BMW i

PAKET 360° ELECTRIC – PRIKLADNA E-MOBILNOST BILO GDJE I BILO KAD.

Punjenje BMW-a i8.

Osim raznih usluga pomoći u vožnji i mogućnostima fleksibilne mobilnosti, opsežan paket 3600 ELECTRIC također nudi i inovativan koncept punjenja. BMW i8 možete napuniti kod kuće pomoću BMW i Wallboxa ili kabela za punjenje te, ako potrebno, također s održivo stvorenom strujom s rješenjima iz tehnologije BMW Green Energy. Danas ima sve više javnih punionica uz jednostavan i prikladan pristup zahvaljujući kartici ChargeNow. BMW i8 može jednostavno pronaći najbližu punionicu zahvaljujući inovacijama poput posve povezanih navigacijskih usluga paketa BMW i ConnectedDrive.

360° Electric

POSVE ELEKTRIČAN.

     

 

360° Electric.

Uživajte u filmu što paket 3600 ELECTRIC nudi.

PUNJENJE KOD KUĆE.

Punjenje BMW-a i8 kod kuće vrlo je jednostavno pomoću BMW i Wallboxa Pure ili Pro. Te punionice koje ugradite na zid kuće ili garaže ne samo da savršeno vizualno dopunjuju jedinstveni dizajn BMW-a i8 nego i pune vozilo mnogo brže nego putem standardnog kabela (pomoću Wallbox Proa i8 se napuni do 80 posto svog kapaciteta za manje od dva sata).
Provjera ugradnje koju BMW i nudi izvršit će se na mjestu kako bi se provjerilo može li se BMW i Wallbox Pure ili Pro ugraditi na kuću i izravno spojiti na izvor električne energije. Stručni tehničari iz partnerskih tvrtki BMW i serije pobrinut će se o dostavi, ugradnji i puštanju u rad Wallboxa. Usto, pomoću internetske poveznice za brzu provjeru (dostupna putem dolje navedene poveznice) možete unaprijed saznati možete li ugraditi BMW i Wallbox u vašem domu. A kako serija BMW i zagovara potpunu održivost u e-mobilnosti, na vaš zahtjev može se ugovoriti isporuka struje dobivene iz obnovljivih izvora energije koju nude izabrani BMW i Partneri ili možete proizvoditi vlastitu energiju pomoću solarne nadstrešnice čiju gradnju organizira BMW i.

 

* Ovisno o mjesnoj električnoj infrastrukturi.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox je kućna punionica za privatne korisnike koja im omogućuje sigurno, brzo i jednostavno punjenje BMW-a i8.
  Model Pure, jedan od dva dostupna, jamči jednostavnost i pouzdanost procesa punjenja. Čim se vozilo strujnim kabelom spoji s Wallboxom automatski započinje proces punjenja, no pritiskom na gumb Stop možete ga prekinuti u bilo kom trenutku. Uz paket BMW i Wallbox Pure za kućnu ugradnju BMW i8 se napuni za maksimalno dva sata*.
  Druga mogućnost je paket BMW i Wallbox Pro (dostupan od travnja 2014.) koji omogućuje da za manje od dva sata napunite BMW i8 do 80 posto maksimalnog kapaciteta*. Osim mogućnosti modela Pure, model Pro također ima dodirni zaslon u boji za intuitivno upravljanje i može pohraniti nekoliko korisničkih profila. Usto, taj vam paket omogućuje uporabu solarne energije iz vlastitog generatora (primjerice, solarne nadstrešnice) za punjenje i može se jednostavno integrirati u mjesne sustave upravljanja energijom i pametne kuće i domove.
  Zahvaljujući svom ergonomičnom i emotivnom visokokvalitetnom dizajnu BMW i, BMW i Wallboxovi savršeno odgovaraju vašem BMW-u i8. Kao i samo vozilo, i oni su uglavnom načinjeni od reciklirajućih materijala. Ukaže li se potreba, ugradnja se može obaviti putem usluge BMW i Wallbox Installation Service.


