Suradnje marke BMW i

NAELEKTRIZIRANA PARTNERSTVA.

BMW i

Suradnje BMW i marke.

BMW i je pionir revolucionarnih vizionarskih tehnologija. Stoga nije iznenađenje kada brzo potraži istomišljenike inovatore. Bilo da je to fascinantan projekt s partnerima iz područja umjetnosti, kulture, dizajna i arhitekture ili projekata suradnje s drugim premium markama koje nude proizvode koji su savršeni dodatak BMW i vozilima - BMW i uvijek razmišlja više od samog automobila.

NAELEKTRIZIRANA PARTNERSTVA.Suradnje BMW i marke.

BMW i je pionir revolucionarnih vizionarskih tehnologija. Stoga nije iznenađenje kada brzo potraži istomišljenike inovatore. Bilo da je to fascinantan projekt s partnerima iz područja umjetnosti, kulture, dizajna i arhitekture ili projekata suradnje s drugim premium markama koje nude proizvode koji su savršeni dodatak BMW i vozilima - BMW i uvijek razmišlja više od samog automobila.

Pročitajte više

TED.

BMW i udružio se s medijskom organizacijom TED kako bi stvorio Next Visionaries, globalnu inicijativu koja nastoji angažirati inovatore, kreatore promjena, sanjare i buduće mislioce kako bi ponovno zamislili budućnost mobilnosti - istražiti kako snovi i vizije mogu transformirati način na koji se krećemo 30, 50, 200 godina od danas.

Ukupno je više od 180 vizija bilo upisano za natječaj Next Visionaries u roku za prijavu, koji je bio ograničen na nekoliko tjedana. Doprinosi koj su najviše obećavali su objavljeni za diskusiju u uređenom obliku na www.nextvisionaries.com. Povjerenstvo za odabir sastavljeno od stručnjaka iz BMW-a i TED-a izabralo je šest sudionika za finalni krug u Frankfurtu. Dodijeljeni su im iskusni mentori - svi TED govornici - koji su im pomogli u pripremi njihovih izlaganja na sajmu automobila IAA Cars 2017.

Finalisti u natjecanju Next Visionaries su uživo predstavili svoje ideje pozvanoj publici od 500 gostiju koji su došli iz kreativne scene, poslovne zajednice i medija. Žiri je konačno proglasio Sandru Phillips kao dobitnicu natječaja zahvaljujući svojoj viziji dijeljenja automobila, koja posebnu pozornost posvećuje društvenim i vangradskim čimbenicima.

"Kao i svi ostali finalisti, Sandra Phillips je mislila izvan okvira. Njezin je koncept već prilično napredovao i također razmatra aspekt društvene promjene", navodi Hildegard Wortmann, viši potpredsjednik BMW marke i član Next Visionaries žirija, pružajući objašnjenje o odluci.

Nagradu pobjednika - i sljedeći korak za Sandru Phillips - je dopuštenje da se pripremi za TED pozornicu u New Yorku, gdje je u studenom 2017. godine predstavila svoju ideju u cijelosti na TED Talk konferenciji.

Pročitajte više

INOVACIJE ZA BUDUĆNOST. BMW i U FIA FORMULA E PRVENSTVU.

FIA FORMULA E PRVENSTVO.

#ELECTRICITEMENT - u najvećim svjetskim gradovima.

Hong Kong, Mexico City, Pariz, Berlin, New York, Montreal: Formula E je napunila nabojem neke od najvećih gradova na planetu. Inovativne serije utrka za jednosjedačke, električne trkaće automobile održavaju se na spektakularnim uličnim lokacijama širom svijeta.

BMW je prepoznao potencijal FIA Formula E prvenstva od njenih početaka - i od tada oduševljava obožavatelje svojom ponudom BMW i Support Car vozila na vikend utrkama. Qualcomm BMW i8 sigurnosni automobil je najspektakularniji BMW i automobil kao "Službeno partner vozilo".

Pogonska snaga momčadi Andretti Autosport je zvijezda američkih motornih utrka: Michael Andretti. MS Amlin Andretti je također jedan od osnivača Formule E. BMW pruža svoju stručnost kako bi podržao američki tim. Predanost ove momčadi utrkama će se dodatno produžiti kako 4. sezona započinje, prije nego što BMW uđe u FIA Formula E prvenstvo kao testna momčad od 5. sezone.

SOHO HOUSE.

Od listopada 2014. godine, BMW i i Soho House Group (SHG) zajednički stvaraju iskustva koja se bave suvremenom umjetnošću, inovativnošću i dizajnom. Kao globalni automobilski partner tvrtke Soho House Group, BMW i će osigurati BMW i3 vozila za doživljaje vožnje članova i gostiju na mnogim svojim internet stranicama i kulturnim događanjima. Soho House i BMW i također će surađivati na međunarodnom umjetničkom programu diljem Soho House lokacija u Europi i SAD-u.

