Motori BMW TwinPower Turbo

UČINKOVITOST I UŽITAK U VOŽNJI NAŠI SU POKRETAČI.

Motori BMW TwinPower Turbo.

UČINKOVITOST I UŽITAK U VOŽNJI NAŠI SU POKRETAČI.

Motori BMW TwinPower Turbo.

Inovativni benzinski i dizelski motori s tehnologijom BMW TwinPower Turbo glavno su obilježje svakog BMW-a. Spajaju najnovije sustave ubrizgavanja, posve prilagodljivu kontrolu performansi i inovativne tehnologije prednabijanja.

UČINKOVITOST I UŽITAK U VOŽNJI NAŠI SU POKRETAČI.Motori BMW TwinPower Turbo.

Inovativni benzinski i dizelski motori s tehnologijom BMW TwinPower Turbo glavno su obilježje svakog BMW-a. Spajaju najnovije sustave ubrizgavanja, posve prilagodljivu kontrolu performansi i inovativne tehnologije prednabijanja.

Obitelj motora BMW EfficientDynamics
Obitelj motora BMW EfficientDynamics

OBITELJ MOTORA BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Neovisno o tome je li riječ o benzinskom ili dizelskom motoru s tri, četiri ili šest cilindara, motori iz obitelji BMW EfficientDynamics jamče dinamičniju isporuku snage i spontane reakcije, čak i na nižim okretajima, uz manju potrošnju goriva i emisije. Veća učinkovitost i vrhunske performanse donose mnogo intenzivniji užitak u vožnji.

  • Benzinski motori BMW TwinPower Turbo

    Nevjerojatno uglađen inovativni trocilindarski benzinski motor, četverocilindarski benzinski motor i redni šesterocilindarski benzinski motor BMW TwinPower Turbo, višestruki osvajač nagrade za motor godine: svi postavljaju nova mjerila. U najnovijim izvedbama još su štedljiviji, postižu manje emisije i snažniji su nego u prethodnim generacijama. Kako bi smanjio potrošnju i povećao performanse, ovaj inovativni paket – važan iskorak u strategiji BMW EfficientDynamics – spaja najnoviju tehnologiju ubrizgavanja i posve prilagodljivu kontrolu otvaranja ventila Valvetronic, uključujući dva VANOS-a, s inovativnom tehnologijom prednabijanja. Rezultat je iznimno učinkovit pogonski sustav koji na dojmljiv način prikazuje BMW-ovu stručnost u razvitku motora.

  • Dizelski motori BMW TwinPower Turbo

    U dizelskim motorima BMW TwinPower Turbo odražava se sustavna primjena načela BMW EfficientDynamics: spajanje iznimne snage i vrhunskih voznih značajki s malom potrošnjom goriva i emisijama. Njihova je učinkovitost i dinamičnost neupitna. No istodobno, trocilindarski dizelski motor BMW TwinPower Turbo kao idealan početni motor, inovativni četverocilindarski dizelski motor BMW TwinPower Turbo i iznimno snažan redni šesterocilindarski dizelski motor BMW TwinPower Turbo snagu razvijaju uz vrlo niske razine emisija i trenja. To jamči vrhunsko zadovoljstvo u vožnji. Dizelski motori lake aluminijske konstrukcije iz obitelji BMW EfficientDynamics opremljeni su turbopunjačima varijabilne geometrije. Za ubrizgavanje goriva zaduženo je izravno ubrizgavanje sa zajedničkim vodom (CommonRail) najnovije generacije.

Redni šesterocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo

DVIJE DISCIPLINE. JEDAN PRVAK.

Još bolje performanse, još manja potrošnja: redni šesterocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo.

DVIJE DISCIPLINE. JEDAN PRVAK.

Još bolje performanse, još manja potrošnja: redni šesterocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo.

BMW M4 Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8,8 [8,3]
Kombinirane emisije CO2 u g/km 204 [194]

BMW M550d xDrive

NEVJEROJATNO SNAŽAN. NEVJEROJATNO ŠTEDLJIV.

Redni šesterocilindarski dizelski motor M Performance TwinPower Turbo spaja sustav izravnog ubrizgavanja sa zajedničkim vodom (Common Rail) s jedinstvenim sustavom trostupanjskog turbopunjenja s promjenjivom geometrijom. Iznimno brze reakcije i velik okretni moment dostupan od niskih okretaja u širokom rasponu okretaja obilježje su ovog jedinstvenog motora.

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana) BMW-a M550d xDrive: 6,2
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 162

Uvijek stupanj ispred

UVIJEK STUPANJ ISPRED.

Omogućuje savršenu isporuku snage, smanjuje potrošnju goriva, donosi više sportskog duha i poboljšava vozne značajke: 8-stupanjski mjenjač Steptronic.

8-STUPANJSKI MJENJAČ STEPTRONIC SPORT.

Osmerostupanjski mjenjač Steptronic Sport znatno učestalije mijenja stupnjeve prijenosa i nudi veću udobnost zahvaljujući kraćim prijenosnim omjerima i kraćem rasponu okretaja. To spaja osjećaj maksimalne udobnosti s impresivnim voznim svojstvima i smanjenom potrošnjom goriva. Uz funkciju Launch Control vaš BMW ostavit će vas bez daha čim krenete. Šifra: maksimalno ubrzanje. Kratko pritisnite tipku DSC, pomaknite ručicu mjenjača u položaj „S“, pritisnite papučicu kočnice i aktivirajte funkciju kick-down papučicom gasa − otpustite kočnicu i saznajte što je okretni moment.

BMW Blue Performance.

Uživajte u vožnji jednog od najčišćih automobila s dizelskim motorom na svijetu. Uporabom tehnologije BMW BluePerformance, emisije dizelskog motora mogu se dodatno smanjiti. Uz filtar krutih čestica i oksidacijski katalizator, tu je i katalizator za hvatanje čestica dušikovih oksida koji dodatno smanjuje količinu dušikovih oksida u ispuhu. Taj proces nimalo ne utječe na proces izgaranja goriva, čime se zadržava visoka razina učinkovitosti dizelskog motora.

Neki modeli raspolažu dodatnom tehnologijom smanjenja emisija dušikovih oksida: selektivnim katalizatorom SCR s ubrizgavanjem tekućine AdBlue®. U tom procesu ubrizgavanjem tekućine AdBlue® pokreće se kemijska reakcija koja uvelike smanjuje emisije dušikovih oksida.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

BMW i8: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,9
Navedeni podaci odnose se na osnovni model s mjenjačem koji je dio osnovne opreme, a podaci u zagradama na model s mjenjačem dostupnim u opciji (vidi posebnu opremu).
Podaci o potrošnji goriva i emisijama CO2 ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.
Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila” koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.