Dizajn BMW-a M6 Cabrio

LJEPOTA JE U OKU VOZAČA.

BMW M

Dizajn BMW-a M6 Cabrio.

LJEPOTA JE U OKU VOZAČA.

Dizajn BMW-a M6 Cabrio.

Dizajn automobila ne definira samo njegov oblik nego i karakter: mišićavim dizajnom BMW M6 Cabrio dojmljivo stavlja svoju moćnu siluetu u prvi plan. Izbočeni blatobrani i ostali tipični, upadljivi detalji samo potvrđuju potencijal prikrivene snage automobila. Tu ćete snagu najdojmljivije doživjeti smješteni u kokpit orijentiran prema vozaču i ukrašen ekskluzivnim materijalima iz kolekcije BMW Individual. Doživljaj goleme snage automobila najintenzivniji je kad njegov elegantan meki krov za samo 19 sekundi tiho nestane.

LJEPOTA JE U OKU VOZAČA.Dizajn BMW-a M6 Cabrio.

Dizajn automobila ne definira samo njegov oblik nego i karakter: mišićavim dizajnom BMW M6 Cabrio dojmljivo stavlja svoju moćnu siluetu u prvi plan. Izbočeni blatobrani i ostali tipični, upadljivi detalji samo potvrđuju potencijal prikrivene snage automobila. Tu ćete snagu najdojmljivije doživjeti smješteni u kokpit orijentiran prema vozaču i ukrašen ekskluzivnim materijalima iz kolekcije BMW Individual. Doživljaj goleme snage automobila najintenzivniji je kad njegov elegantan meki krov za samo 19 sekundi tiho nestane.

BMW M

VANJSKI DIZAJN.

Budući da izgleda tako dobro, prava je šteta što BMW M6 Cabrio obično vrlo brzo nestaje s vidika. Naposljetku, bez obzira na to ima li podignut ili spušten krov, svojim upečatljivim linijama i posebice u opcijskoj plavoj metalik boji iz palete BMW Individual u svakom trenutku privlači poglede. Dizajn i performanse u savršenoj su simbiozi. Koliko savršenoj, vidljivo je na aerodinamično optimiranom prednjem dijelu vozila s velikim usisnicima koji u svakom trenutku V8 motor opskrbljuju s dovoljno zraka.
Golema je pozornost posvećena čak i najmanjim detaljima. Primjerice, načinu na koji sjajne crne letvice maske uokviruju M logotip. Ili kako vrlo upečatljive M škrge s ugrađenim žmigavcima dodaju dašak elegancije prednjim blatobranima vozila. Elegantna igra oblika i funkcije očita je i na stražnjem dijelu vozila. U oči posebno upadaju karakteristične dvostruke M ispušne cijevi, baš kao i difuzor potreban za stvaranje potiska koji vozilo pritišće o podlogu, a sve je tako usklađeno da ne narušava eleganciju BMW-a M6 Cabrio. Bez obzira na to je li meki krov spušten ili se vozite pod otvorenim nebom.

Film o dizajnu BMW-a M6 Cabrio

BRZA KLASA.

Film o dizajnu BMW-a M6 Cabrio.

BRZA KLASA.

Film o dizajnu BMW-a M6 Cabrio.

UNUTARNJI DIZAJN.

Unutrašnjost BMW-a M6 Cabrio načinjena je po mjeri, a njezina pomno osmišljena arhitektura govori sama za sebe. Kokpit okružuje vozača i posve mu je okrenut te izrađen od profinjenih opcijskih materijala iz kolekcije BMW Individual. Svaka se kontrola nalazi točno tamo gdje je i očekujete. Nikad se u sportskom automobilu nije bilo tako jednostavno osjećati kao kod kuće. Funkcionalno središte kokpita je M kožnati upravljač, samo na udaljenost prsta od njegova utora za palac, dvije ručice M mjenjača s dvjema spojkama i sustavom Drivelogic te brojni gumbi sustava M Drive.
Instrumenti s posebnim M prikazom pouzdano prikazuju informacije čak i na jarkoj svjetlosti, pa vozač u svakom trenutku ima odličan uvid u sve što se zbiva s automobilom. Savršena kombinacija performansa i zadovoljstva u vožnji pod otvorenim nebom – u čemu je najbolje uživati u ergonomskim M sjedalima s opcijskim opalnobijelim kožnatim presvlakama i okružen ekskluzivnim pepeljastobijelim oblogama i ukrasnim detaljima.

