BMW eDrive.

PAMETAN. DINAMIČAN. ELEKTRIČAN.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

PAMETAN. DINAMIČAN. ELEKTRIČAN.

BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive donosi najveće zadovoljstvo u vožnji u gotovo posvemašnjoj tišini i bez emisija. Osnovu pogona BMW eDrive čine tri dijela: električni motor, litij-ionska baterija vrhunskih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

PAMETAN. DINAMIČAN. ELEKTRIČAN.BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive donosi najveće zadovoljstvo u vožnji u gotovo posvemašnjoj tišini i bez emisija. Osnovu pogona BMW eDrive čine tri dijela: električni motor, litij-ionska baterija vrhunskih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

BMW eDrive
BMW eDrive
BMW eDrive

MOBILNOST BUDUĆNOSTI UZ BMW eDRIVE

Koncept pogona BMW eDrive odlikuje se impresivnim voznim značajkama. Kombinacijom električnog motora, litij-ionske baterije vrhunskih performansi i inteligentnog upravljanja energijom pruža nadahnjujuće okretna vozna svojstva i ubrzanja koja oduzimaju dah. A u posve električnom režimu rada ne ispušta nikakve emisije.

 • Električni motor

  Električni motor inovativan je proizvod grupe BMW i ključni dio svih BMW-ovih modela na električni pogon. Kad je baterija posve puna, BMW X5 eDrive ima maksimalan domet od približno 30 kilometara u potpuno električnom režimu rada. To znači da ćete većinu svakidašnjih putovanja moći obaviti bez ispuštanja emisija. Ovisno o potrebama, električni se motor može iskoristiti za veća ubrzanja, primjerice pri pretjecanju.

 • Litij-ionska baterija vrhunskih performansi

  Sva vozila opremljena tehnologijom BMW eDrive energiju za vožnju na električni pogon dobivaju iz tehnološki naprednog uređaja za pohranu energije. Litij-ionske baterije vrhunskih performansi hlade se rashladnim sustavom koji radnu temperaturu održava optimalnom, čime im se povećava snaga i produžuje životni vijek. Punjenje je moguće gdje god imate pristup električnoj mreži. Čak je i obična 230-V kućna utičnica dovoljna za punjenje.

 • Inteligentno upravljanje energijom

  Najveća moguća učinkovitost i uvijek dostupne performanse − osnovni zadatak inteligentnog upravljanja energijom. Usto upravlja drugim funkcijama BMW EfficientDynamics posebno osmišljenima za pogone sa sinkronim električnim motorom.

  Inteligentno upravljanje energijom poboljšava učinkovitost električnog pogona i baterije vrhunskih performansi strategijom rada koja predviđa način uporabe. Sustav upotrebljava navigacijske podatke kako bi unaprijed izračunao najbolji trenutak da pokrene električni motor ili počne puniti bateriju, ovisno o ruti i uvjetima na cesti. To omogućuje uštedu energije od deset posto, što omogućuje i prelaženje veće udaljenosti na posve električni pogon.

  Obnavljanje energije kočenja omogućuje pohranu kinetičke energije koja se oslobađa pri kočenju ili usporavanju u litij-ionskoj bateriji. Ta je energija uvijek dostupna za trenutačno povećanje performansi.

  Na pritisak gumba uključuje se režim rada ECO PRO: svi sustavi prebacuju se u režim koji omogućuje štednju i pametno iskorištavaju zalihe energije. U tu svrhu inteligentno upravljanje energijom smanjuje intenzitet rada sustava za udobnost prema potrebama vozača. Usto će se na kontrolnom zaslonu prikazivati savjeti za štedljivu vožnju kako bi se povećao maksimalni domet.

BMW X5 eDRIVE.

BMW X5 40e prvi je BMW-ov SAV (Sports Activity Vehicle) koji je spojio BMW-ov pametni sustav pogona na četiri kotača s BMW-ovim inovativnim sustavom priključnog hibrida. U ovoj se kombinaciji vozilo ističe prepoznatljivim BMW-ovim sportskim karakterom i luksuznim ozračjem, ali i učinkovitošću i ekološkom prihvatljivošću.

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3,4-3,3
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78-77
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 15,4-15,3

SVI MODELI S BMW EDRIVE TEHNOLOGIJOM

BMWi MODELI

BMW i8. Sportski automobil budućnosti.

BMW i8 spreman je pokrenuti revoluciju u svojoj klasi kao prvi sportski automobil s potrošnjom goriva i emisijama kompaktnog automobila. Combined fuel consumption in l/100 km: 2.1 Combined CO2 emissions in g/km: 49 Combined electricity consumption in kWh/100 km: 11.9

BMW i3. Inteligentan i elektrizirajuć.

BMW i3 iznova definira održivu mobilnost: posve električni pogon ističe se izostankom emisija i iznimno okretnim i ugodnim iskustvom vožnje. Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0 Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12,9

PUNJENJE.

Od jednostavnog punjenja u udobnosti vlastitoga doma i stanica za punjenje koje su dio mreže Charge Now do usluga asistencije − BMW-ov koncept punjenja vožnju na električni pogon čini vrlo praktičnom i apsolutnim užitkom.

 • Punjenje kod kuće

  Električna vozila odlikuju se brojnim prednostima u odnosu na konkurente s konvencionalnim pogonom: jedna od njih je i pun spremnik svakog jutra. Razlog tome je što se s pomoću standardnog kabela za punjenje jednostavno i praktično mogu puniti kod kuće. Taj je postupak još brži i praktičniji s pomoću stanice za punjenje BMW i Wallbox: ta stanica za punjenje koju možete postaviti na zid vlastite kuće povećava snagu punjenja, što smanjuje vrijeme punjenja, i u skladu je s dizajnom vašeg BMW-a.

 • Punjenje u pokretu s uslugom ChargeNow

  ChargeNow omogućuje pristup javnim punionicama partnera BMW i. Za jednostavno i optimalno korištenje različitim uslugama i tehnologijama BMW i okupio je velik broj pružatelja usluga u mrežu ChargeNow. Kartica ChargeNow omogućuje pristup i korištenje uslugama. Na kraju mjeseca dobit ćete izvadak s jasnim pregledom punjenja uz uporabu kartice ChargeNow. Sve dostupne punionice prikazane su na zaslonu navigacijskog sustava BMW i ConnectedDrive.

 • Razina napunjenosti baterije

  Aplikacije ”BMW i Remote” i ”My BMW Remote for plug-in hybrids” omogućuju vam nadzor punjenja u stvarnom vremenu putem pametnog telefona. Aplikacija ”Remote App” također omogućuje praćenje preostalog dometa na električni pogon i stanja napunjenosti baterije. Aplikacija se može upotrijebiti za određivanje rasporeda punjenja i uključivanje klima-uređaja prije nego što uđete u vozilo.

BMW ACTIVE HYBRID.

S pomoću tehnologija BMW EfficientDynamics BMW iznova postavlja standarde glede voznih značajki i učinkovitosti. BMW-ovi modeli ActiveHybrid izvrstan su primjer kako inteligentno upravljanje energijom osigurava skladan rad motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora. Motorima u pomoć priskače i litij-ionska baterija vrhunskih performansi. Radom sustava upravlja inteligentan hibridni sustav. Rezultat toga je hibrid koji nudi maksimalnu učinkovitost uz vrhunske vozne značajke.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Podaci o potrošnji goriva i emisijama CO2 ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.


Navedeni podaci odnose se na osnovni model s mjenjačem koji je dio osnovne opreme.
Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila” koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.