BMW eDrive.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.

BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalnO zadovoljstvo u vožnji - i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgru BMW eDrivea: električni motor, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalnO zadovoljstvo u vožnji - i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgru BMW eDrivea: električni motor, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

Read more
BMW eDrive
BMW eDrive
BMW eDrive

MOBILNOST KOJA GLEDA U BUDUĆNOST ZAHVALJUJUĆI OPCIJI BMW eDRIVE.

Koncept pogona BMW eDrive ima impresivnu dinamiku. S kombinacijom električnog motora, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentnog upravljanja energijom, pruža nadahnjujuće okretan doživljaj vožnje i ubrzanje koje oduzima dah. A kada se vozi isključivo na električnu energiju, vožnja je bez lokalnih emisija.

 • Električni motor

  Električni motor je inovativan razvoj BMW grupe i sastavni je dio svih BMW-ovih električnih modela. S napunjenom baterijom, BMW serije 7 iPerformance nudi, primjerice, maksimalni raspon od 48 kilometara u isključivo električnom načinu vožnje. To znači da će biti moguće pokriti većinu svakodnevnih udaljenosti bez lokalnih emisija. Ovisno o zahtjevima, električni motor se također može koristiti za postizanje osobito snažnih kratkih ubrzanja - kao što je slučaj kod pretjecanja.

 • Litij-ionska baterija visokih performansi

  Sva vozila s BMW eDrive tehnologijom dobivaju svoju energiju za električnu vožnju iz visokotehnološkog uređaja za pohranu električne energije. Litij-ionske baterije visokih performansi kombiniraju se s rashladnim sustavom koji stalno drži bateriju na optimalnoj radnoj temperaturi, čime se povećava maksimalna snaga i vijek trajanja. Punjenje je moguće gdje god je dostupna struja. Dovoljna je i konvencionalna kućna utičnica od 230 V.

 • Inteligentno upravljanje energijom

  Najbolja moguća učinkovitost i performanse koje su uvijek dostupne - ključni zadatak inteligentnog upravljanja energijom je jamčiti oboje. Dodatno nadzire daljnje funkcije BMW EfficientDynamics koje su posebno koordinirane za pogonske sustave sa sinkronim električnim motorom.

  Inteligentno upravljanje energijom optimizira učinkovitost električnog pogonskog sustava i baterije visokih performansi prediktivnom operativnom strategijom. Navigacijski podaci koriste se za izračun optimalnog vremena za vožnju električnom energijom ili punjenja baterije, unaprijed, ovisno o najprikladnijoj ruti i situaciji u vožnji. Time se štedi do deset posto energije - što vozaču omogućuje potpuno veću udaljenost koju može preći isključivo na električni pogon.

  Regeneracija kočione energije osigurava da se kinetička energija koja se oslobađa pri kočenju ili usporavanju sprema u litij-ionsku bateriju visokih performansi gdje je dostupna u bilo kojem trenutku kako bi se povećala ukupna učinkovitost.

  S ECO PRO načinom rada, pritisak na tipku je sve što je potrebno da se svi sustavi vozila okrenu prema učinkovitosti - i inteligentnom korištenju rezervi energije. Da bi to postigli, inteligentno upravljanje energijom smanjuje funkcije udobnosti prema potrebama vozača. Osim toga, vozač dobiva savjete za posebno učinkovitu vožnju preko upravljačkog zaslona kako bi se povećao maksimalni domet.

BMW X5 eDRIVE.

BMW X5 40e prvi je BMW-ov SAV (Sports Activity Vehicle) koji je spojio BMW-ov pametni sustav pogona na četiri kotača s BMW-ovim inovativnim sustavom priključnog hibrida. U ovoj se kombinaciji vozilo ističe prepoznatljivim BMW-ovim sportskim karakterom i luksuznim ozračjem, ali i učinkovitošću i ekološkom prihvatljivošću.

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3,4-3,3
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78-77
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 15,4-15,3

Pročitajte više

SVI MODELI S BMW eDRIVE TEHNOLOGIJOM

BMWi MODELI

BMW i8

BMW i8.

BMW i8 je spreman revolucionirati svoju klasu vozila. Kao prvi sportski automobil s potrošnjom i emisijskim vrijednostima kompaktnog automobila.

Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 2.1

Kombinirane emisije CO2 u g/km: 49

Kombinirana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 11.9
Read more
BMW i3

BMW i3.

BMW i3 redefinira održivu mobilnost: sa svojim pogonom isključivo na električnu energiju, ne samo da nadahnjuje nedostatkom emisija, nego i posebno okretnim i ugodnim doživljajem vožnje.

Kombinirane emisije CO2 u g/km: 0

Kombinirana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 12.9
Read more

BMW iPERFORMANCE MODELI

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Kombinacija opcije BMW eDrive i BMW TwinPower Turbo trocilindarskog benzinskog motora proizvodi 165 kW (224 KS) snage s kombiniranim emisijama CO2 u rasponu od 49 do 46 g/km i potrošnjom goriva od 2,1 do 2,0 l/100 km.
Read more

BMW 330e iPerformance limuzina.

