TRAŽITE SVE. PRONAĐITE SVE.

BMW ConnectedDrive od A do Z.

Imate li pitanja o BMW ConnectedDrive? Tražite li određenu opremu? Ili želite detaljnije informacije? Odgovor ćete sigurno pronaći u našem pojmovniku BMW ConnectedDrive.

Pročitajte više

OD A DO E

 • Aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go

  Opuštena vožnja i u najgušćem prometu: aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go u svakom trenutku održava siguran razmak od vozila ispred. Ako se promet potpuno zaustavi, sustav koči dok se vozilo ne zaustavi i zatim samostalno ponovno pokreće automobil čim se situacija raščisti.
  Aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go ponajprije je namijenjen putovanjima na autocestama i otvorenim cestama. Tri radarska senzora dometa do 150 metara neprestano skeniraju cestu u smjeru vožnje. Kad se približite vozilu ispred vas, motor i kočnice prilagođavaju brzinu kako bi razmak do vozila ostao jednak, a po potrebi i potpuno zaustavljaju vozilo.
  Kad se promet ispred ubrza, aktivni tempomat ponovno ubrzava vozilo dok ne postigne željenu brzinu. Kako bi automobil ponovno krenuo nakon što se zaustavi, vozač mora kratkim pritiskom papučice gasa ili pritiskom tipke sâm dati naredbu da se vozilo pokrene. Ako zaustavljanje traje od 1 do 3 sekunde, vozilo samo kreće. Možete programirati do četiri brzine krstarenja i aktivirati ih na pritisak gumba. Brzine možete namjestiti u rasponu od 30 do 180 km/h.
  Sigurnosni razmak izračunava se u sekundama umjesto u metrima, što će vam osigurati dovoljno vremena za reakciju, neovisno o brzini. Taj sustav pomoći u vožnji ponajprije namijenjen udobnosti nudi i veliku razinu sigurnosti. Navigacijski sustav i DSC prepoznaju naglo skretanje i prilagođavaju brzinu u skladu s time.
  Na višetračnim cestama sustav prepoznaje vozila koja voze u susjednoj traci. Nadalje, ako u bilo kojem trenutku želite preuzeti potpunu kontrolu nad vozilom, sve što trebate učiniti je kratko pritisnuti papučicu gasa ili kočnice kako biste isključili sustav.
  Aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go nije autopilot. To znači da će vozač, ako vozilo ispred zakoči snažnije od očekivanog ili sustav prepozna opasnu situaciju, dobiti zvučna i vizualna upozorenja da poduzme određene mjere. Vožnja u gustom prometu tako postaje mnogo jednostavnija, a umarajuće situacije poput prometnih gužvi jednostavnije je svladati.

 • Aktivna zaštita

  Aktivna zaštita preventivni je sustav zaštite putnika, dio tehnologije BMW ConnectedDrive.
  Ako sustav prepozna opasnu situaciju, zateže prednje sigurnosne pojaseve, postavlja električno namjestiva sjedala u uspravan položaj te zatvara bočne prozore i krovni otvor, ako je vozilo njime opremljeno. Te situacije uključuju naglo kočenje koje je poduzeo vozač ili naznake velikog podupravljanja ili preupravljanja. U određenim izvanrednim situacijama sustav će zaustaviti vozilo najjačom primjenom kočnica. To smanjuje opasnost od naknadnog sudara ili ga potpuno sprječava. Usto, sustav za nadzor usredotočenosti vozača nadzire vaše kretnje za upravljačem i prati simptome umora. Sustav analizira upravljanje i reagira na nepravilnosti tako što na kontrolnom zaslonu savjetuje da se zaustavite i odmorite.

 • Amazon Music

  Aplikacija Amazon Music sad je kompatibilna s BMW-ovim aplikacijama i omogućuje pretraživanje i reprodukciju vaše glazbe pohranjene u oblaku na armaturnoj ploči vašeg BMW-a. Aplikacija omogućuje pretraživanje po kategorijama žanra, izvođača, pjesme i slobodno pretraživanje upisivanjem teksta. U vašem osobnom Amazon oblaku nalazi se sva glazba koju ste kupili iz Amazonove fizičke ili digitalne trgovine glazbe te glazba koju ste prenijeli aplikacijom Scan&Match.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Amazon Music može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Audible

  Aplikacija Audible za iPhone, iPad, Android i Windows Phone omogućuje preuzimanje nekoliko desetaka tisuća naslova audioknjiga.
  Aplikacija nudi dodatne funkcije, poput načina rada ”sleep”, upravljanje bez gumba, reprodukciju pri preuzimanju ili prijenos audioknjiga iz vaše zbirke na vaš iPhone putem Wi-Fi-ja.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Audible može se razlikovati ovisno o tržištu.

 • AUPEO! Osobni internetski radio

  Vaš osobni internetski radio. Sad možete slušati ono što doista želite. Bez obzira na to koje glazbenike volite slušati i kakvog ste raspoloženja.
  Otkrijte novu glazbu vašeg omiljenog žanra ili s jedne od 150 radiopostaja. Pjesme koje vam se sviđaju možete označiti i prilagoditi prijam svojem ukusu.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije AUPEO! može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Bluetooth

  Međusklop Bluetooth BMW ConnectedDrive spaja pametne telefone u intuitivan koncept prikaza podataka i upravljanja uređajima.
  To omogućuje izravan pristup najvažnijim podacima i funkcijama mobilnog uređaja iz udobnosti vašeg vozila, a istodobno je sigurno i ugodno za uporabu. U svakom trenutku može se priključiti još jedan uređaj. Za određene uređaje u dodatnoj je opremi dostupan i BMW-ov adapter koji se priključuje u USB priključak. On spaja telefon s antenom vozila i istodobno puni bateriju. Bežična reprodukcija glazbe Bluetoothom omogućuje reprodukciju glazbe s prijenosnog uređaja na radiouređaju vašeg vozila.
  Ako mobilni telefon podržava prijenos podataka Bluetoothom, na informacijskom zaslonu možete pregledavati e-poštu, SMS poruke, popis poziva, imenik, rokovnik i trenutačne informacije o pjesmi koja svira. Funkcija izgovaranja pisanog teksta pročitat će vam sadržaj poruke na radiouređaju. Ovisno o odabranoj opremi, mobilnim telefonom možete upravljati intuitivnim iDrive Controllerom, funkcionalnim oznakama, multifunkcijskim upravljačem ili glasovnim naredbama.

 • Bluetooth ured

  Vaš pametni telefon olakšava mnogo toga: možete primati e-poštu gdje god se nalazili, organizirati sastanke i planirati svoj dan. BMW ConnectedDrive Bluetooth ured brojne funkcije vašeg pametnog telefona prikazuje u glavnom izborniku vozila.
  Više od običnog telefoniranja: funkcije najnovijih pametnih telefona čine ih vrhunskim mobilnim komunikacijskim centrima, a sada ih možete učinkovito upotrebljavati i u vašem BMW-u. Međusklop Bluetooth u vašem automobilu u svakom trenutku nudi pristup najvažnijim uredskim funkcijama. Pregledajte svoje sastanke, kalendar, informacije i poruke na zaslonu vozila ili ih preslušajte na zvučnicima svojeg audiosustava s pomoću funkcije izgovaranja pisanog teksta.
  Sustav omogućuje prikaz vaših sastanaka za posljednjih 20 i sljedećih 50 dana, a svi se brojevi telefona zapisani u imeniku mogu lako i brzo odabrati kako bi se uspostavio poziv. Naravno, sustav prikazuje i slike pozivatelja: kontrolni zaslon pokazat će vam tko vas zove. BMW ConnectedDrive jamči apsolutnu mobilnost vašeg mobilnog telefona i uvijek vas drži u tijeku.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive inteligentno spaja vozilo, vozača i vanjski svijet. Omogućuje vam da uvijek budete povezani, ali slobodni.
  Brojne usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive i inteligentni sustavi pomoći u vožnji pomažu vozačima BMW-a u svakom pogledu, neovisno o tome žele li više udobnosti, zabave na putovanju ili sigurnosti u vožnji.
  BMW spaja brojnu tehnologiju u sustavu BMW ConnectedDrive i pruža vozačima jedinstven oblik mobilnosti. Jednostavnije: više čistog užitka u vožnji.

 • BMW eDrive navigacija

  Sustavna održivost zahtijeva sustavnu povezanost. Stanje baterije i domet na električni pogon možete vidjeti u bilo kojem trenutku u unutrašnjosti svojeg vozila. Upotrebljavajte usluge eDrive za navigaciju kako biste sigurno stigli do odredište. Zemljovidi navigacijskog sustava prikazuju besplatne stanice za punjenje kako biste svoj BMW eDrive mogli brzo i jednostavno napuniti dok ste na putovanju.

