Više o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé

MAJSTORSKI OBLIKOVAN SPORTAŠ.

BMW M

Više o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé.

MAJSTORSKI OBLIKOVAN SPORTAŠ.

Više o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé.

Ekstravagancija vidljiva u svakoj liniji. Kombinacija vrhunske izrade i visoke tehnologije s elementima preuzetima iz automobilizma čini BMW M6 Gran Coupé vozilom koje oduzima dah. Riječ je o kombinaciji koja je upadljivo izražena i izgledom automobila: moćnih kontura, izdužena karoserija upućuje na jedinstveno vozačko iskustvo čak i kad vozilo miruje. Upadljivi detalji ističu izvanredan karakter vozila izvana i iznutra, a njegov unutarnji dizajn postavlja posebno visoke vizualne standarde, a obilježavaju ga vrhunski opcijski materijali iz kolekcije BMW Individual.

MAJSTORSKI OBLIKOVAN SPORTAŠ.Više o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé.

Ekstravagancija vidljiva u svakoj liniji. Kombinacija vrhunske izrade i visoke tehnologije s elementima preuzetima iz automobilizma čini BMW M6 Gran Coupé vozilom koje oduzima dah. Riječ je o kombinaciji koja je upadljivo izražena i izgledom automobila: moćnih kontura, izdužena karoserija upućuje na jedinstveno vozačko iskustvo čak i kad vozilo miruje. Upadljivi detalji ističu izvanredan karakter vozila izvana i iznutra, a njegov unutarnji dizajn postavlja posebno visoke vizualne standarde, a obilježavaju ga vrhunski opcijski materijali iz kolekcije BMW Individual.

Pročitajte više
BMW M

VANJSKI DIZAJN.

Jedinstven karakter BMW-a M6 Gran Coupé vidljiv je iz svih kutova. Jedan pogled na prednje usisnike dovoljan je da prepoznate sportske ambicije automobila. Sve pojedinosti tog elegantnog kupea sa četvorim vratima ponajprije imaju praktičnu stranu koja pridonosi opskrbi zrakom moćnog motora ugrađenog iza M maske s kromiranim dvostrukim letvicama. Prepoznatljiv nabor počinje neposredno iza M škrga. Prelazi preko izbočenih blatobrana i teče do mišićavoga stražnjeg dijela koji se s donje strane ističe karakterističnim dvostrukim M ispušnim cijevima. Poput krova, difuzor je također načinjen od lakih ugljičnih vlakana. Metalnosrebrna boja karoserije dodatno ističe sportski izgled BMW-a M6 Gran Coupé: ta izvanredna opcija iz kolekcije BMW Individual privlači poglede omatajući vozilo poput tekućeg metala.

Film o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé

INTENZIVAN I IZRAVAN DOJAM.

Film o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé.

INTENZIVAN I IZRAVAN DOJAM.

Film o dizajnu BMW-a M6 Gran Coupé.

UNUTARNJI DIZAJN.

Kad otvorite jedna od četiriju vrata pogled vam odmah pada na ukrasnu letvicu praga s M logotipom. Čim sjednete u neko od pet savršeno oblikovanih sjedala odmah vas očarava ekskluzivno ozračje putničke kabine. Svaki detalj odiše vrhunskom kakvoćom i vještinom izrade. Poželite li tako, možete se okružiti i najfinijim materijalima ekskluzivne kolekcije BMW Individual: opcijske presvlake od finozrnate merino kože platinaste boje iznimno su meke na dodir i već na prvi pogled ostavljaju dojam ekskluzivnog materijala. Vrhunski dojam dosljedno se provlači cijelom putničkom kabinom, vidljivom i po sjajnim crnim letvicama iz palete BMW Individual, baš kao i stropnom oblogom od antracitnocrne alkantare.
Ali jedno od sjedala BMW-a M6 Gran Coupé uvijek je u središtu pozornosti – naravno, riječ je o vozačkom sjedalu. Tradicionalno okrenut vozaču, savršeno ergonomski osmišljen kokpit idealno je okružje za duga putovanja, ali i za utrkivanje kružnom stazom. A kako bi vozač što lakše upravljao vozilom i svime u njemu, opcijski Head-Up Display u boji najvažnije informacije projicira izravno na vjetrobran.

KARBONSKI KROV.

