BMW i

INOVACIJE KOJIMA VJERUJETE.

Sigurnost u BMW-u i8.

Za BMW i8 je razvijen sigurnosni koncept savršeno skrojen za vozilo. Putnička ćelija od visokočvrstih ugljikovih vlakana ne samo da štiti putnike nego i visokonaponsku bateriju smještenu između dva dijela modula Drive od vanjskih utjecaja. Inovativni sustavi pomoći u vožnji BMW ConnectedDrive pomažu vozaču da bude svjestan zbivanja oko sebe i prikladno reagira u svim uvjetima. U slučaju nekog problema, velik raspon međusobno povezanih usluga jamči vam mobilnost u bilo kojem trenutku.

SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI.

BMW i8 opremljen opcijskim paketom Driving Assistant na raspolaganju ima velik broj potpornih sustava baziranih na kamerama.
Primijeti li sustav osobu ili prepreku, sustav upozorenja o sudaru u gradu s funkcijom kočenja za pješake usporava vozilo na raspon brzine od oko 10 km/h do 60 km/h. Sustav upozoravanja o sudaru na višim brzinama također pruža dodatnu zaštitu od zalijetanja u vozilo ispred vas. U slučaju da je nesreća neminovna, funkcija kočenja pomaže smanjiti brzinu udara u vozilo.
Sustav kamera u paketu Surround View i Side View s prepoznavanjem predmeta pruža maksimalnu udobnost i pojednostavljuje parkiranje. Dodatne funkcije poput sustava koji sprječava zasljepljivanje i informacije o ograničenju brzine jamče veću sigurnost i udobnost na putovanju.

BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Opcijski BMW Head-Up Display u boji sve informacije važne za putovanje projicira izravno u vozačevo vidno polje čime se povećava usredotočenost vozača.
Ovisno o opremljenosti vozila, te informacije mogu također obuhvaćati i pojedinosti poput informacija o ograničenjima brzine, uključujući i zabranu pretjecanja. Usto, zaslon možete rabiti i za prikazivanje multimedijskih pojedinosti poput informacija o radiopostajama i reproduciranim pjesmama te prikaz brojeva u imeniku mobitela i popis poziva.
Simboli projicirani na vjetrobran prikazani su u boji i osobito visokoj razlučivosti pa su prometni znakovi realistično prikazani. Zaslon se projicira na posebice ergonomičnom dijelu vjetrobrana i može se namjestiti prema potrebi.
Svjetlina projekcije automatski se prilagođava vanjskim uvjetima, s različitim zaslonima za dan i noć.

LITIJ-IONSKA VISOKONAPONSKA BATERIJA.

Litij-ionska visokonaponska baterija

LITIJ-IONSKA VISOKONAPONSKA BATERIJA.

Litij-ionska visokonaponska baterija povezuje dva dijela modula Drive zbog čega je vrlo dobro zaštićena od vanjskih utjecaja. Posebno dizajniran sustav grijanja i hlađenja jamči minimalna temperaturna kolebanja što znatno povećava radni vijek baterije.
Usluga Battery Guard nadzire visokonaponsku bateriju vozila i obaviještava vas u slučaju odstupanja od zakazanog punjenje ili, primjerice, ako su svjetla predugo upaljena čime se izbjegava neželjeno pretjerano pražnjenje. U slučaju prometne nesreće, baterija se automatski isključuje kako ne bi došlo do dodatnog pražnjenja energije u vozilu.
Visokonaponska baterija BMW-a i8 ima jamstvo na osam godina ili na prijeđenih 100.000 kilometara (štogod prije ispunili).

Usluge Assistance Services

USLUGE ASSISTANCE SERVICES.

Usluge BMW i Assistance Services obuhvaćaju širok raspon mogućnosti posebno razvijenih za BMW-ovu seriju i koje vam omogućuju da se opustite i uživate u svakom putovanju u i8 i prije nego krenete na njega. Usluge BMW i ConnectedDrive ne samo da vam nudi podršku u nadziranju razine napunjenosti baterije i punjenja putem pametnog telefona nego se i koriste u navigacijskim uslugama BMW i ConnectedDrive kad je nužno stalno nadziranje i uzimanje u obzir dometa i vanjskih čimbenika poput prometnih gužvi na trenutačnoj ruti.
Zahvaljujući bogatim uslugama paketa BMW Teleservices, odmah vas se obaviještava ako je potreban servis, a želite li izbjeći razmišljanje o potencijalim troškovima u takvim slučajevima, možete izabrati opcijski paket koji obuhvaća održavanje i popravak vozila. Usto, usluga Mobility Assistance omogućuje vam da ostanete mobilni čak i u slučaju servisa, popravka ili kvara u vožnji.