 • BMW i ConnectedDrive navigacija

  Usluge BMW i ConnectedDrive za navigaciju nude sve informacije koje će vožnju na električni pogon učiniti jednostavnijom i praktičnijom. U središtu tih usluga sustav je praćenja dometa s dinamičkim zemljovidom dosega vozila koji u obzir uzima ključne čimbenike, primjerice napunjenost baterije, vaš stil vožnje, topografiju rute i trenutačno stanje u prometu. Otkrije li sustav da vas neki od čimbenika onemogućava da stignete do odredišta, upotrijebit će funkciju ECO ROUTE da preporuči alternativnu rutu na kojoj će automobil potrošiti manje energije, uključiti učinkoviti režim rada ECO PRO+ ili prikazati stanice za punjenje na putu do odredišta.

 • BMW i Remote

  Aplikacija BMW i Remote u svakom trenutku omogućuje pristup detaljnim informacijama o trenutačnom stanju vašeg BMW-a i.
  To uključuje prikaz dometa, stanje i kapacitet baterije, servisne poruke i lokaciju vozila. Klima-uređaj i visokonaponska baterija mogu se uključiti s pametnog telefona prije putovanja kako bi vas u vašem BMW-u i dočekala idealna temperatura kad uđete u njega i kako bi se zajamčile optimalne performanse baterije. Aplikacija BMW i Remote omogućuje i planiranje rute. Važne lokacije, poput dostupnih stanica za punjenje, možete poslati svojem vozilu prije nego što krenete na putovanje.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  * Funkcijama aplikacije BMW i Remote možete upravljati i pametnim satovima Samsung Gear S i Apple Watch.

 • BMW M Laptimer

  Otkrijte na koji način desetinke sekunde i ubrzanja čine dio zadovoljstva u vožnji. Aplikacija BMW M Laptimer pomagalo je za analizu podataka na trkaćim stazama koji uključuje i automatsko mjerenje vremena kruga. Za to upotrebljava precizne podatke BMW-ovih senzora svih BMW-a opremljenih posebnom opcijskom opremom BMW aplikacije*.
  Vaš stil vožnje ocjenjuje se na temelju analize podataka poput kuta zakrenutosti upravljača, pritiska na papučicu gasa i G-sile koje pritom nastaju. S njom ćete postati precizniji i vještiji i tako poboljšati svoja vremena krugova.
  Pohranjene rezultate možete objaviti na Facebooku i Twitteru. Za još bolji osjećaj vožnje trkaćim stazama, zabilježene podatke možete i e-poštom razmijeniti s prijateljima i uspoređivati kako je tko prošao koji zavoj.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila. Vremena krugova možete analizirati i na svojem iPhoneu.
  *Zahtijeva posebnu opcijsku opremu usluga ConnectedDrive i navigacijski sustav Professional.

 • BMW Night Vision

  Najveća moguća vidljivost za najveću sigurnost noću: BMW Night Vision s dinamičnom svjetlosnom točkom čak i na većoj udaljenosti prepoznaje pješake u mraku i osvjetljava ih prema potrebi.
  Sustav usmjerava jedan od dva snažna reflektora prema pješacima u mraku kako bi ih osvijetlio. Svjetlo učinkovito upozorava vozače i pješake na potencijalno opasnu situaciju. Kad su svjetla oborena, leće dinamičnih reflektora dodatno su osvijetljene za upečatljiv vizualan dojam.
  Infracrvena kamera snima prostor ispred vozila i upozorava vozača na osobe uz cestu. Sustav prepoznaje objekte koji oblikom podsjećaju na ljude i prikazuje ih kao žute termičke slike. Sliku istodobno analizira kontrolni uređaj i po želji je prikazuje na kontrolnom zaslonu.
  BMW Night Vision s dinamičkim reflektorom prepoznaje pješake i računa njihov položaj i udaljenost. Uzima u obzir brzinu i kut zakrenutosti upravljača kako bi utvrdio postoji li kakva opasnost i, ako postoji, prikazuje simbol upozorenja na instrumentnoj ploči ili na opcijskom BMW Head-Up Displayu. U iznimno opasnim situacijama uz vizualno upozorenje sustav oglašava i zvučno upozorenje te priprema automobil na kočenje.
  Ovisno o okolini, sustav automatski prepoznaje pješake na udaljenosti od približno 100 m, ali vozač vidi njihovu sliku i na većim udaljenostima.

 • BMW Online

  Aplikacije za pretraživanje dostupne kao dio opcija aplikacija BMW Online pomažu u brojnim situacijama korisnim savjetima prilagođenim vozaču.
  Iskoristite prednosti portala Yelp, potražite stanice za punjenje i ljekarne te cijene goriva, informacije o zemlji, zračne luke, hotele, web-kamere ili iSki kako biste uvijek bili najbolje obaviješteni. Dostupne su i druge usluge, primjerice poštanskih ureda, bankomata, obavijesti o parkirnim mjestima, pretraživanje registracijskih tablica, vodič za putovanja, fotografije odredišta, cijene dionica, programi kinodvorana, devizni tečaji, vremenska prognoza i aplikacija Kicker.
  Vi odlučite što želite znati, aplikacije u vašem BMW-u dat će vam odgovor.

 • BMW Online News

  Tko kaže da morate živjeti bez novosti i drugih važnih informacija kad ste na cesti? U svojem BMW-u nećete ništa propustiti: BMW Online drži vas u tijeku o svemu što se zbiva u svijetu.
  BMW Online omogućuje praćenje najnovijih vijesti odabranih prema željenim kategorijama, primjerice poslovne ili sportske vijesti. Kako biste se mogli usredotočiti na promet, vaš audiosustav pročitat će vam vijesti naglas.
  Tu ćete funkciju pronaći u svojem vozilu u izborniku BMW Online News.

 • BMW Online Office

  Stigla vam je pošta. BMW Online omogućuje primanje i odgovaranje na e-poštu u bilo kojem trenutku izravno iz vašeg vozila.
  Ostanite povezani gdje god i kad god to poželite: BMW ConnectedDrive s uslugom BMW Online omogućuje primanje, čitanje i odgovaranje na e-poštu dok ste na putu. Jednostavno podesite poštanski sandučić s vlastitom adresom e-pošte, primjerice Google™ Mail, na vašem osobnom računalu putem korisničkog portala BMW ConnectedDrive. BMW Online Office omogućuje vam stvaranje poštanskih sandučića odabranih pružatelja usluga e-pošte. Ako imate više računa e-pošte istog pružatelja, u izborniku će biti jasno razdvojeni. Gdje god se nalazili u određenom trenutku, poruke će vas uvijek pronaći, najbržim mogućim putem.

 • BMW Online Weather

  Bilo sunce ili kiša: BMW ConnectedDrive uvijek će vas obavijestiti kakvo će vas vrijeme čekati na odredištu.
  Pogledajte BMW Online u svojem vozilu i pronađite dnevnu prognozu i prognozu za sljedećih pet dana. Kako biste uvijek bili u tijeku, kliknite na poveznicu radara za praćenje kiše aplikacija BMW Online. Vaš BMW neće vas iznevjeriti.

 • BMW Routes

  BMW Routes interaktivni je planer rute koji vozačima omogućuje da jednostavno preuzmu rute koje im preporučuje BMW ili da sami isplaniraju rutu na svojem računalu, pošalju je svojem BMW-u i preuzmu je u navigacijski sustav.
  Na stranici www.bmw-route.com pronaći ćete brojne predložene rute za Njemačku i druge europske zemlje. Svaka ruta ima vlastiti karakter, određen profilom ceste, krajolikom i stajalištima. Katkad je fokus na zahtjevnim zavojima, katkad na zanimljivim zgradama li muzejima. Svaki prijedlog sadržava dodatne detaljne informacije i fotografije potencijalnih usputnih stajališta te prijedloge restorana i hotela koje vrijedi posjetiti.
  Kupci pretplaćeni na uslugu BMW ConnectedDrive mogu se okoristiti uslugom BMW Online za preuzimanje ruta u navigacijski sustav, gdje ih mogu uređivati, odnosno mijenjati odredišta i stajališta. Svojem vozilu možete prenijeti i planirane rasporede. Pohranite ih na USB memoriju i priključite je u USB utor u svojem BMW-u ili pohranite raspored na portalu BMW Online prije putovanja.
  Za uporabu usluge BMW Routes potreban je intuitivni operativni sustav iDrive i navigacijski sustav Professional.

