BMW Vision M NEXT, Artwork neutral

SLJEDEĆA DIMENZIJA U SPORTSKOM ZADOVOLJSTVU U VOŽNJI.

BMW Vision M NEXT.

Izjava za vozača: Za razliku od modela BMW Vision iNEXT, koji je pokazao kako će autonomna vožnja promijeniti život u vozilu, model BMW Vision M NEXT pokazuje kako digitalna inteligencija može samoodređeno vozačko iskustvo učiniti čistijim i emocionalnijim. Vanjština naglašava ovu težnju svojim mjerama sportskog automobila, dok unutrašnjost vozača dosljedno stavlja u središte pozornosti. Otkrijte kako BMW Vision M NEXT daje novu dimenziju sportskom zadovoljstvu u vožnji.

Pročitajte više
SLJEDEĆA DIMENZIJA U SPORTSKOM ZADOVOLJSTVU U VOŽNJI.BMW Vision M NEXT.

BUDUĆNOST JE WOW.

Značajke modela BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT

ULTIMATIVNO VOZAČKO ISKUSTVO.

S prepoznatljivim, električnim sportskim automobilom, BMW M pruža pogled prema budućnosti s beskompromisnim sportskim obećanjem marke za budućnost.

BMW Vision M NEXT je progresivan sportski automobil koji daje jasnu i samopouzdanu izjavu, kako u pogledu svog izgleda, tako i u interakciji.

BMW Vision M NEXT

UZBUDLJIVO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

BMW Vision M NEXT stavlja vozača u centar pozornosti.

BOOST Pod je ključni element u unutrašnjosti. Inteligentne tehnologije podržavaju vozača i isporučuju prave sadržaje u pravom trenutku. Uronjen i usredotočen, pilot postaje ultimativni vozač.

BMW Vision M NEXT

SAVRŠENSTVO U ESTETICI SPORTSKOG AUTOMOBILA.

Dizajn čistih površina i proporcije sportskog automobila.

Sa svojim sportskim proporcijama i samo nekoliko preciznih linija, BMW Vision M NEXT predstavlja snažan karakter. Ideja smanjene jednostavnosti spaja vanjštinu i unutrašnjost.

SNAGA PRIVLAČNOSTI.

Dizajn modela BMW Vision M NEXT.

Za BMW Vision M NEXT, BMW-ov dizajnerski tim se inspirirao elementima ikonskog BMW-a Turbo i inovativnog BMW-a i8 i interpretirao ih na način usmjeren prema budućnosti. U skladu s novom BMW-ovom strategijom dizajna, BMW Vision M NEXT prikazuje snažan karakter sa svojim sportskim proporcijama i samo nekoliko preciznih linija.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

DINAMIČKO BESTEŽINSKO STANJE.

Mekani vanjski radijusi BMW-ove dvostruke rešetke maske podsjećaju na dovod zraka u turbinu. Dvostruka rešetka maske zatvorena je slojevima koji prilikom drugog pregleda otkrivaju osvijetljeni, laserski urezani uzorak.

BMW Vision M NEXT

RADIKALAN PAKET SNAGE.

Istaknuta rešetka maske okružena je trokutastim elementima u Thrilling Orange boji, naglašavajući bočno postavljene otvore za zrak i integrirana prednja svjetla. Zategnute površine prelaze poklopac motora poput mišićnih vlakana.

BMW Vision M NEXT

AGILNOST PRILIKOM STAJANJA.

Dijagonalno odvajanje boja naglašava dinamiku u ravnoj, klinastoj silueti. Samopouzdana, izuzetno slikovita boja u paru s matiranom i izrazito pigmentiranom nijansom Thrilling Orange boji je čisti kontrast sa svileno-mat bojom vanjštine Cast Silver.

BMW Vision M NEXT

IKONE, FUTURISTIČKI INTERPRETIRANE.

Konture na naglašenoj ramenoj liniji prate ikonski Hofmeisterov pregib. Otvor koji se sužava od prozorske površine prema stražnjem dijelu prekida crtež na način sličan škrgi i optički rasteže vozilo.

BMW Vision M NEXT

INSPIRIRAN LEGENDAMA.

