BUDITE PREDVODNIK. I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije tehnologije BMW ConnectedDrive u BMW-u X1.

Komunikacije, informacije i zabava – s uslugama i aplikacijama tehnologije BMW ConnectedDrive mobilnost postaje posve nov doživljaj.

Pročitajte više

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Automatskim inteligentnim pozivom u nuždi preko BMW-ova pozivnog centra po potrebi se uspostavlja veza s najbližim centrom za koordinaciju spašavanja − bez potrebe za uporabom mobitela. Pozivom se prenose informacije o trenutačnom položaju vozila i ozbiljnosti nesreće. Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

Inteligentan poziv u nuždi.

Usluge ConnectedDrive

USLUGE CONNECTED DRIVE.

Opcija opreme ConnectedDrive usluga čine osnovu za inteligentne funkcije BMW ConnectedDrive koje pružaju vozaču široki raspon informacija, zabave i usluga u vožnji.

Ponuda uključuje BMW Online, koja omogućuje pristup aktualnim informacijama o lokaciji kao što su vremenske prilike i vijesti, kao i online pretraživanju pomoću GoogleTM i praktičnih funkcija ureda. Uslugama i značajkama kao što su informacije o parkiranju, kao i putne i hotelske vodiče možete izravno pristupiti u automobilu bez pametnog telefona putem ConnectedDrive izbornika.

Također je integriran neograničen pristup odabranim aplikacijama za pametni telefon. ConnectedDrive usluge također omogućuju pristup trgovini BMW ConnectedDrive Store, u kojem se usluge i aplikacije poput prometih informacija u stvarnom vremenu, Remote Services, Online Entertainment i usluge Concierge mogu naručiti i produžiti u bilo kojem trenutku i bilo kojem trenutku kako bi odgovarale individualnim zahtjevima korisnika. Opcija opreme ConnectedDrive usluge nudi sve ovo i više, čineći svako putovanje u BMW-u pravi doživljaj.

Usluge ConnectedDrive.

  • Priprema za Apple CarPlay®

    Zahvaljujući pripremi za Apple CarPlay®, vozači mogu udobno i bežično koristiti kompatibilni iPhone® dok su u pokretu. Time se omogućuje prikazivanje i upravljanje redovnim putem, čak i putem korisničkog sučelja, kao i funkcije kao što su glazba, iMessages/SMS poruke, telefonija, Siri i odabrane aplikacije trećih strana. Priprema za Apple CarPlay® može se koristiti putem iDrive kontrolera, ovisno o opremi vozila.
    * Dostupno od ljeta 2017. godine

PROMETNE INFORMACIJE.

Prometne informacije u stvarnom vremenu, Real Time Traffic Information (RTTI), u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Kako bi vozač bio najbolje informiran, vozilu se gotovo u stvarnom vremenu šalju detalji o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva. Podaci o prometu crpe se iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobitelskih aplikacija i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi. Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenima zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom.

Daljinske usluge

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Usto, ako je u vozilo ugrađen navigacijski sustav, odredište putovanja u njega možete izravno prenijeti iz tražilice Google™. Sustav također omogućuje prikaz lokacije vozila. Kako biste upotrijebili tu funkciju, na korisničkom portalu "My BMW ConnectedDrive" na internetskoj adresi www.bmw-connecteddrive.com aktivirajte daljinske usluge.

Daljinske usluge.

INTERNET.

Internet

INTERNET.

Opcijska oprema za pristup internetu omogućava prikaz na kontrolnom zaslonu velike razlučivosti. Vozač se preko mobilne mreže može služiti internetom baš kao s kućnog računala. Internetske se adrese (URL) radi bržeg pristupa jednostavno i praktično unose iDrive Controllerom ili s postojećih popisa. Budući da podatke možete slati i primati neograničeno, u svojoj se zemlji (u inozemstvu nema roaminga) internetom koristite izravno iz automobila. Internetske stranice prikazuju se na kontrolnom zaslonu. S opcijskim paketom opreme za zabavu na stražnjim sjedalima Professional, putnici straga internetom se mogu služiti preko ravnih ekrana ugrađenih u naslone prednjih sjedala.

USLUGE CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kako je imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive. Na pritisak gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi "osobnog pomoćnika". Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade cijeli dan i noć, sedam dana u tjednu.

Usluge Concierge.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

Potrošnja goriva i emisije CO2 modela BMW X1 pokretanih benzinskim ili dizelskim motorom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6,6 do 3,9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 152 do 104

Potrošnja goriva i emisije CO2 BMW-a X1 xDrive25i:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6,6 do 6,4
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 152 do 149

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Pročitajte više