BMW M

GOLEMA SNAGA. SAVRŠENO ISPORUČENA.

Osmerocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo.

Inženjeri tvrtke BMW M GmbH stvaraju prava remek-djela od motora. Dva iznimno učinkovita turbopunjača omogućavaju savršen rad osamcilindarskoga benzinskog motora M TwinPower Turbo na samoj granici performansi. Lagan dodir papučice gasa dovoljan je za uživanje u isporuci snage koja je u jednakoj mjeri spontana i ravnomjerna.

Osmerocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo

OSMEROCILINDARSKI BENZINSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO.

Snagu pretvara u zapanjenost: osamcilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo vrhunac je ponude M pogonskih agregata. Zahvaljujući inovativnom konceptu turbopunjača s dvjema usisnim granama, golema snaga od 560 KS (412 kW) i 680 Nm okretnog momenta dostupna je u svakom trenutku, a opcijskim paketom Competition može se povećati na 600 KS.
Veća snaga rezultat je kombinacije velikog broja okretaja motora, turbopunjenja i tehnoloških inovacija poput upravljanja ventilima Valvetronic i vrlo preciznog ubrizgavanja goriva. Potpuni se okretni moment razvija iznad 1500 o/min, s vrlo impresivnom, gotovo ravnom krivuljom isporuke snage – koja bez sumnje stavlja osmijeh na vozačevo lice. Osamcilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo dokaz je da snaga i učinkovitost mogu ići ruku pod ruku jer ih podupiru brojne inteligentne tehnologije BMW EfficientDynamics, primjerice obnavljanje energije kočenja. Posljedica je impresivna prosječna potrošnja goriva od samo 9,9 litara benzina na 100 kilometara.

 • M TwinPower Turbo
  M TwinPower Turbo
  Cilindara/ventila
  8/4
  Radna zapremnina u cm³
  4395
  Hod/provrt u mm
  88,3/89,0
  Najveća snaga u kW (KS) na o/min
  412 (560)/6000 – 7000
  Najveći okretni moment na o/min
  680/1500 – 5750
  Kompresija: 1
  10,0