 • Calendar (Rokovnik)

  Aplikacija BMW Connected prikazuje vaš rokovnik na zaslonu vozila i na zahtjev čita naglas sastanke kako više nikad ne biste zaboravili sastanak.
  Aplikacija BMW Connected omogućuje vam da putem kontrolnog zaslona vozila upotrebljavate sljedeće aplikacije:
  Povezani gdje god bili: Twitter.
  Ponesite svoje društvene mreže sa sobom i pratite statuse u pokretu.
  Prava postaja u pravom trenutku: Web radio.
  Web radio omogućuje pristup bezbrojnim radijskim postajama iz cijeloga svijeta.
  Pronađite pravi put, čak i pješice: Last mile.
  Dođite na odredište koje ste upisali u svojem navigacijskom sustavu čak i kad niste u vozilu i sigurno pronađite svoj automobil u svakom trenutku.
  Uvijek u toku: News.
  Vaša osobna usluga praćenja novosti: pratite najnovije novosti putem RSS-a.
  Napredne informacije – Wiki Local.
  Saznajte više o svojoj trenutačnoj lokaciji, odredištu ili regiji. Uz WikiLocal uvijek ćete imati sve informaicije.
  Štedljiva putovanja: ECO PRO Analyser
  Štedljiva vožnja postaje dječja igra. ECO PRO Analyser prati koliko učinkovito ubrzavate, kočite i mijenjate stupnjeve prijenosa i ocjenjuje vas (0 – 5 zvjezdica). Korisni savjeti za eko-vožnju pomažu vam usvojiti još učinkovitiji način vožnje.*
  Aplikacija BMW Connected obavještava vas o trenutačnoj dostupnosti aplikacija kompatibilnih s vašim BMW-om.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.

 • ConnectedDrive usluge

  Posebna opcijska oprema usluga ConnectedDrive nudi pristup svijetu BMW ConnectedDrive. Omogućuje i uporabu brojnih usluga i aplikacija različitih kategorija koje uključuju putovanje, poslovanje i zabavu.
  Funkcije poput My Info/Send to Car ili aplikacije BMW Online omogućuju vam da uvijek budete u tijeku. BMW Routes, BMW Online Weather i ECO PRO Analyser savršene su za putovanje i navigaciju. Zahvaljujući funkcijama Bluetooth Office, BMW Online Office i drugim, u svoj BMW možete ponijeti i svoj ured. Deezer, Spotify i Stitcher obogatit će vaše iskustvo. Funkcija Personal Image omogućuje vam da sa sobom na putovanje ponesete sve svoje omiljene fotografije. Možete naručiti i pretplatiti se na druge usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive, poput usluge Concierge, pristupa internetu ili prometnih informacija u stvarnom vremenu.

 • Dazzle-free High-Beam Assistant (Sprječavanje zasljepljivanja)

  Automatsko uključivanje dugih svjetala bez zasljepljivanja vožnju noću čini ugodnijom i sigurnijom. Ta vam oprema nudi osigurava najbolju vidljivost u mraku bez zasljepljivanja drugih vozača.
  Sustav otkriva druge sudionike u prometu i selektivno ih isključuje iz dometa dugog snopa glavnih svjetala vozila. Domet svjetala dulji od 400 metara osigurava otkrivanje opasnosti u pravo vrijeme i jamči bolje praćenje prometa. Automatsko uključivanje dugih svjetala bez zasljepljivanja zahtijeva prilagodljiva LED glavna svjetla ili prilagodljiva glavna svjetla.

 • Deezer

  Deezer je vodeći svjetski glazbeni servis koji nudi trenutačan i neograničen pristup glazbi koju volite. Nezaboravnim putovanjima potrebna je nezaboravna glazba. Upravo to donose vam Deezer i BMW ConnectedDrive.
  Posjetite stranicu www.deezer.com i uživajte u 15 dana besplatne usluge Deezer Premium. Premium+ omogućuje:

  • neograničeno slušanje milijuna pjesama uz vrhunsku kvalitetu zvuka.
  • preuzimanje glazbe na vaš uređaj za slušanje kad niste spojeni na internet.
  • posvećivanje glazbi pozornosti koju zaslužuje. Bez oglasa, bez prekida.
  • sastaviti vlastitu glazbenu kolekciju sa svim najdražim izvođačima, albumima i popisima za reprodukciju.
  • odabiranje tisuća izvođača i radijskih postaja prema žanrovima.
  • dobivanje preporuka naših glazbenih urednika.
  • spremite svu svoju glazbu na Deezer kako bi sva vaša glazba bila na jednom mjestu.

  Više o usluzi Premium+ saznajte na poveznici Premium+ [link: http://www.deezer.com/en/offers/premiumplus]
  Račun Deezer Premium+ i besplatni račun Discovery omogućuju vam uživanje u tisućama raznovrsnih radijskih kanala.
  Samo sjednite u svoj BMW i uživajte u personaliziranoj glazbi.
  Za uporabu Deezera preuzmite najnoviju inačicu aplikacije Deezer za iPhone i USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s automobilom. Nakon toga ćete pojedinačne funkcije moći birati iDrive Controllerom, zaslonom i audiosustavom vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Deezer može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Driver Profiles (Vozački profili)

  Vozački profili vozačima omogućuju pohraniti i pozvati vlastite postavke vozila – od visine sjedala i željenog režima rada do omiljene radiostanice.
  Vozači BMW-a mogu odrediti postavke brojnih multimedijskih sustava te sustava za vožnju i udobnost onako kako žele. Kad vozač iziđe iz vozila, postavke kontrolnih jedinica automatski se pohranjuju u datoteku profila i dodjeljuju ključu s daljinskim upravljanjem koji je upotrijebljen. Te se postavke aktiviraju svaki put kad se upotrijebi taj ključ. Tako se na tri ključa mogu pohraniti tri različita vozačka profila. To je praktično kad više osoba dijeli isti automobil, odnosno ako ga se upotrebljava kao poslovni automobil. Ako se upotrebljava samo jedan ključ, različitim vozačkim profilima može se pristupiti i putnim računalom na kontrolnom zaslonu. Profil se može preimenovati, brisati ili prenijeti kako bi ga se moglo upotrijebiti u drugom BMW-u. To možete učiniti spajanjem USB memorije u USB priključak ili tako što ćete pohraniti profil na portal BMW Online i zatim mu pristupiti otamo.
  Vozački profili dio su tehnologija BMW ConnectedDrive koje pametno spajaju vozača i vozilo s vanjskim svijetom. Mogu se upotrebljavati za pohranu brojnih postavki: radiostanica, audiosustava, navigacije, funkcijskih oznaka, sjedala, osvrtnih zrcala, upravljača, kamere, svjetala, središnjeg zaključavanja, Head-Up Displaya, klima-uređaja, jezika, sustava pomoći u vožnji i voznih značajki. U svako vozilo može se pohraniti četiri profila.

 • Driving Assistant (Pomoć u vožnji)

  Paket pomoći u vožnji povezuje sustav upozoravanja na napuštanje trake i sustav nadzora približavanja koje rade s kamerama i funkcijom pomoćnog gradskog kočenja.
  Upozorenje na izlazak iz trake prepoznaje oznake na cesti i upozorava vozača vibriranjem upravljača postoji li opasnost od nenamjernog izlaska iz trake na brzinama većim od 70 km/h. Ako je pokazivač smjera uključen, što znači da namjeravate promijeniti traku, sustav ne aktivira upozorenje.
  Nadzor približavanja s funkcijom kočenja u gradskoj vožnji otkriva vozila, a sustav upozorenja na pješake s funkcijom kočenja u gradskoj vožnji reagira na pješake. Kad se aktivira sustav upozorenja na sudar a vozilo ispred vas naglo zakoči, vaš BMW odmah reagira. Reakcije su postupne. Prvo se prikazuje znak upozorenja. Zatim znak počinje treperiti uz zvučno upozorenje. Posljednja je funkcija automatskog kočenja, aktivna na brzinama do 60 km/h. U slučaju sustava upozorenja na pješake, koji radi na brzinama između 10 i 60 km/h, samo je jedan stupanj upozorenja na opasnost. Ako sustav upozori na mogući sudar, kočnice se istodobno pripremaju za bržu reakciju. Ako je potrebno, sustav će samostalno započeti kočenje. Rad sustava može biti ograničen u uvjetima lošeg osvjetljenja i magle.

 • Pomoć u vožnji Plus

  Opcija opreme Pomoć u vožnji Plus sadrži sustave koji su dio opreme Pomoć u vožnji, primjerice sustav upozoravanja na napuštanje trake i sustav nadzora približavanja te sustav upozorenja na pješake s funkcijom kočenja u gradskoj vožnji, ali i aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go te sustav pomoći u gužvi.

