BMW i

BORN ELECTRIC.

BMW i

BMW i.

BORN ELECTRIC.

BMW i.

BORN ELECTRIC.BMW i.

BMW i sveobuhvatan je i revolucionaran koncept održive mobilnosti. Predstavlja vizionarska električna vozila i usluge mobilnosti, nadahnjujući dizajn i nov pojam premiuma u kojem je glavno načelo održivost. BMW i oduševljava inovativnim vozilima: posve električnim BMW-om i3, gradskim automobilom za vožnju bez emisija i iz temelja konstruiranim u skladu s načelom održivosti te BMW-om i8, najnaprednijim sportskim automobilom na tržištu.

BMW i

VIŠE OD AUTOMOBILA.

BMW i

BMW i.

Svijet u kojem živimo brzo se mijenja: gradovi postaju megagradovi, a ljudi su sve više u pokretu. Istodobno raste ljubav prema tradicionalnim vrijednostima i održivom, savjesnom stilu života. U BMW-u i sustavno se i potpuno predano okrećemo tim novim težnjama.
NOVA VIZIJA MOBILNOSTI

NOVA VIZIJA MOBILNOSTI.

U BMW-u i propitujemo sve što smo dosad znali o mobilnosti te smo iz temelja izmijenili pojam konceptnog vozila. Otvorili smo nove tvornice i osmislili nove proizvodne procese. Razvili smo snažan električni pogon bez emisija. Primijenili smo vizionarski, održiv dizajn. Rezultat su BMW i3 i BMW i8 - suvremeni koncept mobilnosti koji se prilagođava pojedinčevim potrebama.
PIONIR MOBILNE BUDUĆNOSTI

PIONIR MOBILNE BUDUĆNOSTI.

Električan i uzbudljiv - BMW i3 potpuno je razvijeno, napredno vozilo koje pokazujući na budućnost nadilazi samoga sebe. Stvara novu definiciju mobilnosti: riječ je o vozilu koje je vizionarsko, inovativno i sustavno održivo. BMW i3 više je od vozila. On je stav prema životu.
HRABROST I VIZIJA

HRABROST I VIZIJA.

Priključni hibrid BMW i8 spaja performanse sportskog automobila s potrošnjom gradskog automobila. Njegov dizajn, aerodinamička svojstva i profinjeni detalji dokaz su da održivost nije žrtva nego stav.
ARHITEKTURA LIFE DRIVE

ARHITEKTURA LIFE DRIVE.

BMW LifeDrive prva je automobilska platforma konstruirana posebno za električna vozila. Svi dijelovi ovjesa i pogona, uključujući i bateriju, smješteni su posve sigurno u pogonskom modulu što omogućuje potpunu iskoristivost putničkog prostora za boravak. Prvi put u serijskom vozilu putnički je prostor proizveden od ugljikovih vlakana iznimne čvrstoće. Ugljikova vlakna deset su puta tanja od ljudske dlake. Iznimno su čvrsta, no masa im je upola manja od mase čelika čime se smanjuje ukupna masa te povećavaju sigurnost i vozna svojstva automobila.
The born electrics

THE BORN ELECTRICS.

THE BORN ELECTRICS.

Od osnivanja BMW-a i 2013. godine, pioniri električne vožnje diljem svijeta voze, žive i dijele našu viziju mobilnosti budućnosti. Na društvenim medijima otvoreno dijele svoje električne priče i detalje iz svakodnevnog života s BMW-om i3.

INTELIGENTNA ODRŽIVOST

INTELIGENTNA ODRŽIVOST.

Za BMW i održivost nije samo riječ. Ona nam je misao vodilja. Zato smo BMW i3 konstruirali tako da cijeli njegov životni ciklus bude u skladu s načelom najvećega mogućeg očuvanja resursa i održivosti.
Razvoj

RAZVOJ.

Umjesto postavljanja samo jednog elementa električnog pogona u već postojeći model, cijeli je koncept vozila BMW i konstruiran posebno za električnu mobilnost. To omogućuje ne samo aerodinamičan dizajn vozila nego i uporabu posebnih materijala. Gdje god je bilo moguće, upotrijebili smo održive ili reciklirane materijale.
PROIZVODNJA

PROIZVODNJA.

Nova energija za nove ideje: tvornica BMW-a i u Leipzigu 100 % energije dobiva od obnovljivih izvora, među ostalim i od četiri vjetrenjače koje su isključivo u tu svrhu postavljene na lokaciji tvornice. Za proizvodnju ugljikovih vlakana upotrebljava se isključivo energija dobivena vodom.
UPORABA

UPORABA.

