BMW i Vizije

UBRZAVAMO PULS VREMENA.

BMW i

BMW i Vizije.

UBRZAVAMO PULS VREMENA.

BMW i Vizije.

UBRZAVAMO PULS VREMENA.BMW i Vizije.

Istraživanje novih puteva katkad zahtijeva raskidanje svih veza s tradicijom i posve nov način razmišljanja. U BMW-ovim i Vizijama ta težnja poprima konkretne oblike. Vizionarske zamisli i inovativne tehnologije postaju prvi put vidljive, a to budućnost mobilnosti čini nešto opipljivijom. Svaka BMW i Vizija daje smjernice za daljnji razvoj i istodobno je poticaj i izvor nadahnuća za održivu mobilnost sutrašnjice bez emisija.

BMW i

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Premijerno prikazan na Sajmu potrošačke elektronike održanom 2016. u Las Vegasu, BMW i Vision Future Interaction omogućuje pogled na povezani kokpit sutrašnjice. Korisničko sučelje sa zaslonima visoke razlučivosti, upravljanje putem dodirnih zaslona, glasom pa čak i sustavom za upravljanje gestama AirTouch uvlače vozača u novi svijet. A sve to nalazi se u fascinantnom roadsteru nenadmašne profinjenosti.

Povezan s budućnošću.

BMW i Vision Future Interaction.

USPJEŠNA PRIČA: BMW i.

PROJECT i.

U proljeće 2008. godine najveći su se BMW-ovi umovi sastali na tajnoj lokaciji u Münchenu kako bi razgovarali o ambicioznom cilju: novoj viziji urbane mobilnosti. Minhenski je tim sastavio think-tank, nazvao ga „projekt i“ i dodijelio mu jedan zadatak: Zaboraviti na prošlost. Osmisliti sve ispočetka.

BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Prvi je put razvijen sveobuhvatan koncept uštede energije. Dotad je pristup uključivao samo integraciju tehnologije za uštedu energije u već postojeće modele. Karoserija i pogonski sustav posebno su razvijeni s naglaskom na štednju energije. Koncept je postao tehnološka osnova za brojne BMW-ove napredne tehnologije.

OSNIVANJE BMW-a i.

Born Electric: BMW i nova je BMW-ova marka i impresionira svojim konceptom mobilnosti koji omogućuje posve električnu svakodnevicu: prije, tijekom i nakon vožnje. To je zato što BMW i ne razmišlja isključivo o vozilu i, kad je riječ o inovativnim uslugama mobilnosti, ispunjava baš sve želje.

BMW CONCEPT i8 I BMW CONCEPT i3.

Sljedeći korak u razvoju BMW Vision Efficient Dynamics: BMW i8 Concept koji kombinira impresivne performanse sportskog automobila s visokom razinom učinkovitosti. Istovremeno predstavljamo i BMW i3 Concept, prvo posve povezano električno vozilo posebno prilagođeno zahtjevima električne mobilnosti.

BMW i8 CONCEPT SPYDER.

Manje mase, više slobode - BMW i8 Concept Spyder: ovaj roadster male mase s hibridnim pogonom oduzima dah. Skinut mu je krov, a u proizvodnji su upotrijebljeni materijali poput ugljikovih vlakana, aluminija i litija. Pogonski sustav svake osovine i baterije smješteni su unutar šasije kako bi masa bila ravnomjerno raspoređena.

BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

Osmišljavanje nove vrste mobilnosti zahtijeva način razmišljanja koji se ne ograničava samo na ekološku osviještenost i agilne vozne osobine. Rezultat je BMW i3 koji svojim vizionarskim dizajnom nudi pogled na automobile sutrašnjice. Njegov inovativan pogonski sustav eDrive istovremeno omogućuje vožnju bez emisija, neusporediv užitak u vožnji i uzbudljiv, a gotovo nečujan doživljaj vožnje.

POČETAK PRODAJE BMW-a i3.

Nova vizija gradske mobilnosti: BMW i3 rezultat je vizije koja uvjerljivo nadilazi ekološki osviještenu i agilnu vožnju. Zahvaljujući vizionarskom dizajnu i inovativnome pogonskom sustavu BMW eDrive, BMW i3 doista je automobil sutrašnjice. Ne samo da omogućuje vožnju bez emisija, nego je također potpuno povezan s gradom.

POČETAK PRODAJE BMW-a i8.

Sportski automobil budućnosti s potrošnjom goriva i emisijama kompaktnog automobila. Snaga ovoga priključnog hibrida leži u savršenoj sinkronizaciji električnog motora i motora s unutarnjim izgaranjem koja se očituje u maksimalnoj učinkovitosti i vrhunskim dinamičkim svojstvima na cesti. Više nije samo vizija, nego potpuno spremna inteligencija na kotačima. Prvi sportski automobil koji čak može ubrzati puls vremena.

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Budućnost je prikazana 2016. u Las Vegasu: na Sajmu potrošačke elektronike održanom 2016. godine u Las Vegasu, BMW i Vision Future Interaction omogućio je pogled na povezani kokpit sutrašnjice. Jedna od brojnih novih odlika je i AirTouch, posve novi sustav koji omogućuje upravljanje brojnim funkcijama samo gestama.

BMW i3 (94 Ah).

Priča o uspjehu BMW-a i se nastavlja: ili, bolje rečeno, juri naprijed. S dometom do 200 km sa svakim punjenjem, novi BMW i3 (94 Ah) pouzdan je suputnik i na duljim putovanjima. A s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,3 sekunde može se pohvaliti i odlikama pravog sprintera.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (60 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,9

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,6 / 13,1*

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (60 Ah) sa sustavom za povećanje dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0,6

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (94 Ah) sa sustavom za povećanje dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 12
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,3 / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0,6

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i8 s priključnim hibridnim motorom BMW eDrive:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,9
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1

   

  * Naplatci 2: 20“ dizajn 431
  ** Naplatci 2: 20“ zimske gume
  Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.
  Domet vozila ovisi o brojnim čimbenicima, a najviše o stilu vožnje, odabranoj ruti, vremenskim uvjetima, grijanju / hlađenju vozila i pripremi vozila.
  Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.