PARKIRANJE BEZ STRESA.

Inteligentno parkiranje.

Kako se ne biste radovali isključivo putovanjima u svojem BMW-u nego i parkiranju, BMW ConnectedDrive sad nudi i sustave inteligentne pomoći pri parkiranju. Vaš BMW pomaže vam parkirati i čini manevriranje jednostavnijim, bržim i lakšim.

Pročitajte više
Stražnja kamera
Stražnja kamera omogućuje nadzor nad svime što se događa iza vozila. Širokokutni objektiv detaljno i iz najbolje perspektive prikazuje prepreke iza vozila na kontrolnom zaslonu u boji. Interaktivne linije za navođenje pokazuju je li parkirno mjesto dovoljno veliko za automobil i čine parkiranje jednostavnijim. Kad vučete i prikolicu, stražnja kamera pomaže funkcijom širokokutnog zumiranja. Tako vam više nikad ništa neće promaknuti.
Pročitajte više
Daljinsko parkiranje
Sustav daljinskog parkiranja omogućuje vašem BMW-u da se sâm parkira. Nakon što iziđete iz automobila, parkirat će se na usko mjesto prema naprijed ili unatrag. Sve što trebate učiniti je pritisnuti BMW-ov ključ sa zaslonom kako biste aktivirali funkciju daljinskog parkiranja izvan vozila. Cijeli postupak parkiranja nadziru sustav za nadzor parkirne udaljenosti, pomoć pri parkiranju i senzori na svim stranama vozila. Za uporabu funkcije daljinskog parkiranja vozilo mora biti postavljeno ravno i centrirano, okrenuto prema parkirnom mjestu ili u suprotnom smjeru. Tijekom postupka parkiranja vozač po potrebi može zaustaviti vozilo. Kad se automobil parkira, motor možete isključiti ključem. A kad je vrijeme da nastavite putovanje, motor možete ponovno uključiti ključem. Tijekom daljinski upravljanog izlaska iz parkirnog mjesta vozilo samo izlazi unatrag.
Pročitajte više
Pogled naokolo
Nova perspektiva gledanja na stvari: pogled naokolo nudi panoramski pogled u području od 270 stupnjeva. Uvelike poboljšava preglednost, osobito kad vozite kroz uske prostore ili parkirate na uskim parkirnim mjestima. To omogućuje kombinacija kamera u vanjskim retrovizorima i stražnje kamere. Povrh toga, dvije digitalne kamere na lijevoj i desnoj strani prednjeg dijela vozila prate situaciju sa strane i prikazuju je na kontrolnom zaslonu. To vam omogućuje pravodobno otkrivanje prometa koji nadolazi s lijeve ili s desne strane.
Pročitajte više
Nadzor parkirne udaljenosti
Olakšano je parkiranje i manevriranje u uskim prostorima. Nadzor parkirne udaljenosti sprijeda i straga upotrebljava ultrazvučne valove kako bi izmjerio udaljenost mogućih prepreka, upozorava vas zvučnim signalom i izmjerenu udaljenost prikazuje na kontrolnom zaslonu. Sustav se uključuje na udaljenosti manjoj od 80 cm dok se vozilo kreće, odnosno manjoj od 30 cm dok miruje.
Pročitajte više
 • Uvjeti/dostupnost

  Dostupnost:

  • podrobne informacije o dostupnosti u BMW-ovim modelima pronaći ćete u konfiguratoru za svoju zemlju
  • funkcija daljinskog parkiranja trenutačno je dostupna samo u BMW-u serije 7
Pomoć pri parkiranju

POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Parkirajte opušteno. Pomoć pri parkiranju sve čini jednostavnijim, čak i potragu za odgovarajućim parkirnim mjestom: do brzine od 35 km/h i najveće udaljenosti od 1,5 m od parkiranih automobila sustav mjeri potencijalna parkirna mjesta dostatna za bočno li okomito parkiranje, neovisno o tome jeste li ga aktivirali ili ne. Sve što je potrebno je odabrati mjesto i pritisnuti tipku pomoći pri parkiranju; vaš će BMW zatim sâm odabrati stupanj prijenosa, okretati upravljač te ubrzavati i kočiti. Tijekom potrage za parkirnim mjestom i samog parkiranja, sve se važne informacije prikazuju na kontrolnom zaslonu.

 • Uvjeti/dostupnost

  Dostupnost:

  • sustav pomoći pri parkiranju u prosincu 2013. zamijenio je potpuno automatski sustav pomoći pri parkiranju, dostupan u brojnim BMW-ovim modelima
  • detaljne informacije o dostupnosti u BMW-ovim modelima pronaći ćete u konfiguratoru za svoju zemlju

UŽIVAJTE U SVAKOM PUTOVANJU.

Inteligentna vožnja.

Ostanite opušteni tijekom cijelog putovanja. Sad se možete osloniti na sustave pomoći u vožnji BMW ConnectedDrive. Oni vam pomažu snaći se u gužvi, prema potrebi održavaju siguran razmak i brzo reagiraju u opasnim situacijama. Uživajte u osjećaju sigurnosti koji vam pruža vaš BMW.

