Tročetvrtinski prednji prikaz BMW-a Vision iNEXT ispred kamenog zida

MOJ OMILJENI PROSTOR.

BMW Vision iNEXT.

Najljepše mjesto za vožnju nalazi se unutar BMW-a Vision iNEXT. On predstavlja viziju vozila budućnosti, za koje vozači znaju da mu mogu vjerovati, kako bi se mogli opustiti na bilo kojoj cesti kao da sjede kod kuće. Potpuno električan, visoko automatiziran i potpuno povezan, BMW Vision iNEXT omogućava nova putna iskustva. Autonomna vožnja, pa čak i unutrašnjost, su u potpunosti redefinirani. Sadrži puno više inovativnosti i estetike. To je mjesto za opuštanje i odabir načina na koji provodite svoje vrijeme. BMW predstavlja vizionarsko iskustvo vožnje koje pretvara cestu u vaše omiljeno odredište.

Pročitajte više
MOJ OMILJENI PROSTOR. BMW Vision iNEXT.

4 VIZIONARSKE PORUKE

  • 01 Individualna povezana mobilnost - koja se fokusira na osobu
  • 02 Moj omiljeni prostor - novo mjesto za kvalitetu života
  • 03 Potpuno električan, visoko automatiziran i potpuno povezan
  • 04 Shy Tech - intuitivna tehnologija koja promišlja
Prikaz unutrašnjosti BMW-a Vision iNEXT
Unutrašnjost BMW-a Vision iNEXT s upravljačem i nadzornom pločom
Tamnokosa žena na suvozačevom sjedalu u BMW-u Vision iNEXT se okreće prema stražnjim sjedalima
Unutrašnjost BMW-a Vision iNEXT

PROSTOR GDJE TREBATE BITI.

Unutrašnjost, ponovno zamišljena: BMW Vision iNEXT prekida s tradicijom interpretiranja kvalitete mobilnog života. Unutrašnjost je posebno privlačna svojim međusobnim djelovanjem kvalitetnih drva i ručno tkane Jacquard tkanine, kao i Alcantara u Purus Rosé, boji koja savršeno nadopunjuje otvoreni dizajn različitih elemenata. Stolić za kavu koji izgleda kao da lebdi čini poseban detalj. Njegova površina od kvalitetnog drveta otvorenih pora s Jacquard tkaninom sjedi na osvijetljenoj kristalnoj ljusci koja se proteže do stražnjeg odjeljka, dajući još jedan detalj lounge atmosferi.

Prikaz BMW-a Vision iNEXT iz zraka na jezeru
Stražnji prikaz BMW-a Vision iNEXT na suncu
Bočni prikaz BMW-a Vision iNEXT u parku
Prednji prikaz BMW-a Vision iNEXT u vožnji
Stražnji prikaz BMW-a Vision iNEXT s crvenim stražnjim svjetlima noću
Prednji kraj BMW-a Vision iNEXT s maskom

OBLIKOVANJE VIZIJE.

Potreban vam je samo jedan pogled kako biste shvatili da je BMW Vision iNEXT ispred svog vremena. Velike površine i precizne linije, od kojih neke imaju plave detalje, stvaraju dojam kao da je automobil napravljen iz jednog komada. Njegov decentan jezik dizajna stvara kontrast s izražajnom bojom karoserije i privlačnim detaljima: Liquid Greyrose Copper boja vanjštine postepeno mijenja nijansu od toplog bakra do tamne ruže i pruža vozilu dinamičan polet čak i kada stoji. Vjetrobransko staklo se jednostavno stapa u veliki panoramski krov, pružajući karoseriji izgled lakoće i još više otvarajući unutrašnjost. Velika, međusobno povezana dvostruka rešetka maske, ikonska grafika prozora, kao i plavi detalji jasno ističu BMW i gene.

OD VISOKE TEHNOLOGIJE DO SHY TECH.

Pionirske tehnologije BMW-a Vision iNEXT.

Praktički nevidljivi - ali uvijek dostupni. Na prvi pogled, jedini se zasloni nalaze u području vozača: nema drugih prikaza ili tipki koji se mogu vidjeti. U budućnosti, tehnologija više neće biti fokus; ljudi će biti fokus. Površinama kao što su drvo ili tkanina može se upravljati gestom ili glasom, tako da digitalne tehnologije postaju vidljive samo kada ih vozač ili putnici žele koristiti. To je inteligentan korak prema budućnosti.

Pročitajte više
Unutrašnjost BMW-a Vision iNEXT

Inteligentni materijali.

