BMW M4 Cabrio, detalji i oprema

THE M4

BMW M

BMW M4 CABRIO DETALJNO: DIZAJN, MOTOR I OPREMA

THE M4BMW M4 CABRIO DETALJNO: DIZAJN, MOTOR I OPREMA

BMW M4 Cabrio utjelovio je sve što razlikuje BMW M: više od četiri desetljeća iskustva u razvoju automobila visokih performansi koji su doveli do savršenstva u detaljima međusobnog pogona pogona, podvozja, prijenosa i upravljanja. Iz toga proizlazi izvanredna raznolikost opreme koja jamči optimalan užitak u vožnji u pogledu dizajna, dinamike vožnje i tehničkih inovacija.

Pročitajte više

BMW M4 CABRIO – ZNAČAJKE PERFORMANSI.

Inspirirani motosportom: pregled pogona i tehnologija šasije.

Osjećaj vožnje u BMW-u M4 Cabriu jedan je od prekrasnog intenziteta i izvor bezgraničnog užitka u vožnji. Sve o ovom uspješnom sportašu pripremljeno je za snažnu dinamiku i okretnost u upravljanju. Zahvaljujući mnogim tehnologijama koje proizlaze iz motosporta, ovaj model uvijek pretvara svoju snagu u vuču s najvećom preciznošću. Ovu težnju dodatno naglašava opcijski paket M Competition sa višim razredom motora i posebno prilagođenim Adaptive M ovjesom.

BMW M4 Cabrio, BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor i M Competition paket

BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor i M Competition paket.

M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor odlikuje se izvrsnom isporukom snage i svilenkasto glatkim pokretanjem zajedno sa sportskim zvukom motora. S dvostrukim VANOS-om, Valvetronic-om, visoko preciznim ubrizgavanjem i TwinScroll turbopunjačem, visoko performansni M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor u kombinaciji sa standardnim M Competition paketom osigurava 331 kW (450 KS). M Sport ispušni sustav generira karakteristični zvuk motora. Posebno podešen Adaptive M ovjes pruža optimalan kontakt na cesti, povećanu snagu vuče i agilnije upravljanje.
BMW M4 Cabrio, Adaptive M ovjes

Adaptive M ovjes.

Elektroničkim reguliranjem amortizera, Adaptive M ovjes automatski osigurava da je vozilo savršeno podešeno prema voznim uvjetima. Postavke ovjesa mogu se izmijeniti za visoku udobnost ili sportsku dinamiku putem načina COMFORT, SPORT i SPORT + na upravljačkoj kontroli.
BMW M4 Cabrio, 7-stupanjski M mjenjač s dvostrukim kvačilom

7-stupanjski M mjenjač s dvostrukim kvačilom.

Mijenjajte brzine bez prekida u vučnoj sili, bez upotrebe kvačila i bez usporavanja: 7-stupanjski M mjenjač s dvostrukim kvačilom s Drivelogic-om omogućuje navedeno. Brzine se mogu automatski ili ručno mijenjati pomoću ručkica mjenjača na upravljaču ili ručice mjenjača. Launch Control garantira maksimalno ubrzanje iz stojećeg starta.
BMW M4 Cabrio, M 6-brzinski ručni mjenjač

M 6-brzinski ručni mjenjač.

S 12 kilograma smanjenja težine u usporedbi s tradicionalnim modelima i kompaktnijim oblikom, M 6-stupanjski ručni mjenjač u BMW-u M4 Cabriu primjer je inteligentne lagane konstrukcije. Unutar mjenjača nova podloga za trenje od ugljičnih vlakana omogućuje ugodnije promjene brzina, a sustav podmazivanja sa suhim otvorom osigurava učinkovitiju opskrbu uljem.
BMW M4 Cabrio, M Driver’s paket

M Driver’s paket.

M Driver’s paket povećava maksimalnu brzinu na 280 km/h. Paket je moguće naručiti prilikom kupnje novog vozila ili ga možete naknadno dodati. Svi ostali tehnički podaci ostaju nepromijenjeni nakon instaliranja. Ovo uključuje i vaučer za BMW M Intensive Training u sklopu BMW Driving Experience.

BMW M4 CABRIO – ZNAČAJKE DIZAJNA.

M specifični detalji dizajna u unutrašnjosti i vanjštini.

BMW M4 Cabrio odmah se identificira kao visoko performansni otvoreni sportski automobil. Snažni prednji kraj i produljeni poklopac motora daju atletskoj silueti izražajnu dinamičnost. Unutar vozila prevladava sportsko ekskluzivna atmosfera. Kokpit orijentiran na vozača opremljen je okruglim zaslonima instrumenta u trkaćem automobilu koji osiguravaju optimalnu čitljivost. Ovo stvara idealne uvjete za podizanje vožnje sa spuštenim krovom na novu razinu.

BMW M4 Cabrio, dizajn, oprema
BMW M4 Cabrio, značajke vanjštine u M Competition paketu

Značajke vanjštine u M Competition paketu.

Na vanjštini, M Competition paket ostavlja izvrstan dojam s ekskluzivnim, kovanim i sjajnim kotačima od 20" M Star-spoke stil 666 M s miješanim gumama. Atletski karakter naglašava BMW Individual Shadow Line s proširenim značajkama, koje se u crnom visokom sjaju odvija od prednje rešetke bubrega preko škrge do oznake modela, a završava na crnim kromiranim otvorima.
BMW M4 Cabrio, hardtop

Hardtop.

