ČESTA PITANJA.

 • Kako se kvalificirati za program?

  Za kvalificiranje u naš Diplomatski program trebate nam dostaviti svoju diplomatsku putovnicu ili propusnicu priznate međunarodne organizacije i trebali biste imati jednogodišnju akreditaciju države domaćina.

 • Za koju cijenu mogu kupiti vozilo ako zadovoljavam uvjete Diplomatskog programa?

  BMW Diplomatski program temelji se na “istoj cijeni u cijelom svijetu” što vam omogućuje da isto vozilo kupujete po standariziranoj cijeni gdje god bili smješteni.

 • Koliko automobila mogu kupiti unutar BMW Diplomatskog programa?

  Svaki vlasnik diplomatske putovnice ili službene propusnice akreditiran od strane zemlje domaćina ima pravo godišnje kupiti jedno BMW i MINI vozilo unutar Diplomatskog programa.

 • Mogu li i članovi moje obitelji također kupovati automobile iz programa?

  Svi članovi vaše obitelji koji imaju diplomatski status imaju pravo kupnje vozila unutar Diplomatskog programa pod uvjetom da su akreditirani od države domaćina.

 • Koliko traje proizvodnja i isporuka modela?

  Kako je vaše vozilo po mjeri skrojeno prema vašim zahtjevima i specifikacijama, molimo vas da nam omogućite četiri do pet mjeseci za isporuku (ovisno o modelu i vremenu potrebnom za prijevoz do odredišta). Međutim, postoji mogućnost da vam pronađemo pravi automobil lokalno pa će isporuka biti brža.

 • Kako ćete mi dopremiti automobil?

  BMW-ova svjetska mreža dostavit će vaše vozilo do zastupnika po vašem izboru. U rijetkim okolnostima kad se vaše vozilo može samo dostaviti do luke najbliže vama naš će vam špediter drage volje pomoći.

 • Mogu li svoj automobil preuzeti u BMW-ovom sjedištu u Münchenu?

  Možemo dogovoriti da vaše novo vozilo bude registrirano s izvoznim registarskim pločicama pa vam ga možemo izravno isporučiti u našem dostavnom središtu u Münchenu.

 • Imam li pravo na kupnju bez poreza?

  Diplomatski program omogućuje vam posebne uvjete i popuste. Međutim, što se tiče kupnje bez poreza, te informacije potražite u protokolarnom odjelu unutar vašeg izaslanstva ili organizacije. Vaš status poreznog obveznika nije vezan uz naš program.

 • Koji su uvjeti plaćanja?

  Od vas tražimo početni polog od 10 posto vrijednosti vozila, a ostatak prije isporuke ili dostave vozila.

 • Kako mogu biti siguran da će vozilo biti homologirano prema pravilima i propisima krajnjeg odredišta?

  Vrlo je važno da navedete državu u koju će vozilo biti dostavljeno, kao i gdje ste trenutačno smješteni. Te su nam informacije nužne kako bi se pobrinuli da vaša BMW konfiguracija udovoljava svim potrebnim propisima i normama svog prvog i krajnjeg odredišta.

 • Koji su mi dokumenti potrebni?

  Kako bi mogli obraditi vašu narudžbu, trebate nam dostaviti certificiranu presliku vaše diplomatske ili službene putovnice (sve važne stranice), potpisanu BMW AG narudžbenicu sa svim pojedinostima i opcijama za odabrano vozilo te ispunjenu i pečatiranu presliku našeg obrasca “Provjera statusa” od strane vašeg izaslanstva ili organizacije.

 • Mogu li izbjeći plaćanje PDV-a?

  Plaćanje PDV-a u EU može se izbjeći samo kad se račun fakturira u državu izvan Europske unije. U Njemačkoj se PDV uvijek naplaćuje i može se tražiti njegov povrat kod porezne službe. Za odredišta izvan EU (izvan Njemačke), PDV se smatra pologom koji vam BMW vraća nakon podnošenja ili zahtjeva za stranim registarskim pločicama ili certifikata o izvozu.

 • Mogu li kupit automobil na kredit?

  U određenim državama moguće je na kredit kupiti automobil unutar Diplomatskog programa, ali za to vam je potreban pojedinačni kreditni zahtjev.

 • Koje su tehničke mogućnosti i pojedinosti vozila?

  Naša podružnica, zastupnik, uvoznik ili naša specijalizirana skupina za Diplomatsku prodaju na raspolaganju su vam za sve dodatne upite glede tehničkih mogućnosti i pojedinosti.