Soho House priča započela je 1995. godine u ulici Greek Street u Londonu. Dva desetljeća dalje, portfelj ima brojne klubove, hotele, restorane i toplice diljem Velike Britanije, kontinentalne Europe, SAD-a i Kanade.

 • Ujedinjeno Kraljevstvo

  London je, naravno, vodeća metropola u Engleskoj. I nije iznenađenje da ima najvišu koncentraciju Soho House lokacija. Odmah iza ugla lokacije Soho House u ulici Greek Street nalazi se kuća Townhouse u ulici Dean Street, hotel s 39 soba, a lokacija Shoreditch House nešto dalje prema istoku. Idite na zapad ako tražite Little House, Mayfairov najbolje uređeni restoran, bar i salon, kao i Electric House na Notting Hillu i High Road House, tihom predgrađu u Chiswicku. Sve lokacije nude izvrsnu ponudu hrane i pića, kao i bogatstvo mogućnosti za sport i opuštanje.

  Naravno, ljubitelji seoskog života također imaju razloga za zadovoljstvo. Samo dva sata vožnje od glavnog grada je Babington House lokacija, smještena na 18 hektara ruralnog Somerseta i dom je 32 individualno dizajnirane spavaće sobe, restoranu otvorenom 24 sata i perjanici - Cowshed Spa toplicama.

 • Kontinentalna Europa

  Prva lokacija u kontinentalnoj Europi bila je Berlin, gdje je u živahnoj četvrti Mitte Soho House Berlin otvorio svoja vrata u svibnju 2010. godine. U osam etaža House ima prostrani klub, bazen na krovu i bar, potpuno opremljenu teretanu, i Cowshed Spa toplice s Hammamom.

  Europska turneja se nastavlja i u južnim klimama: Soho Houses otvorit će se u Istanbulu (veljača 2015.) i Barceloni (početkom 2016.).

 • Sjeverna Amerika

  Od 2003. godine grupa Soho House prisutna je u Sjevernoj Americi - u skladišnoj zgradi u naselju Meatpacking District. Soho House New York obuhvaća šest katova, koji nude 30 prostranih soba, restoran, bar, kino za 44 osobe i krovni bazen, kao i Cowshed Spa toplice.

  Sljedeća adresa bila je Sunset Boulevard, gdje se Soho House West Hollywood otvorio u ikonskoj poslovnoj zgradi u proljeće 2010. Nekoliko mjeseci kasnije uslijedio je Soho Beach House u Miamiju, koji nudi južnoamerički glamur, dva bazena i vlastiti klub na plaži.

  Dvije godine kasnije, odmah preko "zelene granice", otvorio se Soho House Toronto, koji je otvoren nizom događaja kako bi proslavio Međunarodni filmski festival u Torontu.

  U kolovozu 2014. - u skladu s motom "Spremi najveći do kraja" -, SHG je otvorio svoju najveću nekretninu do danas: Soho House Chicago, u bivšoj tvornici remena na prostoru od 10.000 četvornih metara.

MR PORTER.

Što se dogodi kad BMW i surađuje sa stranicom mrporter.com, nagrađenom internetskom platformom za muškarce sa stilom? Nastane ograničena serija BMW-a i3 koji krasi jedinstveni dizajn MR PORTER. Upečatljivi BMW i3 savršen je partner muškaraca koji prate modu i cijene dašak ekstravagancije.


U stvaranju ove premium izvedbe u suradnji s ekipom dizajnera stranice MR Porter, prepoznatljive odlike BMW-a i dorađene su brojnim vrhunskim dodacima. Ekskluzivna plava boja karoserije kontrastna je bijelim ukrasnim elementima na vanjskim retrovizorima, pragovima vrata i prednjoj maski. Usto, vanjski izgled krase i rukom nanesene bijele linije s natpisom Mr Porter. Profinjenost se proteže i kroz unutrašnjost: bijeli prsten s unutarnje strane kola upravljača, bijeli šavovi na tepisima i umetci od tamnog hrasta s jedinstvenim ugraviranim potpisom Mr Porter zaokružuju koncept dizajna vrhunske kvalitete.

SOHO HOUSE.

BMW i i grupa Soho House Group (SHG) zajedno stvaraju doživljaje koji se temelje na suvremenoj umjetnosti, inovacijama i dizajnu. Kao globalni automobilski partner grupe Soho House Group, BMW i dostavit će vozila za korištenje članovima i gostima na njezinim brojnim lokacijama i kulturnim događanjima. Soho House i BMW i surađivat će i na međunarodnome umjetničkom programu na brojnim lokacijama Soho House u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.