  * Ovisno o mjesnoj električnoj infrastrukturi.

 • Usluga BMW i Wallbox Installation Service

  BMW i nudi privlačnu kompletnu uslugu za ugradnju Wallboxa (pomoću brze internetske provjere možete i vidjeti možete li uopće ugraditi BMW i Wallbox). Usto, vaš zastupnik BMW-a i možete zajedno s vama provesti tu provjeru. Usluga provjere mogućnosti ugradnje Wallboxa koju možete naručiti izravno kod zastupnika BMW-a serije i otkrit će vam omogućuju li vaše električne instalacije i ostala infrastruktura ugradnju BMW i Wallboxa. Posljednji korak je instalacija Wallboxa putem usluge Wallbox Installation Service koju možete naručiti kod zastupnika BMW-a serije i.

 • Zelena energija

  Ugovor o opskrbi zelenom energijom omogućuje vam da električnu energiju za punjenje BMW-a i8 dobavljate iz obnovljivih izvora energije tako da i sam postupak punjenja bude, kao i vožnja, apsolutno lišen emisije štetnih plinova. Uz portfelj BMW Green Energy te mogućnosti možete vrlo jednostavno i prikladno iskoristiti iz jednog izvora – od prebacivanja do održivo nastale električne energije iz vjetroelektrane ili hidroelektrane do proizvodnje vlastite energije pomoću rješenja My Green Energy kod kuće (primjerice, pomoću solarne elektrane). Vaš vam BMW i Partner može dogovoriti izgradnju solarne nadstrešnice za proizvodnju vlastite električne energije.

BMW i8 Javne punionice

JAVNE PUNIONICE.

BMW i je osmislio inovativan koncept koji također pruža idealne mogućnosti punjenja BMW-a i8 u pokretu. ChargeNow, usluga mobilnosti iz BMW-a i, najveće je udruženje mobilnih punionica gdje možete puniti BMW i8. Taj koncept također uključuje i ParkNow LongTerm, opskrbni lanac dugoročnih parkirnih mjesta uključujući prostore za punjenje za vozače i8-ice na mjestima poput višekatnih parkirališta.
Navigacijski sustav BMW i8 olakšava vam traženje prikladnih punionica njihovim prikazom u vozilu, na aplikaciji BMW i Remote i internetskom portalu BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  Usluga ChargeNow nudi pristup javnim punionicama BMW i Partnera. Kako bi vam se omogućila jednostavna i optimalna uporaba raznih usluga i tehnologija, BMW i obuhvaća i velik broj pružatelja usluga u mreži ChargeNow kojoj vam pristup i uporabu omogućuje kartica ChargeNow. Krajem mjeseca primit ćete izvod s točnim pregledom svih vaših punjenja uz uporabu kartice ChargeNow. Zahvaljujući usluzi BMW i ConnectedDrive, sve dostupne punionice prikazane u navigacijskim uslugama BMW i ConnectedDrive.

 • ParkNow LongTerm

  Usluga ParkNow Long Term pomaže korisnicima BMW-a i da pronađu dugoročno parkirno rješenje s punionicama u višekatnim parkiralištima blizu njihova doma ili radnog mjesta.
  Usluga je posebno osmišljena za korisnike koje ne mogu puniti vozilo kod kuće.
  Bez obzira bila riječ o cjelodnevnom, noćnom ili dnevnom parkiranju, usluga ima pravu ponudu koja će zadovoljiti vaše potrebe.

Punjenje u vožnji

PUNJENJE U VOŽNJI.

U nelektričnim režimima vožnje benzinski motor izravno puni visokonaponsku bateriju kako bi vozaču bila na raspolaganju funkcija potiska. U režimu vožnje SPORT većina se energije usmjerava u bateriju, a obnavljanje energije tijekom vožnje ili kočenja također je na svom vrhuncu. U režimima COMFORT i ECO PRO, manje energije se usmjerava u visokonaponsku bateriju. A ako svoj i8 vozite u režimu HYBRID, visokonaponska baterija se puni isključivo radom sustava obnavljanja kočne energije.