Dizajn stražnjeg stakla citira BMW M1. Trodijelne rešetke izrađene su od stakla i naglašavaju vodoravnu orijentaciju stražnjeg kraja. Ispod je područje proizvedeno od recikliranih karbonskih vlakana, koje obuhvaća tehnički dizajnirani difuzor i jasno otkriva aerodinamičke težnje.

BMW Vision M NEXT

UBRZAVA PULS.

Izuzetno tanka staklena vlakna sa svake strane stražnjih svjetala podsjećaju na abstraktni monitor otkucaja srca. Tehnologija laserskih žica sprijeda stvara iznimno preciznu interpretaciju tipičnog BMW-ovog lica s četiri prednja svjetla kao očiju.

BMW Vision M NEXT

SPORTSKI DUH VISOKIH PERFORMANSI.

Precizni otvori u zamršenom trodimenzionalnom dizajnu s više krakova naglašavaju neupadljivu estetiku i osiguravaju malu težinu naplatka. Obojeni umeci u stražnjim naplatcima nisu samo vizualni sjaj, već postižu i optimalnu aerodinamičku učinkovitost.

Inteligentne tehnologije u modelu BMW Vision M NEXT podržavaju vozača i pružaju prave informacije u točno vrijeme. Rad je intuitivan i nedvosmislen, svi detalji prikazani su izravno u vozačkom vidnom polju.
Domagoj Dukec, voditelj odjela dizajna u BMW-u.
BMW Vision M NEXT

IZJAVA ZA VOZAČA.

VIZIJA ZADOVOLJSTVA U VOŽNJI SUTRAŠNJICE.

BMW Vision M NEXT

DIZAJN VANJŠTINE.

DIZAJN VANJŠTINE.

Na prednjem kraju, narančasti Air Blades (zračni otvori) protežu se s obje strane prema središnjem dijelu vozila i, u kombinaciji s usisnicima zraka u obliku oštrice ispod dvostruke rešetke maske, stvaraju čistu trkaću estetiku. Gledajući s bočne strane, spuštena silueta sportskog automobila u obliku klina, konture koje se penju prema stražnjem kraju i dijagonalno odvajanje narančastom bojom daje dojam da se BMW Vision M NEXT kreće naprijed čak i dok miruje. Skulptura stražnjeg kraja optički kombinira stranice, naglašavajući tako širinu vozila. Tehnički dizajnirani difuzor izrađen je od recikliranih karbonskih vlakana i podvlači aerodinamičke težnje.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

Power-PHEV pogon BMW Vision M NEXT omogućuje vozaču da odabere između četiri električno pokretana kotača ili puristički pogon na stražnjim kotačima - čisto električnim ili ubrzanim turbobenzinskim 4-cilindričnim benzinskim motorom. Izlaz snage 441kW (600 KS) omogućava najveću brzinu do 300 km/h i katapultira BMW Vision M NEXT od 0 do 100 km/h u 3 sekunde. Raspon u čisto električnom načinu vožnje proteže se do 100 km - u većini slučajeva to je dovoljno za pokrivanje velikog dijela vožnje isključivo električnim putem. Posljedično, BMW Vision M NEXT ujedno je i sportski automobil koji je pouzdan u budućnosti za gradove u unutrašnjosti s potencijalnim zonama nulte emisije.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

URONITE U DOŽIVLJAJ.

URONITE U DOŽIVLJAJ.

Kako bi se osigurala pojačana koncentracija s povećanim tempom, informacije prikazane u modelu BMW Vision M NEXT prilagođavaju se onome što je poznato kao logika fokusa brzine: ako vozilo miruje, zasloni će se prikazati na upravljaču. Kada vozač krene, Curved Glass Display (zaslon zakrivljenog stakla) prezentira informacije. Ako situacija u vožnji zahtijeva punu pažnju vozača, informacije se prebacuju na Head-Up zaslon. Komunikacija s opcijom BMW Intelligent Personal Assistant je moguća u svakom trenutku.
BMW Vision M NEXT
Koristili smo inovativne materijale za stvaranje modernog i luksuznog interijera. Iako je njegova geometrija jasna i suzdržana, pojedini detalji predstavljeni su poput visokokvalitetnog pribora.
Domagoj Dukec, voditelj odjela dizajna u BMW-u.