Kao dio BMW-ove inteligentne lake konstrukcije, kompozitni krov od ugljikovih vlakana ojačanih plastičnom masom pridonosi smanjenju mase automobila i snižava mu težište. Manje promjene opterećenja kotača za posljedicu imaju brže reakcije i bolju dinamiku pri vožnji zavojima te bolje prianjanje guma pri ubrzavanju i kočenju.
Prekrasni obrisi krova od ugljikovih vlakana dodatno ističu dinamične linije M kupea. Vidljiva kompozitna struktura ističe složenu slojevitu konstrukciju školjke krova koja je, poput vjetrobrana, za karoseriju učvršćena posebnom tehnologijom lijepljenja.

M vanjska zrcala

M VANJSKA ZRCALA.

Aerodinamički optimirana M vanjska zrcala već su desetljećima simbol sportskog i dinamičkog dizajna M vozila. Na karoseriju učvršćena dvama elegantnim nosačima, dodatno ističu prekrasan izgled automobila i istodobno ukazuju na vrhunsku konstrukcija koja pridonosi karakteru, dinamici i aerodinamici bočnih dijelova karoserije.

BMW M6 Gran Coupé Kotači

KOTAČI.

Oličenje snage: dizajnirani ekskluzivno za BMW M6 Gran Coupé, 20-inčni lakometalni kotači s dvostrukim krakovima tipa 343 M zaokružuju sportski karakter automobila. Pogled odmah privlače prekrasni kontrasti sjajnih i sivih površina kotača miješanih dimenzija. Želite li da vozilo ima još sportskiji izgled, opcijski su raspoloživi i 20-inčni M lakometalni kotači s dvostrukim krakovima tipa 433 M. Mogu biti crni ili dvobojni, a BMW M6 Gran Coupé čine još karizmatičnijom pojavom na svakom asfaltu.

BMW INDIVIDUAL.

Jedinstvenost karaktera otkriva se u svakom detalju jer je upravo to izvor prave ekskluzivnosti. Opcijskom opremom iz kolekcije BMW Individual za novi BMW M6 Gran Coupé potpuno izrazite svoju težnju savršenstvu.

Izraz vaše osobnosti.

  • Oprema BMW Individual za vanjštinu automobila

    Snaga, elegancija, uvjerljivost. Malo je riječi potrebno da se opiše BMW M6 Gran Coupé obojen posebnom metalnom srebrnom bojom iz kolekcije BMW Individual. Jedinstveno obilježje ove boje je činjenica da ostavlja dojam tekućeg metala koji posebno ističe estetiku i sportski duh vozila te istodobno stvara ozračje nepatvorenog luksuza. Osim metalne srebrne, u paleti BMW Individual još je jedanaest različitih boja među kojima možete odabrati onu koja vam se najviše sviđa. Jedan primjer je plava metalik Tanzanite, koja na izravnom svjetlu čudesnim prelijevanjem nijansi od vrlo tamno modre do svjetlije tirkizne ostavlja osobito karizmatičan dojam. Spomenimo i svilenkastu mat površinu metalik sive boje koja upadljivost iznimno dobro kombinira s elegantnom profinjenošću.
    Paleta karoserijskih boja kolekcije BMW Individual osmišljena je za svaki ukus, od prepoznatljivo sportskih nijansi do iznimno profinjenih i privlačnih.

  • Oprema BMW Individual za unutrašnjost automobila

    Novo poimanje ekskluzivnosti, novo viđenje osobnosti – unutrašnjost BMW-a M6 Gran Coupé opremljena materijalima kolekcije BMW Individual. Kombinacija koju preporučuju dizajneri vozila obuhvaća satenski meku merino kožu čudesne platinaste boje, stropnu oblogu od alkantare te bezvremenski lijepe, sjajne crne ukrasne detalje. Rezultat je iznimno privlačna unutrašnjost koja povećava dojam prostranosti i, naravno, zrcali izvanrednu kakvoću boje karoserije.
    Ali to nije sve: osim platinaste, merino koža iz kolekcije BMW Individual na raspolaganju su još četiri boje jedinstvenih značajki i kakvoće. Jedna od njih je i smeđa Cohiba koja pomalo podsjeća na one poznate, rukom smotane cigare, a i ima i vlastiti, jednako izražajan miris. S tom se opcijom kožnatih presvlaka odlično slažu dvije posebne vrste drvenih ukrasa iz palete BMW Individual.