Pojedinačni stil vožnje

POJEDINAČNI STIL VOŽNJE.

Stvarna potrošnja BMW-a i8 ovisi isključivo o osobnom stilu vožnje. Zbog dijelova električnog pogona, pojedinačni stil vožnje ima veći utjecaj na potrošnju benzina nego je to slučaj u standardnim vozilima. Električni domet vozila s punom baterijom je 37 kilometara, a pritiskom na gumb eDrive, u električnom režimu rada i8 može razviti najveću brzinu od do 120 km/h. U režimima COMFORT i ECO PRO inteligentni sustav rada automatski uključuje benzinski motor koji se tad, između ostalog, rabi za punjenje baterije. U režimu vožnje SPORT, benzinski motor stalno radi. Ovisno o vrsti vožnje i duljini rute, to utječe na potrošnju BMW-a i8 pa imajte na umu da što učestalije punite visokonaponsku bateriju putem kabela ili Wallboxa, to ćete češće i8 moći voziti isključivo u električnom režimu te, sukladno, smanjiti sveukupnu potrošnju.

 • Gradska vožnja

  U gradskoj vožnji BMW i8 posve iskorištava prednosti plug-in hibridnog sustava. Kratke udaljenosti mogu se prevaliti u električnom režimu rada, a vožnja u režimu HYBRID omogućuje kombiniranu potrošnju od 2,1 l/100 k uz emisiju CO2 od 49 g/km. Drugim riječima, BMW i8 doista jest pravi trolitreni automobil na gradskim ulicama.

 • Svakodnevna vožnja

  Koristite li BMW i8 za svakodnevnu vožnju do i od posla u udaljenosti od oko 60 do 80 km, prosječna potrošnja goriva je oko 5 l/100 km. To znači da svaki dan možete uživati u vožnji punokrvnog sportskog automobila uz prosječnu potrošnju goriva na razini kompaktnog automobila.

 • Dulje vožnje

  BMW i8 se također ponosi i novom vrstom učinkovitosti na duljim putovanjima. Međutim, ovisno o trenutačnoj napunjenosti visokonaponske baterije, potrošnja bezina na sljedećem duljem putovanje će i dalje biti manja od 8 l/100 km.

 • Sportska vožnja

  Vozite li BMW i8 na vrhuncu u režimu vožnje SPORT, benzinski motor svojim radom puni bateriju i tako pomaže da svo vrijeme na raspolaganju imate maksimalne performanse. Rezultat toga je sveukupna potrošnja od do 12 l/100 km (u praksi) što je za oko trećinu manje od prosječne potrošnje standardnog sportskog automobila sličnih performansi.

Dodatne ponude

DODATNE PONUDE.

BMW i je razvio uslugu 3600 ELECTRIC, održivi koncept usluge koji vam jamči pouzdanu i potpunu brigu prije i nakon kupnje BMW-a i8 te mobilnost u svakoj situaciji.

 • Usluga Assistance Services

  Usluga BMW i Assistance Service pruža velik raspon usluga posebno razvijenih za BMW serije i koje vam omogućuju da se opustite i uživate u svakom putovanju u svojem BMW i8 čak i prije nego pokrenete motor.

 • Usluga BMW Add-on Mobility

  BMW i vam omogućuje pravo rješenje za mobilnost u svim situacijama. Uz uslugu BMW Add-on Mobility na raspolaganju imate fleksibilan pristup BMW-ovim vozilima uz određen broj dana korištenja što možete iskoristiti u slučaju da, recimo, trebate krenuti na dulje putovanje (primjerice, za skijanje možete uzeti BMW X3). Pojedinačnu ponudu možete zatražiti kod vašeg BMW i Partnera.