BMW M

GOLEMA SNAGA. SAVRŠENO ISPORUČENA.

Osmerocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo.

Inženjeri tvrtke BMW M GmbH stvaraju prava remek-djela od motora. Dva iznimno učinkovita turbopunjača omogućavaju savršen rad osamcilindarskoga benzinskog motora M TwinPower Turbo na samoj granici performansi. Lagan dodir papučice gasa dovoljan je za uživanje u isporuci snage koja je u jednakoj mjeri spontana i ravnomjerna.

Pročitajte više
Osmerocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo

M TWINPOWER TURBO OSMEROCILINDARSKI BENZINSKI MOTOR.

Pretvara snagu u oduševljenje: M TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor je vrhunac slave M jedinica snage. Njegova ogromna snaga od 560 KS (412 kW) i 680 Nm dostupna je u svako doba zahvaljujući inovativnom koncepta turbopunjača TwinScroll i može se dodatno povećati na 600 KS s dodatnim M Competition paketom.

To je moguće zbog kombinacije motora visokih brzina, turbopunjača i tehnoloških značajki kao što su Valvetronic i ubrizgavanje visoke preciznosti. I puni zakretni moment polazi od cca. 1.500 o/min, prikazujući impresivnu izlaznu krivulju gotovo linearne snage - kao i stvaranje osmijeha na vozačevom licu. M TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor pokazuje da snaga i učinkovitost nipošto nisu međusobno isključivi sa svojim inteligentnim BMW EfficientDynamics tehnologijama kao što je regeneracija kočne energije (Brake Energy Regeneration). Time se stvara prosječna potrošnja goriva od samo 9,9 litara benzina na 100 kilometara.

 • M TwinPower Turbo
  M TwinPower Turbo
  Cilindara/ventila
  8/4
  Radna zapremnina u cm³
  4395
  Hod/provrt u mm
  88,3/89,0
  Najveća snaga u kW (KS) na o/min
  412 (560)/6000 – 7000
  Najveći okretni moment na o/min
  680/1500 – 5750
  Kompresija: 1
  10,0