VIŠE UČINKA. MANJE ULAGANJA.

Inteligentno upravljanje energijom.

VIŠE UČINKA. MANJE ULAGANJA.

Inteligentno upravljanje energijom.

Svaki BMW ima BMW EfficientDynamics tehnologije kao što je funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja, regeneracije energije kočenja ili električnog servoupravljača kao standardne značajke. Kombinirajući inteligentnim upravljanjem energijom, ove tehnologije već danas osiguravaju održivu mobilnost.

VIŠE UČINKA. MANJE ULAGANJA.Inteligentno upravljanje energijom.

Svaki BMW ima BMW EfficientDynamics tehnologije kao što je funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja, regeneracije energije kočenja ili električnog servoupravljača kao standardne značajke. Kombinirajući inteligentnim upravljanjem energijom, ove tehnologije već danas osiguravaju održivu mobilnost.

Read more

ECO PRO NAČIN RADA.

Usredotočite se na zadovoljstvo u vožnji. Učinkovitost je dostupna pritiskom na tipku. ECO PRO način rada upravljanja doživljajem vožnje dozvoljava uštedu goriva do 20%, bez potrebe da poduzimate bilo kakvu radnju. Oko 5% goriva može se uštediti pomoću dodatnih funkcija. Ukupna ušteda se pretvara u određenu kilometražu i prikazuje se kao bonus raspon u računalu. Kao rezultat toga, moguće je vidjeti kolika se daljina može uvijek prijeći.

REGENERACIJA ENERGIJE KOČENJA.

Pritisnete na kočnicu. Istodobno se proizvodi energija. Vrijedna kinetička energija koja se može iskoristiti. Regenerativna energija kočenja pretvara ju u električnu energiju i koristi je za napunjenost baterije umjesto da se oslobodi bez ikakvog učinka. Manje napora je također potrebno da motor napuni akumulator, što zauzvrat smanjuje potrošnju goriva i emisije.

ELEKTRIČNI SERVOUPRAVLJAČ.

Konvencionalni sustavi za podršku vozačeve snage upravljanja rade s hidraulikom. Oni su u stalnom radu - čak i ako vozač uopće ne pomiće upravljač. I to uzima energiju. U slučaju električnog servoupravljača, električni motor zamjenjuje hidrauliku i postaje aktivan samo kada vozač zapravo pomakne upravljač. Na ravnim cestama ili sa stalnim skretanjem u zavoje, sustav ne intervenira i ne koristi energiju. Rezultat je smanjena potrošnja goriva, dok se tipično BMW dinamičko iskustvo vožnje zadržava.

BONUS RASPON.

ECO PRO način rada optimizirane potrošnje osigurava da su parametri papučice gasa i prijenosa, zajedno sa strategijom upravljanja grijanjem i klima uređajem, pametno prilagođeni. ECO PRO savjeti pomažu vam u poboljšanju vlastitog ponašanja u vožnji, a bonus raspon obavještava vas o tome koliko dodatnih kilometara ste stekli vozeći se uz optimiziranu potrošnju u ECO PRO načinu rada.

TEHNOLOGIJE UŠTEDE ENERGIJE ZA UČINKOVITO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Različite situacije zahtijevaju pojedinačna djelovanja. Tehnologije koje štede energiju kao što su Optimum Shift Indicator (pokazatelj idealne promjene stupnja prijenosa) ili funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja pomažu vozaču da odabere bolji tijek djelovanja i time učinkovitije vozi.

 • Indikator promjene stupnja prijenosa

  Odabir pravog trenutka za promjenu stupnja prijenosa je ključ učinkovitosti. Najučinkovitiji stupanj prijenosa u bilo kojem trenutku izračunava se prema uvjetima vožnje zajedno s brojem okretaja motora, a zatim se prikazuje na info zaslonu.

  Sustav također prepoznaje jako ubrzanje i time odgađa svoju preporuku sve dok se ne stekne odgovarajuća brzina motora. Usporedni testovi pokazali su da vozila s opcijom Optimum Shift Indicator koriste oko četiri posto manje goriva.

 • Funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja

  Učinkovito štedite gorivo: Funkcija automatska zaustavljanja/pokretanja osigurava da se gorivo troši samo kad se automobil kreće. Kad vozilo dođe do privremenog zaustavljanja, na primjer na semaforima ili u prometnim zastojima, funkcija štedi gorivo jednostavnim isključivanjem motora. Čim se pritisne spojka (ručni mjenjač) ili se kočnica otpusti (Steptronic prijenos), motor se automatski ponovno pokreće za nekoliko sekundi.

 • Funkcija jedrenja

  Kad god vozač makne stopalo s papučice gasa bez kočenja, funkcija jedrenja smanjuje snagu između motora i pogona u vozilima s automatskim prijenosom. To je dio ECO PRO načina rada. Vozilo se kreće bez ikakvog otpora iz motora, koji se okreće pri praznom hodu s minimalnim gorivom i s niskim emisijama.

 • Funkcija pomoći za rutu

  Funkcija pomoći za rutu je funkcija uključena u ECO PRO način rada i pomaže vozaču da usvoji iznimno učinkovit način vožnje. U suradnji sa sustavom navigacije Professional prepoznaje ograničenja brzine, gradska ograničenja, zavoje, kružne tokove, zavoje i izlazi s autoceste na odabranoj ruti i unaprijed daje savjete o tome kada treba smanjiti brzinu.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.