Ubrzanje 0 – 100 km/h u s

4.4

Kombinirana potrošnja u l/100 km

2.1

Emisija CO2 u g/km

49

Električni domet u km

do 37

Posve novi koncept sportskog automobila – učinkovitiji zbog, primjerice, inteligentne lake konstrukcije od ugljikovih vlakana i aerodinamičnog dizajna te održiviji zbog iznimno efikasne tehnologije BMW eDrive i uporabe recikliranih materijala u unutrašnjosti. I sve to bez odricanja vozne dinamike i sportskog izgleda. Beskompromisan uz optimalnu kombinaciju vozačkog zadovoljstva i odgovornosti. BMW i8 je plug-in hibrid koji povezuje prednosti inovativne tehnologije elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem. Rezultat je iznimno vozačko iskustvo uz vrlo malu potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova.

BMW i8, NOVO RUHO SPORTSKOG AUTOMOBILA.

Progresivno vozačko zadovoljstvo.

BMW i8 je spreman revolucionirati svoju klasu kao prvi sportski automobil potrošnje i emisije štetnih plinova na razini kompaktnog automobila. Snaga plug-in hibrida počiva, između ostalog, u savršenoj usklađenosti elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem što je najočitije u maksimalnoj učinkovitosti i voznoj dinamici na cesti. BMW i8 je prvi sportski automobil koji ubrzava i sam duh vremena.

Dizajn.

Sportski automobil na prvi pogled. Ekstremno spušten i širok promatrate li ga sprijeda, plosnatog obrisa, snažno oblikovanih površina i točnih kontura. A promatrate li ga izbliza, uvidjet ćete da je riječ o genijalnom novom konceptu vozila. Na cesti BMW i8 prikazuje međudjelovanje tih ideala čvrsto hvatajući podlogu i jureći cestom na način kakav i očekujete od BMW-a.
BMW i8 Pogon

Pogon.

Spoj elektromotora i snažnog benzinskog motora čini temelj BMW-a i8, jednog od najinovativnijih sportskih automobila našeg vremena. Sportski duh vozila očit je svo vrijeme. Precizno međudjelovanje između motora s unutarnjim izgaranjem i električnog pogona jamči jednaku razinu učinkovitosti i voznih dinamika.

LED svjetla s laserskom tehnologijom.

Opcijska duga prednja svjetla s laserskom tehnologijom povećavaju domet dugih svjetala i poboljšavaju njihovo osvjetljenje uz tek djelić potrošnje energije u usporedbi sa standardnim prednjim svjetlima.