BMW M4 Coupé, detalji i oprema

THE M4

BMW M

BMW M4 COUPÉ DETALJNO: DIZAJN, MOTOR I OPREMA

THE M4BMW M4 COUPÉ DETALJNO: DIZAJN, MOTOR I OPREMA

BMW M4 Coupé utjelovio je sve što razlikuje BMW M: više od četiri desetljeća iskustva u razvoju automobila visokih performansi koji su doveli do savršenstva u detaljima međusobnog pogona pogona, podvozja, prijenosa i upravljanja. Iz toga proizlazi izvanredna raznolikost opreme koja jamči optimalan užitak u vožnji u pogledu dizajna, dinamike vožnje i tehničkih inovacija.

Pročitajte više

BMW M4 COUPÉ – ZNAČAJKE PERFORMANSI.

Inspirirani motosportom: pregled pogona i tehnologija šasije.

Tijekom četiri desetljeća razvoja vozila visokih performansi, cilj je uvijek bio postići savršenu interakciju pogonskih jedinica, šasije, mjenjača i upravljanja - uz vozačev utisak kao referentnu vrijednost. BMW M4 Coupé utjelovljuje sve radi čega se BMW M razlikuje. Svaki je detalj pripremljen za izvanredne performanse i preciznost. Priprema za pilote koju je teško pobijediti.

BMW M4 Coupé, BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor i M Competition paket

BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor i M Competition paket.

M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor odlikuje se izvrsnom isporukom snage i svilenkasto glatkim pokretanjem zajedno sa sportskim zvukom motora. S dvostrukim VANOS-om, Valvetronic-om, visoko preciznim ubrizgavanjem i TwinScroll turbopunjačem, visoko performansni M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor u kombinaciji sa standardnim M Competition paketom osigurava 331 kW (450 KS). M Sport ispušni sustav generira karakteristični zvuk motora. Posebno podešen Adaptive M ovjes pruža optimalan kontakt na cesti, povećanu snagu vuče i agilnije upravljanje.
BMW M4 Coupé, Adaptive M ovjes

Adaptive M ovjes.

Elektroničkim reguliranjem amortizera, Adaptive M ovjes automatski osigurava da je vozilo savršeno podešeno prema voznim uvjetima. Postavke ovjesa mogu se izmijeniti za visoku udobnost ili sportsku dinamiku putem načina COMFORT, SPORT i SPORT + na upravljačkoj kontroli.
BMW M4 Coupé, 7-stupanjski M mjenjač s dvostrukim kvačilom

7-stupanjski M mjenjač s dvostrukim kvačilom.

Mijenjajte brzine bez prekida u vučnoj sili, bez upotrebe kvačila i bez usporavanja: 7-stupanjski M mjenjač s dvostrukim kvačilom s Drivelogic-om omogućuje navedeno. Brzine se mogu automatski ili ručno mijenjati pomoću ručkica mjenjača na upravljaču ili ručice mjenjača. Launch Control garantira maksimalno ubrzanje iz stojećeg starta.
BMW M4 Coupé, M 6-brzinski ručni mjenjač

M 6-brzinski ručni mjenjač.

S 12 kilograma smanjenja težine u usporedbi s tradicionalnim modelima i kompaktnijim oblikom, M 6-stupanjski ručni mjenjač u BMW-u M4 Coupé primjer je inteligentne lagane konstrukcije. Unutar mjenjača nova podloga za trenje od ugljičnih vlakana omogućuje ugodnije promjene brzina, a sustav podmazivanja sa suhim otvorom osigurava učinkovitiju opskrbu uljem.
BMW M4 Coupé, M Driver’s paket

M Driver’s paket.

M Driver’s paket povećava maksimalnu brzinu na 280 km/h. Paket je moguće naručiti prilikom kupnje novog vozila ili ga možete naknadno dodati. Svi ostali tehnički podaci ostaju nepromijenjeni nakon instaliranja. Ovo uključuje i vaučer za BMW M Intensive Training u sklopu BMW Driving Experience.

BMW M4 COUPÉ – ZNAČAJKE DIZAJNA.

M specifični detalji dizajna u unutrašnjosti i vanjštini.

BMW M4 Coupé odmah baca svoju čaroliju na promatrača. LED svjetla sprijeda i straga standardno naglašavaju aerodinamično tijelo. Veliki otvori za zrak naglašavaju sportske ambicije, kao i 20-inčni naplatci od lakih legura iz opcijskog paketa M Competition. Sportski elementi poput okruglih mjerača instrumenta postavljaju ekskluzivne naglaske u pilotskoj kabini. Sve o ovom sportskom automobilu signalizira snagu i dinamičnost.