 • Pomoć pri punjenju

  Usluga BMW i ConnectedDrive prikazuje trenutačnu razinu napunjenosti baterije i preostalo vrijeme punjenja do punog kapaciteta putem aplikacije BMW i Remote te u samom vozilu. Pomoću te usluge možete i namjestiti vrijeme uključivanja klima-uređaja da vam unutrašnjost bude temperirana prije putovanja. U slučaju nekog problema tijekom punjenja, vozač će automatski primiti poruku o tome na aplikaciji, odnosno SMS ili e-poruku u slučaju da je baterija gotovo prazna.

 • BMW Telesevices

  Usluga BMW Teleservices je sveobuhvatni paket korisničkih usluga pomoću koji BMW i8 može komunicirati s vozačem ili izravno s BMW i Partnerom i obavijestiti o nadolazećem održavanju ili nužnom servisu i izravno prenijeti sve važne podatke. Usluga vozača automatski obaviještava o zakazanom servisu i može u bilo kojem trenutku kontaktirati BMW i Partnera i ručno prenijeti podatke o vozilu. To omogućuje brže rješavanje nastalih poteškoća ili izravno telefonskim pozivom ili u prostorima BMW i Partnera.

 • Usluga Mobility Assistance

  Ova vam usluga jamči mobilnost u slučaju da vam je vozilo na servisu ili popravku. Kupnjom BMW-a i8 imate pravo na opsežni paket mobilnosti BMW i Mobile Care u slučaju kvara. U slučaju nepredviđenog kvara na vozilu ili infrastrukturi za punjenje, taj vam paket jamči stručni savjet telefonom te, u slučaju potrebe, brzu pomoć na licu mjesta.

 • Paketi održavanja i popravka

  Sljedeći paketi s različitim rasponom usluga dostupni su kao opcijski – Service Inclusive (održavanje), Service Inclusive Plus (održavanje i popravak istrošenih dijelova) ili Repair Inclusive (produljeno jamstvo).
  Uz paket BMW i Service Inclusive/Service Inclusive Plus možete maksimalno uživati u vožnji BMW-a serije i. To znači da su, ovisno o izabranom paketu, troškovi održavanja, pregleda ili zamjene istrošenih dijelova, uključujući izvorne BMW i dijelove, pokriveni. To se odnosi na cijeli svijet, ne samo vašu državu i obuhvaća sve servisne BMW i partnere. Odlučite li se na prodaju BMW-a i8, paket BMW i Service automatski se prenosi na sljedećeg vlasnika čime se povećava prodajna vrijednost vašeg vozila.
  Usto, paket Repair Inclusive omogućuje vam (ovisno o rezerviranom paketu) servisne popravke bez dodatnih troškova i nakon zakonski propisanog jamstvenog razdoblja od 24 mjeseci.

BMW i Service Inclusive

BMW i SERVICE INCLUSIVE.

Usluga BMW i Service Inclusive produljuje paket BMW i Assistance Services za bezbrižnu vožnju i obuhvaća opsežan paket održavanja i popravka. Jednodijelno plaćanje jamči mnogo usluga BMW i Services, između ostalog, Original BMW i Parts i to kod svih BMW i Partnera diljem svijeta. Time vam je omogućena potpuna transparentnost troškova i zaštita od povećanja troškova ili neočekivanih troškova kroz cijelo trajanje vašeg ugovora. Svaki paket BMW i Service Inclusive pravovaljan je od dana registriranja vozila i završava prestankom trajanja ugovora ili ako prijeđete dogovorenu kilometražu.
Naravno, produljene dogovorene kilometraže, trajanje i sadržaj željenog portfelja vozila mogu se nanovo dogovoriti u bilo kojem trenutku. Usto, ako prodate vozilo, paket se prenosi na novog vlasnika. Dodatne informacije o rasponu uključenih usluga potražite kod vašeg BMW i Partnera.

 • Paket BMW i Service Inclusive

  Uz provjeru vozila prema zakazanim servisnim intervalima te zamjenu mikro filtera i kočne tekućine, paket BMW i Service Inclusive obuhvaća sve temeljne usluge servisa i održavanja.

 • Paket BMW i Service Inclusive Plus

  Paket BMW i Service Inclusive Plus jamči vam neograničeni užitak vožnje jer uključuje sve usluge paketa BMW i Service Inclusive plus zamjenu istrošenih kočnih pločica i diskova te godišnji zamjenu metlica brisača.