BMW eDrive.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalnO zadovoljstvo u vožnji - i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgru BMW eDrivea: električni motor, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalnO zadovoljstvo u vožnji - i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgru BMW eDrivea: električni motor, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

Pročitajte više
BMW eDrive
BMW eDrive
BMW eDrive

MOBILNOST KOJA GLEDA U BUDUĆNOST ZAHVALJUJUĆI OPCIJI BMW eDRIVE.

Koncept pogona BMW eDrive ima impresivnu dinamiku. S kombinacijom električnog motora, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentnog upravljanja energijom, pruža nadahnjujuće okretan doživljaj vožnje i ubrzanje koje oduzima dah. A kada se vozi isključivo na električnu energiju, vožnja je bez lokalnih emisija.

 • Električni motor

  Električni motor je inovativan razvoj BMW grupe i sastavni je dio svih BMW-ovih električnih modela. S napunjenom baterijom, BMW serije 7 iPerformance nudi, primjerice, maksimalni raspon od 48 kilometara u isključivo električnom načinu vožnje. To znači da će biti moguće pokriti većinu svakodnevnih udaljenosti bez lokalnih emisija. Ovisno o zahtjevima, električni motor se također može koristiti za postizanje osobito snažnih kratkih ubrzanja - kao što je slučaj kod pretjecanja.

 • Litij-ionska baterija visokih performansi

  Sva vozila s BMW eDrive tehnologijom dobivaju svoju energiju za električnu vožnju iz visokotehnološkog uređaja za pohranu električne energije. Litij-ionske baterije visokih performansi kombiniraju se s rashladnim sustavom koji stalno drži bateriju na optimalnoj radnoj temperaturi, čime se povećava maksimalna snaga i vijek trajanja. Punjenje je moguće gdje god je dostupna struja. Dovoljna je i konvencionalna kućna utičnica od 230 V.

 • Inteligentno upravljanje energijom

  Najbolja moguća učinkovitost i performanse koje su uvijek dostupne - ključni zadatak inteligentnog upravljanja energijom je jamčiti oboje. Dodatno nadzire daljnje funkcije BMW EfficientDynamics koje su posebno koordinirane za pogonske sustave sa sinkronim električnim motorom.

  Inteligentno upravljanje energijom optimizira učinkovitost električnog pogonskog sustava i baterije visokih performansi prediktivnom operativnom strategijom. Navigacijski podaci koriste se za izračun optimalnog vremena za vožnju električnom energijom ili punjenja baterije, unaprijed, ovisno o najprikladnijoj ruti i situaciji u vožnji. Time se štedi do deset posto energije - što vozaču omogućuje potpuno veću udaljenost koju može preći isključivo na električni pogon.

  Regeneracija kočione energije osigurava da se kinetička energija koja se oslobađa pri kočenju ili usporavanju sprema u litij-ionsku bateriju visokih performansi gdje je dostupna u bilo kojem trenutku kako bi se povećala ukupna učinkovitost.

  S ECO PRO načinom rada, pritisak na tipku je sve što je potrebno da se svi sustavi vozila okrenu prema učinkovitosti - i inteligentnom korištenju rezervi energije. Da bi to postigli, inteligentno upravljanje energijom smanjuje funkcije udobnosti prema potrebama vozača. Osim toga, vozač dobiva savjete za posebno učinkovitu vožnju preko upravljačkog zaslona kako bi se povećao maksimalni domet.

BMW X5 eDrive

BMW X5 eDRIVE.

BMW X5 40e prvi je BMW-ov SAV (Sports Activity Vehicle) koji je spojio BMW-ov pametni sustav pogona na četiri kotača s BMW-ovim inovativnim sustavom priključnog hibrida. U ovoj se kombinaciji vozilo ističe prepoznatljivim BMW-ovim sportskim karakterom i luksuznim ozračjem, ali i učinkovitošću i ekološkom prihvatljivošću.

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3,4-3,3
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78-77
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 15,4-15,3

Pročitajte više

BMW X5 eDRIVE.

SVI MODELI S BMW eDRIVE TEHNOLOGIJOM

BMWi MODELI

BMW i8

BMW i8 Coupé.

BMW i8 je spreman revolucionirati svoju klasu vozila. Kao prvi sportski automobil s potrošnjom i emisijskim vrijednostima kompaktnog automobila.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW i8 Coupé (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1,8
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 42
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 14,0

Pročitajte više
BMW i3

BMW i3.

BMW i3 redefinira održivu mobilnost: sa svojim potpuno električnim pogonskim sklopom, ne samo da se hvali inspirativnim nedostatkom emisija, nego i posebno okretnim i ugodnim doživljajem vožnje.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW i3 (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
Potrošnja električne energije u kWh/100 km: 13,1

Pročitajte više

BMW i3s.

Ako sportska vožnja bez emisije znači budućnost, tada je BMW i3s odavno stigao tamo. S impresivnih 3,4 sekunde od 0 do 60 km/h, tipičan osjećaj jedne papučice i njegov napredni dizajn, oslobađa dinamiku sportskog automobila.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW i3s (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
Potrošnja energije u kWh/100 km: 14,6-14,0

Pročitajte više

BMW i8 Roadster.