BMW M4 Coupé, dizajn
BMW M4 Coupé, značajke vanjštine u M Competition paketu

Značajke vanjštine u M Competition paketu.

Na vanjštini, M Competition paket ostavlja izvrstan dojam s ekskluzivnim, kovanim i sjajnim kotačima od 20" M Star-spoke stil 666 M s miješanim gumama. Atletski karakter naglašava BMW Individual Shadow Line s proširenim značajkama, koje se u crnom visokom sjaju odvija od prednje rešetke bubrega preko škrge do oznake modela, a završava na crnim kromiranim otvorima.
BMW M4 Coupé, ekskluzivni krov od karbona

Ekskluzivni krov od karbona.

Kao dio BMW-ove inteligentne lagane konstrukcije, krov od karbona izrađen od plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP) pomaže u smanjenju težine vozila, premještajući težište automobila niže. To dovodi do povećanja okretnosti i dinamike u zavojima, ubrzanju i kočenju.
BMW M4 Coupé, LED stražnja svjetla

LED stražnja svjetla.

Vrhunska LED tehnologija garantira optimalnu vidljivost sa maksimalnom efikasnosću i duljinom trajanja. Trepereće velike površine i brzo reagirajuća LED svjetla kočnica povećavaju sigurnost. Karakteristika koja noću i danju određuje karakter je prepoznatljiv L-oblik stražnjih svjetala.
BMW M4 Coupé, prednja svjetla

Prednja svjetla.

Prilagodljiva LED svjetla omogućuju vozačima da vide duboko u zavoje čim započnu okretanje upravljača. Na ovaj način svjetla u zavojima osiguravaju optimalno osvjetljenje neposredne okoline i time povećavaju aktivnu sigurnost u vožnji.
BMW M4 Coupé, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam automatski prilagođava prednja svjetla u skladu s svjetlom i prometnim uvjetima. Sustav registrira prisutnost vozila ispred ili nadolazećeg prometa i o njima može ovisiti kako bi se izbjeglo zasljepljivanje ostalih sudionika u prometu glatkim prilagođavanjem dugog svjetla.
BMW M4 Coupé, kokpit orijentiran na vozača

Kokpit orijentiran na vozača.

Kokpit kreiran za trkalište. Svaki je detalj ergonomski optimiziran i orijentiran izravno na vozača. U središtu je elegantni M kožni upravljač s mekom kožom 'Nappa'. Njegovi M pogonski gumbi mogu se koristiti za aktiviranje pojedinačnih postavki, dok sportske ručkice mjenjača-prijenosnika zajedno s opcionalnim M mjenjačem s dvostrukim kvačilom omogućavaju promjenu stupnja prijenosa u djeliću sekunde. Prikaz instrumenta u upečatljivom M dizajnu pruža savršen pregled svih relevantnih podataka o vožnji.
BMW M4 Coupé, M sjedala

M sjedala.

M sjedišta u stilu s integriranim naslonima za glavu i osvijetljeni M logotip na razini ramena nude savršenu bočnu podršku. Budući da njihova sustavna upotreba lagane konstrukcije pomaže smanjiti težinu vozila. Za dodatnu podršku tijekom sportske vožnje, na središnjoj konzoli nalazi se jastučić za koljena.
BMW M4 Coupé, unutrašnjost, presvlake

Visoko kvalitetna unutrašnjost.

Originalna ekskluzivnost stoji za proučavanje na drugi pogled. Unutarnja obloge 'Carbon Fiber' sa istaknutim završnim premazom Black Chrome to savršeno ilustrira svojom jedinstvenom površinom koja zrači maksimalnom dinamikom. Ujedno sportski, ali individualni interijer jamči i visokokvalitetna presvlaka od pune kože 'Merino' Bicolour Sakhir Orange / Black.
BMW M4 Coupé, M4 pragovi vrata

M4 pragovi vrata.

Čak i prije nego što se smjestite u ergonomska M sjedala BMW-a M4 Coupé, vašu će pažnju privući ekskluzivne dorade pragova vrata napravljene od ekskluzivnog aluminija s logotipom M4 modela.
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, karbonski krov sa M prugama
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, kotači i gume
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, Laguna Seca Blue
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, M Sport sjedala u Bicolour Silverstone / Black sa kontrastnim šavovima u plavoj
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, Velvet Blue
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, M Sport sjedala u Bicolour Silverstone / Black sa kontrastnim šavovima u ljubičastoj i narančastoj
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, Imola Red II
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, M Sport sjedala u Bicolour Red / Black sa kontrastnim šavovima u crvenoj i žutoj
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, kokpit
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija, pragovi vrata
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, specijalna edicija M oznaka

BMW M4 EDITION ///M HERITAGE.

