BUDITE PREDVODNIK I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive u BMW-u X4.

Uvjerljiv, izravan i višedimenzionalan – to su pridjevi primjenjivi na BMW X4 i usluge i aplikacije iz BMW-ove palete ConnectedDrive. Riječ je o opremi koja vam pruža najnovije komunikacijske i multimedijske mogućnosti. Koje biste željeli upotrijebiti? Odluka je na vama.

Pročitajte više
Usluge connected drive
Usluge connected drive

USLUGE CONNECTED DRIVE.

Oprema BMW ConnectedDrive vozaču na putovanju nudi mnoštvo informacijskih, zabavnih i uslužnih sadržaja.
Među njima je i BMW Online koji omogućava pristup aktualnim lokalnim informacijama poput vremenske prognoze i vijesti te uredskim funkcijama. U aplikacijskom izborniku također se može sastaviti skup vlastitih usluga i funkcija poput praćenja internetskih kamera, informacija o parkiranju te putnih i hotelskih vodiča.
Opcija uključuje praktičan, siguran i neograničen pristup odabranim aplikacijama za pametne telefone, primjerice BMW Connected. Opcijske usluge ConnectedDrive nude još mnogo takvih opcija te svako putovanje u BMW-u pretvaraju u pravi doživljaj.

  • Priprema za Apple CarPlay®

    Zahvaljujući pripremi za Apple CarPlay®, vozači mogu udobno i bežično koristiti kompatibilni iPhone® dok su u pokretu. Time se omogućuje prikazivanje i upravljanje redovnim putem, čak i putem korisničkog sučelja, kao i funkcije kao što su glazba, iMessages/SMS poruke, telefonija, Siri i odabrane aplikacije trećih strana. Priprema za Apple CarPlay® može se koristiti putem unosa dodirom, iDrive kontrolera ili glasovnom kotrolom, ovisno o opremi vozila. Apple CarPlay® traje tri godine i može se kasnije produžiti putem BMW ConnectedDrive Store-a.

GLAZBENA ZABAVA.

Toliko toga možete iskusiti tijekom vožnje u vašem BMW-u. Prava zvučna podloga svaku rutu pretvara u pustolovinu i zato u BMW-u postoje glazbene aplikacije koje će reproducirati pravu pjesmu za svaku situaciju. Bez obzira idete li na posao, u kupovinu ili na odmor, možete napraviti vlastitu radio stanicu, izabrati iz velikog asortimana audioknjiga ili puštati vlastitu glazbu – ravno u vaš BMW opremljen uslugom ConnectedDrive.

Usluge concierge

USLUGE CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kako je imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive. Na pritisak gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi "osobnog pomoćnika". Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade cijeli dan i noć, sedam dana u tjednu. Za uporabu ove funkcije potrebna vam je usluga ConnectedDrive.

BMW Car Hotspot LTE

BMW CAR HOTSPOT LTE.

Uz sustav BMW Car Hotspot iz palete originalnih BMW dodataka vaši suputnici mogu surfati internetom preko svojih telefona, tableta ili laptopa kad god to tijekom vožnje požele. Zahvaljujući adapteru u središnjem naslonu za ruke, instalacija hotspota je brza i jednostavna. Maksimalno osam uređaja može istodobno koristiti internet visoke brzine koristeći novi LTE (Long-Term Evolution) bežični komunikacijski standard. Wi-Fi u vašem BMW-u dopušta brži prijenos podataka, poboljšano primanje podataka, smanjenu elektromagnetsku radijaciju i dulji vijek trajanja baterije. Može se koristiti i izvan vozila do 30 minuta.

PROMETNE INFORMACIJE.

Real Time Traffic Information (RTTI), prometne informacije u stvarnom vremenu, u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Vozilu se praktično u stvarnom vremenu šalju detalji o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva. Nadalje, Hazard preview (pregledavanje u slučaju opasnosti) upozorava vozača o događajima kao što su ozbiljne nezgode i jaka kiša. Ove opasnosti se zatim prikazuju na karti na zaslonu vozila. Ako se vozač približi opasnosti, pojavljuje se upozorenje.

Podaci o prometu crpe se iz izvora poput anonimnih profila kretanja preko GPS podataka flotnih vozila, aplikacija mobitela i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi.

Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenim zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom. Nadalje, RTTI opcija opreme također uključuje opciju On-Street Parking Information radi specifičnijeg i učinkovitijeg pretraživanja mjesta za parkiranje.

BLUETOOTH URED.

Usluge Bluetooth Office omogućuju vam bolju uporabu vremena provedenog u automobilu. Bluetooth omogućuje praktičnu organizaciju dnevnih zadataka dok ste u pokretu. E-pošta, sastanci, zadaci i SMS poruke prikazuju se na kontrolnom prikazu ili čitaju preko zvučnika. Moguće je i prikazati kalendarske unose sa Apple iPhone uređaja preko BMW Apps sustava. Popis svih kompatibilnih mobilnih uređaja dostupan je na www.bmw.com/bluetooth.