BMW M

BUDITE PREDVODNIK. I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive BMW-a M6 Gran Coupé.

Uvijek korak ispred – s opcijama palete BMW ConnectedDrive. Usluge i aplikacije omogućuju vam da vaš BMW M6 Gran Coupé bude dobro povezan u svakom smislu. Za pristup informacijama, zabavi i uslugama izravno iz automobila. Upotrijebite pogodnosti poput trkaćih funkcija aplikacije BMW M Laptimer. Real Time Traffic na vrijeme će vas obavijestiti o situaciji u prometu. Ili s pomoću umrežene zabave (Online Entertainment) među milijunima pjesama jednostavno odaberite omiljene.

Read more

USLUGE BMW CONNECTEDDRIVE.

Opcijska oprema BMW ConnectedDrive temelj je funkcija BMW ConnectedDrive koje vozaču na putovanju nude mnoštvo informacijskih, zabavnih i uslužnih sadržaja.
Među njima je i BMW Online koji preko tražilice Google™ omogućava pristup aktualnim lokalnim informacijama poput vremenske prognoze i vijesti te uredskim funkcijama. U aplikacijskom izborniku usto se može sastaviti skup vlastitih usluga i funkcija poput praćenja internetskih kamera, informacija o parkiranju te putnih i hotelskih vodiča.
Također je uključena praktična, sigurna te vremenski neograničena uporaba odabranih aplikacija za pametne mobitele. Opcijske usluge ConnectedDrive također omogućavaju pristup trgovini BMW ConnectedDrive u kojoj možete naručiti i obnoviti mnoštvo usluga i aplikacija po vlastitoj želji. Opcijske usluge ConnectedDrive svako putovanje u BMW-u pretvaraju u mnogo udobniji i ugodniji doživljaj.

  • Trgovina BMW ConnectedDrive

    U trgovini BMW ConnectedDrive u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu možete kupiti usluge i aplikacije za svaku potrebu. One se mogu po volji odabrati i naručiti čak i poslije kupnje automobila. To omogućuje vlasnicima da izravno iz automobila iz palete usluga i aplikacija BMW ConnectedDrive odaberu ono što im se sviđa ili im je potrebno.
    Usluge i aplikacije dostupne u trgovini BMW ConnectedDrive posebno su osmišljene da zadovolje potrebe i želje vozača BMW automobila. Također se može odabrati trajanje pojedinih usluga, a to kupcima omogućuje da usluge naruče samo za određeno vrijeme, primjerice dok su na godišnjem odmoru.
    Trgovini BMW ConnectedDrive možete pristupiti izravno iz automobila, odnosno preko internetskog portala My BMW ConnectedDrive. Novonaručene usluge i aplikacije možete upotrijebiti u automobilu ubrzo nakon preuzimanja. Trgovina BMW ConnectedDrive u svakom trenutku nudi sve potrebne informacije o raspoloživim uslugama i aplikacijama.

APLIKACIJA BMW M LAPTIMER.

Aplikacijom BMW M Laptimer možete točno zabilježiti i zatim analizirati vremena postignuta na stazi što će vam poboljšati tehniku vožnje. Aplikacija iskorištava senzore vozila za bilježenje točnih podataka, a odabrane rezultate prikazuje na kontrolnom zaslonu. Sustavom se upravlja iDrive Controllerom. Tijekom rada aplikacija BMW M Laptimer prikazuje GPS položaj, brzinu, ubrzanje, bočnu silu (G-silu), vremena krugova i ubrzanje do odabrane brzine (npr. od 0 do 100 km/h). Ovisno o opremi i godini proizvodnje modela, mjereni podaci mogu uključivati položaj papučice gasa, kut upravljača, deceleraciju, okretaje i stupanj prijenosa te potrošnju goriva. Zabilježene informacije mogu se u obliku fotografija podijeliti na nekoj od društvenih mreža, a sačuvani podaci mogu se poslati e-poštom.

USLUGE CONCIERGE.

Zatražite konkretne informacije o cesti i primajte praktične informacije i savjete - usluga Concierge opcije BMW ConnectedDrive vam to omogućuje. Dodirom na tipku ova praktična usluga povezuje vozača s zaposlenikom BMW-ovog pozivnog centra, koji djeluje kao "osobni asistent" na putu.

Bilo da je to određenog restorana, najbližeg bankomata ili dežurne ljekarne - agent BMW-ovog pozivnog centra je ovdje da vam pomogne i može čak i poslati informacije izravno u navigacijski sustav vašeg BMW-a. Također je moguće rezervirati kino ulaznice tijekom vožnje. Usluga Concierge radiUsluge Concierge funkcioniraju neovisno o vašem mobilnom telefonu i dostupna je i inozemstvu i inozemstvu, 24 sata, sedam dana u tjednu i bez ikakvih dodatnih troškova.

UMREŽENA ZABAVA.

Odgovarajuća glazba za svaku situaciju, cestu i raspoloženje. Umrežena zabava nudi izravan i neograničen pristup milijunima glazbenih brojeva u BMW-u – bez potrebe za uključivanjem drugih uređaja, primjerice pametnih telefona. Na raspolaganju je glazba za svačiji ukus. Čim se u automobilu odsvira neki glazbeni broj, automatski se zapisuje na tvrdi disk vozila, pa užitak postaje zajamčen bez ikakvih prekida.
Ponuda umrežene zabave omogućava da kod nekog od BMW-ovih glazbenih partnera poput Napstera otvorite račun koji se bez dodatne naknade može koristiti u šest europskih zemalja: Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

PROMETNE INFORMACIJE.

Real Time Traffic Information (RTTI), prometne informacije u stvarnom vremenu, u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Vozilu se praktično u stvarnom vremenu šalju detalji o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva. Podaci o prometu crpe se iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobitelskih aplikacija i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi.
Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenim zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom.

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Usto, ako je u vozilo ugrađen navigacijski sustav, odredište putovanja u njega možete izravno prenijeti iz tražilice Google™. Sustav također omogućuje prikaz lokacije vozila. Kako biste upotrijebili tu funkciju, na korisničkom portalu "My BMW ConnectedDrive" na internetskoj adresi www.bmw-connecteddrive.com aktivirajte daljinske usluge.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi (SOS) danju i noću omogućava brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu. Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje poziv u nuždi. Preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeđivanja. BMW-ov pozivni centar o tome obavještava najbliži centar za koordinaciju spašavanja i preko telefona nudi pomoć dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe. Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.