ČISTO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI U POTPUNOSTI REDEFINIRANO.

BMW Vision M NEXT utjelovljuje budućnost tipične BMW orijentacije na vozača.

BMW Vision M NEXT pokazuje sljedeći korak tipične BMW orijentacije na vozača. Čitava unutrašnjost je fokusirana na BOOST Pod. Geometrija je svjesno obuzdana, tako da se vozač može u potpunosti usredotočiti na vozačko iskustvo.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

IZ JEDNOG KALUPA.

Kad se otvore vrata škare, pojavljuje se unutrašnjost koja omogućuje vozaču i vozilu da se spoje jedno s drugim u jedan oblik. Dominantna boja je tamna nijansa Midnight Blue boje. Kao i na vanjštini, Thrilling Orange boja dodaje selektivne kontraste.

BMW Vision M NEXT

MAKSIMUM MINIMALIZMA.

Konusna upravljačka ploča usmjerena prema vozaču ima minimalistički i ravan dizajn. Svi funkcionalni elementi poput ventilacijskih otvora i džepova integrirani su gotovo pa nevidljivo i stoga vrlo učinkovito u geometriju.

BMW Vision M NEXT

BOOST POD.

Pravi dragulj je BOOST Pod. Sastoji se od vodoravno postavljenog upravljača, prozirnog Curved Glass Display (zakrivljenog staklenog zaslona) i Full AR Head-Up Zaslon zajedno objedinjuje sve mogućnosti upravljanja i informacije za vozača. Iznad BMW-ovog logotipa na upravljaču, BMW Vision M NEXT oživljava.

BMW Vision M NEXT

CURVED GLASS DISPLAY.

Prozirni Curved Glass Display (zakrivljeni stakleni zaslon) tvori drugu razinu. Poput vizira, pruža se ispred vozača i pruža informacije poput okretaja, brzine, upravljanja energijom vozila ili vozačevog pulsa.

BMW Vision M NEXT

FULL AR HEAD-UP ZASLON.

Potpuni Head-Up Zaslon tvori treću razinu. Kako se brzina povećava, informacije relevantne za vožnju prebacuju se na napredni zaslon tako da vozači imaju sve unutar svog vidnog polja. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti, informacije se proširuju u stvarnu sliku. Na ovaj način možete voziti po savršenoj idealnoj liniji s virtualnim automobilom duhom koji će vas voditi.

BMW Vision M NEXT

KAO DRUGA KOŽA.

Dva sjedala školje dio su fluidne skulpture sjedala i obložene pjenom koristeći efekt pamćenja oblika kako bi pružili optimalno kućište za tijelo. Nasloni za glavu koji vise iznad sjedala školjke stvaraju lebdeći efekt i tako podvlače izraz lakoće.

BMW Vision M NEXT, razvoj, vanjština, dizajn, stražnji pogled, skica
BMW Vision M NEXT, razvoj, vanjština, dizajn, bočni pogled, skica
BMW Vision M NEXT, razvoj, unutrašnjost, dizajn, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, razvoj, unutrašnjost, dizajn, inženjeri u razgovoru
BMW Vision M NEXT, razvoj, Boost Pod, dizajn, inženjeri u razgovoru

NA ZADATKU ZA BUDUĆNOST.

Dizajn modela BMW Vision M NEXT rezultat je internog natječaja. BMW dizajneri natjecali su se jedni protiv drugih svojim ručno crtanim skicama i vizualizacijama. Održalo se nekoliko krugova za odabir najboljih dizajna se dok na kraju nije odabran nacrt koji je implementiran. Proces od početne ideje do izrade vozila trajao je otprilike 18 mjeseci. "Ova vrsta implementacije ne funkcionira ako svi koji su uključeni ne slijede isti cilj. Zbog toga sam ponosan na svoj tim, koji intenzivno radi na projektu posljednjih nekoliko mjeseci ", kaže Domagoj Dukec, voditelj odjela dizajna BMW-a.

BMW Vision iNEXT, rear view

THE BMW VISION iNEXT.