Priča grupe Soho House započela je 1995. godine u ulici Greek u Londonu. Dva desetljeća poslije njezin portfelj čine brojni klubovi, hoteli i spa-centri diljem Velike Britanije, kontinentalne Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

 • Velika Britanija

  London je, naravno, najveća engleska metropola i u njemu je najviše lokacija kluba Soho House. Tik iza ugla kluba Soho House u ulici Greek nalazi se Dean Street Townhouse, hotel sa 39 soba, a nešto istočnije nalazi se Shoreditch House. U zapadnom dijelu smješteni su Little House, najčuveniji restoran, bar i klub u Mayfairu, Electric House u Notting Hillu i High Road House, tiho utočište u Chiswicku. Sve lokacije nude fantastičnu hranu i pića, te brojne mogućnosti za rekreaciju i opuštanje.


  Ljubitelji prirode također će doći na svoje. Samo dva sata vožnje od glavnoga grada nalazi se Babington House, smješten na posjedu od 18 hektara u ruralnom dijelu Somerseta. Hotel ima 32 sobe (svaka jedinstvenog dizajna), restoran koji je otvoren 24 sata na dan te vrhunski Cowshed Spa.

 • Kontinentalna Europa

  Prva lokacija u kontinentalnoj Europi bio je Berlin gdje je u svibnju 2010. godine klub Soho House Berlin otvorio svoja vrata u živopisnom okrugu Mitte. Klub na osam katova obuhvaća veliki prostor za članove, bazen i bar na krovu, potpuno opremljenu teretanu, kinodvoranu te spa Cowshed s turskom kupelji.


  Europska turneja nastavlja se i u južnim državama starog kontinenta: u veljači 2015. otvoren je klub Soho House u Istanbulu, a početkom 2016. i u Barceloni.

 • Sjeverna Amerika

  Prvi klub u Sjevernoj Americi otvoren je 2003. godine u starom skladištu u okrugu u kojem se nekad pakiralo meso za distribuciju. Klub Soho House u New Yorku proteže se na šest katova i ima 30 prostranih soba, restoran, bar, kino sa 44 sjedala, bazen na krovu i spa Cowshed.


  Sljedeći je klub otvoren na legendarnome Sunset Boulevardu gdje je u proljeće 2010. godine vrata otvorio Soho House West Hollywood. Nekoliko mjeseci poslije otvoren je i klub Soho Beach House u Miamiju s dva bazena i vlastitim klubom na plaži koji nudi dašak glamura američkog juga.


  Dvije godine poslije, s druge strane „zelene granice“ otvoren je klub Soho House Toronto. Otvorenje su pratila brojna događanja u sklopu proslave Međunarodnoga filmskog festivala u Torontu.


  U kolovozu 2014. godine u skladu s motom „Najveće sačuvajmo za kraj“, grupa Soho House otvorila je svoj najveći klub dosad: Kuću Soho House u Chicagu u bivšoj tvornici remenja koja se proteže na 10 000 četvornih metara.

Louis Vuitton.

Izvanredna prtljaga za izvanredan automobil. Louis Vuitton dizajnirao je inovativnu kolekciju putnih torbi za BMW i8, u cijelosti proizvedenih od ugljikovih vlakana kako bi bile u skladu s unutrašnjošću automobila. Tkanina izrađena od robusnoga naprednog materijala izrazito male mase odlikuje se iznimnom otpornošću na udarce, paranje i ogrebotine. Kao i sami BMW i8, kolekcija putnih torbi osvaja svojim jedinstvenim, elegantnim, muževnim i prepoznatljivim dizajnom.


Kolekcija putnih torbi osmišljena je za optimalno iskorištavanje prostora. Velika putna torba koju možete nositi u ruci ili preko ramena oblikom je potpuno prilagođena prtljažniku BMW-a i8. Na stražnjoj je polici prostor za odlaganje navlake za odjeću. Izdržljiv tvrdi kovčeg, idealan za prijenosno računalo, savršeno se uklapa u prostor na stražnjim sjedalima. A na njega možete staviti malu putnu torbu. Sve torbe iz kolekcije imaju kožnate ručke, identifikacijske oznake te poznati Louis Vuitton lokot.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13,6*/13,1**

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) s opcijom Range Extender (produljenje dosega) (3):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14,0*/13,0**
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,9*/11,5**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.6

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) (3):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 14.3
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) s opcijom Range Extender (produljenje dosega) (3):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14.0
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12.5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.7

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i8 s plug-In hibridom BMW iPerformance (3):
  Emisije CO2 u g / km (kombinirane): 42
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.0
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1.9

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i8 Roadster s plug-In hibridom BMW iPerformance (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.1
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.5
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 46

  * Klasteri kotači 1: 19" kotači

  ** Klasteri kotača 2: 20" kotači; zimske gume

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Brojke se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisije CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EK i Europskom Uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.