DOVOLJNE SU SEKUNDE DA OSTAVITE DOJAM.

Motori BMW TwinPower Turbo u BMW-u X4.

Dovoljan je samo jedan pritisak na gumb za pokretanje da osjetite neograničenu energiju BMW-a X4. Dojmljive performanse i iznimna učinkovitost obilježje su svih motora BMW TwinPower Turbo. Ključ tog uspjeha je porodica motora BMW EfficientDynamics koja najnovije tehnologije ubrizgavanja goriva i posve prilagodljiv sustav nadzora performansi povezuje s inovativnom tehnologijom turbopunjača. Rezultat su vrhunske performanse te zapanjujuće niska potrošnja goriva i emisija štetnih plinova.

Redni šesterocilindarski benzinski motor m performance twinpower turbo

REDNI ŠESTEROCILINDARSKI BENZINSKI MOTOR M PERFORMANCE TWINPOWER TURBO.

Redni šesterocilindarski benzinski motor M Performance TwinPower Turbo odlikuju superioran prijenos snage, uglađen rad i iznimne performanse. Moćni trolitreni motor u vožnji se glasa zadivljujuće sportskim zvukom zahvaljujući optimiziranju zvuka ispušnog sustava s pomoću inovativnog koncepta krilca. Ovaj motor povezuje posve prilagodljiv sustav otvaranja ventila Valvetronic uključujući i dvostruki sustav VANOS, visokoprecizno ubrizgavanje i turbopunjač s razdvojenom ispušnom granom za optimalno punjenje cilindara. Rezultat su najveća snaga od 360 KS (265 kW) i najveći okretni moment od 465 Nm. Sve to benzinskom motoru s turbopunjačem omogućuje da automobil od 0 – 100 km/h ubrza za zapanjujuće 4,9 sekunde te postigne najveću brzinu od 250 km/h. Zahvaljujući raznim inteligentnim tehničkim inovacijama, potrošnja goriva pada na kombiniranu vrijednost od samo 8,6 l/100 km, a emisija CO2 na samo 199 g/km. Dojmljivo učinkovit, krcat snagom i izravnih reakcija čak i na nižim brzinama – ovaj pobjedonosni pogonski sklop oduševit će vozača bilo kojeg vozila M Performance. Sve brojke određene su sukladno EU testnim ciklusima i ovise o odabranim dimenzijama guma.

  • BMW X4 M40i
Benzinski motori BMW Twinpower Turbo

BENZINSKI MOTORI BMW TWINPOWER TURBO.

Posljednja generacija benzinskih motora BMW TwinPower Turbo izvanredno isporučuje snagu i diči se iznimno brzim reakcijama, čak i na niskim okretajima. Istodobno su mnogo učinkovitiji, s manjim emisijama štetnih plinova i boljim performansama od prethodnika. Ti inovativni motori kombiniraju najnoviju tehnologiju ubrizgavanja goriva i posve promjenjiv nadzor ventila s dva VANOS-a sa vrhunskom tehnologijom turbopunjenja, što ih čini pravom prekretnicom u razvitku tehnologija BMW EfficientDynamics. Rezultat je osobito učinkovit pogonski sklop koji dodatno naglašava legendarne mogućnosti BMW-ovih motora. Redni šesterocilindarski benzinski motor BMW TwinPower Turbo višestruki je dobitnik nagrade Motor godine koji uvijek iznova potvrđuje svoje najvažnije značajke, od dinamične isporuke snage i iznimno uglađenog rada do doista impresivne učinkovitosti. Motori iz palete BMW EfficientDynamics opremljeni su tehnološkim konceptom koji se pokazao iznimno uspješnim i ugrađuje se u gotovo sve benzinske motore.

  • BMW xDrive35i
  • BMW xDrive28i
  • BMW xDrive20i
Dizelski motori BMW Twinpower Turbo

DIZELSKI MOTORI BMW TWINPOWER TURBO.

Nova generacija dizelskih motora BMW TwinPower Turbo dokaz je dosljedne primjene BMW-ove filozofije EfficientDynamics koja vrhunsku snagu i performanse kombinira s niskom potrošnjom goriva. BMW-ovi dizelski motori poznati su po brzim reakcijama i postojanoj isporuci snage na svim okretajima, ali i izrazito niskoj potrošnji goriva. Legendarni su po izvanrednoj učinkovitosti i dinamici, uz vrlo niske emisije štetnih plinova i malen unutarnji otpor, a sve to jamči najveće zadovoljstvo u vožnji. Nove dizelske motore iz programa BMW EfficientDynamics obilježava laka aluminijska konstrukcija te jedan, dva ili tri turbopunjača promjenjive geometrije turbine. Svi imaju i najnoviju tehnologiju izravnog ubrizgavanja goriva sa zajedničkim vodom (CommonRail) koja jamči najbolje izgaranje i tako dodatno smanjuje potrošnju goriva te emisije CO2.

  • BMW xDrive35d
  • BMW xDrive30d
  • BMW xDrive20d