 • ECO PRO Analyser

  ECO PRO Analyser dio je besplatne aplikacije BMW Connected. On ocjenjuje vozačev način vožnje, odnosno kako učinkovito ubrzava, koči i mijenja stupnjeve prijenosa. Tako možete povećati domet svojeg vozila. Korisni savjeti za eko-vožnju pomažu vam usvojiti još učinkovitiji način vožnje.*
  Aplikacija BMW Connected omogućuje vam da putem kontrolnog zaslona vozila upotrebljavate sljedeće aplikacije:
  Povezani gdje god bili: Twitter.
  Ponesite Twitter sa sobom i pratite tweetove u pokretu.
  Sve informacije dostupne na jednom mjestu: Calendar.
  Aplikacija BMW Connected prikazuje vaš rokovnik na zaslonu vozila i na zahtjev čita naglas sastanke kako više nikad ne biste zaboravili sastanak.
  Prava postaja u pravom trenutku: Web radio.
  Web radio omogućuje pristup bezbrojnim radijskim postajama iz cijeloga svijeta.
  Pronađite pravi put, čak i kad ste pješice: Last mile.
  Dođite na odredište koje ste upisali u svojem navigacijskom sustavu čak i kad niste u vozilu i sigurno pronađite svoj automobil u svakom trenutku.
  Uvijek u toku: News.
  Vaša osobna usluga praćenja novosti: Pratite najnovije novosti putem RSS-a.
  Napredne informacije – Wiki Local.
  Saznajte više o svojoj trenutačnoj lokaciji, odredištu ili regiji. Uz WikiLocal uvijek ćete imati sve informaicije.
  Aplikacija BMW Connected obavješćuje vas o trenutačnoj dostupnosti aplikacija kompatibilnih s vašim BMW-om.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.

OD F DO I

 • Glympse

  Glympse vam omogućuje obavijestiti druge o svojoj lokaciji u stvarnom vremenu putem SMS-a, e-pošte, Facebooka ili Twittera.
  Aplikacija vam omogućuje slanje poveznica odabranim primateljima koji ih onda mogu upotrebljavati za praćenje vašeg očekivanog vremena dolaska i vaše trenutačne lokacije. S pomoću funkcije tajmera sami možete odrediti koliko će dugo vaša lokacija biti vidljiva. Registracija nije potrebna.
  Aplikaciju možete upotrebljavati u svojem vozilu u kombinaciji sa svojim pametnim telefonom. Za to trebate preuzeti aplikaciju iz trgovine aplikacijama i pokrenuti je na svojem pametnom telefonu, koji je zatim s vašim BMW-om potrebno spojiti adapterom ili USB kabelom. Povezanu aplikaciju možete pronaći u izborniku BMW Apps i njome upravljati odande.
  Dostupnost aplikacije Glympse može se razlikovati ovisno o tržištu.

 • Google™

  Putovati je prekrasno. Googleove usluge Street View i pretraživanje interneta glasovnim upravljanjem za BMW ConnectedDrive osigurat će da vam u vožnji ne nedostaje informacija.
  Želite li vidjeti kako izgleda odabrana destinacija? Odaberite uslugu Street View u sklopu aplikacija BMW Online i pogledajte fotografije odredišta iz ulične perspektive.
  Internetsko pretraživanje u sklopu aplikacija BMW Online omogućuje vam pretraživanje odredišta slobodnim upisivanjem teksta ili prema kategorijama. Tim funkcijama možete upravljati iDrive Controllerom ili praktičnom funkcijom upravljanja glasovnim naredbama. Izgovoreni tekst pretrage zatim se automatski šalje Googleu, nakon čega ćete dobiti prijedloge mogućih odredišta. Odaberite željenu lokaciju i spremni ste za polazak.

 • GoPro

  Besplatnu aplikaciju GoPro možete upotrebljavati za snimanje fotografija i videa vaših omiljenih cesta. Aplikacija vam omogućuje upravljanje videokamerom GoPro ugrađenom na vozilo ili u njega kako biste na jednostavan i praktičan način mogli fotografirati ili snimati vožnju putem kontrolnog zaslona i iDrive Controllera. Wi-Fi vam usto omogućuje uključivanje i isključivanje videokamere, prikaz informacija o razini napunjenosti baterije kamere i odabir različitih načina rada.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom te pokrenite aplikaciju i izbornik „Connect & Control“. Zatim ćete preko zaslona vozila moći uživati u njezinim različitim funkcijama.
  Dostupnost aplikacije GoPro može se razlikovati ovisno o tržištu.

 • Sustav uključivanja dugih svjetala

  Uživajte u većoj sigurnosti i udobnosti tijekom noćne vožnje: sustav uključivanja dugih svjetala otkriva prisutnost drugih sudionika u prometu i automatski obara snop, a zatim ponovno uključuje duga svjetla kad uvjeti na cesti to dopuste.
  Kamera ugrađena u osvrtno zrcalo otkriva svjetla vozila nadolazećih vozila na udaljenosti do 1000 metara i stražnja svjetla vozila ispred vas na udaljenosti do 500 metara. Sustav automatski uključuje duga ili kratka svjetla, ovisno o situaciji. Kad prestane opasnost od zasljepljivanja drugih vozača, sustav automatski uključuje duga svjetla. Vožnja noću sa sustavom uključivanja dugih svjetala uklanja potrebu vozača da stalno prilagođava svjetla i time uvelike povećava sigurnost. Nema opasnosti da ćete zaboraviti ponovno uključiti duga svjetla na otvorenoj cesti ili kratka svjetla kako ne biste zaslijepili nadolazeća vozila. Sustav automatski reagira na osvjetljenje okoline kakvo je, primjerice, u urbanim središtima. Sustav za uključivanje dugih svjetala aktivira se pritiskom na gumb prekidača za paljenje svjetala. Prema potrebi, može ga se isključiti komandama svjetala.

 • iDrive Touch Controller

  iDrive Touch Controller omogućuje praktično upravljanje sustavom jednom rukom. Zahvaljujući površini Controllera osjetljivoj na dodir, odredišta u navigacijski sustav možete unositi i vlastitim rukopisom.
  Njime možete pristupiti brojnim funkcijama i prilagođavati njihov rad te se kretati izbornicima. Upravljanje dodirom jednostavno je i intuitivno, što uvelike smanjuje naprezanje vozača jer zahtijeva minimalnu razinu koncentracije. To zauzvrat omogućuje usredotočavanje na situaciju na cesti. Kontrolni zaslon omogućuje praćenje svih funkcija kojima upravljate kontrolerom.

 • iHeart Radio

  Aplikacija iHeart Radio za iOS i Android nudi pristup omiljenim glazbenim, sportskim i drugim radiostanicama i podcastovima – iz udobnosti vašeg BMW-a. Odaberite među nekoliko desetaka milijuna pjesama i kreirajte vlastiti popis za reprodukciju bez oglasa.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete moći istražiti pojedinačne funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije iHeart Radio može se razlikovati ovisno o tržištu.

 • Integrirana SIM kartica

  Umreženost. Kad god i gdje god vam je potrebna. Integrirana SIM kartica omogućuje vam uporabu brojnih funkcija BMW ConnectedDrive bez potrebe da upotrebljavate vlastiti mobilni telefon.
  SIM kartica trajno je ugrađena u vaše vozilo kao dio opcije BMW TeleServices (6AE). To je čini otpornom na oštećenja i omogućuje joj da vam pomogne čak i u najtežim situacijama. BMW TeleServices dio je osnovnih funkcija usluga ConnectedDrive (6AK) i inteligentnog poziva u nuždi (6AC), temelja za uporabu brojnih drugih funkcija BMW ConnectedDrive. Integrirana SIM kartica omogućuje vam pristup brojnim opcijama, primjerice prometnim informacijama u stvarnom vremenu, uslugama Concierge, daljinskim uslugama ili internetu bez potrebe priključivanja drugih uređaja.