MEKI KROV.

Posve automatski meki krov ima izvanrednu zvučnu i toplinsku izolaciju. Kad je podignut, krov kabrioletu podaruje kupeovske obrise. Stražnji se prozor može električno spustiti i tako omogućiti provjetravanje kabine bez propuha, a ima i ugrađen grijač za odleđivanje i sprječavanje zamagljivanja.
Osim antracitnosrebrnog efekta, krov je dostupan u još dvije boje. Na brzinama do 40 km/h otvara se za samo 19 sekunda, a zatvara za 24 sekunde.
Čak i kad je krov zatvoren, putnici mogu uživati u ugođaju vožnje pod otvorenim nebom. Naime, svih se pet prozora može istodobno spustiti i kad je krov podignut, pa služi, primjerice, kao zaštita od izravna sunca.

M vanjska zrcala

M VANJSKA ZRCALA.

Aerodinamički optimirana M vanjska zrcala već su desetljećima simbol sportskog i dinamičkog dizajna M vozila. Na karoseriju učvršćena dvama elegantnim nosačima, dodatno ističu prekrasan izgled automobila i istodobno ukazuju na vrhunsku konstrukcija koja pridonosi karakteru, dinamici i aerodinamici bočnih dijelova karoserije.

KOTAČI.

Kotači

KOTAČI.

Uz standardne 19-inčne lakometalne kotače, birati se može među još tri ekskluzivna 20-inčna naplatka. S pet kovanih krakova koji jamče najveću krutost, uglačanih ili mat crnih, kotači s dvostrukim krakovima tipa 343 M s gumama različitih dimenzija sprijeda i straga dodatno ističu performanse BMW-a M6 Cabrio. Dvobojni naplatci s dvostrukim krakovima tipa 601 M mnogo su profinjeniji: u kombinaciji s paketom Competition i M karbonsko-keramičkim kočnicama, sedam krakova nude pogled na velike kočne diskove i mat zlatna kočna kliješta s M logotipom.

BMW INDIVIDUAL.

Jedinstvenost karaktera otkriva se u svakom detalju jer je upravo to izvor prave ekskluzivnosti. Opcijskom opremom iz kolekcije BMW Individual za novi BMW M6 Cabrio potpuno izrazite svoju težnju savršenstvu.

Izraz vaše osobnosti.

  • BMW Individual za vanjštinu automobila

    Estetika individualizma može biti iznimno osvježavajuća. Kao primjer može poslužiti BMW M6 Cabrio u slikovitoj metalik plavoj boji iz palete BMW Individual. Ta boja svojim suvremenim mat izgledom smiono ističe prepoznatljive linije vozila i njegov sportski duh. I druge boje iz kolekcije BMW Individual imaju vlastite posebne osobnosti: od upadljivih i suvremenih do iznimno elegantnih. Dobar primjer je metalik crna Citrine. Na izravnoj svjetlosti ispod tamne maslinaste crne boje zamjećuju se zlatni odbljesci. Koju god boju od dvanaest iz palete BMW Individual odabrali, možete biti sigurni da će biti pravi odraz vaše osobnosti.

  • BMW Individual za unutrašnjost automobila

    Vjerojatno je riječ o najboljem mjestu pod suncem za izražavanje osobnog stila. BMW M6 Cabrio, opremljen ekskluzivnim materijalima iz kolekcije BMW Individual, lako je prilagoditi osobnom ukusu i željama. Iznimno meka opalnobijela merino koža, prikazana na fotografijama, utjelovljenje je čiste elegancije. U kombinaciji s privlačnim bijelim jasenovim drvom ukrasnih letvica nudi iznimno skladno ozračje i luksuzan izgled kakav obično povezujemo sa suvremenim motornim jahtama. Vrlo upečatljiv dojam stvaraju i kontrastni, rukom izrađeni šavovi. U kolekciji BMW Individual raspoložive su i kože drugih boja, pa po želji možete stvoriti ugođaj kakav vam se najviše sviđa. Boje su u rasponu od platinaste i šampanjske do smeđe Cohiba, svaka s površinom prirodnih, otvorenih pora iznimno ugodne na dodir. Ugođaj se može pojačati stropnom oblogom BMW Individual od alkantare koja savršeno zaokružuje izgled unutrašnjosti i upotpunjuje ugođaj ekskluzivne kakvoće upotrijebljenih materijala.