UGODNO I PRAKTIČNO.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive u BMW-u X5.

Budite uvijek u tijeku: zahvaljujući uslugama i aplikacijama raspoloživim za BMW X5, vaše informacijske potrebe savršeno su ispunjene tijekom vožnje.

Pročitajte više

USLUGE CONNECTED DRIVE.

Opcija opreme ConnectedDrive usluga čine osnovu za korištenje individualiziranog digitalnog mobilnog asistenta BMW Connected u vozilu, kao i inteligentnih funkcija BMW ConnectedDrive sa širokim rasponom informacija, zabave i usluga dok vozite.

Ponuda uključuje pristup aktualnim informacijama o lokaciji kao što su vremenske prilike i vijesti, kao i online pretraživanju pomoću GoogleTM i praktičnih funkcija ureda. Uslugama i značajkama kao što su informacije o parkiranju, kao i putne i hotelske vodiče možete izravno pristupiti u automobilu bez pametnog telefona putem ConnectedDrive izbornika.

Također je integriran neograničen pristup odabranim aplikacijama za pametni telefon. ConnectedDrive usluge također omogućuju pristup trgovini BMW ConnectedDrive Store, u kojem se usluge i aplikacije mogu naručiti i produžiti u bilo kojem trenutku i bilo kojem trenutku kako bi odgovarali individualnim zahtjevima korisnika. Opcija opreme ConnectedDrive usluge nudi sve ovo i više, čineći svako putovanje u BMW-u pravi doživljaj.

USLUGE CONCIERGE.

Želite znati kako je imati osobnog batlera? Sad imate priliku iskoristiti tu mogućnost i uživati u vrlo posebnoj vrsti usluge – usluzi Concierge iz ponude ConnectedDrive.
Na pritisak gumba dolazite u kontakt s agentima BMW-ova pozivnog centra koji su vam kao "osobni pomoćnici" dostupni dok ste na putu.
Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Agent čak može umjesto vas rezervirati hotel ili stol u restoranu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade cijeli dan i noć, sedam dana u tjednu.
Kako biste iskoristili tu funkciju morate biti pretplaćeni na usluge ConnectedDrive.

Online Entertainment

UMREŽENA ZABAVA.

Odgovarajuća glazba za svaku situaciju, cestu i raspoloženje. Internetska zabava omogućava da u svojem BMW-u izravno i neograničeno pristupite milijunima glazbenih brojeva – bez potrebe za uključivanjem nekog drugog uređaja, primjerice pametnog telefona.
Na raspolaganju je mnogo glazbe za svačiji ukus. Ponuda internetske zabave omogućava da otvorite račun kod nekog od BMW-ovih glazbenih partnera.
Štoviše, glazba vam nije na raspolaganju samo u vašem BMW-u: račun možete iskoristiti na svojem pametnom mobitelu i svakom drugom uređaju koji podržava BMW-ov glazbeni partner. A u šest europskih zemalja za to ne trebate ništa nadoplatiti: Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Nizozemskoj i Španjolskoj. Kako biste iskoristili tu funkciju morate biti pretplaćeni na usluge ConnectedDrive.

Prometne informacije
Prometne informacije

PROMETNE INFORMACIJE.

Real Time Traffic Information (RTTI), prometne informacije u stvarnom vremenu, u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Točne pojedinosti o vremenu i trajanju zastoja prenose se gotovo trenutačno.
Podaci se crpe iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobitelskih aplikacija i policijskih izvješća. Analiza podataka tako je precizna da je prometna zagušenja moguće predvidjeti na udaljenosti od samo nekoliko desetaka metara. Sustav u stvarnom vremenu nudi informacije o trenutačnoj situaciji na autocestama, glavnim i sporednim cestama te brojnim gradskim ulicama te preporučuje najbrže zaobilazne putove.
Usluga je dostupna samo u kombinaciji s opcijskim uslugama BMW ConnectedDrive.

Daljinske usluge

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Usto, ako je u vozilo ugrađen navigacijski sustav, odredište putovanja u njega možete izravno prenijeti iz tražilice Google™. Sustav također omogućuje prikaz lokacije vozila. Kako biste upotrijebili tu funkciju na korisničkom portalu "My BMW ConnectedDrive" na internetskoj adresi www.bmw-connecteddrive.com aktivirajte daljinske usluge.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi danju i noću omogućava brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu.
Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje inteligentan poziv u nuždi. Preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeđivanja. BMW-ov pozivni centar o tome obavještava najbliži centar za koordinaciju spašavanja i preko telefona nudi pomoć sve dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe.
Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

Internet

INTERNET.

Internetom pristupate WWW-u na kontrolnom zaslonu vašeg BMW-a. Internetske se adrese (URL) radi bržeg pristupa jednostavno i praktično unose iDrive Controllerom ili s postojećih popisa.
Budući da podatke možete slati i primati neograničeno, u svojoj se zemlji (u inozemstvu nema roaminga) internetom služite bez ograničenja. Kontrolni zaslon se za pretraživanje interneta može koristiti do brzine vozila od 7 km/h. Kako biste iskoristili tu funkciju morate biti pretplaćeni na usluge ConnectedDrive.