 • Inteligentan poziv u nuždi

  Inteligentan poziv u nuždi BMW ConnectedDrive automatski i brzo poziva pomoć u slučaju nesreće i tako osigurava najbržu i najbolju pomoć putnicima.
  Kad senzori sudara registriraju nesreću, sustav automatski upućuje hitan poziv koji se prosljeđuje BMW-ovu pozivnom centru. Agent pozivnog centra stupa u kontakt s putnicima kako bi provjerio jesu li dobro.
  Agent istodobno prima podatke o vozilu potrebne hitnoj službi te o vrsti i težini nesreće. S koje je strane vozilo udareno? Koji su se zračni jastuci aktivirali? I je li se vozilo prevrnulo na krov? Zahvaljujući GPS-u, agent BMW-ova pozivnog centra ima pristup informacijama o točnoj lokaciji vozila, modelu, registracijskim tablicama i boji. Na temelju preciznih podataka o položaju vozila poziva se najbliža hitna služba, kojoj se zatim šalju sve informacije nužne da bi unesrećeni primili odgovarajuću medicinsku skrb.
  Inteligentan poziv u nuždi BMW ConnectedDrive može se aktivirati ručno kako bi se pomoglo drugim sudionicima u prometu. Za rad mu nije potreban poseban mobilni telefon.
  Odabir opcije inteligentnog poziva u nuždi uključuje besplatnu uporabu opcije BMW Teleservisi.

 • Internet

  BMW ConnectedDrive donosi internet u vaše vozilo. Vozač može pristupiti internetskim stranicama iz svojeg BMW-a baš kao što bi mu pristupio s osobnog računala.
  Internetske stranice prikazane na kontrolnom zaslonu visoke razlučivosti ili na opcijskom sustavu za zabavu na stražnjim sjedalima Professional koji čine ravni zasloni ugrađeni u naslone prednjih sjedala (samo u nekim izvedbama). Dodatna funkcija omogućuje zumiranje zaslona od 1,5 do 2 puta.
  Internetske adrese mogu se unijeti izravno u adresnu traku i pohraniti. Simboli i slova mogu se unijeti kao što se unose u navigacijski sustav. Intuitivni iDrive Controller preuzima ulogu računalnog miša: pomicanje u različitim smjerovima pokreće kursor na zaslonu. Pritiskanje Controllera ima jednak učinak kao klik miša i upotrebljava se za odabiranje poveznica ili opcija izbornika. Okretanje Controllera pomiče stranicu prema dolje ili prema gore.
  Za prijenos podataka upotrebljava se protokol UMTS/HSDPA. Poseban BMW-ov server jamči da se slike i tzv. appleti s iznimno velikom količinom podataka brzo prenose i prikazuju na optimalan način.
  Internetska veza u automobilu usluga je koju nudi BMW ConnectedDrive. Zbog sigurnosnih razloga, kontrolni zaslon sadržaj prikazuje samo dok vozilo stoji. Internetski pristup na stražnjoj je klupi dostupan sve vrijeme putovanja.

OD J DO N

 • Upozorenje na izlazak iz trake

  Upozorenje na izlazak iz trake prati vozila u vozačevu mrtvom kutu i vozila koja se velikom brzinom približavaju u pretjecajnoj traci pa upozorava vozača simbolom u vanjskom osvrtnom zrcalu.
  Ako vozač unatoč tome upali pokazivač smjera kako bi se prestrojio, sustav će ga upozoriti na opasnost vibriranjem upravljača i bljeskanjem simbola upozorenja.
  Prednosti:

  • izbjegava opasne situacije pri pretjecanju ili prestrojavanju
  • vizualno upozorenje u vanjskom osvrtnom zrcalu
  • dodatno upozorenje vibriranjem upravljača
 • Upozorenje na nenamjeran izlazak iz trake

  Sustav za upozorenje na izlazak iz trake s upozorenjem na sudar temeljen na kamerama prati trake na udaljenosti od 50 metara i pri brzini većoj od 70 km/h. Prepozna li da će vozilo nenamjerno prijeći preko oznake trake, sustav će upozoriti vozača nježnim vibriranjem upravljača.
  Ako je pri prelasku trake uključen pokazivač smjera, što ukazuje na namjeru prestrojavanja, sustav neće uključivati upozorenje. Sustav za upozorenje na sudar prepoznaje vozila ispred i upozorava vas ako se razmak od vozila previše smanji ili prepozna opasnost od sudara.
  Prednosti:

  • upozorenje na sudar smanjuje opasnost od nesreće
  • upozorenje vibriranjem upravljača
  • veća sigurnost pri nenamjernom izlasku iz trake
 • Life360

  Life360 inovativna je besplatna aplikacija za iPhone koja s pomoću tehnologije lociranja spaja članove obitelji i prijatelje u urbanom okružju. U bilo kojem trenutku možete odabranoj skupini pokazati svoju trenutačnu lokaciju. Isto tako, s pomoću integriranog prikaza zemljovida možete jednostavno saznati lokacije drugih članova skupine.
  Aplikacija vam omogućuje definiranje skupina u osobnoj mreži. Samo ovlašteni članovi odabranih skupina mogu vidjeti vašu trenutačnu lokaciju i onda sami odabrati žele li podijeliti svoju lokaciju s vama. A vi možete uživati i u drugim praktičnim funkcijama: na primjer, aplikacija će vam pomoći pronaći put do trenutačne lokacije drugog člana skupine (za to je potreban navigacijski sustav) ili nazvati članove skupine.
  Life360 kompatibilna je aplikacija koju, ako želite, možete upotrebljavati i u svojem BMW-u. Prvo preuzmite aplikaciju iz trgovine aplikacijama i USB priključkom ili adapterom spojite iPhone sa svojim vozilom. Kad pokrenete aplikaciju, njezine ćete funkcije moći birati izbornikom ConnectedDrive na kontrolnom zaslonu.
  Dostupnost aplikacije Life360 može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Diktiranje poruka

  Ured na kotačima: diktirajte svoju e-poštu i poruke u vožnji.
  Novi sustav Message Dictation i sustav za prepoznavanje glasovnih naredbi koji je razvio Nuance® pretvaraju vaš govor u tekst. Na taj način uvijek ste usredotočeni na najvažnije u vožnji – promet.
  Sustav diktiranja poruka aktivira se iDrive Controllerom putem izbornika Office i pretvara vaš govor u poruku koju možete poslati kao e-poštu ili SMS. Usluga se može upotrebljavati samo u vozilima s najnovijom generacijom navigacijskog sustava Professional i nekim pametnim telefonima.

 • Moje informacije/Pošalji automobilu

  My Info/Send to Car omogućuje vama i ovlaštenim osobama slanje poruka (uključujući odredište navigacijskog sustava i brojeve telefona) vašem vozilu.
  Poslanu adresu možete pozvati u vozilu pod porukama i poslati ih izravno u navigacijski sustav pritiskom na gumb ili nazovite telefonski broj na mobilnom telefonu povezanom Bluetoothom. Funkcija My Info/Send to Car dostupna je na korisničkom portalu My BMW ConnectedDrive ili putem odabranih partnera, primjerice Google™ Maps.
  Može vas obavijestiti i o adresama, brojevima telefona ili porukama poslanim vašem automobilu jednostavnom SMS porukom. Možete predefinirati i odgovor koji ćete poslati pritiskom gumba.

 • myKidio

  Aplikacija myKidio koju su razvili DT i TV Spielfilm nudi jedinstveno multimedijsko rješenje za obitelji s djecom temeljeno na korisnikovim uređajima poput pametnih telefona i tableta umjesto trajno ugrađene opreme.
  Kad je aplikacija instalirana na korisnikovom uređaju, roditelji ili djeca mogu birati među bogatim sadržajem prikladnim za djecu: kvalitetnim filmovima, audioknjigama, dokumentarnim filmovima ili zanimljivim emisijama. Roditelji s pomoću iDriveControllera i kontrolnog zaslona mogu nadzirati koliko vremena djeca provode gledajući multimedijske sadržaje. Sustav im omogućuje nadzor vrste sadržaja koju djeca gledaju na kontrolnom zaslonu, odabir novog sadržaja i zaustavljanje reprodukcije. Funkcija Kids’ Cockpit prikazuje trenutačnu brzinu, procijenjeno vrijeme dolaska na odredište i slične informacije s kojima će djeci vrijeme u vožnnji jednostavno proletjeti.
  Program se može odabrati iz bogate baze i zatim reproducirati djeci na stražnjim sjedalima na iPadima povezanim s naslonima za glavu prednjih sjedala, dijelu sustava za putovanje i udobnost iz ponude originalne BMW-ove dodatne opreme. Kad je kanal myKidio uključen, novi se sadržaj neprestano preuzima u pozadini kako biste uvijek imali dovoljno zabave za djecu u putovanju.
  Dostupnost aplikacije myKidio može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Napster / Rhapsody

  Napster/Rhapsody nudi pristup milijunima pjesama svih žanrova i tisućama audioknjiga. Uživajte u omiljenim naslovima na svojem iPhoneu ili iPadu ili izravno u vašem BMW-u.
  Pronađite sve omiljene naslove s pomoću funkcije pretraživanja ili otkrijte nove naslove na Napsterovim popisima te najnoviju glazbu, radiostanice bez oglasa i popise za reprodukciju koje je sastavio Napsterov glazbeni tim.
  Pristupite Napsteru/Rhapsodyju 3G mrežom iz vašeg BMW-a. Glazba i audioknjige koje preuzmete kod kuće preko WiFija automatski se pohranjuju na pametnom telefonu i mogu se učitati u svakoj vožnji.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete moći birati funkcije putem iDrive Controllera, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Napster/Rhapsody može se razlikovati ovisno o tržištu.

