BMW M

BUDITE PREDVODNIK. I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive BMW-a X5 M.

Uvijek budite korak ispred ostalih – a u tome će vam pomoći brojne mogućnosti tehnologije BMW ConnectedDrive. Servisi i usluge BMW ConnectedDrive omogućavaju povezivost BMW-a X5 M s vanjskim svijetom, odnosno pristup informacijama, zabavi i različitim drugim funkcijama. Upoznajte trkaće funkcije aplikacije BMW M Laptimer. Unaprijed budite obaviješteni o trenutačnoj prometnoj situaciji na vašoj ruti. Među milijunima glazbenih brojeva odaberite najomiljenije.

Read more

USLUGE CONNECTEDDRIVE.

Opcija opreme ConnectedDrive usluga predstavlja osnovu za upotrebu individualnog asistenta za digitalnu mobilnost BMW Connected u vozilu, kao i BMW ConnectedDrive funkcije, koje pružaju vozaču širok raspon informacija, zabave i usluga na cesti.

Ponuda uključuje pristup aktualnim informacijama o lokaciji kao što su vremenske prilike i vijesti, kao i online pretraživanje pomoću GoogleTM i praktičnih funkcija ureda. Uslugama i značajkama kao što su informacije o parkiranju, kao i putnim i hotelskim vodičima možete izravno pristupiti u automobilu bez pametnog telefona putem ConnectedDrive izbornika.

Jednostavan i neograničen pristup odabranim aplikacijama za pametni telefon je također integriran. ConnectedDrive usluge također omogućuju pristup trgovini BMW ConnectedDrive, u kojem se usluge i aplikacije mogu naručiti i produžiti u bilo kojem trenutku i bilo gdje kako bi odgovarali individualnim zahtjevima korisnika. Opcija opreme ConnectedDrive usluga nudi sve ovo i više, čineći svaki putovanje u BMW-u pravim doživljajem.

  • Trgovina BMW ConnectedDrive

    Cijelu paletu naših usluga i aplikacija možete naći u internetskoj trgovini BMW ConnectedDrive na našem korisničkom portalu “My BMW ConnectedDrive”. Rezervirajte usluge raspoložive za vaše vozilo, primjerice Internetsku zabavu, praktične usluge Concierge ili prometne informacije u stvarnom vremenu. Tu ćete također naći brojne druge sadržaje i funkcije poput BMW Online, Internet, daljinske usluge te niz aplikacija, primjerice Napster, Audible i Deezer.
    Kada i koliko dugo ćete se htjeti služiti uslugama i aplikacijama BMW ConnectedDrive ovisi samo o vama: svaku uslugu možete odabrati na određeno vrijeme, u rasponu od jednog mjeseca do tri godine.

Aplikacija BMW M laptimer

APLIKACIJA BMW M LAPTIMER.

Pomoću aplikacije BMW M laptimer, podaci o vožnji s trkaće staze mogu se točno zabilježiti, zavoj po zavoj, a zatim analizirati s ciljem poboljšanja performansi vožnje. Aplikacija koristi BMW senzore za prikupljanje detaljnih podataka iz vozila i prikazuje odabrane rezultate na upravljačkom zaslonu. Sustav se koristi preko iDrive kontrolera. BMW M laptimer također uključuje sučelje za GoPro kamere.

Dok bilježi, aplikacija BMW M laptimer prikazuje položaj GPS-a, brzinu, prednje ubrzanje, bočno ubrzanje (G-sila), vrijeme kruga i ubrzanje do određene brzine (npr. od 0 do 100 km/h). Ovisno o opremi vozila i godini modela, izmjereni faktori mogu također uključivati položaj akceleracije, kut upravljanja, usporavanje, rpms i brzinu, kao i potrošnju goriva.

Zabilježene informacije mogu se dijeliti kao snimka na društvenim medijima, a pohranjeni podaci mogu se poslati putem elektroničke pošte.

USLUGE CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kako je imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive. Na pritisak gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi "osobnog pomoćnika".
Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade cijeli dan i noć, sedam dana u tjednu.

INTERNETSKA ZABAVA.

Odgovarajuća glazba za svaku situaciju, cestu i raspoloženje. Internetska zabava nudi izravan i neograničen pristup milijunima glazbenih brojeva u BMW-u – bez potrebe za uključivanjem drugih uređaja, primjerice pametnih telefona. Na raspolaganju je mnogo glazbe za svačiji ukus. Čim se u automobilu odsvira neki glazbeni broj, automatski se zapisuje na tvrdi disk vozila, pa užitak postaje zajamčen bez ikakvih prekida.
Ponuda internetske zabave omogućava da kod nekog od BMW-ovih glazbenih partnera poput Napstera otvorite račun koji se bez dodatne naknade može koristiti u šest europskih zemalja: Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

PROMETNE INFORMACIJE.

Prometne informacije u stvarnom vremenu, Real Time Traffic Information (RTTI), u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Vozilu se praktično u stvarnom vremenu šalju detalji o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva. Podaci o prometu crpe se iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobitelskih aplikacija i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi.
Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenim zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom.

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Usto, ako je u vozilo ugrađen navigacijski sustav, odredište putovanja u njega možete izravno prenijeti iz tražilice Google™. Sustav također omogućuje prikaz lokacije vozila. Kako biste upotrijebili tu funkciju na korisničkom portalu "My BMW ConnectedDrive" na internetskoj adresi www.bmw-connecteddrive.commorate aktivirati daljinske usluge.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi danju i noću omogućava brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu. Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje poziv u nuždi. Preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeđivanja. BMW-ov pozivni centar o tome obavještava najbliži centar za koordinaciju spašavanja i preko telefona nudi pomoć dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe. Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

INTERNET.

INTERNET.

Neograničen pristup World Wide Webu.

Opcijska oprema za pristup internetu omogućava prikaz na kontrolnom zaslonu velike razlučivosti. Vozač se preko mobilne mreže može služiti internetom baš kao s kućnog računala. Internetske adrese (URL) jednostavno i praktično unose se iDrive Controllerom ili s popisa radi bržeg pristupa.
Budući da podatke možete slati i primati neograničeno, u svojoj se zemlji (u inozemstvu nema roaminga) internetom koristite bez ograničenja. Kontrolni zaslon se za pretraživanje interneta može koristiti do brzine od 4 km/h. S opcijskim paketom opreme za zabavu na stražnjim sjedalima, putnici straga internetom se mogu služiti ravnim ekranima ugrađenim u naslone prednjih sjedala.