Uvlačivi hardtop kombinira čisto kabrioletno uzbuđenje s prednostima tvrdog krova pogodnog za zimu. Može se brzo otvoriti i zatvoriti - čak i dok vozite polako, pri brzinama do 18 km/h. Gledano izvana, ima karakteristično za Coupe nisku, izduženu liniju krova. Dok unutra, nudi obilje prostora za glavu.
BMW M4 Cabrio, LED stražnja svjetla

LED stražnja svjetla.

Vrhunska LED tehnologija garantira optimalnu vidljivost sa maksimalnom efikasnosću i duljinom trajanja. Trepereće velike površine i brzo reagirajuća LED svjetla kočnica povećavaju sigurnost. Karakteristika koja noću i danju određuje karakter je prepoznatljiv L-oblik stražnjih svjetala.
BMW M4 Cabrio, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam automatski prilagođava prednja svjetla u skladu s svjetlom i prometnim uvjetima. Sustav registrira prisutnost vozila ispred ili nadolazećeg prometa i o njima može ovisiti kako bi se izbjeglo zasljepljivanje ostalih sudionika u prometu glatkim prilagođavanjem dugog svjetla.
BMW M4 Cabrio, kokpit orijentiran na vozača

Kokpit orijentiran na vozača.

Kokpit kreiran za trkalište. Svaki je detalj ergonomski optimiziran i orijentiran izravno na vozača. U središtu je elegantni M kožni upravljač s mekom kožom 'Nappa'. Njegovi M pogonski gumbi mogu se koristiti za aktiviranje pojedinačnih postavki, dok sportske ručkice mjenjača-prijenosnika zajedno s opcionalnim M mjenjačem s dvostrukim kvačilom omogućavaju promjenu stupnja prijenosa u djeliću sekunde. Prikaz instrumenta u upečatljivom M dizajnu pruža savršen pregled svih relevantnih podataka o vožnji.
BMW M4 Cabrio, M sjedala

M sjedala.

Vožnja do krajnjih granica i uranjanje u ekskluzivnu, sportsku atmosferu nikada nije kontradikcija BMW-u M4 Cabrio. M sjedala imaju istu savršenu kvalitetu izrade kao i cijela unutrašnjost. Sjajan primjer: ovdje je prikazano, Silverstone finozrnata Merino koža.
BMW M4 Cabrio, unutrašnjost, presvlake

Visoko kvalitetna unutrašnjost.

Originalna ekskluzivnost stoji za proučavanje na drugi pogled. Unutarnja obloge 'Carbon Fiber' sa istaknutim završnim premazom Black Chrome to savršeno ilustrira svojom jedinstvenom površinom koja zrači maksimalnom dinamikom. Ujedno sportski, ali individualni interijer jamči i visokokvalitetna presvlaka od pune kože 'Merino' Silverstone.

BMW M4 CABRIO.

Connectivity.

U BMW-u M4 kabriolet, dobivate podršku kako na cesti tako i na trkalištu iz široke palete inovativnih tehnologija koje pružaju veću udobnost i sigurnost tijekom postavljanja novih standarda. Možete snimiti sve informacije bitne za vožnju u djeliću sekunde i uživati u umreženoj komunikaciji, informacijama i zabavi najvišeg nivoa. Zadovoljstvo u vožnji nikada nije bilo tako revolucionarno.

BMW M4 Cabrio, BMW Head-Up zaslon sa M specifičnim funkcijama

BMW Head-Up zaslon sa M specifičnim funkcijama.

BMW Head-Up zaslon sa M specifičnim funkcijama potpuno u boji projicira sve informacije relevantne za putovanje direktno u vidno polje vozača. Pritiskom na tipku vozač se može prebaciti na zaslon specifičan za M, koji uključuje indikator stupnja prijenosa, broj okretaja kao krivulju dinamičkog raspona, kao i svjetla za promjenu brzina što ukazuje na optimalan trenutak za promjenu.
BMW M4 Cabrio, BMW M Laptimer aplikacija

BMW M Laptimer aplikacija.

Doživite užitak u vožnji sve do desetine sekunde i m/s²: "BMW M Laptimer" aplikacija je vrhunski alat za analizu podataka o trkaćim stazama, uključujući automatski izračun vremena kruga. Aplikacija bilježi podatke senzora izravno s vašeg BMW-a i koristi te vrijednosti kako bi vam pomogla u analiziranju vašeg stila vožnje. To vam omogućuje da povećate preciznost i spretnost, a zauzvrat poboljšate vrijeme kruga. Također možete snimiti i svoja putovanja izvan trkaće staze, poput cestovnih putovanja.
BMW M4 Cabrio, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Zašto biti bez značajki vašeg iPhone-a u svom BMW-u kada ga možete koristiti kao i obično? Priprema za Apple CarPlay® omogućava vam udaljeni pristup telefoniji, kao i aplikacijama poput iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify i Apple Music. Možete koristiti i glasovni gumb na upravljaču za pristup Siri, Appleovom glasovnom pomoćniku.
 BMW M4 Cabrio, Telefonija sa bežičnim punjenjem

Telefonija sa bežičnim punjenjem.

Telefonija sa bežičnim punjenjem uključuje bežično punjenje i dodatne USB priključke. Krovna zračna veza poboljšava mobilni prijem. Dva mobilna telefona i audio uređaj mogu se istovremeno povezati putem Bluetooth-a. Uključeni su: Bluetooth Office i tehnički kapacitet za WiFi žarišnu točku.
BMW M4 Cabrio, tehnički podaci

TEHNIČKI PODACI BMW M4 CABRIO.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW M4 Cabrio:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.2–9.5
  CO2 emisije u g/km (kombinirane): 232–217

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.