Nulta stopa emisija gotovo bez ikakve buke i mirisa. Osim što je zabavna, vožnja u BMW-u i smanjuje onečišćenje zraka, posebice u gradovima. Inovacije poput režima rada ECO PRO dodatno smanjuju potrošnju energije i povećavaju domet električnog pogona.
RECIKLIRANJE

RECIKLIRANJE.

Vrijeme je za nove vrijednosti: 95 % materijala upotrijebljenih u proizvodnji BMW-a i3 može se reciklirati. Višak ugljikovih vlakana može se vratiti u proizvodni ciklus ili reciklirati za uporabu u drugim područjima. Moduli baterije također se mogu reciklirati za privremenu pohranu energije dobivene iz solarnih elektrana ili vjetroelektrana.

VIZIONARSKA MOBILNOST.

TOLIKO POVEZANI DA STE SLOBODNI

TOLIKO POVEZANI DA STE SLOBODNI.

Zahvaljujući sustavu BMW ConnectedDrive, vozila BMW i odlikuju se najboljim rješenjima za povezivanje u klasi. Trajno umetnuta SIM kartica omogućuje vam da uvijek budete povezani sa svime što vam je važno. I svojim najdražima.
Drive now

DRIVE NOW.

Pokretna premium usluga dijeljenja automobila u organizaciji BMW-a, Minija i Sixta. Preuzmite vozilo i parkirajte ga bilo gdje: hitra mobilnost za svaku priliku.
Charge now

CHARGE NOW.

Ova usluga mobilnosti omogućuje sveobuhvatnu uslugu punjenja u pokretu u najvećoj mreži javnih punionica na svijetu.
BMW i ventures

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures ulaže u inovativna rješenja mobilnosti urbane populacije. Podržavamo rast društava s velikim potencijalom za razvoj globalne mobilnosti budućnosti.

DAILY ELECTRIC.

E-MOBILNOST ZA SVAKI DAN

E-MOBILNOST ZA SVAKI DAN.

Kao prvo vozilo konstruirano isključivo za vožnju na električni pogon, BMW i3 omogućuje vam da svaki dan uživate u održivoj mobilnosti. Svojim osnovnim načelima BMW i8 utjelovljuje viziju suvremenog i održivog sportskog automobila. Automobili BMW i odražavaju vaš stil i stav prema životu.
Nov doživljaj vozačkog užitka

NOV DOŽIVLJAJ VOZAČKOG UŽITKA.

BMW-i i3 i i8 pioniri su nove ere. Još donedavno mogli ste čuti buku motora, ali snaga se po novome razvija u gotovo potpunoj tišini. Odjednom dinamičnost u gradovima doživljavate posve opušteno. To je posljedica činjenice da je BMW i osmislio električnu mobilnost na posve nov i održiv način.
Praktično punjenje kod kuće

PRAKTIČNO PUNJENJE KOD KUĆE.

U prosjeku, automobil je parkiran na 22 sata dnevno. Ovom prilikom možete optimalno iskoristiti navedeno vrijeme kako biste jednostavno ponovo napunili vaš BMW i3 ili BMW i8. Uz pomoć standardnog kabela za napajanje ili BMW i Wallbox, na primjer.
Napunite automobil gdje god bili

NAPUNITE AUTOMOBIL GDJE GOD BILI.

Postoje brojna rješenja za punjenje vašeg BMW-a i3 ili i8, čak i kad ste u pokretu. Usluga mobilnosti ChargeNow pokazuje vam lokacije najbližih stanica za punjenje. Omogućuje vam da se vozilo napuni gotovo samo od sebe dok vi kupujete, radite ili se odmarate.

The Born Electrics.

Suradnje marke BMW i.

BMW i Vizije.

BMW i3.

BMW i8.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (60 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,9

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,6 / 13,1*

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (60 Ah) sa sustavom za povećanje dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0,6

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i3 (94 Ah) sa sustavom za povećanje dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 12
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,3 / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0,6

   

  Potrošnja energije i emisije CO2 BMW-a i8 s priključnim hibridnim motorom BMW eDrive:
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,9
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1

   

  * Naplatci 2: 20“ dizajn 431
  ** Naplatci 2: 20“ zimske gume
  Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.
  Domet vozila ovisi o brojnim čimbenicima, a najviše o stilu vožnje, odabranoj ruti, vremenskim uvjetima, grijanju / hlađenju vozila i pripremi vozila.
  Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.