 • Navigacijski sustav Professional

  Navigacijski sustav Professional nudi trodimenzionalni prikaz u kombinaciji s inovativnim sučeljem i brojnim funkcijama za navigaciju, ured i multimediju.
  Navigacijski sustav Professional, trajni dio vašeg vozila, nudi brojne prednosti: povezivanje sustava sa senzorima na kotačima i senzorom kuta zakrenutosti upravljača omogućuje lociranje vozila u svakom trenutku. To jamči preciznu navigaciju u svakom trenutku, čak i kad je GPS signal slab, primjerice u tunelima.
  Ugradnja u jasno strukturiran BMW-ov sustav nadzora i prikaza podataka navigaciju čini iznimno jednostavnom. Brojne funkcije istodobno inteligentno surađuju pa se glasnoća glazbe automatski smanjuje prije čitanja uputa navigacijskog sustava.
  Osim uputa i zemljovida, zaslon u boji visoke razlučivosti s funkcijom podijeljenog prikaza i dijagonale do 25 centimetara (10,2 inča), ovisno o modelu, omogućuje i 3D prikaz zemljovida i realističan prikaz znamenitosti na putovanju. Svi su izbornici prikazani u virtualnom trodimenzionalnom prostoru, a podaci se računaju u stvarnom vremenu. Brzi 1,3-gigahercni procesor s vlastitim čipom za obradu trodimenzionalne grafike omogućuje pomicanje karte bez trzaja, a animacije i dinamički prijelazi operativni sustav čine uzbudljivim doživljajem. Podizbornici se pojavljuju, a glavni izbornici pomiču se u pozadinu, ali ostaju vidljivi.
  Navigacijski sustav Professional nudi praktične interaktivne opcije čak i pri upisivanju odredišta: kako biste mogli uživati u najboljem mogućem navođenju, zemljovid odabranog odredišta prikazuje se na podijeljenom zaslonu. Prema potrebi možete upotrebljavati funkciju zumiranja kako biste promijenili način prikaza i provjerili je li tražena destinacija ispravna. Proširena traka s funkcijama vozaču omogućuje personalizaciju sadržaja zemljovida bez prekidanja prikaza zemljovida. Svaka promjena odmah je vidljiva i može se po potrebi promijeniti.
  Visinska funkcija navođenja posebno je korisna u gradskim područjima i tamo gdje je raspored cesta i traka nejasan. Ovisno o paketu opreme, navigacijski podaci jasno su prikazani na multifunkcijskoj instrumentnoj ploči, središnjem kontrolnom zaslonu i/ili BMW Head-Up Displayu. Upute za prestrojavanje nude dodatne detalje koji vam u pravom trenutku pomažu odabrati pravu traku. Opcija trodimenzionalnog prikaza zemljovida grada olakšava snalaženje prikazom realističnih slika cesta i zgrada.
  U najnovijoj generaciji navigacijskog sustava Professional s tehnologijama BMW ConnectedDrive redovito se provodi automatsko ažuriranje zemljovida. Čim su za određenu regiju dostupni ažurirani materijali, preuzimaju se s pomoću trajno umetnute SIM kartice. Ažuriranje se provodi četiri puta na godinu i posve je besplatno. Navigacijski sustav uvijek raspolaže ažuriranim zemljovidima bez potrebe za registracijom ili prijavom na korisnički portal. Navigacijski sustav neometano radi čak i tijekom ažuriranja.

OD O DO S

 • Pandora

  Pandora je internetski radio koji traži glazbu u skladu s vašim željama, a sada to može i u vašem BMW-u.
  Za slušanje glazbe navedite naslove i izvođače koje volite ili ocijenite glazbu koju slušate. Pandora će zatim od sličnih pjesama sastaviti poseban popis pjesama za reprodukciju.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete funkcije moći birati pomoću iDrive Controlleroa, zaslona i audiosustava vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Pandora može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Nadzor parkirne udaljenosti

  Nadzor parkirne udaljenosti olakšava ulazak ili izlazak i iz najtješnjih parkirnih mjesta. Zvučnim signalom upozorit će vas na moguće opasnosti i tako smanjiti opasnost od oštećenja pri parkiranju.
  Ultrazvučni senzori na prednjem i stražnjem dijelu vozila izračunavaju položaj zamijećenih prepreka. Intervali između zvučnih signala u skladu su s raspoloživim prostorom. Što se više približavate prepreci, intervali su kraći. Ako je udaljenost manja od 30 cm, sustav ispušta stalan zvuk kako bi vam dao signal da pritisnete kočnicu. Uz zvučni signal, na kontrolnom zaslonu (ako je vozilo njime opremljeno) prikazuje se dijagram vozila i prepreke, što je od osobite koristi pri parkiranju unatrag.

 • Pomoć pri parkiranju

  Pomoć pri parkiranju potragu za odgovarajućim parkirnim mjestom čini jednostavnijom i aktivno pomaže pri parkiranju.
  Do brzine od 35 km/h i najveće udaljenosti od 1,5 m od parkiranih automobila sustav s pomoću ultrazvučnih senzora prepoznaje sva odgovarajuća parkirna mjesta uz cestu i prikazuje ih na kontrolnom zaslonu. Odaberite željeno parkirno mjesto, uključite pokazivač smjera, nastavite pritiskati prekidač sustava pomoći pri parkiranju i sustav će aktivno pomoći s parkiranjem. Sâm će odabrati stupanj prijenosa za vožnju unaprijed ili unatrag, zakretati upravljač te ubrzavati i kočiti. Parkiranje nikad nije bilo toliko jednostavno.
  Prednosti:

  • opušteno bočno parkiranje
  • automatsko prepoznavanje dovoljno velikog parkirnog mjesta
  • učinkovito sprječavanje oštećenja koja mogu nastati pri parkiranju
 • Brza pretraga

  Uporabom funkcije brzog pretraživanja tijekom odabira odredišta u navigacijskom sustavu odredišta možete pretraživati i slobodnim upisivanjem teksta. Upisani tekst pretrage prvo se automatski šalje usluzi HERE, nakon čega ćete dobiti prijedloge mogućih odredišta. Zatim odaberite odgovarajuće odredište i putovanje može početi.
  Uporabom funkcije brzog pretraživanja izjavljujete da se slažete s općim uvjetima uporabe i politikom zaštite privatnosti usluge HERE, koji se razlikuju od tržišta do tržišta. Dodatne informacije pronaći ćete na internetskim stranicama http://legal.here.com/terms/ i http://legal.here.com/privacy.

 • Prometne informacije

  Prometne informacije uvijek donose najnovije informacije o stanju u prometu. Sustav u stvarnom vremenu prenosi najtočnije informacije o lokaciji i trajanju zastoja.
  Podaci se preuzimaju iz profila kretanja mobilnih mreža, GPS podataka flota, aplikacija pametnih telefona i policijskih izvještaja. Procjene su toliko precizne da se lokacije mogu točno odrediti unutar 100 metara. Prometne informacije u stvarnom vremenu tako vas uvijek drže u tijeku o trenutačnom stanju na autocestama, državnim cestama, županijskim cestama ili brojnim gradskim cestama i mogu predložiti najbolje zaobilazne rute. Uporaba prometnih informacija u stvarnom vremenu zahtijeva usluge ConnectedDrive.

