Novosti koje pokreću mobilnost sutrašnjice

ČUDNE, PREKRASNE I DIRLJIVE: NOVOSTI KOJE POKREĆU MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

ČUDNE, PREKRASNE I DIRLJIVE: NOVOSTI KOJE POKREĆU MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

ČUDNE, PREKRASNE I DIRLJIVE: NOVOSTI KOJE POKREĆU MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

Želimo biti dio priča koje će oblikovati idućih 100 godina mobilnosti, kao što smo to bili i prethodno stoljeće. Zato ćemo u nadolazećim mjesecima podijeliti te priče s vama na platformi www.next100.bmw. Članke u kojima ćemo se osvrnuti na prvih 100 godina BMW-a, na tehnologije i inovacije kojima ćemo oblikovati budućnost mobilnosti te ekskluzivne filmove i fotografije našega konceptnog automobila BMW VISION NEXT 100 i svjetske turneje izložbe budućnosti grupe BMW. Sljedeći članak o „ultimativnom vozaču“ dat će vam uvid u ono što možete očekivati.

5 OSOBINA

5 OSOBINA „ULTIMATIVNOG VOZAČA“ SUTRAŠNJICE.

5 OSOBINA „ULTIMATIVNOG VOZAČA“ SUTRAŠNJICE.

BMW-om VISION NEXT 100 predstavljamo svoju viziju budućnosti mobilnosti: koncept automobila osmišljenog da vas pretvori u „ultimativnog vozača“. No, što to znači za vas? I po čemu ćete znati da ste postali „ultimativni vozač“? Pogledajmo kojih to pet osobina obilježava „ultimativnog vozača“ sutrašnjice.

DA SAM... SE BAREM SJETIO!

Situacija: Nalazite se na sastanku i unutarnji vam glas nešto govori, nešto o današnjem danu. No što? Možete se sjetiti samo da navečer morate biti kod kuće. I zato žurite, završavate posao i krećete kući. Unatoč tome što prometni svemir čini sve kako bi vas zaustavio, dolazite kući točno u 19:00. I baš tada, kad slavite to postignuće, sine vam ̶ danas vam je godišnjica vjenčanja.

KAKO ĆE COMPANION POMOĆI U BUDUĆNOSTI:

U budućnosti sustav Companion ne samo da će vas podsjećati dovoljno unaprijed o godišnjici vjenčanja. Neće ni samo unijeti putovanje do omiljene suprugine cvjećarnice u kalendar i u skladu s time prilagoditi odlaske i polaske kako bi stigli na sve sastanke. Na putu do cvjećarnice preporučit će bukete prema osobnim sklonostima ili cvijeće koje smo kupovali prethodnih godina. Pošto nas ostavi pred cvjećarnicom, automobil će otići i sam pronaći parkirno mjesto ili, ako ga ne pronađe, voziti se naokolo u režimu vožnje Ease dok ne budemo spremni da nas pokupi. I to je također nešto čemu se trebamo veseliti.

DA SAM... BAREM NARUČIO TAKSI!

Scenarij: Ukrcavanje u avion uskoro će početi, a vi tek zaključavate ulazna vrata. Tajming ne može biti gori! Pozvati taksi ili ne? Odlučujete se na vožnju jer će biti brža. Dizalo je u kvaru, pa morate stubištem. Vani kiši, pa morate trčati do automobila. Grad je veliko gradilište, ali ostajete smireni. Stižete do zračne luke nekoliko minuta prije polijetanja aviona. Mislite da ste uspjeli, ali do trenutka kad pronađete parkirno mjesto, avion je već u zraku.

KAKO ĆE COMPANION POMOĆI U BUDUĆNOSTI:

Zaboravili ste se unaprijed prijaviti na let. No, nema problema jer je to Companion odradio za vas. Također je rezervirao i sjedalo uz prolaz u jednom od prednjih redova jer tamo volite sjediti. Prateći prometne uvjete, Companion dovozi automobil pred ulazna vrata kako biste krenuli na vrijeme. Na putu vješto zaobilazi sva gradilišta u gradu kako bi u zračnu luku stigli na vrijeme. Pošto vas je ostavio ispred terminala, odlazi i samostalno se parkira. To je ono što nazivamo let.

