Dizajn BMW-a X5

SNAŽAN I IZRAŽAJAN.

Dizajn BMW-a X5.

Jake osobnosti odmah se prepoznaju. Od prvog trenutka kad ga ugledate, BMW X5 privući će vam pozornost – i zadržati je. A kad uđete u njega, u vrhunskom kokpitu uživat ćete u svakom prevaljenom kilometru. Povišena sjedala, primjerice, nude odličan pogled na cestu, ali i visokokvalitetne materijale u unutrašnjosti vozila.

SNAŽAN I IZRAŽAJAN.Dizajn BMW-a X5.

Jake osobnosti odmah se prepoznaju. Od prvog trenutka kad ga ugledate, BMW X5 privući će vam pozornost – i zadržati je. A kad uđete u njega, u vrhunskom kokpitu uživat ćete u svakom prevaljenom kilometru. Povišena sjedala, primjerice, nude odličan pogled na cestu, ali i visokokvalitetne materijale u unutrašnjosti vozila.

Pročitajte više

VANJSKI DIZAJN.

Svojim dinamičnim, visokim proporcijama, BMW X5 treće generacije odmah daje do znanja da je riječ o modelu BMW X. Međutim, krasi ga i nekolicina novih dizajnerskih obilježja koja dodatno ističu njegov maestralni nastup i neusporedivu praktičnost.
Jedan od važnih elemenata optimiranog dizajna su poboljšana aerodinamična svojstva. Zahvaljujući upečatljivim detaljima na prednjem i stražnjem dijelu vozila te na bokovima, oblik i funkcija savršeno su usklađeni: veliki zračni usisi, zračna zavjesa i iznova konstruirane "škrge" na prednjim blatobranima na prvi pogled govore da je riječ o sportskom vozilu, a istodobno pomažu smanjenju potrošnje goriva i emisija CO2.
Aerodinamični oblik nastavlja se i na stražnjem dijelu. Zračno krilce na stražnjem nosaču krova ne samo da vizualno proširuje vozilo nego i smanjuje vrtloženje zračne struje.
Široka, plosnata maska BMW-a X5 jasno ukazuje na sportski karakter vozila. Maska i prednja svjetla tako su oblikovani da vizualno tvore jednu cjelinu i dodatno ističu širok trag vozila. Istodobno, malen razmak između prednjeg nosača krova i prednje osovine pomiče vizualni fokus dalje prema naprijed, pa tako naglašava pogon na četiri kotača BMW-a X5.

Savršena kombinacija iznimne dinamike, maestralnog sportskog duha i ekskluzivne elegancije: dizajn BMW-a X5

DIZAJN.

Savršena kombinacija iznimne dinamike, maestralnog sportskog duha i ekskluzivne elegancije: dizajn BMW-a X5.

DIZAJN.

Savršena kombinacija iznimne dinamike, maestralnog sportskog duha i ekskluzivne elegancije: dizajn BMW-a X5.

UNUTARNJI DIZAJN.

Vrhunska koža, profinjene površine, ugođajna rasvjeta i najveća udobnost: uronite u unutrašnjost BMW-a X5 i doživite ekskluzivnost.

  • Elegantno i ugodno ozračje

    Dok karoseriju BMW-a X5 karakterizira impozantan stav, unutrašnjošću dominira upečatljiva elegancija. Vodoravni obrisi i kontrastne površine ističu dojam prostranosti. Vrhunski materijali i površine u unutrašnjosti, usklađene s velikom paletom presvlaka i boja te ugođajnom rasvjetom, stvaraju neusporediv osjećaj ugode.

  • Ergonomski dizajn kokpita

    Jednostavnost je jedna od osnovnih značajki uređenja unutrašnjosti BMW-a X5. Povišen sjedeći položaj tipičan za modele BMW X nudi najbolji mogući pogled na cestu. Sve komande vozila, među njima i novi iDrive Touch Controller s opcijskim navigacijskim sustavom Professional i novim slobodnostojećim kontrolnim zaslonom, usmjerene su prema vozaču. Unutarnje osvrtno zrcalo sa serijskim automatskim zatamnjivanjem jamči dodatnu sigurnost i udobnost.

UGOĐAJ.

Čim sjednete u BMW X5 jedno je odmah jasno: stvarno savršenstvo rezultat je zbroja svih detalja. Prostranu, luksuznu unutrašnjost krase posebno odabrani, savršeno obrađeni materijali najbolje kakvoće.
Fina koža u kombinaciji s elegantnim dekorom – zajedno s individualnim namještanjem rasvjete s opcijskiim paketom svjetala s ambijentalnim dizajniranom rasvjetom, stvara vrlo ekskluzivnu atmosferu.
Električno podesiva udobna sjedala za vozača i suvozača osiguravaju opuštenu vožnju bez zamaranja, a dostupna su kao opcija. Samostojeći kontrolni zaslon vrhunske kvalitete kao i opcijski vrhunski surround audiosustav Bang & Olufsen s izvrsnom akustikom čini putovanja u BMW-u X5 užitkom za sva osjetila.

DIZAJN SVJETALA.

Paket svjetala obuhvaća različite izvore LED svjetlosti za dodatnu udobnost u unutrašnjosti i izvan automobila.
Ambijentalna rasvjeta uključuje impresivna "svjetla dobrodošlice" i devet prethodno definiranih svjetlosnih dizajnerskih programa kako bi se unutrašnjost ispunila ugodnom kombinacijom neizravne i izravne rasvjete i tako stvorila salonsko ozračje. Rasvjetu čine trobojne svjetleće diode (bijele, narančaste i plave). Izvori svjetlosti smješteni su na mjestima poput pretinca za odlaganje u središnjoj konzoli sprijeda, pretinaca na vratima te na pragovima. Ostala LED svjetla naći ćemo uz kozmetička zrcala, u prostoru za noge sprijeda i straga, u oblozi krova, u naslonima prednjih sjedala i na ukrasnim letvicama.
Važno je spomenuti i LED vanjsku rasvjetu u ručicama vrata izvana te izvore svjetala u kućištima vanjskih osvrtnih zrcala i u vratima prtljažnika.

PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVJETLA.

Svjetlost koju stvaraju prilagodljiva LED prednja svjetla bojom je slična dnevnoj, a snop se automatski prilagođava u skladu s brzinom vozila i kutom upravljača.
Prilagodljiva LED prednja svjetla sastoje se od pozicijskih svjetala, kratkih i dugih svjetala, sustava protiv zasljepljivanja dugim svjetlima, LED svjetala za maglu, svjetala za slijeđenje zavoja, žmigavaca, dnevnih svjetala i prilagodljivih prednjih svjetala s promjenjivim snopom. Sva svjetla, bez iznimke, načinjena su u LED tehnologiji.
Distribucija svjetlosnog snopa automatski se prilagođava brzini kretanja i kutu upravljača. Osobito jarko svjetlo bojom je slično dnevnom svjetlu i optimalno i homogeno osvjetljava ceste, što poboljšava vidljivost i tako smanjuje zamor tijekom noćne vožnje. Četiri svjetleća prstena čak i danju osiguravaju prepoznatljivi izgled.