Pročitajte više
Opustite se i prepustite upravljanje svojem BMW-u. Pomoć u gužvi uklanja napetost u monotonim situacijama na autocestama Europe i SAD-a. U vožnji gustim prometom pri brzinama do 60 km/h, sustav omogućuje da „klizite“ niz cestu i opušteno se snađete u gužvi. Sustav automatski održava željeni razmak od vozila sprijeda, sâm prilagođava brzinu, čak i potpuno zaustavlja vozilu i aktivno okreće upravljač. Vaše vozilo tako vam pomaže da ostanete u traci, sve dok barem jednu ruku držite na upravljaču.
Pročitajte više
Pomoć pri upravljanju i nadzor prometne trake sa sustavom za pomoć u gužvi može se uključiti kako bi pomogao vozaču u monotonim situacijama u prometu. Između 0 i 210 km/h sustav automatski upravlja vozilom i održava automobil u sredini trake. Napredni sustav upravljanja upotrebljava nekoliko radarskih sustava za nadzor područja i stereo-kameru. Sustav položaj vozila određuje praćenjem oznaka trake i vozila ispred. Automatski održava željenu udaljenost od vozila ispred i prilagođava brzinu automobila, prema potrebi će čak i potpuno zaustaviti vozilo, a usto i aktivno upravlja vozilom. Pomoć pri upravljanju i nadzor prometne trake predstavljaju još jedan važan korak prema ostvarenju visokoautomatizirane vožnje. Iako je sustav potpuno sposoban sâm upravljati vozilom, vozač je i dalje obvezan voziti s obje ruke na upravljaču. Senzori sustava prepoznati će ako vozač ne drži ruke na upravljaču i upozoriti vozača zvučnim signalom. Zatim će ući u stanje pripravnosti. To će se dogoditi i ako je uključen pokazivač smjera pri prestrojavanju ili ako zahtjevi sustava nisu ispunjeni, npr. ako je traka preuska.
Pročitajte više
Savršena reakcija na svaku opasnost: u kritičnoj situaciji aktivna zaštita poduzima mjere kojima vas štiti: zateže sigurnosne pojaseve, postavlja sjedala uspravno te zatvara prozore i krovni otvor. Nakon nesreće, sustav automatskog kočenja zaustavlja vozilo kako bi spriječio ili smanjio mogućnosti naknadnih sudara. Usto, sustav za nadzor usredotočenosti vozača preporučuje stanku ako prepozna simptome umora kako bi spriječio nesreću prije nego što do nje dođe.
Pročitajte više
Ostanite na kursu. Sustav za upozorenje na izlazak iz trake s upozorenjem na sudar temeljen na kamerama prati trake na udaljenosti od 50 metara i pri brzini većoj od 70 km/h. Prijeđete li preko trake s lijeve ili desne strane bez prethodnog uključivanja pokazivača smjera, sustav će vas upozoriti laganim vibriranjem upravljača. Sustav za upozorenje na sudar prepoznaje vozila ispred i upozorava vas ako se razmak od vozila previše smanji ili prepozna opasnost od sudara. To vam omogućuje da pravodobno reagirate i izbjegnete nesreću.
Pročitajte više
Vaš BMW pazi na vas. Kad vam se drugo vozilo približava odostraga velikom brzinom ili vam se nalazi u mrtvom kutu, upozorenje na izlazak iz trake pomaže vam pravilno procijeniti situaciju. Prepoznaju li da se u susjednoj traci nalazi vozilo, senzori radara upozorit će vas prikazom simbola u vanjskom retrovizoru. Ako nakon toga uključite pokazivač smjera, upravljač će zavibrirati, a simbol će zasvijetliti.
Pročitajte više
Pomoć u vožnji usklađuje rad sustava upozorenja na izlazak iz trake i upozorenja na sudar koji funkcioniraju s pomoću kamere. Sustav nadzora približavanja te sustav upozorenja na pješake s funkcijom kočenja u gradskoj vožnji upozorava i na sudare s vozilima ili pješacima pri brzinama između 10 i 60 km/h, a u slučaju krajnje nužde spreman je i zakočiti. Upozorenje na izlazak iz trake prepoznaje oznake na cesti i upozorava vozača vibriranjem upravljača ako postoji opasnost od nenamjernog izlaska iz trake pri brzinama većim od 70 km/h. Ako je pokazivač smjera uključen, što znači da namjeravate promijeniti traku, sustav ne aktivira upozorenje. Osim upozorenja na sudar i upozorenja na izlazak iz trake, sustav Pomoći u vožnji Plus sadržava i aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go i sustavom za pomoć u gužvi, koji preuzima nadzor nad sigurnosnim razmakom od vozila ispred i upravljanjem do brzine od 60 km/h, čime povećava sigurnost i udobnost u vožnji.
Pročitajte više
 • Uvjeti/dostupnost

  Dostupnost:

  • sustav pomoći u gužvi od prosinca 2013. dostupan je u brojnim BMW-ovim modelima. Može ga se upotrebljavati na autocestama diljem Europe i SAD-a.
  • podrobne informacije o dostupnosti u BMW-ovim modelima pronaći ćete u konfiguratoru za svoju zemlju
  • pomoć pri upravljanju i nadzor prometne trake sa sustavom za pomoć u gužvi dostupna je samo za BMW serije 7
Aktivni tempomat s funkcijom STOP & GO

AKTIVNI TEMPOMAT S FUNKCIJOM STOP & GO.