Budućnost dobiva oblik - u obliku prvog BMW-a i8 Roadster. Pun oduševljenja, fascinantan i spreman reinterpretirati slobodu. Za bezuvjetno zadovoljstvo u vožnji, koliko god da ima ceste.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW i8 Roadster (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,0
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14,5
Potrošnja energije u kWh/100 km: 46

Pročitajte više

BMW iPERFORMANCE MODELI

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Kombinacija BMW eDrive pogonskog sklopa i BMW TwinPower Turbo tricilindarskog benzinskog motora proizvodi snagu od 100 kW (136 KS) s kombiniranim emisijama CO2 u rasponu od 61 do 52 g/km i potrošnje goriva od 2,7 do 2,3 l/100 km.

Pročitajte više

BMW 330e iPerformance limuzina.

Snažan četverocilindarski benzinski motor BMW TwinPower od 135 kW (184 KS) radi u kombinaciji s jakim električnim motorom koji donosi 65 kW (88 KS). Kombinirane emisije CO2 kreću se od 49 do 44 g/km, a potrošnja goriva kreće se od 2,1 do 1,9 l/100 km.

Pročitajte više

BMW 530e iPerformance limuzina

Glavne komponente pogonskog sklopa uključuju četverocilindarski benzinski motor od 135 kW (184 KS) s BMW TwinPower Turbo tehnologijom, električnim motorom 185 kW (252 KS) i visokonaponskom litij-ionskom baterijom kapaciteta 9,2 kWh. Kada se vozi samo na električnoj energiji, vozilo ima raspon od oko 50 km, a najveća električna brzina 140 km/h.

Pročitajte više

BMW serije 7 iPerformance modeli.

BMW iPerformance modele 740e i 740Le xDrive pogoni snažan BMW TwinPower Turbo četverocilindarski benzinski motor od 258 KS u kombinaciji s vrlo učinkovitim eDrive električnim motorom.

Pročitajte više

BMW X5 xDrive45e iPerformance.

BMW X5 xDrive45e iPerformance izgleda ambiciozno i pionirski u svakom pogledu. Unatoč snazi od 290 kW (394 KS), kombinirane emisije CO2 su samo 78 do 77 g/km. Potrošnja goriva je samo 3,4 do 3,3 l/100 km.

* preliminarni, još nepotvrđeni podaci, podložni promjeni bez prethodne najave

Pročitajte više

PUNJENJE.

Od jednostavnog punjenja kod kuće i stanica za punjenje ChargeNow mreže do Assistance Services - BMW koncept punjenja čini električnu vožnjom praktičnim iskustvom i apsolutnim zadovoljstvom u svakodnevnom životu.

 • Punjenje kod kuće

  Električna vozila imaju mnoge prednosti nad svojim konvencionalnim dvojnicima - jedan od njih ima "puni spremnik" svakog jutra. To je zato što ih se jednostavno i praktično puni kod kuće uz standardno isporučeni kabel za punjenje. Proces je još brži i praktičniji s uređajem BMW i "Wallbox": Ova stanica za punjenje za instalaciju na zid vaše kuće povećava maksimalne mogućnosti punjenja, čime se smanjuje vrijeme punjenja i idealno nadopunjuje dizajn BMW vozila.

 • Javno punjenje

  ChargeNow nudi pristup javnim stanicama za punjenje BMW i partnerima. Da bi se omogućilo jednostavno i optimalno korištenje različitih ponuda i tehnologija, BMW i je uključio veliki broj pružatelja usluga u ChargeNow mrežu. Kartica ChargeNow dopušta pristup i korištenje. Na kraju mjeseca dobit ćete izjavu s jasnim pregledom svih vaših operacija naplate pomoću ChargeNow kartice. Zahvaljujući opciji BMW i ConnectedDrive, sve dostupne stanice za punjenje prikazuju se putem BMW i ConnectedDrive usluge za navigaciju.

 • Status punjenja

  Pomoću aplikacije BMW Connected App možete jednostavno pratiti postupak punjenja u stvarnom vremenu putem svog pametnog telefona. Dodatno, raspon vožnje na električnu energiju i status napunjenosti baterije vašeg BMW-a također se mogu pregledati u bilo kojem trenutku. Daljinski upravljač može se koristiti za zakazivanje operacija punjenja preko tjednog mjerača vremena i za aktiviranje kontrole klima uređaja za vrijeme priprema za putovanje.

BMW ACTIVE HYBRID.

S pomoću tehnologija BMW EfficientDynamics BMW iznova postavlja standarde glede voznih značajki i učinkovitosti. BMW-ovi modeli ActiveHybrid izvrstan su primjer kako inteligentno upravljanje energijom osigurava skladan rad motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora. Motorima u pomoć priskače i litij-ionska baterija vrhunskih performansi. Radom sustava upravlja inteligentan hibridni sustav. Rezultat toga je hibrid koji nudi maksimalnu učinkovitost uz vrhunske vozne značajke.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Podaci za BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1,9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 43
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 14,7

  Podaci za BMW 330e iPerformance limuzinu (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1,7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 39
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9 do 11.0

  Podaci za BMW 530e iPerformance limuzinu (1)(3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1,7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 38
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.1 do 13.1

  Podaci za BMW 740e iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,6-2,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 52-48
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 16,3-15,1

  Podaci za BMW 740Le xDrive iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,6-2,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 52-48
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 16,3-15,1

  Podaci za BMW X5 xDrive45e iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1*
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49*
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 23,0*

  * preliminarni, još nepotvrđeni podaci, podložni promjeni bez prethodne najave

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.