BMW Vision iNEXT može čitati vaše potrebe s vaših prstiju. Kod vožnje u "Boost" režimu rada, upravljačkim zaslonom se može upravljati pomoću funkcije dodirivanja. U “Ease” režimu rada, umjesto toga, može se koristiti drvena površina središnje konzole. Kad god se naprave određeni unosi, točke svjetlosti slijede prst poput magije, pružajući vizualnu povratnu informaciju. Jacquard tkanina na stražnjim sjedalima isto tako oživljava dodirom prsta i omogućuje kontrolu glazbe koristeći različite geste, kojima vizualni naglasak pružaju LED svjetla koja se upale pod tkaninom. Zahvaljujući tehnologiji Shy Tech, površine se mogu odmah pretvoriti u izvanredna korisnička sučelja.

Pročitajte više
Bočni prikaz BMW-a Vision iNEXT sa ženom na otvorenim vratima i muškarcem u pozadini

Intelligent Personal Assistant.

Uvijek na vašoj strani: Upravljana glasovnom naredbom, opcija Intelligent Personal Assistant vas podržava gdje god krenete. Vizionarska tehnologija zna sve mogućnosti vozila i pruža vam interaktivne savjete. Istodobno, s vremenom uči od vas i prilagođava se vašem ponašanju. Intelligent Personal Assistant je neometano povezan s BMW-ovim digitalnim ekosustavom, što omogućava vozačima da kontroliraju svoje pametne kućne sustave. U budućnosti, vozači će surađivati zajedno sa svojim automobilima u savršenom skladu.

Pročitajte više
Žena u BMW-u Vision iNEXT sa svjetlosnom grafikom

Intelligent Beam.

Projiciranje budućnosti: Opcija Intelligent Beam u BMW-u Visionu iNEXT je revolucionaran ponovno osmišljen moderan ekran. On stvara interaktivne projicirane površine u unutrašnjosti, a tehnologija bi mogla uskoro zamijeniti standardne zaslone. Inteligentna svjetlost prepoznaje objekte i prati ih. Primjerice, tekst u tiskanoj knjizi može se nadopuniti slikama, pokretnim sadržajima i interaktivnom grafikom, od kojih se svaka može kontrolirati dodirom. Dinamično mapiranje projekcija osigurava da se sadržaj uvijek ispravno prikazuje čak i kada je površina u pokretu.

Pročitajte više

OSJETITE RAZLIKU.

“Ease” i “Boost” režimi rada u BMW-u Vision iNEXT.

Prostor vozača u BMW-u Vision iNEXT s upravljačem i instrument pločom
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji BMW Personal CoPilot, kada sjedite u BMW-u Vision iNEXT, možete odlučiti želite li voziti ili dopustiti da autonomna vožnja preuzme upravljač. U "Boost" načinu rada, vi preuzimate upravljač. U "Ease" načinu rada vaš BMW Vision iNEXT upravlja cestama s vrlo automatiziranom vožnjom. Pomoću glasovne naredbe ili dodirivanjem BMW logotipa na upravljaču, unutrašnjost se mijenja na sljedeći način: upravljač se pomiče unatrag kako bi se stvorilo više mjesta, a papučice se uvlače kako bi stvorile ravnu površinu na podu. Vozač i suvozač mogu se okrenuti prema ostalim putnicima na stražnjem sjedalu. Zasloni pružaju informativne detalje o neposrednoj okolini.
Prostor vozača u BMW-u Vision iNEXT s upravljačem i instrument pločom
Prst dodiruje zelenu tkaninu sa svjetlećim krugom
Ruke koje drže višebojni kristal
Ruke koje rade skicu BMW-a Vision iNEXT na papiru
Čovjek ispred zida sa skicama BMW-a Vision iNEXT
BMW dizajner i Adrian van Hooydonk u BMW-u Vision iNEXT

NATJECANJE ZA BUDUĆNOST.

Rođen iz višestrukih vizija: BMW Vision iNEXT potječe iz snova kako bi stvorio potpuno novo vozilo koje usklađuje futurističke tehnologije u modernom životnom prostoru. Dizajn je rezultat unutarnjeg natjecanja. Dizajneri BMW-a se natječu korištenjem svojih crteža i vizualizacija. Najbolji su dizajni odabrani kroz više rundi sve dok jedan nije odabran za implementaciju. Prošlo je više od 18 mjeseci od stadija ideje do konačnog konceptnog automobila. Adrian van Hooydonk, viši potpredsjednik za dizajn BMW Grupe: "BMW i postoji za stvaranje kreativnih, pionirskih ideja koje preoblikuju način razmišljanja o mobilnosti. BMW Vision iNEXT obilježava još jedan veliki korak na tom putu transformacije, pokazujući kako inteligentnija vozila mogu učiniti život lakšim i ljepšim".