 • Stražnja kamera

  Stražnja kamera prikazat će prostor iza vašeg vozila na kontrolnom zaslonu pri vožnji ili parkiranju. Stražnja kamera nudi bolji pregled pri parkiranju unatrag i na brzinama manjim od 20 km/h.
  Interaktivne linije za navođenje prikazuju raspolaže li željeno parkirno mjesto s dovoljno prostora za vaše vozilo i pomažu vam u manevriranju prikazom područja na kontrolnom zaslonu u različitim bojama. Želite li prikopčati prikolicu, stražnja kamera opremljena je praktičnom funkcijom zumiranja koja uvelike olakšava vožnju unatrag do prikolice.
  Prednosti:

  • jasan pregled prostora iza vozila na kontrolnom zaslonu
  • jednostavno parkiranje ili upravljanje vozilom u najtješnjim prostorima
  • interaktivne linije za navođenje praktično pomažu pri parkiranju
  • funkcija zumiranja za kuku za vuču s interaktivnom linijom navođenja za spajanje s prikolicom
 • Daljinske usluge

  BMW ConnectedDrive vozačima omogućuje daljinski pristup vozilu preko BMW-ova pozivnog centra ili putem aplikacije My BMW Remote.
  Daljinske usluge vrlo su praktične, primjerice ako niste sigurni jeste li zaključali automobil pošto ste iz njega izišli. Aplikacija My BMW Remote omogućuje vam zaključavanje ili otključavanje vašeg BMW-a s pomoću pametnog telefona, gdje god se nalazili u tom trenutku.
  U izborniku Climate možete uključiti pomoćno grijanje* ili pomoćno prozračivanje**. Daljinska usluga vozaču omogućuje oglašavanje trube i bljeskanje svjetlima kako biste pronašli vozilo na velikom parkiralištu. Funkcija Vehicle Finder (traženje voizla) pokazuje trenutačan položaj automobila na karti ili pametnom telefonu.
  Umjesto uporabe aplikacije My BMW Remote, vozači mogu nazvati BMW-ov pozivni centar. Pošto se pozivatelj predstavi kao vlasnik vozila, agent pozivnog centra aktivira daljinske usluge i otključava ili zaključava vozilo.

  • za uporabu daljinskih usluga, morate ih aktivirati na korisničkom portalu BMW ConnectedDrive (i odabrati sigurnosno pitanje za pozivanje pozivnog centra)
  • za uporabu aplikacije My BMW Remote, morate je preuzeti u Appleovom App Storeu ili trgovini Google Play™

  *Zahtijeva odabir posebne opreme za pomoćno grijanje.
  **Ovisno o seriji i modelu, neka vozila zahtijevaju dodatnu opremu za automatsku klimatizaciju kako biste mogli upravljati funkcijom pomoćnog prozračivanja klima-uređaja.

 • Bočni pogled

  Vidite sve što vam dolazi ususret ranije. S bočnim pogledom vaš BMW prati promet koji dolazi iz bočnih smjerova na slijepim raskršćima ili izlazima, čak i kad vam je pogled zapriječen.
  Dovoljan je tek jedan pogled na kontrolni zaslon. On će vam prikazati sliku onoga što vide kamere ugrađene u lijevu ili desnu stranu prednjeg odbojnika vašeg BMW-a. S pomoću linija za navođenje, bočni pogled prikazuje vam i točan položaj prednjeg kraja vašeg vozila. Simultani pogled u oba smjera na kontrolnom zaslonu omogućuje vam laku i brzu procjenu situacije, čak i kad ste u pokretu. Bočni pogled možete aktivirati do brzine od 15 km/h. BMW ConnectedDrive omogućuje vam to na pritisak gumba.
  Ovisno o modelu, bočni pogled može biti samostalna opcija ili dio paketa opreme panoramskog pogleda.

 • Siri

  Siri je osobni pomoćnik za vaš iPhone, iPad i iPod Touch kojim se možete poslužiti i iz vašeg BMW-a. Siri odgovara na sva vaša pitanja i omogućuje vam da se u svakom trenutku usredotočite na promet.
  Aktivirajte glasovno upravljanje pritiskom na gumb za uključivanje glasovnih naredbi na upravljaču kako biste pozvali Siri. Siri vam omogućuje uspostavljanje poziva i biranje pjesama, čita poruke na glas, otvara bilješke u dnevniku, dodaje podsjetnike i poziva druge korisne funkcije. Kako biste ostali usredotočeni na promet, zaslon vašeg iOS uređaja ostaje isključen tijekom vožnje.

 • Aplikacija Sixt

  Pozor, klijenti rent-a-cara Sixt: inovativna aplikacija Sixt i BMW ConnectedDrive pomažu vam obaviti sve što trebate učiniti za vraćanje automobila koji ste unajmili u Sixtu.
  Naglo su vam se promijenili planovi i ne možete vratiti automobil koji ste unajmili u Sixtu u dogovoreno vrijeme? Na raspolaganju su vam praktične funkcije aplikacije Sixt instalirane u vašem unajmljenom BMW-u. One vam omogućuju produljiti ugovor o najmu ili promijeniti mjesto povrata automobila. Aplikacija Sixt predlaže i stanice za punjenje na lokaciji koju odaberete, koju možete unijeti u navigacijski sustav kao međuodredište. Imate li dodatnih pitanja, obratite se Sixtu, čije je osoblje uvijek spremno pomoći.
  Aplikaciju Sixt možete upotrebljavati sa svojim iPhoneom u svojem unajmljenom automobilu. Preuzmite aplikaciju iz Appleove trgovine App Store, pokrenite je na svojem iPhoneu i adapterom ili USB kabelom spojite ga sa svojim BMW-om. Aplikaciju ćete naći i njome upravljati izbornikom BMW Apps.
  Dostupnost aplikacije Sixt App može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Aplikacija Smart Home

  Upravljajte svojim domom čak i iz automobila, zahvaljujući aplikaciji Smart Home Deutsche Telekoma. Svim uređajima pametnog doma povezanim s aplikacijom sada se može upravljati dodirnim zaslonom i operativnim sustavom vašeg BMW-a. Upravljajte grijanjem, svjetlima ili alarmnim sustavom iz udobnosti vašeg automobila. Neke situacije moguće je i programirati, primjerice scenarijem „Coming Home“ koji priprema dom na vaš dolazak. Zahvaljujući funkcijama posebno razvijenim za uporabu iz vozila, profil Home aktivira se čim krenete kući. Svi podaci jasno su prikazani na glavnom zaslonu kako bi vas vaš dom dočekao u stanju kakvom želite.
  Za uporabu te ovlaštene BMW aplikacije u svojem vozilu potrebno je registrirati se u aplikaciju Smart Home i bazu QIVICON Home. Aplikaciju preuzmite iz trgovine aplikacijama Apple App Store, USB priključkaom ili adapterom povežite pametni telefon sa svojim vozilom i pokrenite je. Nakon toga ćete funkcije moći birati na zaslonu vozila.
  Dostupnost aplikacije Smart Home može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Sustav za informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane pretjecanja

  Sustav za informacije o ograničenju brzine sustav je pomoći u vožnji koji pouzdano prepoznaje i pokazuje vozaču stalna i privremena ograničenje brzine te znakove zabrane pretjecanja.
  Uobičajeni sustavi za informacije o ograničenju brzine često daju nepotpune ili neprecizne informacije jer su zemljovidi koje upotrebljavaju zastarjeli ili ne uzimaju u obzir privremene znakove, primjerice ograničenja brzine na gradilištima ili zbog gužve u prometu.
  Za razliku od njih, sustav za informacije o ograničenju brzine vozača stalno obavješćuje o trenutačnim ograničenjima brzine. Kamera ugrađena u unutarnje osvrtno zrcalo prikuplja podatke o stalnim ograničenjima brzine i ukidanju ograničenja, a zatim te podatke uspoređuje s podacima navigacijskog sustava.
  Prepoznaje i analizira ograničenja brzine u posebnim uvjetima: ako kamera prepozna znak na kojem je navedeno ograničenje od „60 km/h u kišnim uvjetima”, sustav će o tome obavijestiti vozača samo ako senzor kiše vašeg BMW-a pošalje odgovarajući signal, primjerice ako su ispunjeni zahtjevi za kišne uvjete. Isto vrijedi i za ograničenja brzine koja vrijede u određeno doba dana ili u vožnji s prikolicom/kamp-kućicom.
  Sustav za informacije o ograničenju brzine uključuje indikator zabrane pretjecanja. Osim ograničenja brzine, sustav prati i trajne i privremene prometne znakove i bilježi moguća ograničenja pretjecanja. Tako je vozač uvijek obaviješten o zabrani pretjecanja. Ovisno o modelu, ti se podaci prikazuju na instrumentnoj ploči ili na BMW Head-Up Displayu.