BMW M4 Coupé poprima svoj ikoničan karakter: motosport DNA do najsitnijih detalja definira BMW M4 Edition ///M Heritage. Tri ekskluzivne vanjske boje Laguna Seca Blue, Velvet Blue metalik i Imola Red II, u kojima je dostupno 750 modela ograničene edicije, odnose se na legendarne M pruge, koje su također vidno integrirane u karbonski krov , 20“ naplatke od lakih legura u stilu 666M Star-spoke u Orbit Grey-u stvaraju kontrast dizajnu presvlaka unutrašnjosti u Merino koži s njihove tri podebljane boje: kontrastni šavovi plave boje za M sportska sjedala u Bicolour Silverstone/crnoj boji idealno se usklađuju s vanjska boja kontrastnih šavova Laguna Seca, ljubičasta i narančasta s alternativnim završnim slojem boje Velvet Blue. A sličan sportski i ekskluzivni interijer u Bicolour crvenoj/crnoj boji s kontrastnim šavovima u crvenoj i žutoj boji rezerviran je za vozila u Imola Red II. Strogo ograničenje BMW-a M4 Edition ///M Heritage koji će se proizvoditi od studenog 2019. godine signalizira ekskluzivno slovo na unutarnjim finišerima od karbonskih vlakana, a njihova struktura nadahnuta M trakama, oznaka na završnoj oblozi vrata i šavovima usklađenim u boji u naslonima za glavu.

BMW M4 COUPÉ.

Connectivity.

U BMW-u M4 Coupé, dobivate podršku kako na cesti tako i na trkalištu iz široke palete inovativnih tehnologija koje pružaju veću udobnost i sigurnost tijekom postavljanja novih standarda. Možete snimiti sve informacije bitne za vožnju u djeliću sekunde i uživati u umreženoj komunikaciji, informacijama i zabavi najvišeg nivoa. Zadovoljstvo u vožnji nikada nije bilo tako revolucionarno.

BMW M4 Coupé, BMW Head-Up zaslon sa M specifičnim funkcijama

BMW Head-Up zaslon sa M specifičnim funkcijama.

BMW Head-Up zaslon sa M specifičnim funkcijama potpuno u boji projicira sve informacije relevantne za putovanje direktno u vidno polje vozača. Pritiskom na tipku vozač se može prebaciti na zaslon specifičan za M, koji uključuje indikator stupnja prijenosa, broj okretaja kao krivulju dinamičkog raspona, kao i svjetla za promjenu brzina što ukazuje na optimalan trenutak za promjenu.
BMW M4 Coupé, BMW M Laptimer aplikacija

BMW M Laptimer aplikacija.

Doživite užitak u vožnji sve do desetine sekunde i m/s²: "BMW M Laptimer" aplikacija je vrhunski alat za analizu podataka o trkaćim stazama, uključujući automatski izračun vremena kruga. Aplikacija bilježi podatke senzora izravno s vašeg BMW-a i koristi te vrijednosti kako bi vam pomogla u analiziranju vašeg stila vožnje. To vam omogućuje da povećate preciznost i spretnost, a zauzvrat poboljšate vrijeme kruga. Također možete snimiti i svoja putovanja izvan trkaće staze, poput cestovnih putovanja.
BMW M4 Coupé, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Zašto biti bez značajki vašeg iPhone-a u svom BMW-u kada ga možete koristiti kao i obično? Priprema za Apple CarPlay® omogućava vam udaljeni pristup telefoniji, kao i aplikacijama poput iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify i Apple Music. Možete koristiti i glasovni gumb na upravljaču za pristup Siri, Appleovom glasovnom pomoćniku.
BMW M4 Coupé, Telefonija sa bežičnim punjenjem

Telefonija sa bežičnim punjenjem.

Telefonija sa bežičnim punjenjem uključuje bežično punjenje i dodatne USB priključke. Krovna zračna veza poboljšava mobilni prijem. Dva mobilna telefona i audio uređaj mogu se istovremeno povezati putem Bluetooth-a. Uključeni su: Bluetooth Office i tehnički kapacitet za WiFi žarišnu točku.
Tehnički podaci BMW M4 Coupé

TEHNIČKI PODACI BMW M4 COUPÉ.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW M4 Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.3
  CO2 emisije u g/km (kombinirane): 227–213

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.