DA SAM... JE BAREM PREPOZNAO!

Scenarij: Zaustavili ste se na semaforu i razmišljate o svemu i svačemu dok čekate. Kao i svakoga drugog dana, ispred vas prolaze stotine pješaka. Izgubljeni u vlastitim mislima, osjećate nešto poznato na načinu kako ona prolazi pokraj vozila, ali tek kad nestane iz vidokruga, sjetite se tko je to bio.

KAKO ĆE COMPANION POMOĆI U BUDUĆNOSTI:

Companion inteligentno otkriva kad su ljudi s vaše liste kontakata u vašoj blizini i obavještava vas o tome na Head-Up Displayu. Kad uhvati GPS signal s nekog od umreženih uređaja poput mobitela ili vozila, na zaslonu vam prikazuje podatke poput osobnih podataka, kontaktnih pojedinosti i važnih datuma poput rođendana. I zato ćete znati da je žena koja je prošla ispred vašeg automobila bila bivša kolegica koju niste vidjeli godinama i imat ćete dovoljno vremena da učinite nešto. To je ono što zovemo prijateljska podrška.

DA SAM... BAREM BOLJE ISPLANIRAO STVARI!

Scenarij: Petak je navečer i odlučili ste se na spontani vikend u obližnjem gradu. Samo ćete sjesti u automobil i krenuti. No, gdje ćete odsjesti? I što ćete raditi? Niste imali vremena razmišljati o tome prije polaska. I zato ste završili u hotelu u kojem nikad ne biste svojevoljno odsjeli, jedete u obližnjem restoranu i besciljno lutate gradskim središtem. I onda kad se u ponedjeljak vratite u ured, kolege vas bombardiraju pitanjima poput: “Jeste li bili na otvaranju one nevjerojatne nove galerije?” ili ”Jeste li posjetiti onaj super restoran s tajnim klubom u podrumu?”

KAKO ĆE COMPANION POMOĆI U BUDUĆNOSTI:

Baš ste završili posao u petak i Companion je spreman te vas čeka s vozilom BMW VISION NEXT 100. I dok vas udobno i sigurno vozi do hotela koji nam je pomogao izabrati, prikazuje nam i fantastične preporuke što bismo trebali vidjeti i raditi koje je skupio prema vašim osobnim sklonostima. Čak i prije dolaska vikend je isplaniran, počevši sa stolom za dvoje u trenutačno najtraženijem restoranu u gradu...

DA SAM... BAREM RANIJE PRIMIJETIO!

Scenarij: Uživate u vožnji zavojitim cestama sjeverne Italije, uživate u novim prekrasnim pogledima iz zavoja u zavoj. Barem dok u sljedećem zavoju ne naletite na odronjeno kamenje. Snažno kočite i zaustavljate se tek koji centimetar od goleme stijene nasred ceste. Olakšano odahnete, ali ovo je bilo preblizu za vaš ukus. Grozite se pomisli što bi se zbilo da ste reagirali sekundu kasnije. Sad vam doista treba odmor.

KAKO ĆE COMPANION POMOĆI U BUDUĆNOSTI:

Dok uživate u vožnji, Companion stalno prati potencijalne opasnosti na cesti pred vama. A kako stalno komunicira s ostalim prometnim sustavima i vozilima, on već zna o odronu kamenja ispred vas i njegovu točnu lokaciju. Dok se približavate opasnosti, Companion vas na vrijeme upozorava o tome na Head-Up Dispayu i prikazuje idealnu brzinu i rutu koju trebate pratiti kako bi izbjegli odron. A poslije toga, pošto nastavite uživati u vožnji, sustav obavještava nadležnu prometnu službu i ostala vozila o opasnosti. To je ono što zovemo korisna podrška.
Drive on

NASTAVI VOŽNJU.

NASTAVI VOŽNJU.

Pure Luxury

ČISTI LUKSUZ: BMW INDIVIDUAL SERIJA 7 SLJEDEĆIH 100 GODINA.

  • Saznajte više

ČISTI LUKSUZ: BMW INDIVIDUAL SERIJA 7 SLJEDEĆIH 100 GODINA.

  • Saznajte više