 • Spotify

  Spotify je jedan od najpopularnijih svjetskih servisa za reprodukciju glazbe, a omogućuje pristup milijunima pjesama koje možete staviti na vlastiti popis za reprodukciju.
  Odsad se tom aplikacijom možete koristiti i u svojem BMW-u kako biste pronašli svoju omiljenu glazbu na različite načine, primjerice prema kategorijama ili žanrovima, izvođaču, nazivu pjesme ili albuma te prema izdavačkim kućama ili godini izdanja. Spotify Radio dostupan vam je i u vašem vozilu.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz Appleove trgovine App Store, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete funkcije moći birati iDrive Controllerom, zaslonom i audiosustavom vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Spotify može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Stitcher

  Intervjui, podcasti i žive radijske postaje u jednoj aplikaciji. Vaše omiljene emisije na zahtjev, uvijek aktualne i dostupne u vašem BMW-u.
  Iz ponude koju čini više od 10 000 radijskih emisija možete odabrati sebi najdraže i stvoriti vlastitu radijsku postaju. A možete i otkriti nove emisije. Stitcher vam daje osobne preporuke na temelju vaših navika slušanja.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz Appleove trgovine App Store, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete funkcije moći birati iDrive Controllerom, zaslonom i audiosustavom vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Stitcher može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Pogled naokolo

  Pogled naokolo pomaže pri parkiranju i manevriranju u tijesnim prostorima. Zato se područje snimljeno kamerama ugrađenim u stražnji dio vozila i na bočnim stranama prikazuje na kontrolnom zaslonu iz ptičje perspektive.
  Uključena je i opcija bočni pogled koja pomaže pri izlasku iz područja ograničene vidljivosti (npr. izlazi i slijepa raskršća). Digitalne kamere na lijevoj i desnoj strani prednjeg dijela vozila prate situaciju sa strane i prikazuju je na kontrolnom zaslonu. To vam omogućuje pravodobno otkrivanje prometa koji nadolazi s lijeve ili s desne strane.
  Prednosti:

  • izravan pogled prema naprijed, područjima s lijeve i desne strane te iza vozila na kontrolnom zaslonu zahvaljujući kamerama ugrađenim u prednji dio vozila, vanjska osvrtna zrcala i stražnji kraj
  • dobra preglednost, primjerice na nepreglednim izlazima na cestu, pješačkim stazama i bicklističkim stazama zahvaljujući kamerama ugrađenim u prednji branik
  • jednostavno upravljanje u uskim prostorima
  • pravodobno prepoznavanje nadolazećih pješaka, bicikala i vozila
  • pogled iz ptičje perspektive od 360 stupnjeva

OD T DO Z

 • Pomoć u gužvi

  Pomoć u gužvi olakšava snalaženje u monotonim situacijama na autocesti. U gustom prometu pri brzinama do 40 km/h sustav omogućuje da opušteno vozite u skladu s prometom oko vas.
  Automatski održava željenu udaljenost od vozila ispred i prilagođava brzinu automobila, prema potrebi će čak i posve zaustaviti vozilo, a usto i aktivno upravlja vozilom. To vam pomaže ostati na kursu, sve dok barem jednu ruku držite na upravljaču.

 • TuneIn

  TuneIn nudi pristup do otprilike dva milijuna podcastova i 60 000 radiostanica iz cijeloga svijeta.
  S pomoću svojeg mobilnog telefona ili tableta možete besplatno slušati glazbu, novosti, zabavne programe i brojne druge programe, Ako želite, možete ih slušati čak i dok upotrebljavate druge aplikacije. TuneIn će nastaviti raditi u pozadini.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz Appleove trgovine App Store, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete funkcije moći birati iDrive Controllerom, zaslonom i audiosustavom vašeg vozila.
  Dostupnost aplikacije Stitcher može se razlikovati od tržišta do tržišta.

 • Twitter

  Upotrebljavajte Twitter čak i u svojem BMW-u. S pomoću aplikacije BMW Connected statuse možete pratiti na zaslonu ili vam ih sustav može pročitati naglas.
  Aplikacija BMW Connected omogućuje vam da putem kontrolnog zaslona vozila upotrebljavate sljedeće aplikacije:
  Sve informacije dostupne na jednom mjestu: Calendar.
  Aplikacija BMW Connected prikazuje rokovnik na zaslonu vozila i na zahtjev čita naglas sastanke kako ih nikad ne biste zaboravili.
  Prava postaja u pravom trenutku: Web radio.
  Web radio omogućuje pristup bezbrojnim radijskim postajama iz cijeloga svijeta.
  Pronađite pravi put, čak i kad ste pješice: Last mile.
  Dođite na odredište koje ste upisali u svojem navigacijskom sustavu čak i kad niste u vozilu i sigurno pronađite svoj automobil u svakom trenutku.
  Uvijek u toku: News.
  Vaša osobna usluga praćenja novosti: pratite najnovije novosti putem RSS-a.
  Napredne informacije – Wiki Local.
  Saznajte više o svojoj trenutačnoj lokaciji, odredištu ili regiji. Uz WikiLocal uvijek ćete imati sve informaicije.
  Štedljiva putovanja: ECO PRO Analyser
  Štedljiva vožnja postaje dječja igra. ECO PRO Analyser prati koliko učinkovito ubrzavate, kočite i mijenjate stupnjeve prijenosa i ocjenjuje vas (0 – 5 zvjezdica). Korisni savjeti za eko-vožnju pomažu vam usvojiti još učinkovitiji način vožnje.*
  Aplikacija BMW Connected obavještava vas o trenutačnoj dostupnosti aplikacija kompatibilnih s vašim BMW-om.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz Appleove trgovine App Store, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete funkcije moći birati iDrive Controllerom, zaslonom i audiosustavom vašeg vozila.

 • USB audio sučelje

  Gotovo svi aktualni MP3 uređaji, Apple* iPhone i iPod te USB memorije mogu se lako povezati s audiosustavom vašeg BMW-a.
  Naslovi se prikazuju ili na kontrolnom zaslonu ili na zaslonu radiouređaja. Pjesme možete mijenjati komandama radiouređaja, multifunkcijskim tipkama na upravljaču ili BMW iDrive Controllerom. Sustav može reproducirati sve uobičajene formate za kompresiju (MP3, AAC, WAV i WMA) te popise za reprodukciju u formatu M3U.
  USB priključkom možete spojiti i svoj iPhone. Sve što vam je potrebno za uspostavu telefonskog poziva je bežični komplet s Bluetooth adapterom. USB priključak u središnjoj konzoli omogućuje izravno upravljanje prijenosnim uređajima za reprodukciju glazbe ili Appleovim iPhoneom. Spajanje Apple iPoda ili iPhonea s USB priključkom jednostavno je i može se, ovisno o tržištu, provesti s pomoću originalnog Appleova USB kabela ili BMW-ova adaptera za kabele dostupnog kao dodatne opreme.
  *iPod i iPhone registrirani su zaštitni znakovi društva Apple Computer.

 • Web radio

  Više se ne morate voziti bez svoje omiljene glazbe. Aplikacije BMW Connected i Web radio omogućuju vam pristup bezbrojnim radiostanicama diljem svijeta.
  Pretražujte ih prema žanru, lokaciji, zemljama ili prema BMW-ovoj preporuci najboljih radijskih postaja. Od klasične glazbe do popa – ovdje ćete pronaći glazbu za svaki ukus.
  Aplikacija BMW Connected omogućuje vam da putem kontrolnog zaslona vozila upotrebljavate sljedeće aplikacije:
  Povezani gdje god bili: Twitter.
  Ponesite Twitter sa sobom i pratite tweetove u pokretu.
  Sve informacije dostupne na jednom mjestu: Calendar.
  Aplikacija BMW Connected prikazuje rokovnik na zaslonu vozila i na zahtjev čita naglas sastanke kako ich ne biste zaboravili.
  Pronađite pravi put, čak i kad ste pješice: Last mile.
  Dođite na odredište koje ste upisali u svojem navigacijskom sustavu čak i kad niste u vozilu i sigurno pronađite svoj automobil u svakom trenutku.
  Uvijek u toku: News.
  Vaša osobna usluga praćenja novosti: pratite najnovije novosti putem RSS-a.
  Napredne informacije – Wiki Local.
  Saznajte više o svojoj trenutačnoj lokaciji, odredištu ili regiji. Uz WikiLocal uvijek ćete imati sve informaicije.
  Štedljiva putovanja: ECO PRO Analyser
  Štedljiva vožnja postaje dječja igra. ECO PRO Analyser prati koliko učinkovito ubrzavate, kočite i mijenjate stupnjeve prijenosa i ocjenjuje vas (0 – 5 zvjezdica). Korisni savjeti za eko-vožnju pomažu vam usvojiti još učinkovitiji način vožnje.*
  Aplikacija BMW Connected obavještava vas o trenutačnoj dostupnosti aplikacija kompatibilnih s vašim BMW-om.
  Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju u svojem BMW-u, preuzmite je iz trgovine aplikacija, USB priključkom ili adapterom povežite svoj pametni telefon s vozilom i pokrenite aplikaciju. Nakon toga ćete funkcije moći birati iDrive Controllerom, zaslonom i audiosustavom vašeg vozila.