The Born Electrics

SVAKU REVOLUCIONARNU PROMJENU POKREĆE SKUPINA PIONIRA.

BMW i

The Born Electrics.

SVAKU REVOLUCIONARNU PROMJENU POKREĆE SKUPINA PIONIRA.

The Born Electrics.

Od osnivanja BMW-a i 2013. godine, pioniri električne vožnje diljem svijeta voze, žive i dijele našu viziju mobilnosti budućnosti. Na društvenim medijima otvoreno dijele svoje električne priče i detalje iz svakodnevnog života s BMW-om i.

SVAKU REVOLUCIONARNU PROMJENU POKREĆE SKUPINA PIONIRA.The Born Electrics.

Od osnivanja BMW-a i 2013. godine, pioniri električne vožnje diljem svijeta voze, žive i dijele našu viziju mobilnosti budućnosti. Na društvenim medijima otvoreno dijele svoje električne priče i detalje iz svakodnevnog života s BMW-om i.

BMW i
BORN ELECTRIC OD SRPNJA 2015

GARY.

BORN ELECTRIC OD SRPNJA 2015.

GARY.

BORN ELECTRIC OD SRPNJA 2015.

„Sjedi i vozi.“

 


Navukao sam se prošle godine čim sam sjeo za upravljač BMW-a i3. Osjećao sam se cool. Osjećao sam se pametno. Osjećao sam se svježe. Osjećao sam se dobro jer sam znao da na neki način pomažem okolišu. U mojim očima, najbolje su mu odlike privlačan dizajn, veličina i električni pogon. Aplikacija za daljinsku vožnju izvrsna je i omogućuje mi savršenu povezanost u svakom trenutku. Gradska vožnja vrlo je jednostavna. Sjedneš i voziš. Parkiranje zna biti muka, ali s BMW-om i3 s lakoćom mogu parkirati i na najužim mjestima.

#THEFUTURE#BORNELECTRIC #BMWi

BORN ELECTRIC OD LISTOPADA 2014

LUCIE.

BORN ELECTRIC OD LISTOPADA 2014.

LUCIE.

BORN ELECTRIC OD LISTOPADA 2014.

„Zaljubila sam se.“

 


Nikad nisam mislila da ću jednoga dana voziti automobil na posve električni pogon. A sad se u jednome vozim svakoga dana. Čvrsto vjerujem da su električni automobili budućnost i drago mi je što sam njezin dio. Uživam u svakom trenutku vožnje svojim BMW-om i3. Motor, živahnost, snažna ubrzanja - uistinu je zabavan. Osjećaj u vožnji je izvanredan, kao i udobnost i prekrasni materijali u kombinaciji s intuitivnim i prirodnim načinom uporabe automobila. Istovremeno je i ljepotica i zvijer i obožavam ga. Jedini nedostatak je to što ga moram dijeliti sa suprugom, a najradije bih ga imala samo za sebe.

 

#EMISSIONFREE #PRAGUE #PERFECTION #BORNELECTRIC #BMWi

BORN ELECTRIC OD LISTOPADA 2014

KATHRYN.

BORN ELECTRIC OD LISTOPADA 2014.

KATHRYN.

BORN ELECTRIC OD LISTOPADA 2014.

„Moj mali elektronaut.“


Oduvijek sam prva morala imati svaku novu tehnologiju i obožavam gadgete, pa sam se odmah zaljubila u tehnologiju električnih automobila jer pridonose zaštiti okoliša i izgledaju svemirski. Električni automobili sve su zreliji i čini mi se da san o električnom automobilu konačno postaje stvarnost. Doista smatram da su tehnološki napredniji od motora s unutarnjim izgaranjem. U tihoj opuštenoj unutrašnjosti BMW-a i3 stres jednostavno nestaje. Uživam u njegovoj unutrašnjosti i opuštenosti dok se vozim. Prolaznici čak znaju zastati i pogledati automobil koji kao da lebdi i doviknuti mi: „Super ti je auto!“

 

#GREEN #CALIFORNIA #BORNELECTRIC #BMWi

BORN ELECTRIC OD RUJNA 2014

LOU.

BORN ELECTRIC OD RUJNA 2014.

LOU.

BORN ELECTRIC OD RUJNA 2014.

„Manje je više.“


Često svoj BMW i3 uspoređujem sa suvremenim trendom sićušnih kućica zahvaljujući kojem domišljato dizajniran objekt može biti funkcionalan unatoč dimenzijama koje su svedene na minimum. Unutrašnjost me podsjeća na pametno uređenu modernu kuću pokraj rijeke Eames: oblikovani i obrađeni drveni umetci, pažljivo odabrani materijali i velike staklene površine. Kako se pametna kuća otvara prema prirodi i neprimjetno spaja zatvoreni i otvoreni prostor, tako je i i3 konstruiran na način da spoji raznovrsnu opremu i tehnologiju u uistinu robustan minimalistički paket. Zato i3 smatram produžetkom svojega dnevnog boravka.

 

#BORNELECTRIC #PACIFICNORTHWEST #BMWi

BORN ELECTRIC OD PROSINCA 2013

ROGER.

BORN ELECTRIC OD PROSINCA 2013.

ROGER.

BORN ELECTRIC OD PROSINCA 2013.

„Budućnost je stigla.“


Isprobao sam brojne električne automobile, ali i3 je jedini u kojem sam se osjećao posebno. Nije da čeznem za pažnjom, ali imam dojam da se mnogi zanimaju za njega, čak i više nego za neke sportske automobile. BMW i3 pokreće razgovore i više me ljudi zaustavilo raspitujući se o njemu nego o ijednome drugom automobilu koji sam dosad imao. Uglavnom se njime koristim u slobodno vrijeme jer živim blizu ureda i na posao idem biciklom. No, kad god nam u posjet stignu klijenti, ja ih vozim po gradu. Većina ih se nikad nije vozila u električnom automobilu i ugodno se iznenade kad stisnem gas „do daske“.

 

#THEFUTURE #BORNELECTRIC #BMWi

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,6 / 13,1*

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (94 Ah) sa sustavom za povećanje dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 12
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,3 / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0,6

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i8 s priključnim hibridnim motorom BMW eDrive:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,9
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1

  * Naplatci 2: 20“ dizajn 431
  ** Naplatci 2: 20“ zimske gume
  Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.
  Domet vozila ovisi o brojnim čimbenicima, a najviše o stilu vožnje, odabranoj ruti, vremenskim uvjetima, grijanju / hlađenju vozila i pripremi vozila.
  Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 novih osobnih automobila mogu se naći u „Smjernicama za potrošnju goriva i emisija CO2 novih osobnih vozila”, koji su dostupni besplatno na svim prodajnim mjestima i u DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.