Održava siguran razmak kako biste se mogli opustiti. Aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go i radarski sustav za nadzor približavanja s aktivnim kočenjem pružaju vam učinkovitu podršku u svakom trenutku. Senzori radara neprestano skeniraju cestu, prilagođavaju brzinu vozila i održavaju siguran razmak od vozila ispred vas. Kad se promet ponovno raščisti, sustav automatski ubrzava. A zahvaljujući nadzoru približavanja u svakom trenutku možete uživati u sigurnoj vožnji – čak i ako tempomat nije uključen. Prije nego što naglo zakoči, vozilo će vas upozoriti vizualnim, a zatim i zvučnim signalom Ako ne zakočite sami, vaš BMW će reagirati i zakočiti umjesto vas.

 • Uvjeti/dostupnost

  Dostupnost:

  • sustav pomoći u gužvi od prosinca 2013. dostupan je u brojnim BMW-ovim modelima. Može ga se upotrebljavati na autocestama diljem Europe i SAD-a.
  • detaljne informacije o dostupnosti u BMW-ovim modelima pronaći ćete u konfiguratoru za svoju zemlju

SVE PRED VAŠIM OČIMA.

Inteligentna vidljivost.

Gdje god vas put povede, uvijek biste trebali vidjeti sve. Inovativne tehnologije vidljivosti to čine posve jednostavnim. Oni vam pomažu u opasnim situacijama i jamče najbolju vidljivost noću. Vidite više s vašim BMW-om.

Pročitajte više
Ranije vidite sve što vam dolazi ususret. Bočni pogled omogućuje vam da zavirite iza ugla u nepreglednim križanjima dok vam je pogled zapriječen. Dvije kamere ugrađene u prednje blatobrane omogućuju vam praćenje prometa koji nadolazi sa strane. Slika s kamera prikazuje se na kontrolnom zaslonu i omogućuje vam praćenje promete.
Pročitajte više
Sustav za informacije o ograničenju brzine s pokazivačem zabrane pretjecanja pokazuje vam trenutačno ograničenje brzine i eventualnu zabranu pretjecanja na instrumentnoj ploči ili na Head-Up Displayu, ako je vozilo njime opremljeno. Posebna kamera prati prometne znakove. Kamera ugrađena u unutarnjem osvrtnom zrcalu ispravno prepoznaje sve piktografske znakove (prikaze kamiona, prikolica itd.). To vam omogućuje da posvetite potpunu pozornost na cestu i druge sudionike u prometu.
Pročitajte više
Revolucija u sigurnoj vožnji noću: BMW Night Vision s dinamičnom svjetlosnom točkom upotrebljava termalnu tehnologiju za prepoznavanje ljudi i većih životinja uz cestu, čak i na većim udaljenosti i osvjetljava ih prema potrebi. To vam omogućuje iznimno jasan pogled na sve što vam ne bi smjelo promaknuti noću. Dođe li do opasne situacije, sustav će na zaslonu i na Head-Up Displayu prikazati upozorenje. U slučaju neizbježne opasnosti, treperit će crveni simbol upozorenja (na životinju ili osobu). Usto se oglašava zvučni signal, a kočni sustav prelazi u stanje pripravnosti za naglo kočenje.
Pročitajte više
Više svjetla znači više sigurnosti. Automatsko obaranje dugog svjetla automatski pali i gasi dugi snop vašeg BMW-a noću. Kamera ugrađena blizu unutarnjeg osvrtnog zrcala nadzire promet i reagira na sve izvore svjetlosti na udaljenostima do 1000 metara. Ovisno o vidljivosti, sustav odlučuje treba li uključiti dugi snop svjetala.
Pročitajte više
BMW Selective Beam noćnu vožnju čini ugodnijom i sigurnijom. Po mraku nudi odličnu vidljivost bez zasljepljivanja drugih vozača. Sustav otkriva druge sudionike u prometu i selektivno ih isključuje iz dometa dugog snopa glavnih svjetala vozila. Domet snopa od 400 metara jamči rano zamjećivanje opasnosti.
Pročitajte više
BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Uvijek svjesni što slijedi. I to nije sve. Dok ste vi usredotočeni na cestu, BMW-ov Head-Up Display u boji projicira sve podatke o vožnji u vaše vidno polje, uključujući informacije o trenutačnoj brzini, upozorenja na sudar, informacije o ograničenju brzine ili poruke za kontrolu. Kad ne morate stalno micati pogled s ceste na instrumentnu ploču vozite sigurnije i ugodnije.

 • Uvjeti/dostupnost

  Dostupnost:

  • detaljne informacije o dostupnosti u BMW-ovim modelima pronaći ćete u konfiguratoru za svoju zemlju