Snažan četverocilindarski benzinski motor BMW TwinPower od 135 kW (184 KS) radi u kombinaciji s jakim električnim motorom koji donosi 65 kW (88 KS). Kombinirane emisije CO2 kreću se od 49 do 44 g/km, a potrošnja goriva kreće se od 2,1 do 1,9 l/100 km.
Read more

BMW 530e iPerformance limuzina

Glavne komponente pogona uključuju četverocilindarski benzinski motor s 135 kW (184 KS) s BMW TwinPower Turbo tehnologijom, električnim motorom od 70 kW (95 KS) i visokonaponskom litij-ionskom baterijom kapaciteta 9,2 kWh. Kada vozi samo na električnu energiju, vozilo ima raspon od oko 45 km, a električna brzina do 140 km/h.

* Te su vrijednosti privremeni podaci i još nisu potvrđeni.
Read more

BMW serije 7 iPerformance modeli.

BMW iPerformance modeli 740e, 740Le i 740Le xDrive pogoni snažan četverocilindarski benzinski motor BMW TwinPower Turbo 240 KS u kombinaciji s vrlo učinkovitim eDrive električnim motorom.
Read more

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW X5 xDrive40e iPerformance izgleda ambiciozno i pionirski u svakom pogledu. Unatoč snazi od 180 kW (245 KS), kombinirane emisije CO2 su samo 78 do 77 g/km. Potrošnja goriva je samo 3,4 do 3,3 l/100 km.
Read more

PUNJENJE.

Od jednostavnog punjenja kod kuće i stanica za punjenje ChargeNow mreže do Assistance Services - BMW koncept punjenja čini električnu vožnjom praktičnim iskustvom i apsolutnim zadovoljstvom u svakodnevnom životu.

 • Punjenje kod kuće

  Električna vozila imaju mnoge prednosti nad svojim konvencionalnim dvojnicima - jedan od njih ima "puni spremnik" svakog jutra. To je zato što ih se jednostavno i praktično puni kod kuće uz standardno isporučeni kabel za punjenje. Proces je još brži i praktičniji s uređajem BMW i "Wallbox": Ova stanica za punjenje za instalaciju na zid vaše kuće povećava maksimalne mogućnosti punjenja, čime se smanjuje vrijeme punjenja i idealno nadopunjuje dizajn BMW vozila.

 • Javno punjenje

  ChargeNow nudi pristup javnim stanicama za punjenje BMW i partnerima. Da bi se omogućilo jednostavno i optimalno korištenje različitih ponuda i tehnologija, BMW i je uključio veliki broj pružatelja usluga u ChargeNow mrežu. Kartica ChargeNow dopušta pristup i korištenje. Na kraju mjeseca dobit ćete izjavu s jasnim pregledom svih vaših operacija naplate pomoću ChargeNow kartice. Zahvaljujući opciji BMW i ConnectedDrive, sve dostupne stanice za punjenje prikazuju se putem BMW i ConnectedDrive usluge za navigaciju.

 • Status punjenja

  Pomoću aplikacije BMW Connected App možete jednostavno pratiti postupak punjenja u stvarnom vremenu putem svog pametnog telefona. Dodatno, raspon vožnje na električnu energiju i status napunjenosti baterije vašeg BMW-a također se mogu pregledati u bilo kojem trenutku. Daljinski upravljač može se koristiti za zakazivanje operacija punjenja preko tjednog mjerača vremena i za aktiviranje kontrole klima uređaja za vrijeme priprema za putovanje.

BMW ACTIVE HYBRID.

S pomoću tehnologija BMW EfficientDynamics BMW iznova postavlja standarde glede voznih značajki i učinkovitosti. BMW-ovi modeli ActiveHybrid izvrstan su primjer kako inteligentno upravljanje energijom osigurava skladan rad motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora. Motorima u pomoć priskače i litij-ionska baterija vrhunskih performansi. Radom sustava upravlja inteligentan hibridni sustav. Rezultat toga je hibrid koji nudi maksimalnu učinkovitost uz vrhunske vozne značajke.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Podaci za BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 46
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9 do 11.0

  Podaci za BMW 330e iPerformance limuzinu:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 44
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9 do 11.0

  Podaci za BMW 530e iPerformance limuzinu:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,0*
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 46*

  * Te su vrijednosti privremeni podaci i još nisu potvrđeni.

  Podaci za BMW 740e iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.2 to 2.0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 50 do 45
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.1 to 12.5

  Podaci za BMW 740Le iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.2 to 2.0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 51 do 45
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.3 to 12.6

  Podaci za BMW 740Le xDrive iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.5 to 2.1
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 56 do 49
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.9 to 13.2

  Podaci za BMW X5 xDrive40e iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3.3 to 3.3
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78 do 77
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 15.4 to 15.3

  Podaci za potrošnju goriva i emisije CO2 ovise o odabranoj veličini kotača i guma.

  Podaci izvan zagrada odnose se na osnovni model s prijenosom prema osnovnoj opremi; podaci u zagradi na modelu s opcijski dostupnim mjenjačem (vidi posebna oprema).

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenoj specifičnoj emisiji CO2 novih automobila naći ćete u smjernicama o potrošnji goriva i emisiji CO2 novih automobila koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mjestima i DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.