BMW M

NEVIDLJIVI KOPILOTI.

Sustavi pomoći vozaču BMW ConnectedDrive u BMW-u M2 Coupé.

U M automobilu, fokus je na jednoj stvari: čisto zadovoljstvo u vožnji. Sve ostalo može biti delegirano. Inteligentni sustavi kao što je Asistent u vožnji i upozorenje za mijenjanje trake identificiraju moguće rizike. S navigacijskim sustavom Professional, možete se naći bez bez napora čak i kada niste na trkaćoj stazi. Kamera za stražnji pogled omogućuje još lakše parkiranje i manevriranje.

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL.

Navigacijski sustav Professional, uključujući USB sučelje, 8.8" LCD zaslon u boji i Radio BMW Professional s DVD playerom, dolazi s trodimenzionalnim prikazom karata i 20 GB memorije. Sustav se intuitivno koristi putem iDrive Touch Controllera ili zaslona osjetljivog na dodir. Ažuriranja karata* dostupna su tri godine bez naknade za licencu.

 

* Ažuriranje podataka odnosi se na kartu vaše zemlje

 • iDrive Touch Controller

  IDrive Touch kontroler (dio navigacijskog sustava Professional) omogućuje intuitivan i praktičan rad iDrive sustava. Zaslon osjetljiv na dodir integriran u kontroler omogućava korisniku da jednostavno unese odredišta u navigacijski sustav tako što će ih ručno pisati. Unos se pojavljuje na kontrolnom zaslonu.

 • Ažuriranje navigacijskih karata

  Navigacijske karte se u BMW-ovim salonima bez dodatnih naknada mogu ažurirati tri godine. U okviru sustava BMW ConnectedDrive, u nekim europskim zemljama sustav besplatno tijekom tri godine automatski ažurira karte do četiri puta na godinu.

POMOĆ U VOŽNJI.

Sigurnosna oprema Asistenta za vožnju privlači pozornost vozača na nehotičnu promjenu trake ili moguće sudare i koči automatski u slučaju nužde.

Upozorenje na izlazak iz trake

Upozorenje na izlazak iz trake.

Sustav upozoravanja na napuštanje trake na brzinama iznad 70 km/h otkriva oznake na kolniku i vibriranjem upravljača upozorava vozača na nenamjernu promjenu trake. Upozorenje se ne aktivira ako je promjena trake namjerna, tj. ako je uključen žmigavac.
Upozorenje na približavanje

Upozorenje na približavanje.

Dok sustav upozorenja na približavanje s funkcijom pomoćnoga gradskog kočenja registrira vozila, funkcija upozorenja na ljude s pomoćnim gradskim kočenjem reagira na pješake. Ako je upozorenje na približavanje uključeno i vozilo ispred naglo zakoči, BMW odmah reagira. Sustav djeluje u nekoliko koraka. Najprije prikazuje simbol upozorenja, zatim simbol počne titrati i emitira se zvučni signal, a naposljetku vozilo samo počinje kočiti (na brzinama ispod 60 km/h).
Upozorenje na pješake

Upozorenje na pješake.

Upozorenje na pješake reagira na brzinama od 10 do 60 km/h i u slučaju neposredne opasnosti emitira upozorenje. Ako sustav upozori na mogući sudar, istodobno se za bržu reakciju primjenjuju i kočnice. U slučaju nužde sustav će samostalno započeti s kočenjem. Djelovanje sustava mogu omesti mrak i magla.

STRAŽNJA KAMERA.

Stražnja kamera

STRAŽNJA KAMERA.

Kamere za stražnji pogled omogućuju poboljšanu orijentaciju kad se okrećete pri brzinama ispod 15 km/h, primjerice prilikom parkiranja. Prikazuje područje iza automobila na kontrolnom zaslonu. Interaktivne linije za mjerenje udaljenosti i okretnih krugova pomažu vozaču prilikom manevriranja, prepreke su označene bojom.

 • Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW M2 Coupé:

  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8.5 to 7.9

  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 199 to 185

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodič za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mjestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.