkom i jedinstvenom arhitekturom. Organizator nudi fleksibilne i inovativne prostorne koncepte u mnoštvu unutarnjih i vanjskih prostora. Tehničke značajke i profesionalna usluga na događaju stvara jedinstveni okvir za nezaboravne događaje za kupce.